Bir türlü elimize geçmeyen maaş

TheQueeninthenorth

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.334
20.380
598
4 aylık evliyim. Eşimle severek, 7 yıllık birlikteliğin ardından evlendik. Ailesini de severim, bu zamana kadar bir konu haricinde anlaşmazlık yaşamadık evlilik öncesi süreç de dahil. Fakat ailesi durumları olmamasına rağmen çok harcama yapan insanlar ve bunun ucu da bize dokunuyor. Şöyle ki, ben çok pahalı bir düğün istemediğimi özellikle söylememe rağmen eşimin ailesi çevremize karşı bir duruşumuz var vs vs diye çok lüks bir yerde yemekli bir düğün yapma konusunda çok ısrarcı oldular. Parasını o dönem işten yeni çıkan eşimin abisi iş yerinden aldığı tazminatla karşıladı ( Ya da bize öyle söylendi bilemiyorum, çünkü şu anda ne olduğunu eşimin de tam olarak bilmediği veya bana söylemediği borçları var onları zora sokan).

Eşimin biz evlendikten bir ay sonra işleri bozulmaya başladı. Kendisi bir firmada çalışıyor, firması şu an batma noktasında ve son 3 aydır maaşlarını çok düzensiz ödüyorlar. Hala içerde alamadığı maaşı var. Bazen 500 bazen 600 firma eline nakit geçtiği zaman anca bu şekilde düzensiz tutarlar ödüyor ve bu bizi de inanılmaz zora sokuyor. Yeni evlilik, kiradayız, eşya vs bütün borç bizde. İlle de yemekli pahalı düğün yapacağız diye tutturan eşimin ailesi keşke bir parça olsa eşyamıza vs yardım etseydi diye düşünmüyor değilim bazen. Sadece benim maaşımla geçiniyoruz uzun bir süredir. Fakat yetiremiyoruz. Geçenlerde eşimin firması kendisine 1500 tl ödeme yaptı maaşının yarısını. Normalde maaşını aldığında olduğu gibi bana veren eşim bu kez çeşitli sebeplerle geçiştirerek vermedi. Meğer 1200 tl ailesine yollamış kiralarını ödesinler diye. Babam da maaşını alamamış, alınca verecek dedi. Kaç gün geçti ama ortada geri gelen para yok. Birkaç gün önce de 500 tl almış eşim, bu kez de abisine 300 tl borç verdi. Dört gözle eşimin maaşının yatmasını bekliorduk, borçlarımızı öder rahatlarız diyorduk, hatta para verecekleri haberini duyunca ikimiz de çok sevinmişken eşimin bunu yapmasını aklım almıyor. Bizim de ödememiz gereken borçlarımız var onlar öylece duruyor.

Bu konuda eşimle yüz göz olmak istemiyorum, bir iki dokundurma dışında bir şey söylemedim ama ben tek başına kazandığı üç kuruş maaşla bize bakan büyüten yalnız anneme, asker kardeşime borç ödediğimiz için yardım etmezken eşimin bana sormadan aslında çalışp para kazanan ailesne böyle para vermesine çok bozluluyorum. ( Bu arada hem kvalidem hem kpederim çalışıyorlar. Eşimin abisi de meslek sahibi olmasına rağmen 4 aydan fazladır çalışmıyor maaşları beğenmediği için). Ne yapmak gerek bilemiyorum...

Yeni evlisin diye sakin yuz goz olmsk istemiyorum hatasina dusme, aynini bende yaptim senelerime mal oldu..bastan konus, kafana yatani yatmayani, sacmaladigi zamani,1sene veriyorum sana eger bu sekil davranirsan gelip hakliymissin dersin..
Cunku erkekler cogu konuda oldugu gibi para konusundada suistamal etmeye meyilliler

ayranı yok içmeye limuzinle gider su içmeye:KK14:kiraya çıkacak oğullarına lüks düğün yaptırmak neyin kafası:KK57:en az 15-20 bin arası vermişsinizdir o düğüne biraz daha ekle bir eve peşinat yap..o_O

Eşinizin ortak kazandıgınız parayı sadece kendı basına karar verıp bu sekılde uygulamaya gıdıyorsa;Sizinde kendi ailenize yardım etme lüksünüz doğar.Borçlarınızın canı ... Esınızı uyarmıssınız.Sureklı soylersenız sızı dırdırcı konumuna dusurur.Kendi ailenize verecegınız destege dıl uzatırsa; O zaman sizde ona gore tavır alır ona gore hareket edersiniz.Sabredin ve cok soylenmeyın fayda etmeyecegını dusunuyorum.Konusmak ta cozmeyecekse..

bence eşinle guzelce konuş bu hep bole mı olacak ? olacaksa yol yakınken boşan diyemem ama tedbirini al...

Önümüzde ki ay aynısı yap, ona sormadan annene ve asker kardeşine maaşının yarısını yolla. Sonra hesap kitap günü gelince, ihtiyaçları varmış, verdim dersin.
Biraz da o düşünsün. Laf ederse de etraflı konuşmak için fırsat doğar.

Bu arada ailesinin oturacak evleri bile yok ama oğullarına lüks düğün derdinler... Gösteriş merakı bariz; tavır koymazsanız çoook sömürülürsünüz.

Bende ilk aylar yüz göz olmayayım diye sesimi çıkarmıyordum sonra yine kötü olan ben oldum ..eşimin multineti annesindeydi bi gün markete gitmiştik eltim kv ve ben ...eşimin annesi eltime dediki istediğin şampuan neydi gel al bide çocuğuna bez filan sonra da dediki torunumun bezi bana ait aylık 120 tl tutuyor ben alıyorum dedi neyse kasaya gittik baktım bana diyorlar hadi dışarıda bekle ben ödeyip geliyorum eşimin multinetiyle ödeyecek ve benden saklıyorlar eşime anlattım dedim para bizim para ve bana istediğin bişey varmı demiyor ,üstelik enayi gibi benden saklıyorlar ..kavga ettik eşimle (az değil aylık 350 tl )eşim aradı istedi annesinden aldı kartı ....sonra kv bana düşman kesildi artık iftiraları laf sokmaları bitmiyor şimdiki aklım olsa ilk dönemler aman yüzgöz olmayayım demez ilk günlerden onlara o fırsatı vermezdim sonradan daha kötü oluyorsun emin ol

Ne saçmalık. Siz neden calışan kayinvalide/kayınpederin kirasını ödeyesiniz bu yoklukta. Iş beğenmeyen abiyede 300 lira borç veriliyor ki belli geri ödemeyeceği ki zaten aile yüzünden bunca borca girmişsiniz.
En önemliside eşinizin size sormadan verebilmesi,siz maaşınızı sorgusuz sualsiz borçlara,eve harcarken birde.
Böyle olmaz ,kesinlikle olmaz. Tamam hayat müşterek,ama eşiniz maaş alamasa idare edersiniz, dert de etmezsiniz ama aile neden sırtınıza yük bindiriyor böyle?
Kesinlikle konuşun,gerekirse yüz göz olun,ama vermesin bu şartlarda. Vermeye devam ederse fatura dahi ödemeyin.

Konusssssssss sakin susmaaaaa!! Bastan tepkini koymazsan ilerde yuzgozun tillahini gorursun! Maasini verme bikac ay, kocan sana baksin biraz. Maas vermiyolar bana da sikisiklarmis de gec. Ben de boyle sacma sapan durumlara dustum yeni evliyken. Maasimi vermedim bak bana kocacim dedim. Tepem atarsa yine cekerim. Varliktan boyle yapiyo kocan. Nasil olsa hanimin maasiyla geciniriz diyo. Hanimin maasi olmasa ne yapcak?? Essek gibi calisiyorum ben g.tunun ustune yayilan calismayan insanlar bol bol yesin icsin gezsin diye degil. Bu insanlar sabaha kadar gezip ogle 2 de uyanirken ben sabahin karanliginda 5te kalkip ise gidiyorum! Gunah gunah gunah......

4 aylık evliyim. Eşimle severek, 7 yıllık birlikteliğin ardından evlendik. Ailesini de severim, bu zamana kadar bir konu haricinde anlaşmazlık yaşamadık evlilik öncesi süreç de dahil. Fakat ailesi durumları olmamasına rağmen çok harcama yapan insanlar ve bunun ucu da bize dokunuyor. Şöyle ki, ben çok pahalı bir düğün istemediğimi özellikle söylememe rağmen eşimin ailesi çevremize karşı bir duruşumuz var vs vs diye çok lüks bir yerde yemekli bir düğün yapma konusunda çok ısrarcı oldular. Parasını o dönem işten yeni çıkan eşimin abisi iş yerinden aldığı tazminatla karşıladı ( Ya da bize öyle söylendi bilemiyorum, çünkü şu anda ne olduğunu eşimin de tam olarak bilmediği veya bana söylemediği borçları var onları zora sokan).

Eşimin biz evlendikten bir ay sonra işleri bozulmaya başladı. Kendisi bir firmada çalışıyor, firması şu an batma noktasında ve son 3 aydır maaşlarını çok düzensiz ödüyorlar. Hala içerde alamadığı maaşı var. Bazen 500 bazen 600 firma eline nakit geçtiği zaman anca bu şekilde düzensiz tutarlar ödüyor ve bu bizi de inanılmaz zora sokuyor. Yeni evlilik, kiradayız, eşya vs bütün borç bizde. İlle de yemekli pahalı düğün yapacağız diye tutturan eşimin ailesi keşke bir parça olsa eşyamıza vs yardım etseydi diye düşünmüyor değilim bazen. Sadece benim maaşımla geçiniyoruz uzun bir süredir. Fakat yetiremiyoruz. Geçenlerde eşimin firması kendisine 1500 tl ödeme yaptı maaşının yarısını. Normalde maaşını aldığında olduğu gibi bana veren eşim bu kez çeşitli sebeplerle geçiştirerek vermedi. Meğer 1200 tl ailesine yollamış kiralarını ödesinler diye. Babam da maaşını alamamış, alınca verecek dedi. Kaç gün geçti ama ortada geri gelen para yok. Birkaç gün önce de 500 tl almış eşim, bu kez de abisine 300 tl borç verdi. Dört gözle eşimin maaşının yatmasını bekliorduk, borçlarımızı öder rahatlarız diyorduk, hatta para verecekleri haberini duyunca ikimiz de çok sevinmişken eşimin bunu yapmasını aklım almıyor. Bizim de ödememiz gereken borçlarımız var onlar öylece duruyor.

Bu konuda eşimle yüz göz olmak istemiyorum, bir iki dokundurma dışında bir şey söylemedim ama ben tek başına kazandığı üç kuruş maaşla bize bakan büyüten yalnız anneme, asker kardeşime borç ödediğimiz için yardım etmezken eşimin bana sormadan aslında çalışp para kazanan ailesne böyle para vermesine çok bozluluyorum. ( Bu arada hem kvalidem hem kpederim çalışıyorlar. Eşimin abisi de meslek sahibi olmasına rağmen 4 aydan fazladır çalışmıyor maaşları beğenmediği için). Ne yapmak gerek bilemiyorum...

Valla çok haklısın kendi başına iş yapması hoş olmamış
Netice bütçeye sizide katkınız var
Üstelik aile bireylerinden her fert ayrıca çalışıyor
Eşinizi bunu tekrar yaparsa uyarmalısınız sizinde bir yuvanız var onun bilincinde olması gerekiyor
Ha birde şu evlendikten sonra para bekleyen anne ve babaları cidden anlamıyorum
Ya ihtiyacı olur zaten gönlünüz el vermez yaparsınız ama nasıl oğlunun ihtiyacı var iken para istenir anlamam !

BEN BU TİPLERE " DONSUZ SOSYETELER" DİYORUM DAHA DA BİRŞEY YAZMICAM...
kolay gelsin...

Back
X