Bir zamanlar kötü tanınmış biri olmak??

aylaogretmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
135
293
23
Arkadaşlar zamanında çalıştığım bir okulda bayağı herkesle kötü olmuştum. Herkes arkamdan atıp tutuyordu. Bazıları kulağıma geliyordu çok şaşırıyordum. Millet ağır sallıyordu arkamdan. Ben de kimseyle muhattap olmuyordum, konuşmuyordum. Sonra başka okulda çalışmaya başladım, konular kapandı. Aslında şu an düşünüyorum da gerçekten olduğumdan çok farklı bir imaj çizmiştim. Hem atılan iftiralar hem de benim bu durum karşısında fazla agresifleşmem. Normalde böyle biri değilimdir. Bazen düşünüyorum da artık internet, sosyal medya iletişim çok kolay. Yeni bir çevre kurduğumda bunlar bir şekilde duyulur da insanlar bana önyargılı davranır mı? Sorunlu bir tipmiş buna bulaşmayalım gibisinden. Ne dersiniz kızlar.

Durduk yere mi oldu hepsi. Bu olaylardan oncede hic muhattap olmuyor muydunuz? Sayet oyleyse bazen iş arkadaslari fesatliktan olmadik laf soylerler bi cok kez sahit oldum

Yani geçmiş geçmişte kalmıştır bence.
Ben şahsen insanı tanımadan yargılamam.
Neden öyle bir profil çizdiniz sorabilir miyim.
Yada şöyle söyleyeyim yeni okulunuz da herşey iyi eski okulunuzdaki arkadaşlarınız tanımadığı halde sosyal medyadan ekleyip onları kötü olduğunuzu söyleyeceklerini düşünüyorsunuz neler geçti ki aranız da tanımadıkları insanı ekleyecek kadar sizi kötülesinler. bence böyle bir şey olmaz geçmiş geçmişte kalmıştır siz düşünmeyin bunları
yada yeni okulunuzda ki çevreniz sizi tanımadıkları insanların olumsuz sözleriyle yargılayacaklarsa hiç arkadaşınız olmasın bu insanlar daha iyi.

Kafa dengi olmayan insanlarla muhattap olunca böyle oldu. İnsanların ne kadar dedikoducu, pis , iğrenç olabileceğini gördüm. Ben de iki üç kat fazla agresifleşip tepki gösterdim. Sonra konuşmadık bir müddet. Daha sonra diğerleri de onları tutup benimle küstüler konuşmadılar. Diğerlerinin lafıyla gaza gelip benimle konuşmayan insanlara dedim bir yemek yiyelim konuşalım aramızdaki sorunu çözelim. Yok kabul bile etmediler attığım adımı. Ben de kimseyle konuşmuyordum bir ara. Sonra da tayinim çıktı zaten.

Kafa dengi olmayan insanlarla muhattap olunca böyle oldu. İnsanların ne kadar dedikoducu, pis , iğrenç olabileceğini gördüm. Ben de iki üç kat fazla agresifleşip tepki gösterdim. Sonra konuşmadık bir müddet. Daha sonra diğerleri de onları tutup benimle küstüler konuşmadılar. Diğerlerinin lafıyla gaza gelip benimle konuşmayan insanlara dedim bir yemek yiyelim konuşalım aramızdaki sorunu çözelim. Yok kabul bile etmediler attığım adımı. Ben de kimseyle konuşmuyordum bir ara. Sonra da tayinim çıktı zaten.
Bunda sizin bi sucunuz yok. Duyulur mu diyede hic panik yapmayin farkli bi yer sonucta. Biraz da iş ortamlarinda politik olmak gerekiyor siz onu yapmamissiniz :)

Bazen bir ortamda illa taşlanacak biri aranır
"Aman sen bizimle aynı düşünmüyorsun" falanda filan işte
Sizi tanımadan duyumlarla hareket edenleri de boşverin gitsin

Arkadaşlar zamanında çalıştığım bir okulda bayağı herkesle kötü olmuştum. Herkes arkamdan atıp tutuyordu. Bazıları kulağıma geliyordu çok şaşırıyordum. Millet ağır sallıyordu arkamdan. Ben de kimseyle muhattap olmuyordum, konuşmuyordum. Sonra başka okulda çalışmaya başladım, konular kapandı. Aslında şu an düşünüyorum da gerçekten olduğumdan çok farklı bir imaj çizmiştim. Hem atılan iftiralar hem de benim bu durum karşısında fazla agresifleşmem. Normalde böyle biri değilimdir. Bazen düşünüyorum da artık internet, sosyal medya iletişim çok kolay. Yeni bir çevre kurduğumda bunlar bir şekilde duyulur da insanlar bana önyargılı davranır mı? Sorunlu bir tipmiş buna bulaşmayalım gibisinden. Ne dersiniz kızlar.
Öğretmenim geldiği okulda sorunlu olan öğretmenlerle mesafeli olurum. Tayininiz başka ile çıkmadıysa biliyordur yeni okulunuzdakiler. Duyuluyor çünkü.

Tayininizin çıkması isabet olmuş o zaman işte huzur çok önemli.

Var böyle insanlar malesef hele ki iş ortamı çok önemli aileden çok bir birimizi görüyoruz huzur çok önemli. Dediğim gibi eğer başkalarının lafıyla sizi değerlendireceklerse hiç olmasınlar çevrenizde daha iyi. Bu okulunuz da zaten sizi tanımışlar görmüşler sanmıyorum ki tanımadıkları insanların sözüne kansınlar olursa laf gelirse kulaklarına kendinizi anlatırsınız.

Geçmiş geçmişte kalır. Kendinize dert aramayın.
İnsanlar da bir zahmet sizi tanıdıkları ile değerlendirsinler, duydukları ile değil.

malesef duyuluyor.gecen yillarda okulumuza bi ogretmen geldi esimle ayni okuldayiz.esim mudur yardimcisi neyse kadin gelmeden once esim eski okulunu aramis bi evrak lazimmis.ordaki mudur yardimcisi demis ki allah size sabir versin biz kurtulduk.okullarda malesef hersey duyuluyor helede kucuk bi yerse hemen duyuluyor

Aynı mahalleden bi komşu bizim karşı daireyi tutmuştu,kadın daha taşınmadan eski komşuları vs. “Allah yardımcınız olsun çok edepsizdir şöyledir böyledir” diye laf getirmişti.Ama biz kadını kendimiz tanıyınca hiçte öyle biri olmadığını gördük.Dedikodusunu yapanlara edepsizlik yapma sebebide yıkayıp balkonuna astığı çamaşırların üzerine yer sofrasında yedikleri örtüyü çırpmalarıymış.Hayır kim sakin kalabilir ki tertemiz yıkanmış çamaşırların üstünde zeytin çekirdeği domates kabuğu yumurta kabuğu görüp komşuya şikayete gidince istediğimi silkelerim hep çırpıyorum o saatte asmasaydın sende diyen bi kadına?
Yani sizin için ne derlerse desinler sizi tanıyacak kişiler kendileri karar versinler milletin lafına bakarak birini değerlendirenden zaten kendine hayır gelmez ki.

koskoca insanlar duydukları dedikodularla size cephe almaz ki seni tanıdıkça kafalarında şekillenirsin.

Duyulsun , boşverin.. insanlar başlarda laf söylerken biraz desturlu olur.. siz iyi olduktan sonrada asıl sizi tanırlar

Nasıl kötü olabildiniz insanlarla? Bazı krizleri yanlış yönettiniz sanırım. Susulacak yer ayrı, bağırılacak yer ayrı, mesafe koyulacak zaman ayrıdır. Bunları karıştırmış olacağınızı düşündüm bilemiyorum ne derece doğru tespitim. Bundan sonra kişilere ve durumlara karşı temkinli yaklaşım hemen parlamayın. Hayırlı olsun yeni okulunuz

Nasıl kötü olabildiniz insanlarla? Bazı krizleri yanlış yönettiniz sanırım. Susulacak yer ayrı, bağırılacak yer ayrı, mesafe koyulacak zaman ayrıdır. Bunları karıştırmış olacağınızı düşündüm bilemiyorum ne derece doğru tespitim. Bundan sonra kişilere ve durumlara karşı temkinli yaklaşım hemen parlamayın. Hayırlı olsun yeni okulunuz
Kesinlikle çok doğru bir cümle. Krizi yanlış yönettim. Ondan sonra olan arkadaşlıklarımı da kaybettim. Yazık oldu ama geri dönüşü yok. Zaten aynı okulda da çalışmıyorum. Aklıma takılan bu önyargılarla önümdeki ilişkileri etkiler miyim?

Yüz kızartıcı şeyler değilse hakkınızda söylenenler umursamayın bence. Kavgacımı diyorlar desinler boşverin. Zaten zamanla tanıdıkça yanıldığını anlar herkes.
Yüz kızartıcı değil ama insanlara sorunlu, geçimi zor, hani derler ya arıza, öyle bir imaj çizdim. Aslında öyle de değilim.

Back
X