Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam TRT 1

Muhteşem yüzyıl kadar magazinsel değil olyalar , TRT farkı bu olsa gerek , kalite !!! Göğüs görmeden koskoca bir bölüm izlendi.. Mükemmel :31:

Selamlaşmalarda " Selamün Aleyküm"'dü , diğerinde hiç telaffuz bile edilmeyen en güzel selamlaşma , gerçekte olabileceği gibi yansıtılmış. Muhteşem yüzyıl'da böyle bir ayrıntı özellikle atlanmış olabileceği fesatça bir düşünce olmaz sanırım kanımca. Neyse..

Hee birde Tolga Karel'in padişah huzuurnda yemin etmesinden sonra arkasını dönüp gitmesi , Bıçakçı Murat2ın dövüş sahneleri kadar komikti. Hiçmi izlemediler ya da bilmiyorlar , padişaha arkanı dönüp nereye gidiyorsun öyle sen yaaa...:52::52::51::50:

anlatacağı dönem çok akıllıca seçilmiş, bence malzeme bakımından muhteşem yüzyıl'dan çok daha şanslı. ayaklanma arifesinde dönen entrikaları, harem içindeki ayak oyunlarından daha ilgi çekici buluyorum.

ama affedemediğim bir nokta var, ezel akay'ı yönetmenlik koltuğundan def etmeleri. trt üst kurulu çekilen ilk beş bölümü izleyip 'fazla belgesel tadında, erkeklerin gözünde de sürme var' deyip beğenmemiş. gerçeklere bağlı bir tarihi dizi çekmenin mükafatı bu olmamalıydı.

'hacivat karagöz neden öldürüldü' filmini aklıma getiriyorum da, 'kimbilir ezel akay'ın çektiği bölümler ne kadar güzeldi..' diye düşünmeden edemiyorum.

Muhteşem yüzyıl kadar magazinsel değil olyalar , TRT farkı bu olsa gerek , kalite !!! Göğüs görmeden koskoca bir bölüm izlendi.. Mükemmel :31:

Selamlaşmalarda " Selamün Aleyküm"'dü , diğerinde hiç telaffuz bile edilmeyen en güzel selamlaşma , gerçekte olabileceği gibi yansıtılmış. Muhteşem yüzyıl'da böyle bir ayrıntı özellikle atlanmış olabileceği fesatça bir düşünce olmaz sanırım kanımca. Neyse..

Hee birde Tolga Karel'in padişah huzuurnda yemin etmesinden sonra arkasını dönüp gitmesi , Bıçakçı Murat2ın dövüş sahneleri kadar komikti. Hiçmi izlemediler ya da bilmiyorlar , padişaha arkanı dönüp nereye gidiyorsun öyle sen yaaa...:52::52::51::50:

canm çok güzel yorumlamişsin :)

Biz de beğendik eşimle diziyi.

İzlerken takıldığım nokta da yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği gibi Tolga Karel'in oynadığı karakterin Padişaha arkasını dönüp gitmesiydi. Bir de ettiği yemin bu can bu tende durdukça diyeydi. Padişahın yanından çıktıktan sonra güvercini saldı cübbesinin içinden ''can tenden çıktı yemin bozuldu'' dedi ya güzel bir yaklaşım.

Benim hoşuma gitti bu dizi
Son derece ciddi ve titizlikle çalışılmış üstünde belli

Izliyorum, konu akisi yavas olsa da kesinlikle kaliteli bi dizi.. Emek harcanmis belli..
Oyuncularin kiyafetleri dogru sekilde tasarlanmis, bu gözümden kacmadi :)
Türkan sorayi yeni projeler de görmek hos olmus..

anlaşıldı, başrol oyuncularına gıcık ola ola izleyeceğim ben bu diziyi.
esas kız tutuk, esas oğlan da züppe istanbul türkçesi ile konuşuyor. bıçakçı her an kameraya dönüp 'ada ben ayrılmak istiyorum...' diyecekmiş gibime geliyor. zaten adam gibi ağlayamadı da. höyff... ama fırat tanış candır <3

Bu bolum cok guzeldi yaa.
Dayanamadim agladim, bu nasil sevmektir yarabbim.
Allahim bizlerede bizi deli gibi seven esler nasippp etsin insallah.
Padisahin sorumluluk duygusu konusmalari gercekten cok guzel.
Muhtesem yuzyilda ise bu durum cok buyuk bir eksik bence.

uçurum dizisinden sonra yeni sezon 2.favorim.muhteşem yüzyılla aynı kulvarda değil kesinlikle.meral okay kendi fantezilerini yerleştirdigi icin senaryoya meme görmekten,halvet görmekten gına geldi.

trt'nin kalitesi belli.yayından kalkacak korkusu da yok.trt çok özendi sahip cıkar yapımına.daha ilk bölümler oldugu icin hatalar olabilir.zamanla karakterler senaryo daha da oturacak.

Valla şu ana kadar olumsuz bir şey bulamadım ben dizide eleştirilecek,

Gayet yerinde ve güzel işleniyor olaylar,

Kurgu kaliteli,başrol oyuncusunun tabiriyle karı dırdırları dedikoduları yok,ve bence

aksiyon sahneleri bin basar muhteşem yüzyıla...

Son düzenleme:
Valla şu ana kadar olumsuz bir şey bulamadım ben dizide eleştirilecek,

Gayet yerinde ve güzel işleniyor olaylar,

Kurgu kaliteli,başrol oyuncusunun tabiriyle karı dırdırları dedikoduları yok,ve bence

aksiyon sahneleri bin basar muhteşem yüzyıla...

Aynen birde o zamanlarda sokakta yasanan guresleri felan gormekte cok guzel :16:

uçurum dizisinden sonra yeni sezon 2.favorim.muhteşem yüzyılla aynı kulvarda değil kesinlikle.meral okay kendi fantezilerini yerleştirdigi icin senaryoya meme görmekten,halvet görmekten gına geldi.

trt'nin kalitesi belli.yayından kalkacak korkusu da yok.trt çok özendi sahip cıkar yapımına.daha ilk bölümler oldugu icin hatalar olabilir.zamanla karakterler senaryo daha da oturacak.

meral okay Hakkın Rahmetine kavuştu,Allah Rahmet eylesin....:((

bir -iki bölüm izlemeye çalıştım kendimi zorladım falan ama olmuyor. hiç beğenmedim.
Öykü çelik midir nedir o kızın rol kabiliyeti sıfır bir kere... o patronasıyla diyalogları
beni öldürdü yani.. eskiden yaaaa diye ağlayan kız mı varmış. çok komik....

Ben gayet başarılı buluyorum
Biraz yavaş ilerliyor ama en azından doğruları anlatıyor

Back
X