Biraz buruk ama neden

Merak ediyorum sizin cinsiyetiniz ne?
Erkek misiniz ki erkek evlat da erkek evlat diyorsunuz?
Kendi cinsiyetinizi bu kadar mı hor görüyorsunuz?
Neden erkek neden?
Sadece cinsel organ mıdır her şey?
Allah'tan mutlu ve huzurlu bir yuva, hayırlı evlatlar dileyin...
Onları kucağınıza sağ salim almayı dileyin...
Şu forumda bebek sahibi olamayan niceleri varken düşündüklerinize ancak yazık diyebiliyorum...
:umursamaz:

2 tane kız evlat... Ne kadar büyük bir nimet...
Ha kızmış oğlanmış hiç önemli değil yeter ki sağlıklı olsun, hayırlı evlat olsun.
Tedavi ile hamile kalmışsınız, bu yavruların değerini en iyi bilenlerden olmanız gerek kız ya da erkek...

bende 16+1 ikizlerime hamileyim..eşim keşke iki tane kızımız olsa..yada ikiside erkek olsa birbirlerini daha iyi anlarlar falan diyo bazen ama inan benim cinsiyetleri hiiiççç umurumda değil..yeter ki sağlıkla doğsunlar..Rabbim acılarını göstermesin ..onları bize yuvamıza bağışlasın..neşe içinde yuvamızda koşuştukları kahkahalarının çınladığı günleride göstersin Rabbim..onlara bişey olması tek endişem.. ama sizi de anlıyorum bence kendinizi hep erkek diye şartlandırdığınız yada inandırdığınız için bu burukluğu yaşıyor olabilirsiniz benim kızkardeşimde çocuğunun olmasını çok istemişti sonunda hamile kaldı ama etraftan erkek olacak yok ben rüyamda gördüm falan diyenlerden etkilendi kızı olacağını duyunca ben onunla hep oğlum diye konuşmuştum diye bocaladı.. aslında kız çocuklarını daha çok sever ama kendini öyle inandırmasıyla alakalı galiba..sonradan öğrendikki bebeği sahidende erkekmiş ..şimdi düşündükçe kızıyorum kendime saçmalamışım diyo..

iyki ikiz kızım var iyki sağlıkla doğdular.. iykidr önce iki erkek dedi iki kızım oldu.. onları çok canımdan çok seviyorum:)))

ne kadar üzücü şeyler yazan tipik karakterler var,
kadıncağız burulmuş,yazmış,
yok bunu bulamayan,yok bilmem ne,
işte toplumdan görülen tavır ya bu,yada diğeri,,
"nice bunu bulamayanlar var,"
"kız mı ikisideee,olsun",,
"aa bu kız da öbürü de mi kız,olsun bir oğlun da olur inşallah",
"önemli olan sağlığı,sağlıklı olsun da kız olsun",
Allah bizi üzenlerin hepsini ıslah etsin diyorum ben..

benim iki kızıma 21.haftaya kadar iki erkek olarak bildim,
doğmamış erkek çocuklara kurbanlar kesildi,altınlar takıldı,
sonra ikisine de kız dediler,ve herşey geri alındı,olsunlara geldi sıra,
çok güzel bir hamilelik geçirdim,
dünya tatlısı kızlarım var,cennetten hediye bize onlar,
onlar için canımı veririm,gerçekten her anne için bu böyledir,
senin için de öyle olacak,

şimdi kızlarım için laf söyleyen herkesi süpürdüm hayatımdan,
onlara giydirdiğim elbiseleri,taktığım tokaları bile görmeye hakları yok hiçbirinin,
kurban olduklarım,iyi ki varlar..

hamilelikte bunlar oluyor biraz ama,
sonra herşeye karşı daha güçlü hissediyorsun kendini,
sağlıklı çok güzel bir hamilelik diliyorum..

Son düzenleme:
Bende 2 kız bekliyorum 2 yıl istedikten sonra ilk aşılama ile oldu. Yeni hamile kaldığımda rüyamda kucağımda bir erkek bebek gördüm. Cinsiyet belli olana kadar da her gören senin iki oğlun olacak kıza hiç özenme diyordu o kadar şartlandık ki eşimle Allahım inşallah biri kız olur diye diliyorduk. Eşim daha çocuk istemeye başladığımızda erkek ismini bulmuştu hamile bile değildim. Benim için hiç farketmiyordu ama eşim çok istiyor diye birinin erkek olmasını istiyordum. Doktor cinsiyetlerine baktı birine kız dedi diğerine de kız dedi bu ihtimali hiç düşünmemiştik sanki, insanların bilip bilmeden yorum yaparak seni birşeye hazırlaması yanlış ilk an bir şaşkınlık yaşadık açıkçası ama prenseslerimize kısa zamanda alıştık sağlıkları için dua etmeye başladık. Senin yaşadığın şaşkınlık aslında anlayabiliyorum. Ben 3 kız kardeşim ve onlarında iki kız kardeş olarak büyüyecekleri için çok mutluyum. Oğlumuz olsa onları da sevinecektik tabi çünkü onlar bizden bir parça kız ya da erkek. Ama en önemlisi hayırlı olmaları ve sağlıklı olmaları. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin.

bence de SEvmemeniz mümkün değil....Şükretmemeniz hiç değil.....sizin en başta yazdıklarınız sadece bir anlık duygu karmaşasının burada satırlara dökülmesidir....
yıllar önce ben ikinci çocuğuma hamile olduğumda ki o yıllarda ultrason çok yeniydi ve yanlış hatırlamıyorsam 6.cı ayda felan öğrenmiştik cinsiyetini ve dr. bir oğlunuz olacak dediğinde ben bir an için bembeyaz olmuşum....ilk çocuğumun kız olmasına rağmen ikinci çocuğumun da kız olmasını, kızıma bir kızkardeş doğurmayı çok isteyen bendim....elbetteki o anlık birşeydi ve anında gelip geçti....şimdi 25 yaşında olan oğlum için ve ablası için hergün her an iyi ki varsın, iyi ki benim hayatımdasınız diyorum.....bazen insan hiç istemeden duygularının esiri olabiliyor...bende bu yaşadıklarımı zaman zaman paylaşırım sizinkide sadece bir paylaşim....yoksa sözkonusu evlat olunca niyetler kötü olabilir mi....

allah bebeklerinize sağlıkla kavuştursun......

canım benim bende hamileyım henuz 5 haftalık.çok şanslıyız bence cunku allahım dogurganlık özellıgını vermıs bızlere birkere bu yönden bak.ıkıncısı guzelım hıc canını sıkma buruk bır uzuntuyede kapılma cunku hiç anne olamayan var...ha bıde sunu söylıyım sen bızden daha sanslısın yanı en azından benden cunku ben hep ıkızlerım olsun ıstemısımdır bır tane oglum var.1 yasında sımdıkı bebegımde ne olursa olsun allah yeterkı hayırlısını versın ama ınankı ıkızlerım olmasını okadar ıstıyorumkı anlatamam o yuzden kardesım sukret..sukretıgınıde bılıyorum ama buruk bır sevınc halı bıle bence olmamalı..allahım saglıkla dunyaya gelmesını nasıp etsın bebeklerimizin ..birşey daha henuz 5 haftalık gebeyım hamılelerın duası kabul olurmus.benım ıcın dua edermısın hayırlı ıkızlerım oolsun dıye belkı dılek kapın acıktır..ben hergun dua edıyorum ama dedıgım gıbı allahım hayırlısını versın ve tüm olmayan annelere bebek nasip etsın..HERKESE SLMLAR

Son düzenleme:

alkisalkisalkis son noktayı koymuşsun...

Allah sükredecegin yerde icimde burukluk var diyorsun... Hem sagin solun oglan olacak demis, ya Allah askina onlar nerden biliyorki senin oglunmu kizinmi olacagini sen dahi esin dahi hic ama hic kimse bilemez ALLAH NE ISTERSE onu verir. Kusura bakma ama cok sinir oldum bu sacma sapan düsüncene. Allah sükret sen önce Sana iki tane Melek verdigi icin...

ikiz kızlarım var ve hiç bir erkek çocuğa değişmem :)

onlara aylarca hastanede sadece wc izni ile; serumlarla ilaçlarla hiç kalkmadan yatarak kavuştum, biri için down şüphesi vardı amniyosentezi bile kabul etmedim, onları kaybetmekten çok korktum tabiki iki kız olduğu için değil rabbimin bana mucizesi içimdeki iki CAN olduğu içindi..

hamileliğinin sorunsuz geçmesi ve bebeklerinin sağlıklı olması için dua et inş. allah tamamına erdirsin.. cinsiyet takıntısı nasıl bişeydir anlamış değilim, rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin..

biri bizimle hislerini paylaşıyorsa onu yorum yapmadan dinlemek en güzeli.bizim doğrularımız herkesi doğrusu olmak zorunda değil.zaten çoğu zaman insan daha kelimeler dudaklarından dökülürken bile hissettiklerim yanlış diyebiliyor.herkes itiraf etsin etmesin vicdanen doğruyla yanlışı ayırt edebilir.karşıdakinin yorum yapmasına gerek bile yok çoğu zaman.nedense biz kendi yaşamımızdan pay biçmeyi tercih ediyoruz.
yargılamak yerine empati yapmayı tercih etmeli insan.herkes aynı psikolojide olmayabilir.herkesin bulunduğu şartlar aynı olmayabilir.Allahü Teala Halimdir.Rahmandır Rahimdir.O kulu hata yaptığında yanlış düşündüğünde al sana musibet deyip anında ceza vermiyor.Kul olarak bizler bazen çok acımasız olabiliyoruz.

bu mesajı belli bir mesaja hitaben yazmadım onu belirtmek istiyorum.bence usluben sert olan bazı mesajlara istinaden yazdım.
sevgiler.

o biraz kendini şartlandırmaktan kaynaklanıyor ,sadece şşaşırmışsınız o kadar ,bende ilk bebeğimde kız heves ediyordum hani süslerim püslerim cici bici diye,ikii testte erkek deyince ben bir bozuldum böyle şok geçirdim :) cahillik işte halbuki ne farkeder..2gün hep üzüldüm ( şimdi gülüyorum bu hallerime) oğlum oldu çok şükür sağlıkla doğdu büyüdü şimdi 21aylık,o kadar tatlı o kadar yakışıklı ki herkes kız güzelliği var bunda diyor..doğunca varya hiçbişey fark etmiyor canından can yaa yok ötesi..Rabbim içinize huzur bebişlerinize sağlı k versin..

ayrıca gerçekten doğurmadan onlara kavuştum diye bakıpda cinsiyetlerini hayıflanma...ikiz gebelik çok risklidir..seni anlayabilmem mümkün değil canım yaa..

Firdosa canı gönülden katılıyorum. Gerçekten çok riskli ikiz gebelik.. Kendim ölümlerden döndüm Allah korudu beni ve bitane bebeğimi.. 2 erkek oldugunu ögrenince Etraftan çok dediler bizede keşke biri kız olsaydı diye.. sende o pisikoljiyle kaptırıp gidiyoorsun tabi keşke olsa diye.. önce saglıklı olsunlar diye dua ettim ardındanda hep geçirdim içimden bir kız bir erkek olsun diye.. pişmanım şuanda böyle düşündügüm zamanlara.. Allahım saglıkla kucagına almayı nasip etsin.. ve dua ederkende dikkat et.. gerçektendede cinsiyetede takılıp kalma.. çok zor oluyor ikiz hayallerini bi kenara bırakmak.. her hamile gördügümde aklıma geliyor ve insanlarda damarıma basar gibi keşke oda yaşasaydı diyor şimdide... Herşeye rağmen Milyonlarca kez şükür halime.. allahım bu bebegime ve bizlere sağlık versin yeterki.. hele bide tedaviyle olunca yanlış anlama sakın ama şımarıklık oluyor cinsiyet tercihi yapmak ayrım yapmakk.. Allahın gücüne giderr sonra.. Hayırlı doğumlar diliyorumm.. Bebeklerini sağlıcakla kucağına alınca anlarsınbelki ne denildiğini...

annenin kaygısı hiç bitmez.kız olsa oğlum da olsa keşke denir.3 tane oğlu olan kadın kız hasretiyle yanar.Kız evlat ,anneye candır canandır denir.insanın içindeki daha çok ,daha çok elde etme arzusu bu.Üremek ,sonsuz yaşamak arzusundaki insanın kıyamet kopana kadar kendi genini yaşıyacak bireyler ortaya çıkartma arzusu.Bu yüzden insan kız da ister,erkek de.ama aslında cinsiyetimiz değil, içimizdeki karakterdir bizi sonsuz mutluluğa ulaştıran,genler de bu amaca hizmet eder ,cinsel organların farklılığına değil.herkese mutlu ve huzurlu doğumlar dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…