• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir yol var kapkara ve öldürücü ...

kristallkelebek

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
34
0
6
Ankara
arkadaşlar merhaba benim sizlere danışacağım bir şey var.üniversite 4. sınıf öğrencisiyim...öğretmenlik okuyorum ama gelin görün ki çok zoruma gidiyor...ne o okulda okumak istiyordum ne o bölümü.neden yazdın demeyin onu da açıklayayım. türkiye derecesi yapmıştım ygs-lys de. oturduğum şehirdeki üni ye kesin tutar gözüyle bakıyordum herkes öyle bakıyordu. bu yüzden çok özenerek bir tercih yapmadım...nasıl olsa ilk 3 sıradaki gelir gözüyle baktım...ve maalesef şimdiki okuduğum okul geldi...taa ilk günden beri ağladım hiç gitmek istemedim ve olmuşum 4. sınıf yine gitmek istemiyorum. her okula gideceğim zaman ağlıyorum sinir krizleri geçiriyorum...aileme gitmek istemediğimi defalarca kez söyledim...her defasında kavga ettim...tabi gitmek istemeyişimin bir nedeni her sene bir sorun yaşadım .bıktım artık boğuldum...insanlardan nefret eder oldum...allah beni insanlarla sınıyor biliyorum ama dayanamıyorum.her sene bir iftiraya maruz kaldım...ya da ibnenin birisi bana taktı ,en yakın arkadaşım dediğim bir kaç kere okuduğum şehre ziyarete gelen sevgilime aşık olmuş.benim kimseye güvenim kalmadı.uğraşmak istemiyorum artık. çok yoruldum... ve bu senem kpss senem de kazanacağıma olan inancım da yok...geleceğe umutla bakamıyorum...üniversiteye de gitmek istemiyorum...son senem biliyorum ama dayanacak gücüm kalmadı...tek başıma mücadele etmekten yoruldum...güvensizlikten dolayı yaakın arkadaştan edinemedim bir daha...boğuluyorum artık...ölüyorum artık...2 gün önce intihar girişiminde bulundum erkek arkadaşım beni hemen hastaneye götürdü...erkek arkadaşım da başka şehirde okuyor uzak bir şehirde...yine gitmek istemediğim bir gün sinir krizine girip yüzümü çırmalamışım...artık gerçekten istemiyorum. yıldım.korkuyorum yine olaylar yaşamaktan yine üzülmekten korkuyorum dayanamıyorum .tek başma yüzsüzleşen insanlara karşı savaşmaktan yoruldum . artık bitirmek isitorum okulu biliyorum ailemle aramda kavga çıkacak ama daha da fazla dayanamıyorum...zaten amacımda yok mezun olunca istediğim mesleği de yapmayacağım...neden 1 sene daha uğraşmak isteyeyim ki...hem ben biliyrum kendimi...dün başarısızlıkla sonuçlanan intiharım yarın başarıya ulaşır. o zaman düşmanlarım bi yerlerine kına yaksın...sevdiklerim de üzülmesin nazımın da dediği gibi "en fazla bir yıl sürer
yirminci asırlarda ölüm acısı."

Ne intiharından bahsediyosun arkadaşım ? Bu kadar çabuk mu pes ediceksin.Benim ablamda istemeye istemeye öğretmenlik okudu ama sonra herşeyi tersine çevirdi şu an istediği mesleği okuyo çok iyi bi okulda.Her şeyi tersine çevirmek senin elinde.Tek başıma savaşmaktan yoruldum diyosun ama hayat böyle bişey savaşmadan yaşayamazsın.Sakın intihar falan düşünme bi daha Allaha sığın hayırlısı olur zaten ayrıca yardımda almalısın mutlaka..

Neden bu kadar karamsar oluyorsun?
İnsanız ever her zaman elimizde olmayanlara özenir, şükretmeyi unuturuz bu gerçek
Ama birazda sahip olduklarına baksan olmaz mı?
Ya bunların hiçbirine sahip olamasaydın. Ailen seni hiç okutmasaydı destek olmasaydı?
İki kendini bilmez yüzünden insanlardan hayattan soğuma
Hem bizim için neyin şer neyin hayr olduğunu bizler bilemeyiz rabbimiz bilir
Sen şuan göremiyorsun o kadar
Belki atanıp gittiğinde hayal bile etmediğin kadar mutlu olacaksın nereden bilirsin?
Kendini topla ve yoluna bak intihar bu dünyada kurtuluşun ama öteki dünyada felaketin olur

Bu tip yüzsüz insanlar hayatında hep olacak ki? O okulda olmasa başkasında da sevmediğin şeyler yaşaycaktın tabi asıl olay senin içinde kalmış olması başka bir üniversitenin

arkadaşlar merhaba benim sizlere danışacağım bir şey var.üniversite 4. sınıf öğrencisiyim...öğretmenlik okuyorum ama gelin görün ki çok zoruma gidiyor...ne o okulda okumak istiyordum ne o bölümü.neden yazdın demeyin onu da açıklayayım. türkiye derecesi yapmıştım ygs-lys de. oturduğum şehirdeki üni ye kesin tutar gözüyle bakıyordum herkes öyle bakıyordu. bu yüzden çok özenerek bir tercih yapmadım...nasıl olsa ilk 3 sıradaki gelir gözüyle baktım...ve maalesef şimdiki okuduğum okul geldi...taa ilk günden beri ağladım hiç gitmek istemedim ve olmuşum 4. sınıf yine gitmek istemiyorum. her okula gideceğim zaman ağlıyorum sinir krizleri geçiriyorum...aileme gitmek istemediğimi defalarca kez söyledim...her defasında kavga ettim...tabi gitmek istemeyişimin bir nedeni her sene bir sorun yaşadım .bıktım artık boğuldum...insanlardan nefret eder oldum...allah beni insanlarla sınıyor biliyorum ama dayanamıyorum.her sene bir iftiraya maruz kaldım...ya da ibnenin birisi bana taktı ,en yakın arkadaşım dediğim bir kaç kere okuduğum şehre ziyarete gelen sevgilime aşık olmuş.benim kimseye güvenim kalmadı.uğraşmak istemiyorum artık. çok yoruldum... ve bu senem kpss senem de kazanacağıma olan inancım da yok...geleceğe umutla bakamıyorum...üniversiteye de gitmek istemiyorum...son senem biliyorum ama dayanacak gücüm kalmadı...tek başıma mücadele etmekten yoruldum...güvensizlikten dolayı yaakın arkadaştan edinemedim bir daha...boğuluyorum artık...ölüyorum artık...2 gün önce intihar girişiminde bulundum erkek arkadaşım beni hemen hastaneye götürdü...erkek arkadaşım da başka şehirde okuyor uzak bir şehirde...yine gitmek istemediğim bir gün sinir krizine girip yüzümü çırmalamışım...artık gerçekten istemiyorum. yıldım.korkuyorum yine olaylar yaşamaktan yine üzülmekten korkuyorum dayanamıyorum .tek başma yüzsüzleşen insanlara karşı savaşmaktan yoruldum . artık bitirmek isitorum okulu biliyorum ailemle aramda kavga çıkacak ama daha da fazla dayanamıyorum...zaten amacımda yok mezun olunca istediğim mesleği de yapmayacağım...neden 1 sene daha uğraşmak isteyeyim ki...hem ben biliyrum kendimi...dün başarısızlıkla sonuçlanan intiharım yarın başarıya ulaşır. o zaman düşmanlarım bi yerlerine kına yaksın...sevdiklerim de üzülmesin nazımın da dediği gibi "en fazla bir yıl sürer

Bence çok abartıyorsun bunlar ölüm kalım meselesi değil. Lütfen kendine gel. Ben türkiyenin en iyi üniversitesini bitirmek üzereyim, mesleğimi yapmayı düşünmüyorum. Asıl sevdiğim konuda yüksek yapıp bir yerlere gelmeye çabalayacağım ki ben mühendisim, ilgi alanım ise sinema. Ne kendimi öldürmeyi düşündüm ne isyan ettim. Bu da zorda kalırsam altın bileziktir dedim. Bence psikolojik destek alın. Düşünce yapınız çok sağlıklı değil.

Bence sen kendini çok dinliyorsun. biraz rahatla. eğer mücadele gücün varsa yeniden gir sınava oku. bazen hayatın altı üstünden daha iyi olabilirmiş:ssz: psikolojik destek alabilirsin. ayrıca o insanlar birtek sana denk gelmiyor. hepimizin hayatından geçiyor. insanlara gerektiği kadar güvenmelisin fazlası tabiki zarar. ama sen doğru olduğun sürece ALLAHIN izniyle zarar veremezlerki... ne deyim hayatını biraz sevmeye çalış. neler varr:ssz::ssz:

Yapman gereken bir psikiyatr a görünmek ve depresyon tedavisi görmek.

Anlattıgın dertler KENDİNİ ÖLDÜRECEK dertler degil.

Çık bu sayfadan bir daha baştan oku...Bak senelik ömrü kalan bir anneden bahsediliyor ve ölüp ölmedigini merak ediyor konusunu bilenler...

Bence sen kendine aşırı düşkünsün.Çok istedigi halde SENİN O BEGENMEDİGİN BÖLÜMÜ KAZANAMAYAN,OKUMAYA PARASI OLMAYANLARI düşün bir kez de....sınıfa kadar geldiysen Rabbim sana akıl verdigi içinde şükret.

Ve derece yapacak kadar zeki oldugunu varsayarsak HAYATIN KIYMETİNİ HEMEN KAVRAMAK İÇİN KOLLARINI SIVA.

İstemiyorsan yapma öğretmenlik,Kpss kazanman ve istemedigin bir meslegi yapman şart degil.Ben ne ziraat mühendisleri gördüm bankada müdür olmuştu kadın.

Abartıcak ,kendine acıyacak bir durum görmüyorum.Gençliğinin ve çevrende gelişen tatsız olaylar seni bıktırmış o kadar.

Aklını başına al arkadaşım,Hayat herkese sadece bir kez verilen bir hediye...Okulun var yakında eline alacagın bir diploman,eğitimin için ugraşan bir ailen var.

sevgilin kötü çıkmış,arkadaşın onu ayartmış ne gam...takmaya degen şeyler degil bunlar...

Insanlar olumden kurtulmaya calisiyor. Sen istemedigin bir bolum ve cevre icin mi olmek istiyorsun? 3 yil gecmis 1 yil dayan bitir okulunu yapma meslegini ama bitir. Allahin gucune gider dert oyle olmaz boyle olur der. Yapmayin boyle seyler.

eğer yaşadığım her sıkıntıda yüzümü tırmalasaydım bakılacak bir yüzüm olmazdı
her kazık yediğimde ve ihanete uğradığımda intihar edecek olsam kedinin 9 canı bile yetmezdi
ve hayallerimin her yıkılışında sinir krizi geçirecek olsam şu an zincirlenmiş olurdum.

hepimiz yaşıyoruz bu olumsuzlukları, hayat işte...
çok az insan kendi istediği, hayalini kurduğu hayatı yaşıyor ama onların sınavları da başka türlü
direnmek zorundayız, zaten bitecek ömür dediğimiz kaç yıl ki?
acele etmeye lüzum yok

şu aşamada tedavi almazsanız işler daha da zorlaşacak gibi görünüyor. klasik bir tavsiye ama bir uzmana görünün.

Back
X