Bir yıl dolmadan boşanma?

demet01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2016
42
12
38
40
Arkadaşlar içinizde ya da etrafınızda bir yıl dolmadan boşanan var mı? Anlaşmalı olmuyormuş galiba 1 yıl dolmadan. Şiddet filan yok çekişmeli boşanma olur mu?

ben varım.
anlaşmalı boşanma davası açamıyorsunuz 1 yıl dolmadan. istersiniz düğün tarihinizin bir yılı doldurmasını ayrı yaşayarak bekleyebilir ve 1 yıl dolduktan sonra anlaşmalı boşanma davası açıp hızlı bir şekilde boşanabilirsiniz.

diğer bir seçenek ise bu süreci beklemeden çekişmeli boşanma davası açmak. şiddet ve tehdit olması gerekmiyor illaki bu davayı açmak için (bendede yoktu açtık)
Fakat çekişmeli boşanma da genelde karşı taraftan nafaka tazminat gibi istekleriniz olduğunda ve bu istekler nedeniyle karşı tarafla anlaşmazlık yaşadığınızda açılıyor (bunları hiç istemeden çekişmeli boşanma oluyor mu emin değilim).
Çekişmeli boşanmanın en az 1.5 yıl civarı sürdüğünü belirtmek isterim. yani 1.5 yıl o dilekçe bu dilekçe o davaya gir bu dava gir diye birçok stres yaşayacaksınız.

Ha hiçbir talebim yok nafaka tazminat falan istemiyorum sadece boşanmak istiyorum diyorsanız yada karşı tarafla alınacak verilecek konusunda hemfikirseniz anlaşmalı boşanma davası açabilmek için(tabi karşı tarafta boşanmak istiyorsa anlaşmalı boşanma olabiliyor) 1 yılı doldurmayı bekleyebilirsiniz sonrada tak diye boşanır kurtulursunuz.

ben varım.
anlaşmalı boşanma davası açamıyorsunuz 1 yıl dolmadan. istersiniz düğün tarihinizin bir yılı doldurmasını ayrı yaşayarak bekleyebilir ve 1 yıl dolduktan sonra anlaşmalı boşanma davası açıp hızlı bir şekilde boşanabilirsiniz.

diğer bir seçenek ise bu süreci beklemeden çekişmeli boşanma davası açmak. şiddet ve tehdit olması gerekmiyor illaki bu davayı açmak için (bendede yoktu açtık)
Fakat çekişmeli boşanma da genelde karşı taraftan nafaka tazminat gibi istekleriniz olduğunda ve bu istekler nedeniyle karşı tarafla anlaşmazlık yaşadığınızda açılıyor (bunları hiç istemeden çekişmeli boşanma oluyor mu emin değilim).
Çekişmeli boşanmanın en az 1.5 yıl civarı sürdüğünü belirtmek isterim. yani 1.5 yıl o dilekçe bu dilekçe o davaya gir bu dava gir diye birçok stres yaşayacaksınız.

Ha hiçbir talebim yok nafaka tazminat falan istemiyorum sadece boşanmak istiyorum diyorsanız yada karşı tarafla alınacak verilecek konusunda hemfikirseniz anlaşmalı boşanma davası açabilmek için(tabi karşı tarafta boşanmak istiyorsa anlaşmalı boşanma olabiliyor) 1 yılı doldurmayı bekleyebilirsiniz sonrada tak diye boşanır kurtulursunuz.
Tazminat nafaka gibi hiç bir talebim yok alınacak verilecek kendi aramızda hallolcak şeyler. Çekişmeli sürecin uzun sürmesi sıkıntıymış biraz. Ben biraz daha hızlı olur diye düşünüyodum. Her halükarda o bir yıl geçicek yani.

Tazminat nafaka gibi hiç bir talebim yok alınacak verilecek kendi aramızda hallolcak şeyler. Çekişmeli sürecin uzun sürmesi sıkıntıymış biraz. Ben biraz daha hızlı olur diye düşünüyodum. Her halükarda o bir yıl geçicek yani.
evet ne yazık ki :( aynı süreçlerden bende geçtim. çekişmeli boşanma sıkıntılı bir dönem biraz sürekli aradaki problemlerin o dilekçe ve davalarla pişip pişip önünüze gelmesi yada davayı kazanmak amacıyla tarafların çirkinleşmesi yalanlara başvurması gibi olaylar sizi çok yıpratacaktır. Tazminat ve nafaka olmadan bir nebze daha hızlanabilir süreç ama yine 1 yılın altına ineceğini sanmıyorum çekişmeli boşanma dava sürecinin. hem cok daha masraflı olacak sizin için dava ve avukat ücretleri anlaşmalı boşanmaya göre.
tabi ki siniz kararınız. bir avukatla görüşmenizi de tavsiye ederim. O, hem boşanma sebeplerinizi hem aranızdaki anlaşma seviyesini dinleyip ona göre size daha sağlam bilgiler verebilir

Davayi ben actim. Benim 1 senem dolmustu. 9 ayda bosandim cocugum olmadigi hlde.

Arkadaşim 6 aylik evliyken boşanma davasi açti hala hakim boşamiyor nerdeyse 6 ay geçti.

Bulunduğunuz yerde bir avukat ile görüşün

1 yıl dolmadan tek celsede boşanma yapılır

Hele çoluk çocuk yoksa rahatlıkla boşanılabilir ama o andaki Hakim önemli

10 yıllık evlilikte anlaşmalı boşanmada ben ikna olmadım boşamıyorum diyen dahi gördüm

Hımm ok. Okumuştum ama sizin olduğunu bilemedim bir görüşte. Birde yeni üye olunca ilk konu sandım.
Allah hayırlı kapılar açsın size
Amin
Bulunduğunuz yerde bir avukat ile görüşün

1 yıl dolmadan tek celsede boşanma yapılır

Hele çoluk çocuk yoksa rahatlıkla boşanılabilir ama o andaki Hakim önemli

10 yıllık evlilikte anlaşmalı boşanmada ben ikna olmadım boşamıyorum diyen dahi gördüm[/QUOTE

Hakim önemli diyosunuz yani. O zaman tanıdık bir hakimle iş daha kolay çözülebilir

Back
X