Bir vicdan meselesi...

Melos199197

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
609
478
23
34
Iyi akşamlar hanımlar;
Hemen konuma başlamak istiyorum...
Nisanliyim ve önceki konumda ailesi ile ilgili sorunlarım olduğunu belirtmistim...
Kayinvalidem kanser hastası...
Ağır geçiyor tedavi sureci..
Hiç birşey yapamiyor, aynı sokakta oturan 4 gorumcem var ama onlarda çalışıyor ve hepsi evli olduğu için bakıcı tutma kararı alındı.
Hatta fikri veren bendim .
Herkes de onayladı..
Çünkü kimse vakit ayıramıyor..
Neyse bugün bakıcı izine gitti ..
Kayınpederim evde..
Gorumcelerim demiş ki her biri biz bugün izinliyiz ve her birinin gezme planlari varmış..
Telefonu bile acmadilar..
Annelerinin yanına gitmek için ..
Ben daha önce bir kaç kez kendisine yardımcı olmuştum.
Gidip yemek ve işini yapmıştım m.
Nisanlima birak gelmesinler ben bugün giderim dicektim ama diyemedim çünkü onlar gezmeye gidiyor ve anneleri umurlarında değil..
Beni de istemiyorlar..
Sonradan öyle bir pişman oldum ki ...
Bütün gün aklimdan çıkmadı...
Hata mi ettim sizce ?
Aynı mahallede iki gelin daha var ..
Bu arada onlar beni ailenin gelini olarak da görmüyor, görüşmuyoruz..
Kavga ve tartışmamız yok beni kesinlikle istemiyorlar ..
Durumlar bu .
Yine de vicdanım sizladi..

Vicdan sızlatacak bir durum göremedim ama yardımcı olsaydınız çok büyük bir sevap işlemiş olurdunuz, üzülmeyin daha çok fırsat dogacaktır size bu konuda bu gidişle merak etmeyin,..telefonda ulaşılmamasıda ilginç ya Anaları Allah korusun ölse demekki kimse telini açmıycak vay be diyorum sadece...

Yapilan her iyilik ve yardim insanlar icin degil Allah rizasi icin yapilmali..icinizden ne geliyorsa oyle yapin.

Gelmek istemiyorlar ..
Planlarını bozamazlarmis..
Bana konuşmayan insanlar .
Neden gideyim ki beni insan yerine koyan yok dedim..
Ama pişman oldum

Yaşlılar gerçekten çocuk gibi oluyorlar.İstesinler , istemesinler ne fark eder.Merhamet sahibiymişsiniz demek ki, bakın rahatsız olmuşşsunuz.Telefon açıp hal hatır sorabilirsiniz.Burdan o görmemiş görüncelere vede o iki geline selamlarımı iletin lütfen.

Hep birlikte gezmeye gitmişler..
Benimle konuşsalar yine giderdim ama aile de benimle konuşan kimse yok.
Kayinvalide kayınpederim de onların hatırını tutuyordu .
Ben gidersem konuşuyorlardı.

Bence sizi insan yerine koymuşlar ki bakıcı önerinizi kabul etmişler. Ben olsam giderdim.. İyilik başkaları için değil, senin içinden geldiği için Allah için yapılır bence

Bence sizi insan yerine koymuşlar ki bakıcı önerinizi kabul etmişler. Ben olsam giderdim.. İyilik başkaları için değil, senin içinden geldiği için Allah için yapılır bence
Onlar beni insan yerine koydukları için değil kendileri kavga edip durdukları için kabul ettiler .
Sen git ben gideyim kavgası.

Ne biçimaile bu anneleri orda kötü durumdayken onlar gezmeye gidiyor yani. Bu kadar kötü kalpli olmamalı insanlar. Sizin yaptığınız çok güzel birşey taktir ettim. Daha evli bile değilsin üstelik.. ama sen vicdan yapma sakın. Senin öyle bir zorunluluğun yok içinden geldikçe tabi ki yardım etmen doğru olur..

Gelmek istemiyorlar ..
Planlarını bozamazlarmis..
Bana konuşmayan insanlar .
Neden gideyim ki beni insan yerine koyan yok dedim..
Ama pişman oldum
gidip baksan onlara ne gitmesen onlara ne.. kv ile senin aranda olan birşey bu.. gavura kızıp orucu bozmak gibi olmuş biraz.

Öncelikle geçmiş olsun ALLAH acil şifa versin hastanıza..Burda size vicdan yaptıracak birşey yok aslında...İnsanın canı evladı düşünmüyorsa el çokta düşünmez...Görümceler, gelinler..Kalabalık aile aslında... İnsanın kaç çocuğu ya da fazla çocuğu olması önemli değil...bir tane olsun ama merhametli olsun...Eğer insan bakılmayacaksa ve yalnız kalacaksa yaşlılıkta çok çocuğu olsada yine bakılmıyor ve yalnız kalıyor, çevremde gördüklerimden biliyorum...Ama hayırlı evlat varsa bir tane dahi olsa kıymet bilip bakıyor ilgileniyor ailesiyle...Sizin nişanalınızın ailesine ne demek gerekir bilemiyorum...İnsanlık yoksa gerisi boş...Ama siz elinizden geldiğince yardımcı olun sevaptır...

Hep birlikte gezmeye gitmişler..
Diğer gelinler de var.
Zaten beni ayiriyorlar..
Çok ama çok üzüldüm ama bir yandan da 6 tane koca kadın var ve umurunda değil diyorum .
Ama bir daha olursa giderim .
Herkes ne yaparsa kendine yapar .

Çok kalabalık ama kimse yok.
Allah merhamet ve vicdan versin ..
Ne diyeyim ben ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…