Bazen, öyle bazı şeyler vardır ki;
Her kim tarafından olursa olsun, zikredilmesi dahi akıllara zarardır, değil ki koskoca bir ülkede artık ulu orta her yerde konuşulur hale gelsin !!! veya konuşulabiliyor olsun...
Ayrıca; Çok yakın zamanlara kadar, yıllarca her yerde ve kitle iletişim araçlarında neredeyse her gün her gün konuşulan bir durum vardı.
Bu ülkede, terör veya terör örgütüyle - kürt kökenli insanların aynı şey demek olmadığı, böyle bir yargının veya ilintinin son derece yanlış olduğu veya olacağı günlerce aylarca yıllarca bir sürü programlara konu başlığı, bir sürü gazete veya dergilere sürmanşet ve daimi bir mesele oluyordu bu konu ve aslında olması gerektiği söylenen bakış açısı.
Oysa, son zamanlarda dikkat ediyorum (ki eğer ben yanılıyor isem düzeltebilirsiniz) ortada ne terör, ne yukarıdaki gibi bir meseleden bahsedilmiyor adeta.
Ana tema ve içinde geçen kelimeler tamamen Kürt sorunu = terör örgütünün eylemleri tarzına dönüşmüş durumda, ben mi yanılıyorum acaba?
Ne oldu da artık böyle oldu.
Ha bir de yetmezmiş gibi, adını anmak istemediğim malum şahıs ise terör yerine, Kürt sorunuyla ilintilenir hale dönüştü mesele. İşin ilginç tarafı da şu ki kulaklar bu değişimi hiç yadırgamadı ve korkarım ki çok da alışmaya başladı sanki.
Ha bir de yetmedi, böyle bir sorun var çözümü de birinin bulunduğu yer dışına çıkması oldu. Pess yani gerçekten pess.
Birden aklıma şu olay geldi.
Bir fanusa veya akvaryuma sıcak bir su koyup içine bir kurbağa atarsanız, eğer o suyun sıcaklığı kurbağanın vücut ısısının biraz da olsa üzerindeyse, kurbağa anında sıçrar ve dışına çıkarmış.
Fakat, kurbağanın vücut ısısındaki bir sıcaklıkta su koyup içine atarsanız, oradan çıkmaya bile yeltenmezmiş. Sonra yavaş yavaş suyun sıcaklığını arttırmaya başlayarak bir önceki hani o sıçradığı sıcaklığa getirdiğinizde dahi tepkisiz bir şekilde, hatta çok çok daha yüksek bir sıcaklığa ulaştırsanız bile o suyu hala tepkisiz bir şekilde o suyun içinde kalmaya devam edermiş.
Eskiden "asla" olarak düşündüğümüz ve asla böyle birşey olmaz mümkün değil olamaz, şeklinde tepki verdiğimiz bir dolu şey için, artık kabul etmesek de çaresizlikten midir nedendir bilemiyorum, "sonunda olacağı da bu zaten" demeye başlamış olmak, böyle bir öngörüye sahip olmamız, endişelerden veya bazı şeylere tepkilerden ötürü bile olsa, bunu telaffuz eder hale gelmemizle birlikte, başlangıçta da belirttiğim değişikliği biraraya getirdiğimde, kurbağa örneğini düşünmeden edemiyorum.
Yoksa aslında bizler artık ısının gittikçe yükseltilmesinde sakınca görülmeyen sıcaklıklarda mıyız? Yoksa farkında olmadan veya istemeden de olsa, alışma ve uyuşma süreci bir şekilde çoğunluğu içine almış durumda olabilir mi? Her kim olursa olsun, ister beyinsiz olsuz, ister yaşlanmış olsun, ister şarlatan olsun hiç farketmez, eğer telaffuzuna bile müsaade edilmeyecek şeyleri milyonlarca insanın görüp, okuyabilip, izleyebilip, duyabileceği bir platformda telaffuz edebiliyorsalar eğer, ki bunun artık sayısı da sınırı da belirsizleşmeye başlamışsa, Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka birşey bulamıyorum.