Bir tuhaf iş durumu...

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Dün karşılaşmış olduğum bir şey tuhaf geldi, sizlerle de paylamak istedim...

Bulunduğum firmada yaklaşık olarak 3,5 senedir çalışıyorum.
Geçtiğimiz bir kaç aya kadar da hem işimden hem de pozisyonumdan memnundum.
Çalışma ortamımı da sevdiğim için, işe bile gelirken severek geliyordum.
Taa ki sevmediğim bir kadının başa gelmesi ile bütün bu iyi taraflar yerle bir oldu.

Artık işe severek ve isteyerek gelmiyorum.
Kadın sadece beni irite etmek ile kalmıyor, ona bağlı olduğum için (dolaylı da olsa) her şekilde kötü davranıyor, en üst düzeyde bulunduğu için (global firmadayım) patron gibi davranıyor ki bu da etik değil bulunduğumuz firmanın global olmasından ötürü...

Sorunumu anlamanız açısından bu kadar detaylara girdim, sabırla okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

En çok sıkıldığım nokta ise, bizim 2 ayrı yer var ve dolayısı ile 2 ayrı asistan var.
Bunlardan bir tanesi benim.
İngilizce anlamında okuma, yazma, konuşma da gayet iyiyim, tüm bu süreçleri de ben yürütüyorum.
Diğer tarafta bulunan eleman 25 senedir burada (köklü bir firma olduğu için çok fazla 20 + sene çalışmış olan elemanları mevcut) ancak kadının ingilizceden haberi yok.
Buraya kadar herşey normal, bir şekilde işlerini yürütüyordu.
Son 1 senedir, bütün ingilizce gerektiren evraklar, telefonlar, kısaca ingilizce bağlantılı herşey (yönetim ekibinin ve bir çok çalışanın yabancı olduğunu düşünürseniz, ne kadar evrak işi çıkıyor tahmin edebilirsiniz) benim elimdeng geçiyor.
Kendi işlerime ek olarak uzakta bulunan bir başkasının da işini yapıyorum.
Tamam, hadi o da sorun değil, ancak benim yaptığım işlerde, krediyi o alıyor (takdiri).
İşte bu benim canımı hayli sıkmaya başladı.

Nitekim, ben de kendi çapımda iş başvuruları için kolları sıvadım.
Biliyorum piyasa kötü ve biliyorum ki iş bulmak süreci sorunlu.
Ancak hali hazırda işim var ve şu anda bana git diyen yok diye başlamak istedim bir yerden.
Bu memnuniyetsizliğim zamanla işlerime yansıyacak bunu biliyorum ve kendimi yok yere köreltmek istemiyorum.

Tuhaf bir iş telefonu aldım dün.
X bir firma, merkezleri başka yerde. İstanbul'da ofisleri var ve benim aradığım pozisyonda iş teklif ediyorlar.
Bugün de görüşmem var (skype bağlantısı ile), buraya kadar herşey normal.
Firma adı nedense tanıdık geldi, dedim herhalde araştırdıklarım arasında.
Eve gidince eşime olanları anlatırken birden bir aydınlanma yaşadım resmen.

Çalıştığım yerde başlamadan önce benim işi devraldığım bir kadın vardı.
Yine aynı bünye içerisinde farklı bir departmana geçtiğinden ben alınmıştım işe.
İş devrini tamamladıktan sonra o departman değiştirdi.
Fakat geçen sene anlaşamadığından dolayı işten ayrıldı ve farklı bir şehre taşındı.
İşte tuhaf olan kısım bu, beni arayan firma onun taşınmış olduğu şehirde başlamış olduğu iş yeriydi.
Ama oradan da işine son verilmiş en son duyduğum ve sanırım aradıkları pozisyon da onun ayrıldığı pozisyon.

Bir yandan şoka girdim.
Hatta birisi bana şaka mı yapıyor diye bile düşündüm.
Bu kadar tesadüf ne kadar olası? Bilemedim?

Bilindik bir iş arama motoru sayfası üzerinden firma benim bilgilerime ulaşmış ve o şekilde beni aramış.
Bende bunu araştırdım ve baktım ki o siteden mail gelmiş "CV'nizi görüntüleyen firmalar var" diye.
Baktım bu firma o gelen mail içerisinde, girdim tekrar firmayı araştırdım, o bahsettiğim kişinin çalışmış olduğu firma.

Hem tuhaf geldi, hem de etik olur mu acaba eğer görüşme olumlu geçerse işi kabul etmem onu bilemedim.

Devamlı kendimi benden önce bana işi devredenden iş devralıyormuşum gibi hissettim.

Ben mi yanlış düşünüyorum? Gerçekten bu kadar tesadüf olabilir mi?
Siz ne dersiniz?

Size işi öğreten kişi orada çalışmış ve ayrılmış olabilir...
Şuanki iş yerinden memnun değilsin o yüzden diğerini iyice araştır ve kafana yatarsa başla derim ben...
Hakkında hayırlısı olsun...

Gayet normal bir durum. İş hayatında olan bir çok insanın başına gelmiştir bu tip şeyler. Etik olmayan bir şey görmedim ben.

gereksiz ayrıntıya takılmışsınız
kimse işten sizin yüzünüzden çıkarılmmamış
kimsenin ayağını kaydırmamışsınız
etik olmayacak bir durum yok

Teşekkürler yorumunuz için.
Evet işten ayrılmasına sebep ben değilim, hala ofiste bulunanlar ile görüştüğü için bilgi sahibiyim.
Sebebinin tam olarak belli olmadığı bir nedenden işine son verilmiş.
Onun için üzüldüm, şehir değiştirip iş bulmak gerçekten zor, şimdi tekrar işsiz kaldı.
Ancak tabii o farklı şehirde ben farklı şehirdeyim...

Gayet normal bir durum. İş hayatında olan bir çok insanın başına gelmiştir bu tip şeyler. Etik olmayan bir şey görmedim ben.

Teşekkür ederim yorumunuz için, benim hiç başıma gelmedi de, tuhafsadım durumu biraz.
Yani farklı şehirlerde olup, böyle birşey ile rastlaşmak garip geldi.

ayni branstasiniz, ayni turden organizasyonlarla ilgileniyosunuz, ayni pozisyon ustelik. bana tuhaf gelmedi. ama o bayan neden ayrilmis bu isten, o biraz enteresan. onu arastirman mumkunse, arastir derim ben.

basarilar dilerim!

ayni branstasiniz, ayni turden organizasyonlarla ilgileniyosunuz, ayni pozisyon ustelik. bana tuhaf gelmedi. ama o bayan neden ayrilmis bu isten, o biraz enteresan. onu arastirman mumkunse, arastir derim ben.

basarilar dilerim!

Kendisi ayrılmadı diye biliyorum kulağıma gelen.
Bu bahsettiğim firmada bir kaç kişinin işten çıkartılmasına sebebiyet vermişti.
Bunu da bizim ofise geldiği bir ziyarette öve öve anlatmıştı, benim için de bu etik değil mesela.
İşten çıkartıldı diye biliyorum.
Bir gün ansızın gelip "muhasebeden çıkışını alabilirsin" demişler ve sözüm ona bulunduğu yerde farklı bir kişi ayrılmış olduğu pozisyonda başlamış bile işe.

Ancak kendisine de sormak istemiyorum "ya duydum sen işten ayrılmışsın, şimdi aynı yer bana iş teklifinde bulunuyor " demek garip geliyor, bir diğer sebebi de, firmada üst pozisyonlarda yükselen kişi ile arasında hala iletişim olma ihtimali. Onlar iyi anlaşılıyordu "aaa sen iş mi bakıyordun" durumu oluşmasın diye.
Zira gizliden yapmaya çalışıyorum bunu...
Yani bir anlamda kendimi de riske atmak istemiyorum.

basarilar dilerim!

Görüşmeden vazgeçtim.
Araştırdığım üzere, firmanın 22 farklı haciz durumu var.
O yüzden, hayırlısı artık... Umarım kafama göre farklı yerden düzgün teklifler gelir.

İnsan mutsuz oldugu ortamda gerçekten calısamıyor.. Basarılı bile olamaz bi müddet sonra diye dusunuyorum..

İnsan mutsuz oldugu ortamda gerçekten calısamıyor.. Basarılı bile olamaz bi müddet sonra diye dusunuyorum..

Evet gerçekten öyle.
Ben de şu anda mutsuz durumdayım.
Sanki laf olsun diye ofise geliyorum gibi hissediyorum ama bir şekilde işleri de yönetmek durumundayım.
Can sıkıntısı gerçekten, tek bir kişi yüzünden işin bu kadar etkilenmesi mümkün mü? Evet mümkün.

Yıllardır süregelen çalışma hayatımda, bir çok garip insanla karşılaştım bir şekilde tolere ettim.
Ancak böylesi, yok yani...
Aynı durumlar ile karşılaşan insanlar varsa, Allah onlara da kolaylık versin.
Kısa zamanda yılmış vaziyetteyim, zaten mecburiyetim olmasa bir dakika daha durmam.
Çalışmazdım, evimin hanımı olurdum.
Ancak mecburiyetler işte...

Isini degistirme. Bugun var bu kadin yarin yok, kim kalici? Bu durumu anlatabilecegin ya da kulagini cekebilecek birileri yok mu?

Görüşmeden vazgeçtim.
Araştırdığım üzere, firmanın 22 farklı haciz durumu var.
O yüzden, hayırlısı artık... Umarım kafama göre farklı yerden düzgün teklifler gelir.

Kız fenasın sen :))))

kırk yıl düşünsem şirketin icra takiplerine bakmak aklıma gelmezdi

tamam geçmişini, ortağını, eski unvanını vs araştırmak aklıma gelir de icra takibi :))))

bir yer ile görüşmüştüm çok işimiz yok vs deyip tecrübeli avukat arıyorlardı çizdikleri profil ve istekleri örtüşmüyordu

bir sonraki sene birçok işçiyi işten çıkardılar neden avukat aradıkları da ortaya çıktı :)))

Isini degistirme. Bugun var bu kadin yarin yok, kim kalici? Bu durumu anlatabilecegin ya da kulagini cekebilecek birileri yok mu?

İşte sorun orada canım ya...
Kendi kendinin kulağını çekemeyeceğine göre, şimdilik yok :silah:

Benim durumum bu anlamda vahim malesef.
Bende sıkıldım zaten, bizim oluşumdan, insanların davranışlarından.
İş yapmayıp taktir gören, iş yapılınca da kıymet bilinmeyen bir ortam oluşmaya başladı.

Hayırlısı bakalım.
Bakarsın işten ben ayrılmam da beni çıkartırlar.
Zira o kadının öyle bir talebi oluşmuş, benim müdür hayır demiş.

Bende müdürün karşısına geçip "benim için sorun değil, siz kendinizi zor durumda bırakmayın, gerekirse istifamı da verebilirim, çünkü zaten o kadından ben değil tüm ofis memnun değil, ancak pozisyonu gereği de kimsenin yapabilecek birşeyi yok" demiştim... müdürüm de, hayır kesinlikle istifanı verme, zaten buna müsade de etmeyeceğiz, demişti...

Fakat kimse dediğin gibi kalıcı değil...
Bu benim için de geçerli bir başkası içinde.
Rabbim en hayırlısı neyse onu nasib etsin inşallah, ne diyeyim...

Kız fenasın sen :))))

kırk yıl düşünsem şirketin icra takiplerine bakmak aklıma gelmezdi

tamam geçmişini, ortağını, eski unvanını vs araştırmak aklıma gelir de icra takibi :))))

bir yer ile görüşmüştüm çok işimiz yok vs deyip tecrübeli avukat arıyorlardı çizdikleri profil ve istekleri örtüşmüyordu

bir sonraki sene birçok işçiyi işten çıkardılar neden avukat aradıkları da ortaya çıktı :)))

Ya bu devirde birazcık uyanık olmak gerekiyor.
Dediğim gibi halihazırda işim var, şu anda işimden kovan da yok.
O yüzden de, araştırmamda fayda var, burdan ayrılıp yok yere, ardından da daha beter sorunlarla karşılaşmak istemem.

Herkesin hakkında hayırlısı olur umarım.
O yüzden tavsiyem, iş verenin ne kadar araştırma hakkı varsa, elemanın da o kadar hakkı var.
Aslında haklar karşılıklı, biz sadece işe ihtiyacımız olduğu ve çalışmak zorunda olduğumuz için bazı şeylere bazen dikkat etmiyoruz. Sonra da gelecekteki hayatımız kötü etkileniyor.

Ya bu devirde birazcık uyanık olmak gerekiyor.
Dediğim gibi halihazırda işim var, şu anda işimden kovan da yok.
O yüzden de, araştırmamda fayda var, burdan ayrılıp yok yere, ardından da daha beter sorunlarla karşılaşmak istemem.

Herkesin hakkında hayırlısı olur umarım.
O yüzden tavsiyem, iş verenin ne kadar araştırma hakkı varsa, elemanın da o kadar hakkı var.
Aslında haklar karşılıklı, biz sadece işe ihtiyacımız olduğu ve çalışmak zorunda olduğumuz için bazı şeylere bazen dikkat etmiyoruz. Sonra da gelecekteki hayatımız kötü etkileniyor.

Haklısın

Takdir ettim zaten

Azıcık takılayım istedim sana sadece ::::)))))

Back
X