Bırakın Şu Telefonları Elinizden!

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Kızlar,

Son günlerde bu çok gözüme batmaya başladı. Uzun süredir görüşmediğim arkadaşlarımla görüşüyorum diyelim, önceden olsa saatler su gibi akardı zaman yetmezdi. Şimdi iki üç konuşuluyor herkes eline cep telefonunu alıyor, garsona wi-fi şifresi soruluyor ve herkes facebook, twiter dalıp gidiyor. Ben hiç sevmem öyle şeyleri seyrediyorum biraz sonra sıkılmaya başlıyorum. Bazen uyarıyorum kırk yılın başı buluşuyoruz bırakın şu telefonları diye. Beş dakika bırakılıyor sonra yine devam!

Geçenlerde bir kafeye gittik yanımıza iki genç çocuk oturdu. Birer kahve söylediler biri kulaklığını taktı öbürü oyun oynamaya başladı tam bir saat bir kelime etmeden oturdular kahvelerini içtiler ve kalktılar. Hani bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardı? Bundan bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

Küçücük çocukları görüyorum. Önceden bizler bir yere giderken annemiz kırk kere tembihlerdi aman gürültü yapmayın diye çünkü üç çocuk bir araya geldik mi yıkardık evi de kurtulamayıp sokağa gönderirlerdi. Şimdi çocukların ellerine tabletler, cep telefonları veriliyor, çıt çıkarmayan nefes alan cesetlere dönüyorlar. Soruyorsun ne içersin diye gözlerini bile ayırmıyor baktığı ekrandan.

Ben kafayı yemek üzereyim siz bundan rahatsız olmuyor musunuz?

Telefonu elimden birakmistim ama o sekilde cevap veremeyecegimi fark edince tekrar aldim. :)

Valla haklisin. Bunun cozumu ne olabilir bilmiyorum ama benim arkadas cevremde boyle bir durum olmadigi icin kendimi sansli hissediyorum.

:( bu durum benide çok rahatsız ediyodu.heşeki eşim son model akıllı telefonunu aldıgında bi idiota dönüşmüştü.sonra bi kural koyduk.ewe girer girmez telefonları gardropta anahtarlığa bırakıyoruz.we yatana kadarda almıyoruz böylece beraber yemek yiyoruz beraber film izliyoruz çok şükür. Arkadaşlarımdada war böyle bi kaç telefon takıntılı hatun. Açıkçası çok fzla görüşmüyorum masada beni benmle başbaşa bırakan dosta ihtiyacm yok

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Katılıyorum ben de bu durumdan şikayetçiyim...
İnsanlar arasında iletişim sanal şekilde devam ediyor.
Anlamadığım arkadaşlar buluşmuşsak
sanal beğenileri ve sanalda arakadaşları takip etmek niye
anı yaşamak o anın kıymetini bilmemek iki laf etmek yerine telefonlarla zamanı geçirmek rahatsızlık verici

geçenlerde telefonuma 7-13 yaş arası çocuklar için telefon diye bir reklam mesajı geldi. 7-13 yaş için ne telefonu yahu. böyle bir nesil yetişiyor.
ne android telefonum var, ne facebook instagram falan... arkadaşlarım beni teknolojinin gerisinde bulsa da onlar gibi olmayacağım.

geçenlerde telefonuma 7-13 yaş arası çocuklar için telefon diye bir reklam mesajı geldi. 7-13 yaş için ne telefonu yahu. böyle bir nesil yetişiyor.
ne android telefonum var, ne facebook instagram falan... arkadaşlarım beni teknolojinin gerisinde bulsa da onlar gibi olmayacağım.

Katılıyorum benimde yok söylediklerinizin hiç biri beni öyle görürse görsünler herşeyin çok fazla cıvkı çıktı bence :51:sosyallik öyle olmuyor iki kelam iki muhabbet nerede kaldı o sohbetlerimiz gerçekten önemseyerek konuştuğumuz insanlar:31:

çok haklısınız... özellikle çocuklar tam bir internet bagımlısı oldu çıktı başımıza... internet şifremi komşumuza vermiştim ama sırf çocugunun hayatını kurtarmak için şifremi değişirdim... neden ? çünkü facede çok saçma sapan gruplara üye olmaya başladı saçma sapan kişlerle arkadaşlık ediyor..hani haberlerde görüyoruz ya genç kız internetten tanıştığı çocukla kaçtı diye, işte bu kızdan da aynı hareketi bekliyorumdum artık... çocuklar senın face de kaç arkadaşın var bilmem ne yarışına girmişler durum sandıgımızdan da çok vahim...

Başlığı görünce uyandım valla. Ama bırakamam yorum yazacağım. :1:
Arkadaş ortamında ben de bu durumdan hoşlanmam. Hemen yeter bee! moduna geçiyorum.
Bir de illa yer bildirimi yapılacak ya gıcık oluyorum!
Hiç yapmadım dersem yalan olur ama abartmıyorum. Çok güzel bir ortam olmalı.

Çocuklar için de durum daha da vahim bir hal alıyor zaten.
Geçenlerde telefonumu yeni almıştım iyi de para verdim kendimce. Bir yaşında ki çocuğun eline vermedim hayır oyuncak değil bu dedim diye annesi gözleriyle yedi beni. :1:
Kendi çocuğum olursa da başım atmak için uğraşmam şahsen.
Ama gidişat kötü gerçekten.

Evet ya aynen öyle...:31::31::31: Şimdiki insanların böyle yapmasının sebebi herkes hayatı dolu dolu yaşıyor kımse kımseye karışmıyor bızım elımızde telefon bıle yoktu oyunlar oynardık şimdi küçük cocuklara bıle telefon alınıyor cevremde var çok şımartılıyorlar..birbirleriyle bırak oyunu bı araya bıle zor gelıyo şimdiki cocuklar evdeki teknolojık aletler onlara yetıyo...mahalle kavramı dıye bişey pek kalmadı etrafta oyun oynayan cocuk göremez olduk..neden ?? çünkü artık yaşanacak hiçbişey kalmadı hiçbişey tadında deil...herkes cok sabırsız (mesela erken yaşta cep telefonu internetı olan bi cocuk cevreden kopuyo..beklemıyolarkı bıraz yaşları büyüsün hayatta daha önemli şeyler var geri gelmeyecek olan tek şey yaşları) umaraım anlatabılmışımdır şahsen ben böyle düşünüyorum :44:

Sormayın ya bende bu durumdan çok şikayetçiyim... Eşim saatlerce akıllı telefonunu elinden düşürmez sinir küpü oluyorum ya faceden çıkıyo WhatsAppa giriyo ordan çıkıyo başka yere giriyo bu böyle saatlerce sürüyor benimle tek kelime konuşmuyor koca evin içinde sanki tek başıma yaşıyorum...

Ben böyle diyince gülüyorlar bir de bana :)
Teknoloji karşıtıymışım.
Ama bir yerde otururken, konuşmak yerine telefonla ilgilenene sinir oluyorum.
Bir de yolda yürürken mesaj yazana sabrım yok.
Yazamıyorlar yavaşlıyorlar ya bir de :20:

Anlatırken bile sinirlendim.
Ben arkadaşlarımla görüştüğüm zaman çantamdan bile çıkarmam telefonu.
Mesaj gelse, biri bir şey yazsa okurum, bekleyecek bir şeyse cevap bile vermem.

benim eşim o telefonculardan. söyleye söyleye azalttım ama hala eline aldı mı zor bırakıyor. onun öyle sosyal medya takıntısı yok da oyun oynuyor sürekli ya da arkadaşlarıyla whatsapp grubu var onlarla yazışıyor ben de çok sinir oluyorum :19:

bir de dikkatimi çeken, bi yere gidilince önce yer bildirimi ardından gelen yemeklerin fotoğrafını paylaşma en son da toplu selfie şeklinde devam eden bi silsile var. bi kaç kez ben de içinde bulunduğum arkadaş grubundan ötürü sürüklendim bu olaylara insan ne yediğinden bir şey anlıyor ne gezdiğinden :20:

Duruma gore degisir.. Ben sohbet etmek icin zaman ayirip bulustum ve arkadasim eline aldi telefonu onun alnini karislarim. Ama ogle yemegi iki ofis arkadasi ogle yemegi yiyoruz disarda, kim telefonuna bakarsa bakar o baska. Evet devir teknoloji devri olay bu, cok da karsi cikmamak lazim.

Son düzenleme:
Bir keresinde manzaralı bir restorana gittik.Yan masada bir çift vardı,ne birbirleriyle ne manzarayla ilgilenmediler.Sadece telefonlarına bakıp zaman geçirdiler:)
Sosyal fobisi olanlar için yalnızken kafayı telefona gömmek güzel olabilir.Veya taşıtlarda filan çevreden soyutlanmak açısından kullanışlı.Ama karşında canlı paylaşım yapabileceğin biri varken sanal dünyaya dalmak çok gereksiz.

Çocuklar tamamen internet ve oyun bağımlısı olarak yetişiyor aileler teknolojiden mahrum kalmasın diyor ama en büyük kötülüğü yaptıklarının farkında değiller doktorlara sağlıklı bir yetişme tarzına bakıldığında 1 saatten fazla bile tv karşısında oturmaları yasak o da cizgi film geliştirici öğreticiler:31: ben liseye kadar telefon almadım elime makyajı bile bilemedim en güzeli bazı şeyleri geç görmek içine girmek gerek yok yaşımız gelmeden yaşamaya çalışmak:27: ya ergenler herkes her anını çekmek zorunda mı vallahi lavaboda bile kendini etiketler bu insanlar bir zaman sonra göreceğim diye korkuyorum:52:

Son düzenleme:
Haklısın :31::31:

Ben de biraz telefona düşkünüm ama sevgilimin kesinlikle karşı çıktığı bir şey
Onun yanındayken elime dahi alamam telefonu kesinlikle karşı
Ve nasip olur da çocuklarımız olursa aynı tavrı sürdürecekmiş
Beraberken telefonla uğraşmak yok yani

İyi ki beni dizginleyen bir sevgilim var diyorum :31:

konu sahibi arkadaşıma katılıyorum..

geçen sene uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla görüştük. daha kafeye oturduk hal hatır soramadan hemen eline aldı telefonunu yer bildirimi yaptı. yahu daha birbirimizi yeni görmüşüz dur bismillah, ne oluyor yani millet senin nerde olduğunu bilince? ve oturduğumuz süre boyunca iki bana cümle ettiyse beş telefona baktı, yorumlar yazdı mesajlar attı. doğru düzgün konuşamadık bile. çok yadırgadım..

artık gerçekten de devir değişti. iki lafın belini kırmak tabiri de yavaş yavaş geçmişe karışıyor. herkes elindeki telefonuyla kendi dünyasında. ve ne kadar yalnızlaştıklarından habersiz..

3 4 gün önce akıllı telefonum bozuldu akşama doğru tamire verdim . Ana kartı yanmış hurda olmuş falan dediler .
İnanın ertesi gün sabahın köründe soluğu teknosada aldım . En son çıkan neyse aldım getirdim eve
Telefonsuz kaldığım gece o kadar kafam rahattı ki .
1 2 saat bilgisayarda zaman geçirdim sonra kitap okudum . Ailemle sohbet ettim . Ki ne zamandır kısa muhabbetler dışına çıkmamışım onu farkettim .

Aslında ne kadar haklısınız bu akıllı telefonlar bizi gerçekten aptallaştırdı .

kesinlikle katılıyorum bizler milletçe her konuyu abarttığımız gibi teknolojiyide abartıyoruz.bi yere gidiyorum herkez telefonla uğraşıyo kimse kmseye bakmıyo çıt çıkmıyo.12 yaş üstündede çok var bu tam avrupalı gibi olduk çocuklar salak gibi bişey oldu bişey soruyosun bön bön bakıyo.insanla iki laf etmeyi bilmiyolar bütün gün oturuyolar ellerinde telefonlar yerlerinden kalkmıyolar obez doldu küçük yaşta oturmaktan.iyiki 90 lı yıllarda çocukluk yaşadım iyiki böyle teknoloji yoktu çok şanslıydım.

Back
X