Biraz dertleşme. Yalnızlık çekmem, boşluk.

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.052
2.392
133
30
Merhaba hanımlar. Bu konum biraz iç dökme olacak. Çok bunaldığım bir dönemdeyim. 28 yaşındayım, bekarım. Ailemle yaşıyorum. İki yıldır işsizim. Nereye gitsem olmadı işe almadılar. Çok basit bir işte bile tecrübe-referans isteniyor. Muhasebe kursuna gittim. Bir işe yaramadı. Sıcağı sıcağına iş bulamayınca öğrendiklerimi de unuttum maalesef.
Evleneyim diyorum, yaşım geldi. Yaşıtlarım gibi çoluk çocuğa karışayım diyorum. Ortada talibin talibi bile yok. Ayrıca evlilik çok basit bir şey değil sorumluluk istiyor. Sırf evlenmek için de evlenilmez. Bunun da farkındayım.
Uzun zamandır makat yırtığı ve makat darlığı sıkıntım vardı. Yaklaşık on gün önce ikinci ameliyatı oldum. Ama hala ağrılarım geçmedi. Aylarca bu ızdırabı çekmenin, ameliyattan sonra hala acımın olması hayattan bezdirdi beni. Bazen birinin mi canının yaktım, beddua mı aldım diyorum. Çok basit gibi görünen bir ameliyatta bu kadar ızdırap çekmem bir şeylerin göstergesi gibi. (Yanlış anlamayın ne ağır ameliyatlar var, bu operasyon daha önemsiz gibi)
Bu gün annem babam ve ben alışveriş merkezine gittik. Suratlarına şöyle bir baktım. Yorgunlar. Yaşlanmışlar. Artık benimle uğraşacak enerjileri yok. Kendi dertleri kendilerine yetiyor zaten. Ruhum daraldı. Yaşlanmış bir anne baba. Koca kadın olmuş ama kendine yer bulamamış ben. Onlar ölünce ne olacağım ben?
Bu aralar herkesle kavga eder, herkesle problemim varmış gibi hissediyorum kendimi. Öyle biri de değilim aslında. Kısa ve öz yazmaya çalıştım. Hatalarım varsa affola. Biraz daraldım, buraya yazmak istedim. Teşekkür ederim <3

Kendinizi geliştirmek için belediyenin kurslarına katilsaniz, hem çevre de edinmiş olursunuz.
Ekonomik sıkıntıda iş bulmak gerçekten zor, en azından kurslarin böyle bir faydası olur.

Evlenme konusuna çok takılmayın insanlar artık daha geç evleniyor, vakti gelince ve doğru insanı bulunca zaten kendiliğinden gelişir.

Merhaba hanımlar. Bu konum biraz iç dökme olacak. Çok bunaldığım bir dönemdeyim. 28 yaşındayım, bekarım. Ailemle yaşıyorum. İki yıldır işsizim. Nereye gitsem olmadı işe almadılar. Çok basit bir işte bile tecrübe-referans isteniyor. Muhasebe kursuna gittim. Bir işe yaramadı. Sıcağı sıcağına iş bulamayınca öğrendiklerimi de unuttum maalesef.
Evleneyim diyorum, yaşım geldi. Yaşıtlarım gibi çoluk çocuğa karışayım diyorum. Ortada talibin talibi bile yok. Ayrıca evlilik çok basit bir şey değil sorumluluk istiyor. Sırf evlenmek için de evlenilmez. Bunun da farkındayım.
Uzun zamandır makat yırtığı ve makat darlığı sıkıntım vardı. Yaklaşık on gün önce ikinci ameliyatı oldum. Ama hala ağrılarım geçmedi. Aylarca bu ızdırabı çekmenin, ameliyattan sonra hala acımın olması hayattan bezdirdi beni. Bazen birinin mi canının yaktım, beddua mı aldım diyorum. Çok basit gibi görünen bir ameliyatta bu kadar ızdırap çekmem bir şeylerin göstergesi gibi. (Yanlış anlamayın ne ağır ameliyatlar var, bu operasyon daha önemsiz gibi)
Bu gün annem babam ve ben alışveriş merkezine gittik. Suratlarına şöyle bir baktım. Yorgunlar. Yaşlanmışlar. Artık benimle uğraşacak enerjileri yok. Kendi dertleri kendilerine yetiyor zaten. Ruhum daraldı. Yaşlanmış bir anne baba. Koca kadın olmuş ama kendine yer bulamamış ben. Onlar ölünce ne olacağım ben?
Bu aralar herkesle kavga eder, herkesle problemim varmış gibi hissediyorum kendimi. Öyle biri de değilim aslında. Kısa ve öz yazmaya çalıştım. Hatalarım varsa affola. Biraz daraldım, buraya yazmak istedim. Teşekkür ederim <3
Annemin söylediği söz aklıma geldi birden '' seni isteyen bile olmadı '' :D Bu durumun çirkin, güzel, meslek sahibi olup olmamak ya da ah almakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar asla evlilik, ilişki insanı değildir sadık değildir ama onlara ne kısmetler çıkar o yüzden ben düşünmüyorum olursa olur olmazsa olmaz diyorum evlilik şakaya gelmiyor çünkü.

Annemin söylediği söz aklıma geldi birden '' seni isteyen bile olmadı '' :KK70: Bu durumun çirkin, güzel, meslek sahibi olup olmamak ya da ah almakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bazı insanlar asla evlilik, ilişki insanı değildir sadık değildir ama onlara ne kısmetler çıkar o yüzden ben düşünmüyorum olursa olur olmazsa olmaz diyorum evlilik şakaya gelmiyor çünkü.
aynen öyle. Çevremde çok boşanma olayı var. Bir yandan da bakıp gözüm korkuyor. Bir yandan da anne olmak istiyorum. Annem babam daha kaç yıl hayatta olacaklar? Mürvetimi görsünler istiyorum. İkilemde kaldım.

Egitiminiz ne yazmamışsınız ama iş yada eğitime devam.etmek size iyi gelir.Yasiniz kac olursa olsun aileniz hele anneniz sizi yük olarak görmez.Anne olarak söylüyorum.Evden gitmenizi istemez, evlenseniz bile hwrgun ona ugrayin ister.
Sağlık olsun da hersey zamani gelince olur.Takilmayin bu kadar.
Lisans mezunu iseniz THY kabin memuru alımı yapıyor.Yabanci dil seviyesini bilmiyorum ama eğitimi kendisi veriyor.Hem gezip.hem.para kazanmak güzel olabilir mesela.
Farklı bakış açısı farkli vizyon geliştirmeye çalışın.Yasiniz çok genç keyfini çıkarın.

aynen öyle. Çevremde çok boşanma olayı var. Bir yandan da bakıp gözüm korkuyor. Bir yandan da anne olmak istiyorum. Annem babam daha kaç yıl hayatta olacaklar? Mürvetimi görsünler istiyorum. İkilemde kaldım.
Haklısınız her kadının hayalidir elbet ama şöyle düşünün sizin emin olamadığınız, o psikolojik baskıyla evlendiğiniz adamla yaşadığınız mutsuzluğa anne babanız daha çok üzülürdü. Siz onlarla bol bol vakit geçirin sosyal hayatta biraz daha aktif olmaya çalışın insan gerçekten böyle birileriyle tanışabiliyor iş sosyal hayat yoksa zaten sizi kimse tanımıyor ki. Ben bunu mezun olduktan iki sene sonra çok iyi anladım. Üniversitede bir günüm yalnız geçmezdi erkek anlamında değil tabi de :D O yakın arkadaşlarımın bir arkadaşı oluyordu hiç plan yapmadan biriyle tanıştığın oluyordu çünkü aktiftik şimdi öyle mi :)))

Sana bir şey söyleyeyim mi evlilik konusu gerçekten kısmet. Buna da dün inandım. Bir fenomen var. Evindeki yardımcısı yıllar sonra Türkiye'de çocukluk arkadaşı ile karşılaşmış ve evlenmişler. Bu arada kadının üç çocuğu var ama adamın ilk evliliğiymiş. Kadında 36 yaşında falan sanırım. Yani cidden hiçbir şekilde belli olmuyor. İs konusu ise şu an çok kişinin kanayan yarası.

Sana bir şey söyleyeyim mi evlilik konusu gerçekten kısmet. Buna da dün inandım. Bir fenomen var. Evindeki yardımcısı yıllar sonra Türkiye'de çocukluk arkadaşı ile karşılaşmış ve evlenmişler. Bu arada kadının üç çocuğu var ama adamın ilk evliliğiymiş. Kadında 36 yaşında falan sanırım. Yani cidden hiçbir şekilde belli olmuyor. İs konusu ise şu an çok kişinin kanayan yarası.
aynen öyle haklısınız. Teşekkürler <3

Yaşın çok genç emin ol önünde daha çok güzel yıllar var. Kendini geliştirmek için kurslara git. Belediyelerin bir sürü kursu oluyor mutlaka katıl. Hem evden çıkıp değişik bir çevreye girmiş olur hem de yeni şeyler öğrenirsin. Evlilik için sakın acele edip yanlış kararlar alma. Sevmediğin ve gerçekten tanıyıp ben bununla yapabilirim demediğin biriyle evlenme sonra bu günlerini de ararsın.

Annen baban en fazla kaç yaşında olabilir. 85 yaşında kendi isleini gören hatta huysuz sorunlu çocuklarının arkasını toplamaya çalışan anne babalar bile var. Annen baban en fazla 50-60 arasıdır bu da hiç yaşlı değil bu bir.
İkincisi herkesin böyle surecleri oluyor. Özellikle bu yıl nedense ben yılını normal geçiren kimseyi görmedim. Bende 28 yaşındayken annemle babama bişey olcak ben ne yapicam diye düşünüyordum. Malesef ki Türkiye'nin suanki durumunda senin bu durumunu yaşayan binlerce bilemiyorum belki milyonca genç var.
Bir gün bende çok ağlamış ve bunalmistim. Seccadede Rabbim bilmeden seni kizdirdim mi neden böyle herşey eğer varsa bişey affet nolur naptim ben diye çok ağlayıp kalkmıştım tam yatacakken elime kuran dua kitabı aldım ve dedim ki ,Rabbim sen burdaki öğütleri peygamberimiz (sav) hitaben hepimize vermissin ama ben bana hitap etmişsin gibi alcam dedim ve gözümü kapatip bir dua sayfası açtım. Ve orda şöyle yaziyordu.

1.Kuşluk vaktine andolsun,
2.Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,
3.Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.
4.Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.
5.Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.
6.Seni yetim bulup da barındırmadı mı?
7.Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?
8.Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?
9.Öyleyse sakın yetimi ezme!
10.Sakın isteyeni azarlama!
11.Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.

Ve o akşam çok ağladım. Ve nasıl sa Allah in lutfu onun açıldi maşallah suphanallah. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Şükürler olsun.
Sizde ümidinizi kaybetmeyin. Herkesin bir hikayesi nasibi kısmeti var. Ümitsizlik de insana dair. Hep güzel düşünün. Hastalığınız bir süreç. Bitsin. İse alinirsaniz ise girersiniz sonucta iş var da siz çalışmıyor değilsiniz. Bol bol kitap okuyun vs. Sonra iş bulunca da çalışırsınız. Kismetiniz de doğru zamanda karşınıza cikacaktir.
Zaten evlenince çok kosturacaksin , okuyamadigi kitapları oku. Kacirma 🙈

Annen baban en fazla kaç yaşında olabilir. 85 yaşında kendi isleini gören hatta huysuz sorunlu çocuklarının arkasını toplamaya çalışan anne babalar bile var. Annen baban en fazla 50-60 arasıdır bu da hiç yaşlı değil bu bir.
İkincisi herkesin böyle surecleri oluyor. Özellikle bu yıl nedense ben yılını normal geçiren kimseyi görmedim. Bende 28 yaşındayken annemle babama bişey olcak ben ne yapicam diye düşünüyordum. Malesef ki Türkiye'nin suanki durumunda senin bu durumunu yaşayan binlerce bilemiyorum belki milyonca genç var.
Bir gün bende çok ağlamış ve bunalmistim. Seccadede Rabbim bilmeden seni kizdirdim mi neden böyle herşey eğer varsa bişey affet nolur naptim ben diye çok ağlayıp kalkmıştım tam yatacakken elime kuran dua kitabı aldım ve dedim ki ,Rabbim sen burdaki öğütleri peygamberimiz (sav) hitaben hepimize vermissin ama ben bana hitap etmişsin gibi alcam dedim ve gözümü kapatip bir dua sayfası açtım. Ve orda şöyle yaziyordu.

Ve o akşam çok ağladım. Ve nasıl sa Allah in lutfu onun açıldi maşallah suphanallah. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Şükürler olsun.
Sizde ümidinizi kaybetmeyin. Herkesin bir hikayesi nasibi kısmeti var. Ümitsizlik de insana dair. Hep güzel düşünün. Hastalığınız bir süreç. Bitsin. İse alinirsaniz ise girersiniz sonucta iş var da siz çalışmıyor değilsiniz. Bol bol kitap okuyun vs. Sonra iş bulunca da çalışırsınız. Kismetiniz de doğru zamanda karşınıza cikacaktir.
Ay çok teşekkür ederim sağ olun <3

Neden bilmiyorum ama size bi içim ısındı. 🥲 lutfen karamsar olmayın, inanin herkes yaşamadığı hayatın heveslisi oluyor. Her evlilik guzel degil herkes işi hemen bulmuyor kısacası şuan mevcut hayatinizi yasamak icin cok sey vermek isteyen iş güç sahibi de evli de nice kadın var. O iki yaşlı kafadar ile eglenceli guzel zamanlar gecirin ❤️ birgun onlar gitse bile guzel hatiralari bir omur ayakta tutuyor merak etmeyin.

Sizi çok iyi anlıyorum. Böyle duygulara sahip olmanız çok normal. Evlilik istemeniz de gayet doğal. Fakat nasip işi gerçekten. İş hayatınız yoluna girse psikolojik olarak daha iyi hissedersiniz kendinizi. İnşaallah kısa zamanda güzel bir iş bulursunuz. Güzellikler sizinle olsun.

Beledşyenin kurslarını mutlaka takip et çok kaliteli eğitimler var bir meslek sahibi olabilirsin bu sayede, değişik bir ortama girip yeni insanlarla tanışmak da.iyi.gelecektir.

Paylaşımınız yüreğime su serpti. Teşekkür etmek istedim ❤

İşiniz olmadığı için hayatınız hep yarım kalıyor
Bir iş bulup çalışmaya başlasanız hobi kurslarına gidersiniz
Hayatınız değişir
Sosyal ortamlara da gitmiş olursunuz.
Umarım tez zamanda iş bulursunuz.

bende seninle aynı durumdayım malesef bir çözüm bulamıyorum 😢

Back
X