bırakamadığım tikim

canım bence gerçekten istersen bırakırsın.ben küçükken psikolojik bir sorunum olduğunda yaptığım şeyler; saçımı emiyordum, elimdeki başparmağımı meme emer gibi emiyordum, ayak parmaklarımdaki tırnaklarımı ağzımla kesiyordum (tiksinç biliyorum ama psikolojik işte) , ağzımda önce dudaklarımı soymaya sonra ısırmaya başladım sonra ağzımın içini minik minik ısırıp komple ağzımın içini yara yaptım yemek yerken ağzım kanıyordu, ellerimdeki tırnaklarımı yerdim, kirpiklerimi koparırdım. bunların hepsini bıraktım. ayrıca solağımdır fakat babam ve annem sayesinde sağ elimi de kullanabiliyorum. nasıl bıraktın bunları dersen bizde babanın sözü geçer babam 1 dedi 2 dedi kızdı bana bağırdı falan filan baba korkusundan ben bıraktım. ilkokula gidiyordum o zamanlar.şimdi sana tavsiyem bu http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=719834 linke bir göz at. hergün olumlama yap nasıl yapacağın linkte olması lazım. birde hergün 336 kez "ya Musavvir" Allah ın isimlerinden 336 kez söyleyip " Allah ım hayırlısıyla saçımı emme alışkanlığımdan kurtar beni" diye dua et.

kızlar 21-22 yaşındayım ama saçımla oynama hastalığım var ama öyle böyle değil kendimi ne zaman boş bulsam elim saçımda. böyle saçımdan tek bii tel çıkarıyorum onu çekiştirmeye başlıyorum sonra başka tele. ya hayır saçım kabarıyor papaz gibi oluyorum ondan sonra. artık bu benim sinirlerimi bozmaya başladı çünkü fark etmeden arkadaş ortamımda da yapıyorum ve çok dikkat çekiyor. psikoloğa gittim ilaç veririz dedi ancak ünide okuyorum ve derslerim çok zor ilaç kullanamam bu yüzden ne yapmalıyım ya

canım ben antidepresan kullandım ben senin gibi düşünmüyorum. çok mecbur kalmadıkça kullanılmamalı çünkü yavaşlatıyor yapacağın şeyi mesela 1dk düşünüp yapacakken 2 dk düşünüp yapıyorsun konuşman bile yavaşlıyor bazenki ben küçükken hızlı konuştuğum için insanlar 2-3 kez tekrarlatırdı bana

İlaç kullanmanın derslerin üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz. Aksine antidepresanlar odaklanmayı arttırır. O anda sadece yapmakta olduğun işi düşünebilirsin.

Bence ilaç kullanmalısın. Bu bir tür hastalık, ihmal etme.

bence bu tamamen psikolojik birşey . bir sebebinin ilgi çekmeye çalışmak olduğunu düşünüyorum.önceki mesajımda anlattığım şeyleri yaşadığımda biz Karabük ten İstanbul a taşınmıştık ve Karabük teyken ben çok hareketli bir çocuktum buraya gelince etrafta tanıdık kimse olmadığından annemde burayı bilmediğinden bizi sokağa çıkarmıyordu. bir süre sonra bende bu tür davranışlar ortaya çıktı. mesela kimi insanda canı sıkıldığında yada kafasına birşey taktığında yemek yer herkeste farklı seyredebiliyor.

Bu konuda bilginiz var mi? Ayrica yazdiginiz sey bi duyum mu yoksa biryerde mi okudunuz?

Maalesef bende de var ve yeni farkettigim birsey. :(

Benim kardeşim de de aynıtik var , eli sürekli saçlarının ön kısmında .
Maalesef yavaş yavaş kelleşme başladı .

Canim arkadasimin kızı için terapist söylemişti anneyle iletişim sorunu vardi bu bir belirtiymis arkadasim anlatmıştı aglayarak ordan aklimda kalmışti

Tesekkur ederim...
Doktora bi ay sonra gidebilirim ancak. O yuzden arastiriyorum.
Bu arada umarim arkadasiniz kizina karsi da ozelestiri yapabilen biridir...

bence bu tamamen psikolojik birşey . bir sebebinin ilgi çekmeye çalışmak olduğunu düşünüyorum.önceki mesajımda anlattığım şeyleri yaşadığımda biz Karabük ten İstanbul a taşınmıştık ve Karabük teyken ben çok hareketli bir çocuktum buraya gelince etrafta tanıdık kimse olmadığından annemde burayı bilmediğinden bizi sokağa çıkarmıyordu. bir süre sonra bende bu tür davranışlar ortaya çıktı. mesela kimi insanda canı sıkıldığında yada kafasına birşey taktığında yemek yer herkeste farklı seyredebiliyor.

Ilgi cekmek, kafaya takmak vs. hepsi ayni kaynaktan beslenebiliyor...
Umarim ben de sizin gibi iradi olarak birakirim.
Cok tesekkurler...

Anneden kaynakli mi bilmiyorum ama bazi seylerin nedenini degistiremesem de kendimi degistirmek benim elimde...

ben de ne zaman sıkılsam boş kalsam parmaklarımı çıtlatırım bi türlü bırakamıyorum.
bi ara da saçlarımla oynuyodum ama unuttum bi anda bırakıverdim..

kızlar 21-22 yaşındayım ama saçımla oynama hastalığım var ama öyle böyle değil kendimi ne zaman boş bulsam elim saçımda. böyle saçımdan tek bii tel çıkarıyorum onu çekiştirmeye başlıyorum sonra başka tele. ya hayır saçım kabarıyor papaz gibi oluyorum ondan sonra. artık bu benim sinirlerimi bozmaya başladı çünkü fark etmeden arkadaş ortamımda da yapıyorum ve çok dikkat çekiyor. psikoloğa gittim ilaç veririz dedi ancak ünide okuyorum ve derslerim çok zor ilaç kullanamam bu yüzden ne yapmalıyım ya

32 yaşındayım 14-15 imden beri aynısını bende yapıyorum. Elimi saçıma sürüp bir tutam alıyorum onu parmağımda ivire çevire doluyorum. Sıkılınca boş kalınca yada stresli olduğum zaman yapıyorum daha çok. Saçı toplamak sorunu biraz çözer, ben tabi o anda saçımla oynamak istersem hemen açıyorum saçımı.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende de aynısı var sıkıldığımda ve stresli oldugumda daha cok yapıyorum ama mesela ders calısırken sac diplerim agrıyo kolum kasılıp agrıyo cok kötu oluyorum yani ve evet insan içinde de yapıyorum derste falan sıkılınca. dönem dönem azalıyo ama stres tetikliyo bence önce diğer streslerini bi kontrol etmelisin

Back
X