Bir vasiyeti yerine getirememek

Anne babam yaşıyor çok şükür ama geçen yıllarda çok sevdiğim bir yakın akrabamı kaybettiğimde ki bu benim için ilk kayıptı ailemden sanki onu orada yalnız bırakmışız sıkılıyordur üşüyordur gibi tuhaf bir acıma düşüncesine kapılmıştım. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Vasiyeti yerine getiremeyince büyük ihtimalle hala babanız onu dert ediyor gibi geliyor size.

Siz vasiyeti yerine getirmek için adım atmışsınız ama doktor mümkün olmadığını söylemiş. O yüzden babanızın vasiyetini yerine getirmiş gibi kabul edebilirsiniz kendinizi. Zaten hiç sormamış bile olsaydınız hayatınız boyunca babasıyla iyi ilişkisi olan gönlünü yapan bir insansanız babanız zaten razıdır sizden. Yazılarınızdan öyle bir çocuk olduğunuz çıkarımına vardım.

Çok çok çok başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin babanıza da. Umarım mekanı cennet olur.

benim kayınvalidem vefat ettiğinde çıkartıp eşime verdiler eşim hala saklar annesinin kalp pilini 2018 yılında vefat etti

benim kayınvalidem vefat ettiğinde çıkartıp eşime verdiler eşim hala saklar annesinin kalp pilini 2018 yılında vefat etti
Kusura bakmayın ama kalp pilini çıkarttıramadık vasiyeti yerine getiremedik diye üzülen bir insana biz çıkartmıştık ama diye yazmak bana hiç doğru gelmedi. Herhangi bir yapıcı amacı yok en azından.

Şimdi git ve daha çok üzül der gibi. Hele ki yas halindeyken.

Allah rahmet eylesin babanıza. Şefaati ile muamele etsin. Siz söylemişsiniz üzerinizdeki sorumluluk ortadan kalkmış kardeşiniz de doktor yapılabilecek bişey olsaydı oda yapardı ama mümkün değilmiş demekki. Vicdan azabı çekmenize gerek yok söylememiş olsaydınız üzülmekte haklı olurdunuz ama bu sizi aşan bi durum ve siz kendi payınıza düşeni yapmışsınız.

biz talep etmedik pili çıkartmaları için vefat ettiğinde eşyalarıyla beraber verdiler ama eşim belki o pili çıkarttıkları için öldü diyor. eşimde keşke çıkartmasalardı diye düşünüyor. ben üzmek istemedim amacımda o değildi.

Başınız sağolsun allah rahmet eylesin. Bence bu konuyu kafaya takmayın yerine getirebileceğiniz bir vasiyet değilmiş düşünsenize babanız vefat ettiğinde sevmediği o pili çıkarmak için yine işleme girmek zorunda olacakti .zaten kurtuldu su an o pilden öyle düşünün onu ruhu huzur bulmuştur merak etmeyin siz de rahat olun .

Allah rahmet eylesin siz elinizden geleni yapmışsınız.
Babanız prosedürü bilmediğinden böyle bir istekte bulunmuş ama yapılması mümkün değilse yapabilecek bir şey yok içiniz rahat olsun

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Ama ne yapabilirsin ki bence o vasiyet olarak değilde dert olarak söylemiştir

Basiniz sagolsun , babaniza Allah rahmet eglesin , sizden istedigi seyin mantiken hicbir çözümü yok , herhalde cok duygusal bir aninda soyledi bunu , sizi rahatsiz edecek bir durum yok ruhu gitmesi gereken yere gitti ( hepimizin gidecegi gibi ) bedeni de toprak olacak hepimiz gibi
Babaniza elbette uzulun ama vasiyetini yerine getiremedim diye dusunup kendinizi ekstra uzmeyin zira yerine getirilecek bir vasiyet degil bu , hicbir ölü vucudunda bu tarz islem yapamazsiniz savcilik karari yoksa

Monoceto Allah sizlere sabır, dayanma gücü versin, babanızın mekanını da cennet eylesin inşaallah.
Siz babanızın istediğini yerine getirmek için çabalamışsınız ama yapılması mümkün olmadığı için yapmamışlar, sizin elinizde olan bir şey değil.

Acınız o kadar taze ki, yas döneminde hepimizin yaşadığı acaba'ları, keşke'leri, neden ve niçin'leri yaşıyorsunuz
Yaptığınız esprilerle içten içe babanızı kırdığınızı, dikkate almadığınızı düşünüyorsunuz değil mi? Öyle düşünmeyin, babalar evlatlarını tanır bilir, ona ölümü konduramadığınızdan konuşmaktan kaçtığınız için espriye vurduğunuzu biliyordur.

Siz siz olun kendinize bu vicdan yükünü yüklemeyin, babanız ardında hayırlı evlatlar bıraktığını biliyor, onu ne kadar sevdiğinizi de biliyor, biliyorum söylemesi kolay yapması çok zor ama en azından artık onun huzur içinde uyuduğunu düşünüp kendinizi rahatlatmaya çalışın.

Başınız sağolsun. Babanıza da Allah’tan rahmet dilerim. Yaşarken kimse yakınlarına ölümü yakıştıramaz o yüzden babanıza takıldığınız için kendinize kızmayın. Pil konusunda da sizlik bir durum yokmuş üzülmeyin. Aileden birini kaybetmek çok zordur bilirim ama inanın insanoğlu zamanla bu acıyla yaşamaya alışıyor. Şu an acınız çok taze. Artık sadece dua edin..

Rahmetli bilseydi prosedur olarak mumkun olmayan bir sey oldugunu,istemezdi muhtemelen.
Bosuna kafaniza takiyorsunuz.

Ona bakarsaniz benim annem her konusu acildiginda beni topragin altina koymayin der. Nere koyam vazoya mi koyam cicek misali,yoksa evin bir odasina mi der gulerim

Kvnin babası beni çorapla gömün demiş. Hayatı boyunca hep ayakları üşümüş, çeşit çeşit çorabı varmış. Öldüğünde kv çok ısrar etmiş ama hoca asla kabul etmemiş. Bence bu da saçma nolacak çoraplı olsa ama kabul etmemişler işte. Kv 20 yılda bin hocaya sormuş, hepsi de sen umursamışsın ,istemişsin ,olmamış , yapacak bir şey yok, rahmetli seni anlar demişler. Hala içinde ukte. Kafasına takmış onu. Siz öyle olmayın. Babanızı ne kadar tatlı anlatıyorsunuz. Muhtemelen sen denedim kızım elinden geleni yaptın diyordur size

Başınız sağolsun, babanızın mekanı cennet olsun.
Ne kadar güzel sözlerle, sevgiyle anıyorsunuz babanızı. Ben duygulandım okurken. Eminim babanız da sizden razı olarak ayrılmıştır bu dünyadan. Siz elinizden geleni yapmışsınız , olmamış. Kendinizi üzmeyin. Allah sabırlar versin.

Öyleydi babam... Dünya iyisiydi arkamdaki tasimdi. O var ya bana birşey olmaz derdim. Ben sadece bize özel sanardim onu. Meğer dostluğu da ozelmis. Arkasında o kadar çok dost biriktirmiş ki. Herkesin hayatına ayrı ayrı özel dokunmuş. Herkes onun için birşeyler yapmanın seferberligi içinde..
En son gördüğü kişilerden biri kardeşimin esiydi. Bir yıllık evliydi kardeşim ama gelinimizi öyle severdi ki babam. Onun babası daha doğmadan vefat etmişti. Hasta yatağında ona fisildamis seni çok seviyorum diye. Biliyorum onun nezdinde bana da dedi, kardeşlerime de dedi ama gelin kardeşimi de hep onure etti. Çok baskaydi ya..
Bir kere annemi kırmadı. O kadar hastaydı 20 yıldir ama bir kere çok hastayım demedi ya.
Çok özlüyorum onu çok. Allah'ım şükürler olsun onu bize nasip ettin. Teşekkür ediyorum Allah'ım... Cennetinde buluştur inşallah...
Yorumlar için çok sağolun. Kendimce bir çok anlam çıkardım. İçimin rahatlamasina yardımcı oldunuz hepiniz. İnşallah sevdiklerimizle sağlıklı huzurlu imanli nice yıllar geçiririz...

Başınız sağ olsun. babanızın mekanı cennet olsun. İnanın sizi çok iyi anlıyorum. Benim annem de takma dişlerini çıkardığında kendini kötü hissederdi ve takma dişleri ile gömülmeyi ve tabutta gömülmeyi vasiyet etmişti. Ben de o vasiyetini yerine getirdim. Sonradan insanlardan bu konuda tepki aldım, "a bu çok kötü" caiz değil vb dediler. O kadar takmıştım ki kafaya o zamanlar müftülüğe bile sordum. Bir insanın nasıl gömüldüğünün hiç bir önemi yok. Siz onun adına sevaplar yapın, hayır yapın, iyi bir evlat olun en önemlisi bu. Babanıza verdiğiniz tepkiler de çok normal, bunun için kendinizi suçlamayın. Sevdiğimiz insanların ölümünü istemeyiz ve bunu reddederiz. Espri yapmak, bunu konuşmaktan kaçınmak da bir savunma mekanizması. Ben annem ölümden söz ettiğinde onu hep sustururdum, dinlemezdim. Sonra da "keşke dinleseydim, konuştursaydım, şu veya bu konuda ne yapmamı isterdi" diye düşünürken buldum kendimi. Bu nedenle eşimle konuştuk, birbirimizden önce ölürsek nasıl gömülmek isteriz konusunu, ve Allah göstermesin ama eşimin de benden aslında yerine getiremeyeceğim bir vasiyeti var. "Yapabiliyorsan yap, yapamazsan üzülme" dedi. Sizin babanız da size öyle derdi eminim, sonuçta yapamayacağınız bir şey istemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…