Bir yürüteç meselesi.

Merhaba hanımlar fikir danışmak istedim sizlere ..
Benim 5 aylık bebeğim var .:emir_bebek:
Sürekli kucak kucağayız (bu durumdan gayet memnunuz ikimizde bu durumdan)
Oturabiliyor yatmaktan fazla hoşlanmıyor .
Oyun halısından oyun oynarken kaldırıyorum ayaklarının üstüne basabiliyor ( çokta hoşuna gidiyor )
Bebeğimin yemek yaparken en fazla yarım saat oyalanması için birşeyler araştırıyorum ..
Normalde bugüne kadar anakucağına koyuyordum konuşa konuşa oğluma hikaye anlatırken yemek hazırlıyordum ..
Ama bu aralar kendini ittire ittire ucuna gelip ayaklarını sarkıtmaya başladı ..( küçük geliyor artık )
Annemler yürüteç alalım dedi ama .
Araştırmak istedim sizlere danışmak istedim ..
İlk bebeğim olduğu için acemiyim ..
Bebeğimin sağlığı için gelişimi için en iyisi olsun istiyorum .
Sizce 5 aylık çokmu küçük yürüteç kullanabilir miyim ? ( kafasını dik tutabiliyor)
Yürüteç gelişimini engellermi?? ( geç yürümek gibi ..
Gün içerisinde fazla kullanmayı düşünmüyorum zaten yarım saatlik bir süreçte binicek en fazla ..
Yada yürüteçten ziyade başka tavsiyesi olan varmı aceba ?
Mutfağım geniş mutfakta kullabiliceğim bişey olsun istiyorum .. ( birde bebeğim erkek )
Erkek bebeklerde yürüteç kullanımı sorun olurmu aceba ?
Yada önerebiliceğiniz güzel bir yürüteç modeli varmı ? hoppalada olabilir sizin fikirleriniz neler lütfen tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum:anne:
Hoppa HOPPALA alın içi 360 derece dönen ve altı tramplenli olanlardan . Müthiş eğlenir. Ben yemek yaparken ona koyuyordum . 5 aylıktı

Yürütecek değil de yürüme arkadaşı var.

Aşağıda linkini vereyim. Bunun onu aktiftir masasi otururken çok güzel oynar. Sonra ayağa kalktığı zaman arkasından itmeye başlayabilir
https://img-trendyol.mncdn.com//Assets/ProductImages/oa/86/747512/1/8058664056569_1_org.jpg

Bu 1 yaşindan sonra ancak kullanilir. Bebek ilk adimlarini attiğinda yardimci olur.

sKsEsLsEsBsEsK sKsEsLsEsBsEsK Önemli olan erken oturmasi ve yürümesi değil. Önemli olan yaptiği şeyin doğru olmasi.

Yürüteç ile doğru şekilde yürümeyi ögrenmiyorlar. Şimdi bile sorun vermezse bile, ilerde fitik, bel ağrilarina yol açabilir.

O riske hiç girmeyin. Sadece yarim saat içinde durur dediğin şey bide bakmişsin her gün 1-2 saat içinde, sevdiği için elinden almak istemezsin.

Mama sandalyesi bu konuda daha iyi. Kizimi acil olduğunda halen içine koyuyorum ki 20 aylik şimdi.

Yürüteç ve hoppala zararı kanıtlanmış oyuncaklardır. Ergonomik kanguru ile üzerinize bağlayabilirsiniz. Tabii ocak önünde vs dikkatli olun. Oturabiliyorsa da mama sandalyesine oturtabilirsiniz.

5 aylik bi bebek yürüteç kullanarak kalça üstüne ağırlık verir şekilde oturmasa iyi olur bence 6.ayda bike destekli oturmaya başlarlar su an yürüteç işine girme tatlim iskelet sağlığını düşün bebeginin

Canim küçük oğlumda ya 5,6 aylıktı robot yürüteç aldim ayakları zor yetiyordu düşün ama içinden çıkmıyordu çok seviyordu kullandım hiçbirşey olmadi ve 9 aylıktı yürüdü büyük oğlumda 13 aylıktı yürüdü. Bu çocuktan çocuğa değişir. Benimkilerin maşallahı vardi

Benim oğlum da 9 gün sonra 6 aylık olacak nasipse, oturuyor ama oturtmuyorum şu an beli için iyi değil zaten desteksiz duramıyor bi de kafası büyük sallanıyor. :) Doktorumuz da zaten geç oturur dedi.
Biz ek gıdaya da 7.ayında başlayacağız taşınma sürem bitsin mama sandalyesi alacağım. Ergonomik kangurumuz var onunla geziyoruz. Bir de 4moms mamaroosu var koyuyorum içine işimi yapıyorum mis :)
Yürüteç ve hoppaladan oldum olası korktum. Çok kötü de bir anım var. Hem ayağı için de iyi olmadığı için düşünmüyorum. Size de tavsiye etmem. Yeğenimin vardı ben de gençlik çağlarımda işte onunla oynarken yürüteç birden kapandı çocuğun ayakları birbirinin içine girdi resmen. Allah korudu. O gün bugündür çok korkarım.

Oyun halısından oyun oynarken kaldırıyorum ayaklarının üstüne basabiliyor ( çokta hoşuna gidiyor )
Bebeğimin yemek yaparken en fazla yarım saat oyalanması için birşeyler araştırıyorum ..
Normalde bugüne kadar anakucağına koyuyordum konuşa konuşa oğluma hikaye anlatırken yemek hazırlıyordum ..
Ama bu aralar kendini ittire ittire ucuna gelip ayaklarını sarkıtmaya başladı ..( küçük geliyor artık )
Sizce 5 aylık çokmu küçük yürüteç kullanabilir miyim ? ( kafasını dik tutabiliyor)
Gün içerisinde fazla kullanmayı düşünmüyorum zaten yarım saatlik bir süreçte binicek en fazla ..
Mutfağım geniş mutfakta kullabiliceğim bişey olsun istiyorum .. ( birde bebeğim erkek )
Yada önerebiliceğiniz güzel bir yürüteç modeli varmı ? hoppalada olabilir sizin fikirleriniz neler lütfen tecrübeli anneler fikirlerinizi bekliyorum:anne:

Hiçbir uzman yürüteç önermiyor. Ben kullanmadım bu yüzden. Yemek yaparken veya temizlik yaparken ilk 7 ay sling sonra kanguru kullanıyordum. Bebeğim 16 aylık hala kanguru hem evde hem dışarıda çok işimize yarıyor. Tabi ergonomik bir kanguru olması önemli.

Benimde ilk bebegimdi..ayni anlatyiginiz gibiydi..yani uzanmayi sevmezdi..5 aylikken yurutec kullanmaya basladim.9.ayinda kaldirdim..yurumesini geciktirmesin diye..12 aylikken yurumeye basladi.
Ben bi zararini degil aksine faydasini gordum..oyalaniyordu..adim atma cesaretini yurutec ile gosterdi..
Baska odalara girip cikip kesfetti evi

Yürüteç için çok erken.
Doktorum bana çok olmamak kaydıyla yürütece bindirebilirsin demişti ama bunu söylediğinde kızım büyüktü baya.
Aldık bir kere bindi iki kere bindi sonra kenarda duruyor 2. çocuk olursa diye.
Şimdiki aklım olsa almazdım, o paraya gider kızıma başka şeyler alırdım.
Bir ona bir de oyun halısına verdiğim paraya acıyorum (Oyun halısı alırken görüntüye vs takılmıştım gerek yokmuş en ucuzu da aynı işi görürmüş)

Yürüteç için çok erken bence 7 aydan önce koyma. Zaten emekleyene kadar biniyorlar sonra binmek istemiyorlar fazla. Ama şu an için mama sandalyesi daha mantıklı. Bide sandalyeleri var yerde falan da kullanabiliyorsun mesela yemek yaparken koy tezgaha seni izlesin. Ben ondan kullanıyorum çok işime yaradı

Bence yürüteç konusunu direkt bebeğin doktoruyla konuşun, her doktorun yürüteçe bakış açısı farklı çünkü, kızım doğduğundan itibaren çok hareketliydi, ana kucağında, bebek arabasında asla durmuyordu, sürekli kanguruyla evin içinde benle gezdirmek zorunda kaldım, ev işi yaparken bile kangurudaydı, 5. ayını bitirmeye yakın doktorumuza sordum, günde 5-10 dakikayı geçmeyecek şekilde yürüteç kullanmamda bir sakınca olmayacağını söyledi, ele avuca gelmeyen kızım 2-3 günlük yürüteç acemiliği sonrası ondan da tırmanmayı öğrendi, yürümesinde de bir gecikme olmadı, 9. ayını bitirdiğinde yürüyordu ama bu çocuktan çocuğa değişir.

Son düzenleme:
Gelisim farkli olabiliyor fakat yurutec icin kucuk oldugunu dusunuyorum. Ben yurutec kullanmayi dusunmuyordum. Hediye geldi(bence gereksiz) 8 aylik falandi sanirim yuriteci deneyelim desik. Sevmedi. Emekleyerek istedigine ulasiyordu. Zorlamadim. Geri kaldirdim. 14 aylik yurudu fakat yurutecin destekledigini dusunmuyorum. Arkadasin cocugu yuruteci seviyordu. Gun icinde ara ara yurutece koyuyordu. 13 aylik yeni yeni yurume calismalari yapiyor. Saglikli oldugunu dusunmuyorum.

Back
X