Biran evvel ayrı ev istiyorum:(

haticezehra

La bize her yer Angara:)
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
263
12
46
Ankara
Merhaba kızlar,
Ben kayınvalidemle beraber yaşıyorum, yakın zamanda ayrılacağız ama şu sıralar tartışmamız hiç bitmiyor.Ben artık o kadar bunladım ki aynı çatı altın da durmak istemiyorum.
3 tane çocuğum var en küçüğü 10 aylık, ve kocaman bir evde oturuyoruz haliyle işide zor oluyor.Genel temizliğe yardımcı alıyorum ama günlük işide beni o kadar yoruyor ki her yer batıyor.Hele bir misafir gelsin evin altı üstüne geliyor .Neyse geçen gün mutfakta masanın üstünde börek sarıyordu.bende yemek hazırlıyacağım, dedim ki onun acelesi neysi masaya yemek hazırlıyacaktım sonra sarardık dedim.Böyle dememle başladı, işte ben ona sürekli laf sokuyormuşum, çocuklara değil onlara kızıyormuşum.Ne yapsa yaranamıyormuş.İşte bende temizlik yaparken kızıma bakmasını söyledim bir kaç kere, ona bozulmuş.Ben senin hizmetçin değilim dedi, bizim çocuklara birimi baktı dedi hem çocuğumuza baktık hem işimizi tuttuk dedi.Bu lafına çok darıldım.Kızlar insan torununa bakmakla hizmetçimi olur anlamıyorum bide aynı evde oturuyoruz düşünün.
Lafları soktu soktu, birde diyor ki ben senin gibi laf sokmayı bilmem, suyun üstüne çıkmayı bilmem dedi.Bende anne bilmediğin böyleyse bildiğin nasıldır dedim.O bana ben ona kavga şeklinde değilde atıştık.
Bir ev bulup bir an önce gidecem dedi, benim de canım sıkıldı nasıl istiyorsan öyle yap dedim.Biz eşimle evi ayırma kararı aldık ilk fırsatta, bunu duyunca herşeye alınmaya yanlış anlamaya başladı.Ayrıca çok gezer sohbetlere falan gider.Gitsin bişey demiyorum ama aynı evde yaşıyorsak banada yardım etmesi lazım değil mi, yanlışmı düşünüyorum.Ben onada söyledim anne ben senden ev işi yapmanı istemiyorum.Sadece ben temizlik yaparken kızıma bak bana çok büyük yardım etmiş olursun dedim.zorlanıyorum üç çocuk 6 odalı ev,off kendim ettim kendim buldum.
Sizce haksızmıyım arkadaşlar.

Haklı görünüyorsunuz ama bu kadar dert etmeyin zaten ilk fırsatta ayrılacakmışsınız, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz biraz daha dişinizi sıkın kötü olmayın derim, haklılıkla haksızlıkla ilgisi olmuyor bu işlerin çoğu kez ne yazıkki

Kayınvalidenizin evine sonradan giden siz değil misiniz?
Neden kendisi ayrılmak istiyor?
Ev ayrılıcaksa bu durumda sizin ayrı bir eve çıkmanız gerekmez mi?
Kendinizce haklı sebepleriniz vardır ama kaç yaş büyük,görmüş geçirmiş bir kadına da;
''niye şimdi börek açıyorsun,sırası mı''denmez.
Ve bu işin böyle olacağı belliyken,keşke baştan kabul etmeseydiniz.
Eve yardımcı alıp,6 odalı bir evde oturabildiğinize göre,iki göz oda tutup pek âlâ çıkabilirsiniz.

çok haklısın canım. sen iş esirgemiyosun ondan, onun da bebişee bakması lazım. ama yapmıyorsa da böyle kabul edecksin mecbur, kafana takmayacaksın. ev pırıl pırıl olmak zorunda değil, gerekirse günlük işleri aksat, bakalım o zaman ne yapacak!!!

ama zaten çıkacakmışsınız, azcık daha sabret. bu arada k.peder, kayın, görümce var mı evde? allah yardımcın olsun, ben tek çocukla 70 m2 evin üstesinden gelemiyorum(çalışıyorum ama hafta sonu bile yapamıyorum, kızım bana hiç iş yaptırmıyor, iş yapcam, yemek yapcam diye strese giriyorum, uykusuz ve yorgun kalıyorum). seni düşünemiyorm. sabır de artık ne yapcan başka...

bir ülkede iki padişah olmaz zaten iki kadının aynı evde yasaması çok ama çok zordur zaten bende k validemle bir süre oturdum hele dul k valideler oğullarını parmaklarında oynatıyor ayrı oturun ilişkileriniz düzelir bence

Evet o konuda haklıydı ben o gün kızımı hastaneden çıkardım, bir gece ishal ve kusmadan hastanede yattı ve sabaha kadar uyumadım eve geldim, işte ne bilim annem olsa mesela sofrayı kurar bizi yorgun diye uğraştırmazdı.Hm uykusuz hem gergindim.
Sonra dedim anne sen büyüksün affet diye iyice üstüme geldi.
Ev konusuna gelince, biz bu evi sonradan aldık, yani ne onun nede benim.
ve o buray istemiyor işini kim yapacak.

Kayınbabam var Allah ondan razı olsun hakkını ödeyemem, bekar görümcem de yok hepsi evli onlardan da bir şikayetim yok.Aslında kayınvalidem de iyi kadındır.Ama işte bizim şu ayrılma meselesini duyunca herşeye alınmaya başladı.Bu ara kızım hasta zaten saldım gitti.

Anladım;olsun sen yine de gidip hatanı anlayıp,özrünü dilemişsin.
Bazen karşı taraf pişman olduğunu anlayınca,haklılığını gözüne sokar.
O hesap olmuş.Şimdi ev ne O'nun ne benim demişsin,
o kısmı anlamadım.Ev kimin parasıyla alındı ki?
Yanlış anlama sormamda ki amaç;eğer ortak alınan bir evse,
yapılacak en güzel şey evin satılıp iki ev alınması.
Tabi ki o yaşta bir insan evin işine yetişemez.

Ev ortak alındı, yarısını kayınbabam verdi, yarısınıda eşim kredi çekti hala ödüyor.Vbenim bir evim daha var ve kirada saçma sapan bir olay benim meselem hep büyük konuştum başıma geldi.Bir daha tövbe.
Tekrar ev alınacak buranın satılmasını bende istiyorum.Çünkü benim ömrümü yedi bu ev.

tamam o zaman yapılacak şey basit,ev satılacak ve ikinize de bir ev alınacak.
kredi olduğu için ipotek vardır,o düşündürüyor belki sizi.
Ama yanlış bilmiyorsam öyle de satılabiliyor olmalı.
Boşu boşuna çekiyorsunuz bu durumu o halde.
Ayrıca bir eviniz daha varmış hem kirada,en kötü ihtimal kiracıyı çıkarıp siz geçersiniz o eve.

ne kaynanalar var.ne hizmetçisi sen varsın ya temizle evi dese daha mı iyiydi.
gerçi anladığım kadarıyla sen kaynana göre biraz dişlisin cnmmm....

şimdi ben şu işe taktıkıkım zaten bu konuylada yine sinirlendim.aynı evde yaşıyorsun gelinden iş bekleniliyor iyi güzel gelin bir tane iki üç tane değilki evi temizlerken bir yandanda çocuğuna mukayet olsun.sonra çocuk düşse bişey olsa ahh torunum vah torunum.sanki annenin suçuymuş gibide tavırlar bu yüzden bende kayganamla tartıştım köyde.ve başka bir konu.çocuğa mukayet ol desen aa benmi doğurdum benim çocuğummu doğuran baksın denir. ayrılma boşanma gibi bişey olsa ooooo o benim torunummmmm canım kanımmm. bırakırmıyım onu geline.birden anlayış abideleri olup çıkıyorlar. çalışıyormusun bilmiyorum ama eğerki çalışmıyorsan yine şanslısın.ben hamileyim 7 bucuk aylık ve 2 yaşında bir oğlum var çalışıyorum eve gidince kaygana yine oğluma annen çağırıyor annenin yanına git der.bende hormonlar tavan yapmış zaten bide o öyle deyince iyice orta yerimden çatlıyorum.benim ondan hiçbir beklentim yok allahtan bu tür şeyleri aştım 5 senede.ama insanım bazen anlayış bekliyorum yok olmadığını görüncede kendime kızıyorum gene beklentiye girdin diye.

Son düzenleme:
Konu sahibi börek konusunda sırası mı demen hoş olmamış
Ama haklı yönlerinde var
Neyse ki ayrılacakmışsınız
Ev madem hem onların hemde sizin paranızla alındı, 6 odalı evi satıp iki ayrı daha ufak dair almak adil bir karar olur..
Haklarınız da hayırlısı olsun

gittigi sohbetlerde kafasi biraz bulanmistir..

Ne alakası var..
Denilecek en son laf bu belkide..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…