• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir yetişkinin kronikleşen anne hayal kırıklığı.

Anneler tum evlatlarini severler ama bazi yonlerden zayif oldugunu bildigi cocugunun uzerine daha cok dusermis.

Sizinki de o hesap. Siz ve esiniz guclu oldugunuz icin sizin kendisine ihtiyaci olmadigini dusunuyor olabilir.

birinci satırınızdaki durumu düşünücem araştırıcam,başka bir arkadaşta söylemiş.

hiç bir gerekçe göstermedi laf salatası.Benim tek çocuğum var empatide yapamıyorum.

Şu olayda empati yapacak birşey yok zaten.
Kızının doğumunda, torunun gelişinde orada bulunmayan bir annaneden sözediyoruz.
Ve hiçbir geçerli gerekçe yokken.
Ayrıca az önce anlattıklarımda da annelerin evlatlarını ayıramadıklarından, bunun mümkün olmadığından bahsetmek istemiştim.
Yanlış anlaşılmışım sanırım.
Siz oturup annenizle ciddi ciddi konuşun. Sizinle ilgili bir sorunu mu var bunu öğrenin bence..

Amin inşallah herşey daha iyiye gider hayatınızda...Benim annem eğitimli biri..Babam da öyle..Ama bazı şeyler eğitimli olmakla da aşılamıyor..Eğitimden kastım tahsil..Nice ilkokul mezunu anne babalar var...Çocuklarını çiçek gibi yetişirmişler,sevgiyi,şefkati eksik etmemişler.....Anne -baba olarak çocuklarımıza vereceğimiz sevgi,şefkat vs sadece çocuklarımızı değil tüm yaşantılarını,onların da çocuklarını hatta torunlarımızı hemen herşeyi olumlu ya da olumsuz yönde etkiliyor......İnsan geçmişi düzeltemiyor..Çok zor ama geleceğe umutla bakmaya çalışmak lazım...Hayat geçmişe bakarak yaşanmıyor...Sonu depresyon..Kimseye faydası yok bunun.....Geleceğimize yön verebilmemiz için mutlu olmayı bilmeliyiz...Bardağın dolu tarafını görmeye çalışmalıyız..Polyanna olalım demiyorum ama madem bu hayata geldik yaşayacağız..Mutlu olmak için çalışacağız...

eğitim konusu yanlış anlaşılmasın.Kesinikle sevgi özgüven eğitimle verilmiyor çocuğa.ama şöyle bi şey var.köyde köylü gibi giyinirdim.şimdi şehirdeyim.bir kot üstüne gömlek giyorum başım açık benden utanıyor.kendisi dindar değil,geleneksel biri.aile çevremizde çok mutasıp değil.ama beni eskisi gibi görmek istiyor.bu mümkün değil.
babam için psikoloğa gitmiştim.bana herkes bir önceki nesilden kalma dedi.ben dedemi çok severim.ama dedem babamı incitmiş.lise okumayacaksan zanaaat okuluna gidemezsin demiş ,ineklere bak demiş.diğer kardeşlerini memur ve zanaata göndermiş.babanda film burda kopmuş dedi.dedem bize çok gelirdi babamda iyi olsun isterdi ama işte bi şey olmuş.yani biraz yumuşadım.doktor bana ilaç bile vermedi.affet ve özgür ol dedi.başışmasanda içinde affet özgür ol dedi.uzun oldu özür.

eğitim konusu yanlış anlaşılmasın.Kesinikle sevgi özgüven eğitimle verilmiyor çocuğa.ama şöyle bi şey var.köyde köylü gibi giyinirdim.şimdi şehirdeyim.bir kot üstüne gömlek giyorum başım açık benden utanıyor.kendisi dindar değil,geleneksel biri.aile çevremizde çok mutasıp değil.ama beni eskisi gibi görmek istiyor.bu mümkün değil.
babam için psikoloğa gitmiştim.bana herkes bir önceki nesilden kalma dedi.ben dedemi çok severim.ama dedem babamı incitmiş.lise okumayacaksan zanaaat okuluna gidemezsin demiş ,ineklere bak demiş.diğer kardeşlerini memur ve zanaata göndermiş.babanda film burda kopmuş dedi.dedem bize çok gelirdi babamda iyi olsun isterdi ama işte bi şey olmuş.yani biraz yumuşadım.doktor bana ilaç bile vermedi.affet ve özgür ol dedi.başışmasanda içinde affet özgür ol dedi.uzun oldu özür.

Evet benim de yapmaya çalıştığım bu oldu..."Affet ve özgür ol..." Affedebiliyormuyum tam anlamıyla hayır..Ama düşünmemeye çalışıyorum..İlgim alakam çocuklarla ilgili durumlara kayınca daha az düşünüyorum öbür konuyu :)) Onların sağlığı,huzuru,mutluluğu iyi olsun ben de mutluyum...

Evet benim de yapmaya çalıştığım bu oldu..."Affet ve özgür ol..." Affedebiliyormuyum tam anlamıyla hayır..Ama düşünmemeye çalışıyorum..İlgim alakam çocuklarla ilgili durumlara kayınca daha az düşünüyorum öbür konuyu :)) Onların sağlığı,huzuru,mutluluğu iyi olsun ben de mutluyum...

gözlerim doldu ayrıca çıkmam gerekiyor herkese teşekkür ederim iyki varsınız.

kendı ayakları uzerınde duran herzaman ılgı kapsamı dışında olur, duskun, sorunlu kardeslerde ılgı odagı. bu her aılede boyledır bıraz içten gözgezdırmek gerek ve kendı vucudumuzdan pay bıçelım; neremız acısa canımız orda atar sankı, ama kolum acımıyor dıye sevmıyormuyum hayır sadece gormezden gelınıyor..

anneler evlat ayırımı yapmaz yada sevgisini gösteremiyordur diyenlere katılmıyorum.
yaşamayana öyle görünüyor olabilir.
ama evlat ayırımı yapan yapar.
neden anneler yapmazmış.
kimler yapar peki.

öbür kardeşlere sevgisini göstermeyi biliyor da birine mi gösteremiyor.
herkes kendi hayatına bakmalı.
kafana takma.
nasıl biliyorsa öyle yapsın.
sen kendi ailene bak canım.

bir annenin çocukları arasında ayrım yapması bana inandırıcı gelmiyor .belki şöyledir siz soğuk durduğunuz için annenizi itiyor olabilirsiniz .yoksa anneniz sizi mutlaka çok seviyordur .insan küçücük bir bebeği olunca nasıl seviniyor nasıl bakıyor ona .hastayken başucunda duruyor .sonra byüyünce birden sevgisi bitiyor mu ?çok saçma bence .
anneler çocuklarını severler sadece bellki iletişim probleminiz var .çzöebilirsiniz adım atın sürekli.eğtiimle alakası yok bunun .anne annedir her zaman .

Zor ve incitici bir durum,yorumların hepsini okumadım ifade ettiniz mi bilmiyorum ama;
bu karşılıklı bir sonuç olmasın?Özellikle belli bir yaştan sonra insanlar kimin yanında rahat
hissediyorlarsa onunla vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.
Evlat da olsa durumun değişeceğini sanmıyorum.
Bence bu durumu değiştirmek istiyorsanız siz adım atın.
Alın karşınıza içinizde olan ne varsa dökün karşılıklı.
Netice de bu kişi anneniz.
Arkadaşınız olsa çıkarırsınız hayatınızdan olur biter ama anne...
Anneme ihtiyacım yok demeniz de tuhaf,evet maddi olarak yoktur ama insan kaç yaşına gelirse gelsin aile büyüklerini yanında yöresinde ister.
Bence ikinize de bir şans daha verin.

eskı fertler sımdıkı fertler kadar cocuklarını kayıramıyor
şimdi ki gençler cocuguma aman ıyı bır egıtım vereyım aman sevgı vereyım dıye yırtınıyor

bence annenızle herşeye ragmen küslük yaratmayın yaptıgı yanlısta olsa ...
eski zaman ınsanları bıraz daha dusuncesız oluyor hepsi bu...cok fazla üzülmemeye calısın sizde kendınızı ailenıze verın...

Zor ve incitici bir durum,yorumların hepsini okumadım ifade ettiniz mi bilmiyorum ama;
bu karşılıklı bir sonuç olmasın?Özellikle belli bir yaştan sonra insanlar kimin yanında rahat
hissediyorlarsa onunla vakit geçirmeyi tercih ediyorlar.
Evlat da olsa durumun değişeceğini sanmıyorum.
Bence bu durumu değiştirmek istiyorsanız siz adım atın.
Alın karşınıza içinizde olan ne varsa dökün karşılıklı.
Netice de bu kişi anneniz.
Arkadaşınız olsa çıkarırsınız hayatınızdan olur biter ama anne...
Anneme ihtiyacım yok demeniz de tuhaf,evet maddi olarak yoktur ama insan kaç yaşına gelirse gelsin aile büyüklerini yanında yöresinde ister.
Bence ikinize de bir şans daha verin.

sizin dile kolay olabilir.Karşılıklı bir durum derken sizden kopmuş bir anne için sizin adım atmanız öyle kolay bi şey mi?Yinede attım,rahatsızlığımıda belirttim.İnanın takmadı.Bunun nasıl bir acı olduğunu bilemezsiniz.Yaz geliyor ve gitmeyi düşünmüyorum.Sonuçlarınıda yaşasın.Beni tanımıyorsunuz,beni tanıyan herkes annemi hatalı buluyor.
anneme ihtiyacım yok derken maddi bir beklentim yok demek istemiştim.Dünyaya bir şekilde geliyorsunuz,anne ve baba boşluğunu doldurmak hiç kolay değil..kızıma kadar dokunuyor bunun ucu.çekirdek bir ailede sıkışıp kalıyor.

eskı fertler sımdıkı fertler kadar cocuklarını kayıramıyor
şimdi ki gençler cocuguma aman ıyı bır egıtım vereyım aman sevgı vereyım dıye yırtınıyor

bence annenızle herşeye ragmen küslük yaratmayın yaptıgı yanlısta olsa ...
eski zaman ınsanları bıraz daha dusuncesız oluyor hepsi bu...cok fazla üzülmemeye calısın sizde kendınızı ailenıze verın...

katılıyorum söylediklerinize.

Back
X