Bir zamanlar kötü tanınmış biri olmak??

Maalesef yanlış yere adınız çıkınca düzeltmesi zor oluyor. Derler ya adı çıkmış dokuza inmez sekize diye.

Eğer yaşadığınız sıkıntılar sadece eski okuldakilerden kaynaklanıyorsa önyargılı olsalar bile zamanla sizi tanıdıkça önyargıları kırılır. Siz de eski okulda yaptığınız hataları yapmamaya gayret edin.

Ne yaparsan yap insanların ağzı torba değil büzesin.
Sen kendini ve çizgini bozmadığın sürece sıkıntı yok.
Tecrübe ile sabit.

Arkadaşlar zamanında çalıştığım bir okulda bayağı herkesle kötü olmuştum. Herkes arkamdan atıp tutuyordu. Bazıları kulağıma geliyordu çok şaşırıyordum. Millet ağır sallıyordu arkamdan. Ben de kimseyle muhattap olmuyordum, konuşmuyordum. Sonra başka okulda çalışmaya başladım, konular kapandı. Aslında şu an düşünüyorum da gerçekten olduğumdan çok farklı bir imaj çizmiştim. Hem atılan iftiralar hem de benim bu durum karşısında fazla agresifleşmem. Normalde böyle biri değilimdir. Bazen düşünüyorum da artık internet, sosyal medya iletişim çok kolay. Yeni bir çevre kurduğumda bunlar bir şekilde duyulur da insanlar bana önyargılı davranır mı? Sorunlu bir tipmiş buna bulaşmayalım gibisinden. Ne dersiniz kızlar.
İnsanız ve hatalar yaparak gelişiyoruz,öğreniyoruz.Olabilir eskiden belkide gerçekten sorunluydunuz.Kime ne? Sizi tanımadan başkalarının bakış açısıyla yargıyalayacak birini zaten yakınınızda tutmayın.

Bir insan için herkes aynı şeyi söylüyorsa bir durur düşünürüm. Mesela buraya yazmışsınız konuyu. Sanırım okuldaki herkesle problemliydiniz. Şimdi bunu bilen biri olarak benim iş yerime gelecek olsanız ilk etapta size fazla yanaşmam. Merhaba-merhaba. Yeter. Zamanla dahası olur veya olmaz. Birçok kişi de böyledir sanıyorum. Vebalı gibi kaçmazlar ama hakkınızda bir topluluk tarafından bir ağızdan söylemler varsa da temkinli olurlar. Siz kendi davranışlarınızın düzgün olmasına dikkat edin, başka da yapacak bişey yok.

Gittiginiz yerde ayni seyleri yapmazsanız insanlar iftiraymis demek ki der yoksa bi sorun olmaz.Bizim okula da öyle biri gelmişti yani önceden kotu seyler duydugumuz ama kimse baştan mesafe koymadi sonra devam edince cirkefligine kimse konuşmak istemiyor onla

kendisinden önce namı gelen bir arkadaş vardı bizde. ister istemez uzak durmaya çalıştık ama o ne yaptı ne etti birileriyle yakınlaştı ortalığı karıştırdı gitti :) siz diğer okulunuzdaki gibi problemli bir kişi değilseniz zaten bir süre sonra bu anlaşılır ve olumlu tepkilerle karşılaşırsınız. bir de yeni okulunuz,eski okulunuzla aynı ilçede değilse sizi nereden bilecekler ki?

Back
X