Bırak ciğerleri açılsın!!!

EliffVVav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
1.609
1.055
83
Muhtemelen sizlerde de aynı şey oluyordur. Bebek ağlarken yaşlılarımızın yönlendirmesi "öyle her ağladığında yanına gitme ilgilenme bırak ciğerleri açılsın" ciğerleri açılsın nedir yaaaaa hangi doktorun hangi bilimin söylediği şey yani ! bebek doğarken ilk ağlaması için geçerli olan bir şey, milletin ağzına takılmış.
Çevremdeki bilinçsiz yönlendirmelerden sıkıldım artık. Bir de bunu uygulayan insanların varlığı içimi acıtıyor. Daha dünyaya yeni gelmiş çevresini yeni tanıyan sadece annesine güvenebilen aciz minicik bebek tek başına çaresizce ağlıyor :( kaldı ki artık bu konuda psikologlarında yönlendirmeleri var artık ...
Ben fıtrata acaip inanan biriyim. Fıtratıma bebeğim ağladığında onu bağrıma basma hissi verilmişse neden buna ters hareket edeyim ...
Neyse sevgili şefkat kahramanı anneler.. Böyle bilinçsiz yönlendirmelere nasıl karşı koyabiliriz?

İyi de yonlendirmeler bilincsizse neden dinliyorsunuz?
Yasli insanlar, kirmayin tamam deyin ama kendi bildiginizi yapin. .
İki tarafin da gonlu olsun maksat..

Çok doğru bende bebeğim agladığında aliyirum sakinlestiriyorum öpüp kokluyorum anneyiz biz bundan doğal ne var
Hem anne bebek arasındaki güven açısından da yararlı
Bırak etrafın ne dediğini ben bildiğimi okuyorum şahsen
Benimde KV çok nasihat verir bilgiçlik taslar bisey soyler bana yuzune bile bakmam dogru durust sanki 15 yasında çocuğum halbuki şimdiki anneler çok daha bilinçli

İyi de yonlendirmeler bilincsizse neden dinliyorsunuz?
Yasli insanlar, kirmayin tamam deyin ama kendi bildiginizi yapin. .
İki tarafin da gonlu olsun maksat..
Tabi hiç kırmadım zaten ama yerleşmiş bir bilinç var onlarda.. Ben dinlemiyorum ama dinleyenler için üzülüyorum :( acaba bu teyzelerin fikrini değiştirmek mümkün mü? Veya nesil değiştikçe fikirler de mi değişecek ..
Birde bana tecrübesiz muamelesi yapıyorlar, biri ağlayınca yanına gitme diyor, biri daha yeni anne bilmez diyor.
Dün komşularım ile beraberdim de :(

Çok doğru bende bebeğim agladığında aliyirum sakinlestiriyorum öpüp kokluyorum anneyiz biz bundan doğal ne var
Hem anne bebek arasındaki güven açısından da yararlı
Bırak etrafın ne dediğini ben bildiğimi okuyorum şahsen
Benimde KV çok nasihat verir bilgiçlik taslar bisey soyler bana yuzune bile bakmam dogru durust sanki 15 yasında çocuğum halbuki şimdiki anneler çok daha bilinçli
Aynen ya 20 doğum yapmış sadece 4 çocuğu yaşıyor bir de bana tecrübeliyim diyor!
Ya şuan hamilelik dönemindekilerin de en çok kafaya taktığı şey, çevrenin yönlendirme merakı

Aynen ya 20 doğum yapmış sadece 4 çocuğu yaşıyor bir de bana tecrübeliyim diyor!
Ya şuan hamilelik dönemindekilerin de en çok kafaya taktığı şey, çevrenin yönlendirme merakı
Nee 20 dogummu nasıl olur bu
Diyorum ya şimdiki kadınlar çok daha bilinçli aile planlamasindan tutta hamilelik bebek bakımı hastalıkları vs. Herseyden anlıyoruz az çok..
Önceden kadınlarımız kurtaji bile bir nevi korunma yöntemi sayiyorlarmis
Benim KV bir kızı var özürlü bide eşim esimde kendi halinde buyumus zaten gorumcem 38 yasında ama bir yasında bebeğin aklı yok KV onla ilgilenmekten eşimle hic ilgilenememis o yüzden diyorum bende herhalde eşim ailesine duskun değil hiç bize çok düşkündür

Nee 20 dogummu nasıl olur bu
Diyorum ya şimdiki kadınlar çok daha bilinçli aile planlamasindan tutta hamilelik bebek bakımı hastalıkları vs. Herseyden anlıyoruz az çok..
Önceden kadınlarımız kurtaji bile bir nevi korunma yöntemi sayiyorlarmis
Benim KV bir kızı var özürlü bide eşim esimde kendi halinde buyumus zaten gorumcem 38 yasında ama bir yasında bebeğin aklı yok KV onla ilgilenmekten eşimle hic ilgilenememis o yüzden diyorum bende herhalde eşim ailesine duskun değil hiç bize çok düşkündür
Evt ya kadın bana 40ım çıktıktan sonra yine hamile kaldım hiç boş kalmadım dedi . Çoğu bakımsızlıktan öldü dedi ağlaya ağlaya ölmüş yavrular köy işleri çok yoğunmuş!!!

Evt ya kadın bana 40ım çıktıktan sonra yine hamile kaldım hiç boş kalmadım dedi . Çoğu bakımsızlıktan öldü dedi ağlaya ağlaya ölmüş yavrular köy işleri çok yoğunmuş!!!
Yuhh bu kadın katil resmen agzim açık kaldı nasıl ana bu
Bide sana ukalalik yapıyor Allah affetsin

Yuhh bu kadın katil resmen agzim açık kaldı nasıl ana bu
Bide sana ukalalik yapıyor Allah affetsin
Çok şükür artık insanlar daha bilinçli.. Ama evt dediğin gibi bir de beni yönlendiriyorlar anlamaz diye ! Bilmiyorum ya insanın sabır kahramanı olması lazım, marketteki teyze bile yönlendiriyor.
@Bilgece nin dediği gibi yapıyorum artık zaten

etrafın dedıgıne bakma sen
dogru olan neyse onu yap
bosver

Valla ben gerekirse kirarim.kimseyide dinlemem. Bebek annesinin kokusunu duymak ister kucaginda kendini guvende hisseder. Kucaga alissin umrumda deil. Madem istedik yaptik o savunmasiz bebegin ihtiyaci olan bizsek neden kendimizden mahrum birakalim. Benim bebegim emerken uyuyor diye esim kiziyor. Hiiiic takmiyorum bile.Emmek istiyor neden vermiyim diyorum. Bebek kendini en cok emerken guvende hissedermis.bu benimde hosuma gidiyor. Eee kime ne ozaman? Kimseyi dinlemeyin derim

Ben hiç dinlemedim benim kv ve kp hep bırak ağlasın ciğerleri açılsın vs dedidiler. Ama benim kızım uzun süre ağlayınca morarıp sesi kesiliyordu çocuğun tıkanıyordu. Bişiy olucak diye korkumuzdan ağlatmıyorduk. Ama bunların umrunda değildi. Kucaklarında morarana kadar hep tartışıyorduk bu konuda. Herkez kendi doğrusunu yapmalı bence.

Kendılerı aglasın bır sıkıntıdan dolayı kımse bakmasın ne oldu dıye sormasın bakalım ne yaparlar ?
Her zaman savunurum ve savunmaya devam edecegım bebek dogdugu gunden ıtıbaren empatı ıle buyur daıma kendı yerıne koyacaksın mınıcık ellerı,ayakları ıle senın elınde yogrulmayı bekleyen bır hamur nasıl sekıl verırsen oyle pıser mayası duzgun olmayan hamurdan hıc bır fayda goremeyız aglamasın,aglatmayın dunyaya gozunu actıgı anda ıhtıyaclarını gıderecek tek varlık var oda ANNE ne baba,ne kayınvalıde, ne abla, ne abı hıcbırsey annenın yerını tutmaz
Doya sarılın susana kadar kımseyı dınlemeyın

Back
X