Bir yasak bize var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben boşuna kapattıklarını düşünenlerdenim. Açılsın her yer. Gözü yiyen gitsin, gezsin kapsın hastalık. Zaten emekçiler hep dışarıda, parası olan yazlıkta, yatta. Evde olanda çıkmak istemeyenler. Yani serbest bırakılsada aynı olur görüşündeyim.

malesef haklısınız galiba. dikat eden yasak olmasa da ediyorr zaten.
geçen yaz serbest bırakıldı, korkumuzdan evde oturmaya devam ettik. büyük ihtimalle bu yaz da serbest olur, ben yine burnumu çıkaramam.

Valla bi ben evdeyim ben de artık açılsın herkes kendi bireysel tedbirini alsın, sırası gelen aşı olsun bitsin bu hasret modundayım. Bi ben evdeyim cidden yani. Bir de sizler işte. Geri kalan herkes sokakta. Ben kaç kez şikayet ettim hatta kalabalık misafir ağırlayanı da şikayet ettim gelen giden olmadı. Yasak için şikayet edince işleri yoksa geldi ekip, uyardı gitti. Ceza falan kesmedi. Ama ben çıksam kesin ceza keserlerdi. Yasak masak işlemiyor takın maskenizi sıkın dezenfektanınızı gezin artık ne diyim.

Bu arada şimdi polis anons yaptı evinize girin diye 😂

IMG_20210515_230910.webp

Yaaa bu arada takip ettiğim bir kadın , Amerika'dan bugün bu storiyi atmış.
Bizim de maskeleri atıp böyle dipdibe turistik arabalara bileceğimiz günler yakın mı???
Tünelin ucunda ışık var sanki...
(Yazan,bir polyanna)

17 gündür kapının önüne adım atmadım ama bayramda kimi aradıysam evde değildi hep bayram ziyaretindeydi
. Sitede gece otoparkta yer bulamazken gündüz bomboş anlam veremedim bu işe.

Valla market bahanesiyle çıkıp tek başına gezen insanlara bir şey demiyorum ama bu bayram utanmadan hala bayram ziyareti yapan ahlaksizlar oldu. Hepsi Allah'ından bulsun artık. Bir sizin aileniz kıymetli bir siz akıllısınız. Oradan oraya gezip eve girip birbirlerine bulaştırıp sonra hastanede sağlık çalışanlarına yük olacaklar. Oksijen israfları.

Eki Görüntüle 2850100
Yaaa bu arada takip ettiğim bir kadın , Amerika'dan bugün bu storiyi atmış.
Bizim de maskeleri atıp böyle dipdibe turistik arabalara bileceğimiz günler yakın mı???
Tünelin ucunda ışık var sanki...
(Yazan,bir polyanna)

Polyannadan daha uçuk bişey varsa anca o olmalıyız ki bu olsun bizde 🤦🏼

Haberlere çıktı bugün bi kadın 15. Cezası kesilmiş. Çıkmaya devam edeceğim ödemiyorum ki gelirim yok diyodu.

İşte böyle absürd haberler duyuyoruz. On binlerce ceza kesildi haberleri görüyoruz. Kim bu ceza yiyenler?
Cezayı geçiyorum kimsenin "izin kağıdım yoktu, polise yalvardım yakardım geçtik" hikayesini de duymuyoruz.

Siz yinede evde kalin. Almanyadaki kurallara uydugumuz halde sagolsun uymayanlar bizd bulastirdi. Bu bir gecsin durum gecene kadar aile dahil kimseylen yüz yüze görüsmemeye karar verdim. Allah herkesi bildigi gibi yapsin. Birde yalan söylüyorlar. Güya kimseyle görüsmemisler. 🙄

Siz yinede evde kalin. Almanyadaki kurallara uydugumuz halde sagolsun uymayanlar bizd bulastirdi. Bu bir gecsin durum gecene kadar aile dahil kimseylen yüz yüze görüsmemeye karar verdim. Allah herkesi bildigi gibi yapsin. Birde yalan söylüyorlar. Güya kimseyle görüsmemisler. 🙄

Yanlış anlamayın merak ettiğim için bir şey soracağım.
Size bulaştığına göre otomatikman siz de yeterince önlem almamış olmuyor musunuz?
Bu tarz yazıları çok görüyorum ama herkes bulaştıran kişiye suç buluyor, bunun sebebini merak ediyorum.

İşte böyle absürd haberler duyuyoruz. On binlerce ceza kesildi haberleri görüyoruz. Kim bu ceza yiyenler?
Cezayı geçiyorum kimsenin "izin kağıdım yoktu, polise yalvardım yakardım geçtik" hikayesini de duymuyoruz.

yalvarmadım ama şöyle bir hikayem var, kapanmadan önce alınmış dr randevusu vardı. acil bir meselenin kontrolü olduğu için 15 gün ötelemedim. randevu kağıdını göstererek gittim. evden hastaneye 8 km mesafe var, giderken 4, dönerken 3 kez polis kontrolünden geçtim.
ha o polisler maç sonu kutlamasında neredeler onu ben de merak ediyorum.

Polyannadan daha uçuk bişey varsa anca o olmalıyız ki bu olsun bizde
Ama ben bu kadını uzun zamandır takip ediyorum, o da her yere maskeyle giderdi birkaç ay önce. Bu, ekran görüntüsü aldığım video için de 'yoğun aşılama sonrası hayat nihayet normale döndü' gibi bir şeyler yazmış...

Yok yaa, ben cidden tünelin sonundaki ışığı görüyorum (ay burcum yay,iflah olmaz bir optimistim)
Sonuçta;
80 milyon ülkeyiz.
Kabaca 20 milyonu çocuk nüfus (TÜİK 2020 verisine göre)
5 milyon hastalığı geçiren kişi sayisi (worldmeters sitesine göre)
25 milyon aşılanan kişi sayisi (Resmi siteye göre)
Yani 50 milyonu aşılı, çocuk ya da hastalığı geçirmiş kişi sayısı.
Geriye kaldık 30 milyon riskli insan :halay: :halay: bizi de sonbahara kadar aşilarlar heralde, o kadar da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X