Bir yerlerde var mı umut

Çok haklısınız da annem bile tepemde her dakka başkalarının çocuklarının ne kadar akıllı mükemmel olduğundan bahsediyor baba denilen şerefsiz yediklerimi haram ediyor her dakikam acaba neyden sebep bulacaklarda bana laf sokucaklar aşağılayacaklar diye geçiyor sitresten beynim uyuşuyor artık kafayı yicek gibi oluyorum zaten hayatım boyunca bana tek öğrettikleri ne kadar aptal işe yaramaz olduğumdu artık kendimde kendimi toplayacak güç bulamıyorum yani
Aslında onu demeye çalışıyorum hiçbir zaman şartlar mükemmel olmuyor ki.

İdeal olan sevgi dolu bir ailede hiçbir sorun olmadan sadece odamızda oturup ders çalışıp üniversite kazanmak, kendi geleceğimizi kurmak. Kaçımız bu şartlara sahibiz ki?

Ama pes etmemek lazım.

Çok haklısınız da annem bile tepemde her dakka başkalarının çocuklarının ne kadar akıllı mükemmel olduğundan bahsediyor baba denilen şerefsiz yediklerimi haram ediyor her dakikam acaba neyden sebep bulacaklarda bana laf sokucaklar aşağılayacaklar diye geçiyor sitresten beynim uyuşuyor artık kafayı yicek gibi oluyorum zaten hayatım boyunca bana tek öğrettikleri ne kadar aptal işe yaramaz olduğumdu artık kendimde kendimi toplayacak güç bulamıyorum yani
Insan psikolojisinden anlamiyorlar demek ki, onlarda bu sekilde bunun dogru bir iletisim sekli olduguna inaniyorlar. Insanlarin soylediklerini pek umursamamak lazim, cok zor biliyorum ama onlar icin yapabilecegimiz bir sey yok sadece karsina alip durumdan rahatsiz oldugunu soylemek kaliyor

Normalde harç parası oluyor mu yani kayıtta
Hayır örgün öğretimde ve 1. Öğretim yani gündüz öğrencisiyseniz ödemiyorsunuz . Ayrıca ilk lisansımı da para harcamadan okudum. (Yol parası vs hariç onları da bursumla karşılıyordum kitap alamadığım için fotokopiden çalışıyordum) hayat kimse için kolay değil bahanelere kapılmamak lazım

Hic kimse kolaylikla bi yerlere gelmiyo inan.
Evet hayat senin icin dahada zor olabilir. Önunde bircok engelinde olabilir.
Disardan oku aciktan yani onda oyle aman aman paralar harcamiyosun.
Elinin becerisi varsa bi tarafdan onu yap sat okul parani cikar diger tarafdan derslerine calis acik ogretimde bunu yapabilirsin.. birinci ve ikinci yariyil olmak uzere, 1. sinifa 600 tl kadar( benimki 660 tl? Dersden derse degisiyo) yatiriyosun mesela dusun. Insan harcliklariyla biriktirir o parayi.
Bence bi insan okumali
Bunu cok sonra anladim
Ama anladim...

inançlı mısın bilmiyorum ama Allahtan hiçbir zaman umut kesilmez.
açık öğretimden okuyabilirsin, okuyamıyorsan halk eğitimlerde kurslar var onlara katılabilirsin. artık meslek edinmek eskisinden daha kolay bir sürü çözümü var bu şekilde. kırsaldaysanız yakınınzda illa bir büyük şehir ve ya küçükte olsa bir ilçe vardır. fabrikalar var eğer engelliyseniz engelli almak zorunda olan. ama bu şekilde pes edip denilenlere ben yaptım bunu teşekkür ederim diyerek olmaz, kendine inanmalısın en azından ailenin baskısından kurtulmak için

Bir yerlerde umut diye birşey var mı huzurlu yuvalar sağlıklı güzel hayatlar var mı 22 yaşındayım ve aldığım nefesin bile çok görüldüğü yediklerimin haram zehir edildiği 24 saat tek bir oda içinde okul harici bir yere gitmediğim lise bitince kaç senedirli bu dört duvar içinde zindanda olduğum bi çeyrek asır geçirdim ne biliyim hayatım hep kötü sağlık aile okul para huzur iyi ve güzel olan ne varsa bende yok gülmeyi bile unuttum çok şey yaşadım daha buraya yazamadığım işin kötüsü savaşıcak gücüm de yok var mı gerçekten güzel huzurlu evleri olanlar gerçek mi o güzel hayatlar gerçekten iyi adamlar var mı dünyanın en işe yaramaz insanıyım insan bile değilim bence öyle muamele görüyorum çünki bi yerlerde var mı öyle güzellikler yoksa dünya bumu bundan ibaret mı soranlar olur belki okul yok çalışma imkanım da yok
Çok gençsin lütfen böyle düşünüp kendini karamsarlığa boğma. Çevremizdeki kimse aynı değildir. Bazı şeyleri biz seçemiyoruz. Tam olarak srunların ne bilmiyorum fakat her şeyi değiştirebilirsin bence. İStediğin hayatı yaşayamıyorsan kendine o hayatı inşaa edebilirsin :KK200: hayat çok kısa. Mutlu olmaya bakayım. Şükredelim

Mutlaka kpss ye girin engelli kadroları var. Hatta şu anda kpss ile alım var eğer geçen sene sınava girdiyseniz basvurabilirsiniz

Back
X