Ya öleceğim, ya öldüreceğim!!

pinkestpink

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
33
12
Sevgili bayanlar, öncelikle konu biraz uzun olabilir. Benim sorunum ailemle ilgili, yani en büyük sorunum onlarla..
Öncelikle kendimden bahsediyim, lise mezunuyum, 21 yaşıma girdim, özel bir şirkette yönetici asistanı olarak çalışıyorum ve 2100 tl maaş alıyorum. 16 yaşımdan beri sürekli çalıştım. Liseye giderken okuldan sonra ve haftasonları fast-food restorantlarında, mağazalarda, stand işlerinde sürekli çalışıp harçlığımı çıkarıyordum. Ailemden lise dönemimde aldığım 50 tl yalnızca okula gidiş geliş paramı karşılıyordu ve 16 yaşımdan bu yana ne bir kıyafet ne de başka birşey için para aldım. Zaten lise bitince de sürekli çalıştığım için tamamen bağı kopardım.
Benim sorunum babam. Aşırı cimri, tutucu, duygusuz ve vicdansız adamın teki. Maalesef annemle ayrı değiller, hergün kavga hergün problem yaşıyoruz. Onunla ilgili özet geçmem gerekirse annem yapacağı yemeği dahi ona sorar, bütün gün evi en az 20 kez arar, bize akrabalarımız vs kimse gelip gitmez, bizimle konuşmaz gülmez, babanın çocuklardan çok üstün olduğunu ve çocuklara hayvan gibi davranılması gerektiğini savunur. (ki ben hayvanlara insanlardan çok değer veriyorum)
Liseye geçmeden önce hayalim radyo televizyon okumaktı fakat beni zorla çocuk gelişimine yönlendirdiler, son sene baloma o hafta çalışmadığım ve harçlığım olmadığı için gidemedim, 9 yaşımda apandist ameliyatı oldum 8 gün doktora götürülmediğim için babannemin zoruyla gittiğimizde apandistim çoktan patlamıştı, ortaokul yıllarımda beni kuzenlerime takip ettirir normal bir erkek arkadaşım yanıma dahi gelse eve gelir yaşıtlarını döver gibi döverdi. Ben lisede çalışırken 23:00'da eve geldiğim olurdu ve karanlıkta korka korka eve gelirken beni minibüs durağından bile almaz, arkadaşlarımla buluşacağım zaman saat farketmeksizin dışarı göndermezdi.
Zaman geçti değişir dedim, 8 senedir zaten tek kelime etmişliğim yok hiç düzelmedi. Daha da delirdi. Televizyon izliyorum elektrik yakıyor kapatıyor, kar yağıyor dışarıda kalorifer kapalı, duşa giriyorum sıcak suyu kapatıyor, öğlen dışarı çıkıyorum eve gelince o.... diyor. Bana sürekli o... diyip hakaret ediyor, evlense de gitse gibi laflar. Artık öyle canıma yetti ki dayanamıyorum. Dört ay önce şirket yemeğine gittim diye eve geldiğimde merdivenlerden sürükledi, komşum eve aldı orda da gelip saldırdı. Suratımı kollarımı mosmor etti. Beni asla dışarı çıkarmıyor. Ne olursa olsun kız dışarı çıkmazmış.
Tabi o öyle derken ben iş yerime gidiyorum diye yalan söyleyip hep sevgilimle buluşurdum, 6 sene birisiyle çıktım ve ayrıldık. Hoş olmayan, çok tatsız olaylar yaşadım. Dışarı çıkma yalanım hep iş yeri, mesela haftasonu çıkarım işe gidiyorum diye ama iş yoktur, akşam 2 saat mesai vardı derim.
Annem çok pasif, onun deli olduğunu ve onun huyuna gitmemizi söylüyor ama ben aşağılanmaktan, küfürlerden ve dayak yemekten çok daraldım. Asosyal oldum. Onların yüzünden bir kere de intihar etmiştim. Çevremde herkes tarafından çok ağırbaşlı, neşeli, hırslı biri olarak gözüküyorum ama evde sürekli tam tersiymiş gibi davranılıyor. Bu zamana kadar sadece bir kere eve geç geldim o da 16 yaşımdaydım ve ilk kez sevgilim olmuştu, neden bilmiyorum gece 12'ye kadar oturmuştuk bir yerde. Bir daha da hiçbirşey olmadı ama gel gör ki beni canımdan bezdirdi bu baskılarıyla. Bakkala bile çıkamaz oldum, evden işe işten eve. Tüm hayatım bu.
Allah'ın izniyle onlar istemese de ayrı eve çıkacağım ve birdaha onun suratını asla görmeyeceğim. Eve çıkarsam bir daha dönemeyeceğimi söylüyorlar ve ben bundan çok mutluluk duyuyorum. Biraz banka borçlarım var, onları kapatır kapatmaz tek başıma eve çıkacağım. Geri görüşlü akrabalar dışında herkes çık o evden diyor. Onlarsa bul birini evlen diyorlar da beni eve kapatarak nasıl birisini bulacağım. (Bu arada yanlış anlaşılmasın çevremde çok dikkat çeken birisiyim, bir yerde oturursam mutlaka ilgi odağı olurum ama yaşadığım hüsran dolu ilişki sonrası denedim kimseye birşey hissedemiyorum)
Şimdi sormak istediğim tek yaşayan ve İstanbul Avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz semtler neresi? Faturalar, eşyalar ne tutar?
Not: babam denilen pislik ayda 4 bin tl alıyor, ev bizim. Annemin de emekli maaşı var ve ben ondan nefret ediyorum. O senin baban nasıl hissedersin diyeceksiniz kesin ama nefret gerçekten güçlü bir duygu. Ben ondan her iliğime kadar nefret ediyorum. Ameliyat oldu hastahaneye dahi gitmedim, ne ameliyatı oldu onu bile bilmiyorum ve çoğu geceler keşke boşansalar, keşke birileri dövse onu başına bişey gelse diye dua ediyorum..

Allah sabir versin sana canim.
Cok cok zor bi baban var.
Annenin pasifligide cabasi.
Nasil goz gore buyutup besledigi kizinin dovulmesini izlerki bi anne.
Hicmi ici acimaz.
Sen yinede beddua etme. Elbet anne babanin sende azda olsa hakki vardie o beddua donup dolasir seni bulur.
Sakin hataya dusup evlenip kurtuluym deme.
Bunu belirtmek istedim.
Ayri eve cikmak guzel fikir ama semt konusunda sana yardimci olamiycam.
Hayatinda basarilar.

Okurken boğuldum Allah yardımcın olsun canım , 2100 tl maaşla rahat geçinebilirsin ama tek yaşamayı göze alabilicekmisin bilmiyorum o evde kalmandan iyidir heralde...

Allah yardımcın olsun .. Böyle babalar iste herseyden soğutuyor ınsanı.. tek basına yasamanda zor Allah korusun ortalık cıdden kotu sende bılıyosundur.yanı şaşırmış bı durumdayım. sevmedıgın bırısıylede sırf kurtulcam dıye kesınlıkle evlenme.

Okurken boğuldum Allah yardımcın olsun canım , 2100 tl maaşla rahat geçinebilirsin ama tek yaşamayı göze alabilicekmisin bilmiyorum o evde kalmandan iyidir heralde...

teşekkür ederim öncelikle, tek yaşamaktan korkmuyorum ve yalnızlığı da seviyorum mesela tatile bir yere gitseler iki hafta evden dışarı çıkmıyorum, huzur buluyorum.
Yani açıkçası en kötü koşulların bile mevcut durumumdan iyi olduğunu düşünüyorum.

Boyle bir ortamda evden ayrilmamin en iyi yolu,

bi üniversiteye gitmek.

Gir lys ye yaptir kaydini istedigin bi bolume, hem calis hem oku,

Yerin yurdun belli olur, guvende olursun.

Yasin da kucuk daha,

Okulun yurdunda kal devlet yurdunda kal

ogrenci ortamlarinda takil,

diplomani al,

bence en guvenli guzel yol bi olur.

Oyle tek basina ev tutup da yasmak zor ilur.
Yasin kucuk hayat tecruben yok, cok sikinto cekersin

Hayat oyle netten hangi semt uygun diye arastirark yasanmaz

Hem ogrenciyken daha ucuza yasarsin, imkanlarin cok olur,

yasadigin sehri tanirsin
arkadas ortamin olur
cevre edinirsin,
kendine guvenin olusur falan filan

Bunu ciddi dusun bence, bi bolum kazanmaya bak,

teşekkür ederim öncelikle, tek yaşamaktan korkmuyorum ve yalnızlığı da seviyorum mesela tatile bir yere gitseler iki hafta evden dışarı çıkmıyorum, huzur buluyorum.
Yani açıkçası en kötü koşulların bile mevcut durumumdan iyi olduğunu düşünüyorum.
Güvenlikli bir sitede oturman gerekir ortalık çok pislik dolu halkalıda siteler var 1+0 havuzlu güvenlikli 600 700 civarı kirası var buraları düşünebilirsin

kac kurtar kendini herkes ana baba olamiyor iste , hayat senin hayatin, hayata getirtiler diye onlarin mali degilsin , istanbulu bilmiyorum ama vardir tabiki güzel güvenilir yerler , borcunu ödeyene kadar da iyice arastir , o babayla bas ettiysen onca sene , tek basinada kraliceler gibi yasaya bilirsin , ruh sagligin herseyden önemli yas ilerledikce yasanmisliklar öyle bir patlama yapiyor ki ....

Boyle bir ortamda evden ayrilmamin en iyi yolu,

bi üniversiteye gitmek.

Gir lys ye yaptir kaydini istedigin bi bolume, hem calis hem oku,

Yerin yurdun belli olur, guvende olursun.

Yasin da kucuk daha,

Okulun yurdunda kal devlet yurdunda kal

ogrenci ortamlarinda takil,

diplomani al,

bence en guvenli guzel yol bi olur.

Oyle tek basina ev tutup da yasmak zor ilur.
Yasin kucuk hayat tecruben yok, cok sikinto cekersin

Hayat oyle netten hangi semt uygun diye arastirark yasanmaz

Hem ogrenciyken daha ucuza yasarsin, imkanlarin cok olur,

yasadigin sehri tanirsin
arkadas ortamin olur
cevre edinirsin,
kendine guvenin olusur falan filan

Bunu ciddi dusun bence, bi bolum kazanmaya bak,

Bu sene açıköğretime kaydolacağım zaten, sınav harcını vs yatırdım biraz biraz çalışıyorum ama 4 senedir sürekli çalışıyorum ve örgün eğitime geçsem kimse yardım etmez, yeni bir şehir iş bulabilir miyim bulamaz mıyım bilmiyorum, yine şehir dışında okursam o... diye yaftalanırım ev ahalisi tarafından. Bu yüzden benim için en ideali ayrı eve çıkmak..

çok bile dayanmışsın kaç kurtar kendini gençliğine güzelliğine yazık, hem psikolojik zarar.. tek başına elbet bi şeyler yaparsın, maaşında idare eder, en doğru kararı vermişsin.. ailemizi seçemiyoruz ne yazık ki, keşke topraktan bitseydik... avrupa yakasında gültepe ucuz bi semt, avcılar, bahçelievler daha sayabilirim de.. iş yerin nerede önemli olan o avrupa yakası da baya büyük çünkü

Canım kaç kurtul Allah aşkına ya, bir ev arkadaşı bul. Bir aparta yerleş 500 liraya herşey dahil apartlar var bu çekilecek gibi değil. Ya babada olsa çekilmez ne demek o.... ya

Bu sene açıköğretime kaydolacağım zaten, sınav harcını vs yatırdım biraz biraz çalışıyorum ama 4 senedir sürekli çalışıyorum ve örgün eğitime geçsem kimse yardım etmez, yeni bir şehir iş bulabilir miyim bulamaz mıyım bilmiyorum, yine şehir dışında okursam o... diye yaftalanırım ev ahalisi tarafından. Bu yüzden benim için en ideali ayrı eve çıkmak..
Acikogretim benim bahsettigim sekilde sana fauda vermez.
Yani acikogretim yeni bi yasam alani saglamaz, tabi diploman olur ama sen evden ayri yasamak istiyosun.
Yalniz basina ayri evi tabsiye etmem.
Sen bilirsin tabi

Benimde manyak bir babam var malesef. Annemle bosandiklari halde ayni evde yasiyorlardi. Annemle ben ev aldik, kurus yardimda bulunmadi, ama herkese "benim evim" diye faceten reklam yapmayi biliyordu. Alkolikti zaten. En sonunda yine taskinlik yaptigi bi gece polis cagirdim. Polis gidince bize saldirdi. Bu defa tutuklandi ve sonunda defoldu gitti. Ama simdide her gun email atiyor. Eve geri donmek istiyor yuzsuz, haysiyetsiz!

Durumun varsa kac kurtul. Ne diyebilirim ki.. Ne yazik ki cocuk yapmakla ana baba olunamiyor.

Benimde manyak bir babam var malesef. Annemle bosandiklari halde ayni evde yasiyorlardi. Annemle ben ev aldik, kurus yardimda bulunmadi, ama herkese "benim evim" diye faceten reklam yapmayi biliyordu. Alkolikti zaten. En sonunda yine taskinlik yaptigi bi gece polis cagirdim. Polis gidince bize saldirdi. Bu defa tutuklandi ve sonunda defoldu gitti. Ama simdide her gun email atiyor. Eve geri donmek istiyor yuzsuz, haysiyetsiz!

Durumun varsa kac kurtul. Ne diyebilirim ki.. Ne yazik ki cocuk yapmakla ana baba olunamiyor.

Keşke boşansalardı yada en azından annem yanımda olsaydı. Ben duştayken sıcak suyu kapatan haysiyetsiz kendileri hiç utanmadan atletle iç çamaşırla ard arda duşlara giriyorlar..

Bu alkolikte değil yani alkolik olsa madde kullansa bu yüzden diyebileceğim bir sebep olur ama evden de çıkmadığı için iyice zindan ediyor hayatı

Canım kaç kurtul Allah aşkına ya, bir ev arkadaşı bul. Bir aparta yerleş 500 liraya herşey dahil apartlar var bu çekilecek gibi değil. Ya babada olsa çekilmez ne demek o.... ya

Buna hergün katlanıyorum, az önce babannemle konuştum oda delidir ama babanızdır, idare et sende dışarı çıkma bu evden gelinliğini sürükleyerek çık gibi klasik ve boş laflar etti. Hayır benden bekledikleri ne, duvarlarla mı konuşıyım? Kendimi mi öldüriyim? Hep aynı başına bişey gelir. Yalnız yaşayan kızlara böyle olur, sokağa çıkana şöyle olur. Herzaman diyorum onlara inşallah gelir de artık kurtulurum diye.

X