Bırakın Şu Telefonları Elinizden!

Evet ya özellikle ben bişe konuşuyorsan eşim dahi olsa gözü telefondaysa,elinde o an telefon varsa elimde ne varsa yada yakınımda fırlalıtıyorum suratına..
Dinlemicekse konuşturmasın yada yanımda oturuyosa benle muhabbet etsin..

Çok sinir bozucu bu tipler..
Birde sen anlatırsın o dinliyomuş gibi yapar ama eli gözü telefonda telefondaki şeye sırıtır evet evet der sanada falan ıığk tuvalet terliğiyle ağzının ortasına vurucaksın.

Son düzenleme:
Çok haklısın ben de rahatsızım..
Bu yüzden öyle hesaplarım yok bence onlar çok etkili bu bağımlılığa çünkü.
Sürekli bildirim ve haliyle uyanan merak..

Bildirimlerim yok mutluyum:1:

Ben bir şey anlatırken yüzüme bakmayan, elinden telefonu düşürmeyen insanla buluşmam valla:19:

Kesinlikle ben de çok rahatsız oluyorum ama benim çevremde telefonla ilgilenenler yok gerçekten. Çünkü biz arkadaşlar ve aileler olarak sosyal paylaşım sitelerinden uzaktayiz hiç kullanmiyoruz. Çocuklar dışarı çıkıyor. Evet akıllı telefonları var herkesin ama çok ihtiyaç olduğu zaman internete giriyoruz elimize alıyoruz.
Ama bir mekana gittiğimizde gerçekten de herkesin elinde tel var.. cok acı bir durum artık sosyallik sıfır. . Sonra da depresyona giren gençler. .. Bi reklam vardı adamla kadın internet reklamı yapıyorlar ve artık odadan odaya konusabiliyoruz diyorlar. Yanyanayken bile telefonla mesajlasiyorlar birbirleriyle..
Bu kapitalizm bizi ne hale getirdi...
Sağlıksız nesiller çoğalıyor böylelikle maalesef...

Bu konuda gayet rahatım halen face'm yok bu face zaten kendini deşifre ve hava atmaya amaç edinmiş kişilere uygun bütün özel hayatımı gözler önünde deşifre edemem , millet oradan birbirini takip edip kıskanıyor sende sanıyorsun ki seni çok seviyor arkadaşın veya akraban anladığım kadarıyla kimse kimseyi sevmiyor
herkes maske takmış .
Benim mesaj sayım kk abartılmış değil dengedeyim halende canlı kanlı görüştüğüm arkadaşlarım var , zaten arkadaş ile buluşurken cep telefonuyla oynamak açmak,mesajlaşmak bence saygısızlık bencede buna herkes uymalı

Bende cok rahatsiz oluyorum, vede acikca söylerim. Madem evde oturup beni
Rahatsiz etmeseydin, ergenmisin nesin diye :19:
Bitane arkadasim vardi, onada sert sekilde söyleyince yapmiyor artik.
Söyle rahatsiz oldugunu acikca

Kızlar,

Son günlerde bu çok gözüme batmaya başladı. Uzun süredir görüşmediğim arkadaşlarımla görüşüyorum diyelim, önceden olsa saatler su gibi akardı zaman yetmezdi. Şimdi iki üç konuşuluyor herkes eline cep telefonunu alıyor, garsona wi-fi şifresi soruluyor ve herkes facebook, twiter dalıp gidiyor. Ben hiç sevmem öyle şeyleri seyrediyorum biraz sonra sıkılmaya başlıyorum. Bazen uyarıyorum kırk yılın başı buluşuyoruz bırakın şu telefonları diye. Beş dakika bırakılıyor sonra yine devam!

Geçenlerde bir kafeye gittik yanımıza iki genç çocuk oturdu. Birer kahve söylediler biri kulaklığını taktı öbürü oyun oynamaya başladı tam bir saat bir kelime etmeden oturdular kahvelerini içtiler ve kalktılar. Hani bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardı? Bundan bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

Küçücük çocukları görüyorum. Önceden bizler bir yere giderken annemiz kırk kere tembihlerdi aman gürültü yapmayın diye çünkü üç çocuk bir araya geldik mi yıkardık evi de kurtulamayıp sokağa gönderirlerdi. Şimdi çocukların ellerine tabletler, cep telefonları veriliyor, çıt çıkarmayan nefes alan cesetlere dönüyorlar. Soruyorsun ne içersin diye gözlerini bile ayırmıyor baktığı ekrandan.

Ben kafayı yemek üzereyim siz bundan rahatsız olmuyor musunuz?

sorma ya bir de sen de kafanı başka bir şeye çevirip bir şeyle ilgilenmeye çalışsan "bak şu bunu paylaşmış" "yok şu video rekor kırmış, bak izle" daraldım valla.

geçen kız kardeşim eşi ve ben bi yere gittik cafenin şifresini sordular istemeyin ayıp ya dedim elin netini ne kulanıyosunuz onlarda girdi nete telden benim jenarasyon bi tık ötede kaldığından telefona gömülen arkadaşım yok yeğenlerimin biri öyle normalde bişi diyorum mal mal yüzüme bakıyo algıda problem yaşıyosun artık diyorum bi kerede telefonu tutup yüzüne yapıştırdım eşim tamamen teknoloji özürlüdür ben twet face açtım ona facede arkadaşlarıyla görüşüyo bende ailemden herkesden uzakda olduğumdan face i haberleşme aracı olarak kulanıyorum telefonu da fotoğraf makinesi olarak kulanıyorum faturalıdan kontörlüye çevirdim en son ne zaman birini aradım hatırlamıyorum burayada normal kadın olarak doğamdaki dedikodu konuşma limitimi doldurmak için yanlızlıkdan giriyorum :D ne açıklama yaptım yaa sanki konu sahibi direk beni suçladı :27:

Grümcem 1 haftalıgina bana kalmaya geldi 14 yasinda da kizi var yemin ediyorum kiz kafasini tlefondan biran kaldirmiyo bir kosede oglee ruh gibi gece saat 4 5 hala tel elinde facede twitter da bide dakka basi dudaklarını büzüp gözlerini devirip resmini cekiyo dun duş alıcaktı telefonuna poset gecirde duşta da kullan dedim evde dusa bile telefonla giriyo dedi annesi ben şok oldum

Grümcem 1 haftalıgina bana kalmaya geldi 14 yasinda da kizi var yemin ediyorum kiz kafasini tlefondan biran kaldirmiyo bir kosede oglee ruh gibi gece saat 4 5 hala tel elinde facede twitter da bide dakka basi dudaklarını büzüp gözlerini devirip resmini cekiyo dun duş alıcaktı telefonuna poset gecirde duşta da kullan dedim evde dusa bile telefonla giriyo dedi annesi ben şok oldum

ahahahahaha koptum yaa arada bi dudaklarını büzüp fotosunu çekiyo ve telefona poşet geçirde duşa gir kısmına

.çok şükür selfie günler bizde bitti kızımda öyleydi şimdi ağırbaşlı ve artık foto z.ekmiyor herşey bir döne, kınamamak gerek önemli olan sağlıklı olmaları

yakınmalara kısmen katılmakla birlikte, kısmen de çok abartıldığını düşünüyorum.. evet şimdi telefon, tablet falan var ama bizim zamanımızda da (80 li yılların sonu) tetris, atari vardı.. hatırlıyorum millet okuldan kaçar atari oynamaya giderdi.. o zaman da aileler isyan ederdi..

her dönem yeni bir teknoloji çıkıyor ve sürekli isyan halindeyiz.. bilemiyorum ne kadar doğru.. sanırım iş sınırları belirlemekte bitiyor..

Elin gavuru üretiyor bizde satınalıyoruz onlar zenginleşiyor
yeni teknoloji asla bizden yayılmıyor üzücü olan bu bence
yakınmalara kısmen katılmakla birlikte, kısmen de çok abartıldığını düşünüyorum.. evet şimdi telefon, tablet falan var ama bizim zamanımızda da (80 li yılların sonu) tetris, atari vardı.. hatırlıyorum millet okuldan kaçar atari oynamaya giderdi.. o zaman da aileler isyan ederdi..

her dönem yeni bir teknoloji çıkıyor ve sürekli isyan halindeyiz.. bilemiyorum ne kadar doğru.. sanırım iş sınırları belirlemekte bitiyor..

konuya yazılan tüm mesajları tek tek okudum ama üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. bana hep yok artık ne alakası var diye karşı çıkıyor arkadaşlarım onlara kızdığım zaman. bazen söyleniyorum artık evden çıkmayın whatsapp grubu kuralım içtiğimiz kahvelerin fotoğrafını paylaşırız ordan böylece sınırsız wifi'ınızdan kopmamış olursunuz diyorum.

neyse ki çoğu kişi bundan şikayetçiymiş ama maalesef bu da kötü. geçenlerde İstanbul-İstiklal'de bir kafeye girdim. Duvarına yazı asmışlardı "Wi-Fi yok, birbirinizle konuşun!" yazıyordu kocaman :52: böyle işletmeler olsa bütün paramı oraya yatırırım inanın :D gerçi artık herkeste sınırsız internet paketi de var ama :50:

Hayır, etmiyor, banane
Herkesin kendi hayatı
Başka uğraşlar bulun

Çok haklısınız. Benim de kardeşim dönem dönem telefona yapışıyor. Karşı komşumuz böyle bizim. Biraz kalabalık bir aile kadın işten çıkıp eve geliyor tv nin karşısına kayinvalide zaten herseyi hazırlıyor. Adam eve geliyor tablet açılıyor kardesiyle karşılıklı oyun oynuyor çocuğun elinde tablet. Evlerine çağırıyorlar gidiyorsun kadın tv den gözünü ayirmiyor adamların elinde tablet söz yok sohbet yok en son bize geldiler bize gelirken de tabletleri getirmişler hooop dedim aldım tabletleri wifi yi de kapattım evde çok oynuyorsunuz biraz sohbet ederiz dedim küstüler galiba :)) 6 yaşında çocukları var ve o kadar ilgisizler ki ona karşı çocuğa sayı saymayi boyama yapmayı öğrettim :) yapboz aldım ona kaç kez ve tablet diye ağlayan çocuk her sabah kapima gelip gel boyama yapalım gel yapboz yapalım der oldu. :)

valla benim 13 yaşındaki ikizlerimde bir telefon, bir bilgisayar. bırakın diyorum, yok. oğlum yengesindeyken sırf evde maç izlemek için yengesinden gidiyor. şimdi bir misafirliğe gidiyoruz, birinde tablet, diğerinde telefon, öbüründe leptop. odadan çıt çıkmıyor. eskiden bizim çocukluğumuzda ne güzel saklambaç, yakalambaç ya da ne bileyim kelime türetmece, çatlak patlak, gibi oyunlar vardı. şimdi nerdeeee. sokaklarda bile birkaç çocuk oluyor. eskiden sokaklar çocuktan geçilmezdi.

yeni nesil böyle olacak
ve bence bi iki nesil sonra onlar gerek bile duyamayacak konuşmaya, hayat değişiyor bence normal bi durum.

Back
X