• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü tam olarak kurtulamıyorum?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar yıllar önce bir sevgilimden çok zor kurtulmuştum. Tehditler, yolumu kesmeler neler neler. Mahkemeye verdim, il değiştirdim. Bir süre daha tehditlerine devam etti sonrasında kesildi. Evlenmiş epey de olmuş. Ama ara ara rüyalarıma giriyor beni takip ediyor epey korkarak uyanıyorum. Çok sık değil ama bazen üst üste olabiliyor. Aslında o dönemde de çok korkmuyodum ama bilinç altım öyle değil sanırım. Bi yandan da hala takip ediyo mudur diyorum? Geleceğe yönelik bir sürü tehditler savuruyordu çünkü. Sizce bir psikoloğa gitmeli miyim? Böyle birşey yaşadınız mı?

Normal yaşantınızı etkileyecek korkulara ve düşüncelere yol açmıyorsa arada bir rüyalara giriyor böyle durumlar. Ayrıldığım nişanlı bir yıl boyunca takip etmiş, yollarıma çıkmış, araya olduk olmadık insanları sokmuş ve defalarca binanın karşısına dikilip göz hapsine almış biriydi. Tehdit yoktu ama aşırı ısrarlardan bunalıp ben ona savcılığa bildireceğim konusunda haber göndermiştim. Aradan yirmi yıl geçti, başkasıyla evlendi. Halen bazen rüyalarımda ondan kurtulmaya çalışıyorum. Bu arada bir kaç yıl önce sosyal medyada fotoğrafımı beğenmişti. Engelledim bitti gitti. Tekrar canımı sıkmadım açıkcası. Yani bir zamanlar çok uğraştırdıkları için rüyada görülüyorlar ama bunun için yardım almak gerektiğini düşünmüyorum. Rahatsız edici tekrarlayan rüyalar değilse rüya görmek iyidir malum 😊

Normal yaşantınızı etkileyecek korkulara ve düşüncelere yol açmıyorsa arada bir rüyalara giriyor böyle durumlar. Ayrıldığım nişanlı bir yıl boyunca takip etmiş, yollarıma çıkmış, araya olduk olmadık insanları sokmuş ve defalarca binanın karşısına dikilip göz hapsine almış biriydi. Tehdit yoktu ama aşırı ısrarlardan bunalıp ben ona savcılığa bildireceğim konusunda haber göndermiştim. Aradan yirmi yıl geçti, başkasıyla evlendi. Halen bazen rüyalarımda ondan kurtulmaya çalışıyorum. Bu arada bir kaç yıl önce sosyal medyada fotoğrafımı beğenmişti. Engelledim bitti gitti. Tekrar canımı sıkmadım açıkcası. Yani bir zamanlar çok uğraştırdıkları için rüyada görülüyorlar ama bunun için yardım almak gerektiğini düşünmüyorum. Rahatsız edici tekrarlayan rüyalar değilse rüya görmek iyidir malum 😊

yok her zaman olmuyor bazen uzun süre hiç görmüyorum bazen de üst üste olabiliyor.
Kesinlikle stalklamıyorum aklıma da gelmiyor arada pat diye kabuslarıma giriyor kaçmaya çalışıyorum korkuyorum kötü uyanıyorum 🙄

Eşime mesaj atmış en son, '' Oo evlenmişsiniz, bugünlerin keyfini çıkarın, öldüreceğim o karını. '' diye. Sonra babamı aramış, demiş '' Bana inat evlendi, beni seviyor o. '' diye. Cezaevinden arıyormuş. Çok düşündüm ben bu herife ne ara umut verdim nasıl verdim. Bulamadım. Neyse, babam da bir güzel savcılığa vermiş. Ben hamileydim, bana söylememişler. Memlekete gittiğimde savcılıktan tebligat gördüm, öyle öğrendim. Çok şükür aldığım son haber o oldu. Ama ara ara aklıma gelir, dua ederim inşallah tamamen unutmuştur diye. Onun yüzünden sosyal medya hesabı kullanmıyorum. Bir tek burası var. Pislik herif, inşallah cezaevinde bir güzel totosunu kesmişlerdir. Bi bulaştığı da ben değilmişim. Ruh hastası.

Büyük travma yaşamışsınız etkileri ara ara şiddetlenip düşecektir normal bu. Ama bence bir terapistle birkaç seans da olsa görüşün travmanızla yüzleşip aşma konusunda size faydalı olur. Bir de bulunduğunuz yerdeki şiddet karşıtı kadın derneklerine filan uğrayın muhtemelen sizinle aynı şeyleri yaşayan insanlar vardır onlarla konuşup travmanızı sadece sizin yaşamadığınızı bilmek deneyim paylaşmak da iyi gelir

Ben de öldürülmekle tehdit edildim, cüzdanıma kurşun koymuştu gözdağı vermek için. Uzun süredir rahatsız etmiyor ama yaşadığı şehire gittiğimde karşılaşmaktan korkmuyor değilim. Keşke bu pisliklerin hepsi yeryüzünden silinse.

ah keşke :( sizinki de çok fenaymış.
beni de üstü kapalı o şekilde tehdit etmişti pislik herif.
terapi almak gerekir mi acaba? ne kadar da korkmasak bişeyler bırakıyor sanki ya :(

yok her zaman olmuyor bazen uzun süre hiç görmüyorum bazen de üst üste olabiliyor.
Kesinlikle stalklamıyorum aklıma da gelmiyor arada pat diye kabuslarıma giriyor kaçmaya çalışıyorum korkuyorum kötü uyanıyorum 🙄
Aynen ben de düşünmüyorum, aklıma gelecek olsa bile ne kadar yanlış biriydi filan diye kendime kızarım. Hiç ummadığım zamanda görüp o zamanki sıkıntı ve duygularla uyanıyorum. Sizin de o zamanki duygularınız korku olduğu için korkarak uyanıyorsunuz. Bana normal bir bilinç altı durumu gibi geldi ama üst üste olup rahatsız ediyorsa da tabii ki bir uzmana anlatın. Yardıma gerek olup olmadığına uzman karar versin. Geçmiş olsun.

Aynen ben de düşünmüyorum, aklıma gelecek olsa bile ne kadar yanlış biriydi filan diye kendime kızarım. Hiç ummadığım zamanda görüp o zamanki sıkıntı ve duygularla uyanıyorum. Sizin de o zamanki duygularınız korku olduğu için korkarak uyanıyorsunuz. Bana normal bir bilinç altı durumu gibi geldi ama üst üste olup rahatsız ediyorsa da tabii ki bir uzmana anlatın. Yardıma gerek olup olmadığına uzman karar versin. Geçmiş olsun.
Aynen aslında stresli zamanlarımda görüyorum genelde sanki. Belki de normaldir danışmak gerekiyor sanırım.
Çok teşekkürler

ah keşke :KK43: sizinki de çok fenaymış.
beni de üstü kapalı o şekilde tehdit etmişti pislik herif.
terapi almak gerekir mi acaba? ne kadar da korkmasak bişeyler bırakıyor sanki ya :KK43:
Terapi almak iyi gelir bence, daha önce farklı konularda çok faydasını görmüştüm. İyi bir psikoloğa danışın en iyisi

Bende ortaokul arkadaşımla yaşamıştım benzer şeyler. 20li yaşlarımızın başında tesadüfen bir yerde denk geldik, oturup kahve içtik geçmişten sohbet ettik derken çocuk bırakmadı bi daha peşimi. Arkadaş olarak görüyorum seni dedikçe çıldırıyordu ağlıyordu yerden yere atıyordu kendini manyak heryerde karşıma çıkıyordu. Hattımı degistirdim sosyal medya hesabımı kapattım çok korkunç günlerdi. Üniversitenin son dönemlerinde hep korkuyla gidip geldim derslere. Pislik hatırladım yine sinirlendim.
Eger rüyalarınıza girecek kadar hala etkiliyorsa bence yardim alın

Back
X