Merhaba, kk'nın güzel hatunları
Bir yakınımız ile ilgili sizlerden bilgi almak istiyorum. Böyle bir konu yasak mı bilemiyorum eğer yasaksa zaten yöneticiler müdahale eder ama umarım banlanmam:)
Bir yakınımızın oğlunun madde bağımlılığı var yıllardır. Yakınımızın (çocuğun annesinin) bu konularda hiçbir bilgisi yok, kaldı ki benim de bu konularda hiçbir bilgim yok ama eli kalem tutuyor, okumuş, etmiş bizden bilgilidir diyerek benden ve annemden yardım istedi. Oğlumun bu illetten kurtulması için ne yapabilirim diye, dün annemi ağlayarak aradı. Kadın en büyük oğlunu da bu lanet olası bağımlılıktan dolayı 10-11 sene önce kaybetti. Oğlu da kendindeyken annesine yakınıyor beni kurtar, niye benim için bir şeyler yapmıyorsun diye. Bu sorun yıllardır var ama ben de inanın bu konularda hiç bilgi sahibi değilim. En son annem tv'ye çık, yardım iste dedi ama bu da çözüm mü bilmiyorum. Çocuğun sadece kendine zararı yok tabi, annesini, kardeşlerini de çok fazla yıpratıyor, bu illetten dolayı şiddete de eğilimi var. Yani ailece çok çaresiz durumdalar.
Sizlerden ricam, böyle bir bağımlılığı olan biri için ne yapılabilir, nereye başvurulabilir? Tedavisi için, sonrasında normal hayata alışma durumu için vs ailesi ne yapmalı? Sizin yazacağınız cevaplara göre bende kendilerini yönlendireceğim.