Bir yengeç burcu olarak aldığım bazı kararlar

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.854
12.419
363
Merhaba arkadaşlar, belki bu konunun yeri bdv değil, çünkü aslında tam olarak dert sayılmaz ama az önce birkaç karar aldım ve burada açılan konularla da ilişkili konularda (duygularla ilgili filan) olduğu için bu kararlarım sizinle paylaşmak istedim. Hem belki de konunun altında tartışma döner, fikir alış verişi yaparız bir şekilde birbirmize faydamız olur.

Şimdi öncelikle belirteyim ki bu mesajımın ana teması kesinlikle şu değil: "Erkekleri mutlu edelim, aşırı anlayışlı olalım, ilişkimizde "sorunsuz" olmak adına her şeye evet diyelim, her isteneni yapalım." Bir kere şu erkeklerin "sorunsuz kadın" algısından, yani bu tür idealleştirmelerden, "kadın dediğin erkeğini mutlu edecek!" tarzı genellemelerden tiksinirim, onu belirteyim. Hepimiz insanız, duygularımızın inişi çıkışı var, hepimizin kendi hayatı var, ancak konsomatrisler, anneler ve psikologlar koşulsuz şartsız kendi benliklerini sıfırlayarak erkekleri dinler ve yol gösterir. Bizim eş ve sevgili olarak görevimiz bu değil bence.

Gel gelelim ki "sorunsuz" ve mutlu bir insan olmayı kim istemez? Böyle bir insan hem kendi mutlu olur hem de sevgilisini mutlu eder.

Neyse sadede geleyim, ben aşırı tipik bir Yengeç burcuyum, sevgilimle ilgili konularda aşırı geçmişe takıntılıyım. Her şey iyi giderken aklıma gelen düşünceler: "O bana şunu yapmıştı, bunu demişti, ne hakkı var, onun telefonlarına cevap vermeyeceğim, üzülsün bakalım, görsün bana bunu yapmak neymiş." Çocuk oysaki o konuda defalarca özür dilemiş oluyor. Geçmişte bir kız buna yazıyordu, o da birkaç kez kıza izin vermiş (gece birlikte dolaşmalar, konuşmalar, abi gibi dinlemeler) aklıma hep o kız geliyor, o kız geldikçe de ondan soğuyorum. Oysaki mantıklı düşündüğümde affettim aslında. Çünkü bana çok kesin ve net dedi ki "Ben o yaşta bir kıza bakmam. Ben sübyancı değilim". Neyse zaten iki sçeneğin var: ya unutacaksın ya ayrılacaksın. Ama ben onu terk edemezdim, aşık olduğum için, ama her sinirlendiğimde bunu ona karşı kullanıyordum. Onun da bana karşı kullanabileceği bazı hatalarım oldu geçmişte ama o bir Kova burcu olduğu için gelecek odaklı. Çok kırıldığı şeyleri bile bana söylemiyor, hatırlatmıyor.

Neyse benim bir ev arkadaşım var Yay burcu, bir de sevgilisi var Terazi burcu. Onların ilişkisine bakıyorum, saf sevgi var tamam mı. ne kıskançlık, ne hesap sorma, ne terk etme fantezileri, hiçbir şey. Sadece güzel bir iletişim var, art niyet yok, ama ev arkadaşım ezik filan bir kız da değil, gayet kişilikli, kendini ezdirmez, isteklerini açıkça söyler. Dedim abi ben neden böyle değilim? benim ilişkim neden böyle değil?

Sonra kendi kendime kararlar aldım. Dedim ki ben artık hep mağdur hep mağdur olmicam. Ben artık böyle daha rahat, daha sevgi dolu olucam. Ve de sizin huzurlarınızda bunu yazıyorum. Artık ne işinize yarar bilmem ama belki benim gibi Yengeç burçları fikirlerini paylaşmak ister.

ay burcum yengeç,yükselenim balık
kovalığımın içine ediyorlar çoğu zaman...:):)
ama ben bir kovayım ;) sapına kadar :p

Merhaba arkadaşlar, belki bu konunun yeri bdv değil, çünkü aslında tam olarak dert sayılmaz ama az önce birkaç karar aldım ve burada açılan konularla da ilişkili konularda (duygularla ilgili filan) olduğu için bu kararlarım sizinle paylaşmak istedim. Hem belki de konunun altında tartışma döner, fikir alış verişi yaparız bir şekilde birbirmize faydamız olur.

Şimdi öncelikle belirteyim ki bu mesajımın ana teması kesinlikle şu değil: "Erkekleri mutlu edelim, aşırı anlayışlı olalım, ilişkimizde "sorunsuz" olmak adına her şeye evet diyelim, her isteneni yapalım." Bir kere şu erkeklerin "sorunsuz kadın" algısından, yani bu tür idealleştirmelerden, "kadın dediğin erkeğini mutlu edecek!" tarzı genellemelerden tiksinirim, onu belirteyim. Hepimiz insanız, duygularımızın inişi çıkışı var, hepimizin kendi hayatı var, ancak konsomatrisler, anneler ve psikologlar koşulsuz şartsız kendi benliklerini sıfırlayarak erkekleri dinler ve yol gösterir. Bizim eş ve sevgili olarak görevimiz bu değil bence.

Gel gelelim ki "sorunsuz" ve mutlu bir insan olmayı kim istemez? Böyle bir insan hem kendi mutlu olur hem de sevgilisini mutlu eder.

Neyse sadede geleyim, ben aşırı tipik bir Yengeç burcuyum, sevgilimle ilgili konularda aşırı geçmişe takıntılıyım. Her şey iyi giderken aklıma gelen düşünceler: "O bana şunu yapmıştı, bunu demişti, ne hakkı var, onun telefonlarına cevap vermeyeceğim, üzülsün bakalım, görsün bana bunu yapmak neymiş." Çocuk oysaki o konuda defalarca özür dilemiş oluyor. Geçmişte bir kız buna yazıyordu, o da birkaç kez kıza izin vermiş (gece birlikte dolaşmalar, konuşmalar, abi gibi dinlemeler) aklıma hep o kız geliyor, o kız geldikçe de ondan soğuyorum. Oysaki mantıklı düşündüğümde affettim aslında. Çünkü bana çok kesin ve net dedi ki "Ben o yaşta bir kıza bakmam. Ben sübyancı değilim". Neyse zaten iki sçeneğin var: ya unutacaksın ya ayrılacaksın. Ama ben onu terk edemezdim, aşık olduğum için, ama her sinirlendiğimde bunu ona karşı kullanıyordum. Onun da bana karşı kullanabileceği bazı hatalarım oldu geçmişte ama o bir Kova burcu olduğu için gelecek odaklı. Çok kırıldığı şeyleri bile bana söylemiyor, hatırlatmıyor.

Neyse benim bir ev arkadaşım var Yay burcu, bir de sevgilisi var Terazi burcu. Onların ilişkisine bakıyorum, saf sevgi var tamam mı. ne kıskançlık, ne hesap sorma, ne terk etme fantezileri, hiçbir şey. Sadece güzel bir iletişim var, art niyet yok, ama ev arkadaşım ezik filan bir kız da değil, gayet kişilikli, kendini ezdirmez, isteklerini açıkça söyler. Dedim abi ben neden böyle değilim? benim ilişkim neden böyle değil?

Sonra kendi kendime kararlar aldım. Dedim ki ben artık hep mağdur hep mağdur olmicam. Ben artık böyle daha rahat, daha sevgi dolu olucam. Ve de sizin huzurlarınızda bunu yazıyorum. Artık ne işinize yarar bilmem ama belki benim gibi Yengeç burçları fikirlerini paylaşmak ister.
Yengeç burcuyum ama sadece yengeç burcuyum yani.
Eğlencesine gazetedeki burç köşelerine falan bakarım, hiç de aa ben şöyleyim yengeç burcu olduğum için falan demedim.
Burçları hayatınızda çok fazla odak noktası yapmışsınız gibime geldi.
İnsanın kişiliği, yetiştiriliş tarzı etkilidir karakterinde.
Size tavsiyem bu kadar burçlara yüklemeyin kişilik özelliklerini.
Onun dışında, geçmişi kurcalayıp durmak bir tür obsesiflik bence.
Size huzursuzluktan başka bir şey getirmez.
Geçmiş adı üstünde 'geçmiş'. Sevgilinizle size ait olan ve içini mutlulukla doldurabileceğiniz kocaman bir gelecek var önünüzde.
Ama bu şekilde yapmaya devam ederseniz üzgünüm ki mutlu olamazsınız.

Yengeç burcuyum ben de. Evet geçmişe gerçekten bende takintiliyim ama boşu boşuna geçmiş seylerin huzursuzlugunu cikarmak istemiyorum.. Çünkü herkes geçmişte hata yapabilir onemli olan hatalari tekrar etmemek. (tabi bu aldatma, baska kadin falan asla olmamali )
Takarak kendimize zarar veriyoruz aslind..

Ben bir yengeçim ve yengeçler affetmez . sonunda sen de o da ne olduğunu anlayamadan ışık hızıyla ondan uzaklaşırsın gibime geliyor .yengeç için güven hayatının merkezidir .

benm sevglm de yengec: ben kocumç((4 senelık beraberlıgımızvar suan 1.5aydr konusmuyoruz.aynen gecmıse takıntılı.ne yapmam gerektıgını bılemedm.telefonlarıma ckmıyor hcbırzaman! bırlıkte olunca benden daha romantık ama ayrılunca benden daha kinci daha ınatı.yıne gecmısı getırdı aklına.kfayı yıcem ben artık ve arastrmaları devamedıyor kıskanclk uzerıne.:/

benim ilişkim neden böyle değil?

Çünkü geliştirmeniz gereken özellikler rahat olmak ve sevgi dolu olmak değil, iletişim konusunda kendinizi geliştirin imrendiğiniz ilişkiler gibi ilişkileriniz olsun, yengeçlikle, atlıkla, kovayla, kürekle falan alakası yok bunun. Değiştiremeyeceğim ve seçmediğim doğum tarihimden hareketle asla anlaşamazsınız denen burçlara sahip insanlarla bile neden en samimi olabiliyorum o zaman, yükselen denmesin bir zahmet.

Canım diğer bütün burçların aksine-aslan hariç-, bizim gezegenimiz yok.. Gücümüzü Ay'dan alıyoruz. Bu yüzden diğerlerine göre daha hisliyiz, her şeyi hissederek yaşıyoruz..

Bizim doğamız geçmişe takıntılı olmak yengeçler olarak. Karşımızdakine eziyet olsun diye geçmişi ısıtıp ısıtıp önlerine sürmüyoruz ki. Ben hakikaten geçmişte yaşanan iyi kötü her olayı, hatta böyle acayip sıradan anlamsız diyalogları çok net hatırlarım. Üzüldüğüm bir olayı hatırladığımda da ilk günkü gibi üzülürüm. Ister istemez biraz kindar yapıyor bu özellik insanı, ama aynı zamanda insani ilişkilerde aşırı sadakat, kıymet bilirlik yine geçmişteki mutlu olayları ufak iyiliklerı aşırı önemsemekten geliyor.

çok mantıklı koustunuz ınanın bana burc murc hıkaye ama yengec gercegı var tesaduf olamaz.benm aılem sevglm vs...işte onlarda bır fark varr gercekten de degıskenlıklerı dunya markası oldu artık..

Ama ben cok sıkıldım bu durumdan.ona yalavrdıgımı bılırım artık kontrol et kendını.arastırma kıskanma dusunme dıye..neler yaptım! Adam degısmedı.Senelerdır koçlara boğalra ınatcı dedıler.BENDE INADIN İ Sİ yokmus boyle dusununce! yengec farkl dusunceye sahıp bakıs acıları cok farklı.sevıyorum uzuluyorum uzak durması zor:(

Hep affederdı mesela.yuzumu gorunce dayanmazdı en azından telefonlarıma cvp vermemzlk yapmazdı.ama bu defa 1.5ay oldu tık yok.bıttımı dıyorum 5 senelk ılıskı.hayr kabul edemem katlanamam.soylemesı bıle güç.ama dayandm bir sabah uyanıdgımda..bak bak neler yapmışsın sen oyleee ver bakım dıger sıfrenı de...mesajlarını gormekten.sıkıldm ıste 4sene aglamadm en sonunda haykıra haykıra agladm be.ben kı komık eglencelı sabırlı ınsan..tükendıgımı anladm zona oldm her yerm yara.:)ah benm yerı gelır kedı gıbı uslu durgun yerı gelır kaplana donusen yurumesı bıle yanyan olan yengecım sevıyorum senı be.) dıyemedım::(

Back
X