biraz dertleşmek için...

sen ona hizmet etmek için evlenmedin
hayat müşterek
o çalışıyo para kazanıyorsa sende para getiriyorsun eve sende çalışıyorsun
hem iş yapmayıp sana yardım etmeyip hemde sana kafa mı tutuyor
kabalık bu olsa gerek.

eşim her işimde yardım eder bana
bende çalışıyorum
ALLAH ZALİMİN ZULMUNDEN KORUSUN SİZİ

valla kizlar benim esimde aynen bole,12 yillik evliyiz,iki cocugumvar 3. yolda daha bir gun bile hiç bir konuda bana yardim ettigini hatirlamiyorum,ailesinden bole gormus,ustelik calisan biriyim,bi zmandan sonrada kimse kimseyi degistiremezki,ne dersen ne yaparsan bos,biseleri degistirmek istesen tarisma cikacak cocuklarin evin huzuru bozulack,hiç sevmem ev huzursuzlugunu.

klasik bencil Türk erkeği, hep onlar yorulur hep onlar çalışır, tatlım yeni evlenenlerin en büyük çıkmazı bu, iki farklı hayat arasında sıkışıp kalmak...önceden ben karımı çalıştırmam modeli erkekler vardı harbidende çalışan kadın azdı ama artık kadınlar ekonomik özgürlüklerini eskiye nazaran kazandılar diyebiliriz, zaten adamlarda tek maaşla geçinilmeyeceğinin farkında, çalışan kızlar revaçta, kayınvalideler kız bakarken buna dikkat ediyolar adeta, ama gel gör ki eşim çalışsın diyen adam bi yandan da anneleri gibi kadın istiyo, kadın hem dışarda yorulsun hem evde öyle hayat yok ne yazık ki o rahatlığı herkes ister, bu adama çocuk falan doğurulmaz biraz daha bekle derim bence, hamilelik şüphenden bahsettin sanırım ve herhangi bir heyecan belirtisi yok adamda, onun yerine yüzüğünü çıkarıyo

cok haklisiniz.

ararken çalışan kadın arıolar sanırım hemen öldürüp yeni hatun almak için.herşeyi ben yaparım hallederim ben iyi biriyim imajı vermemeli hiçbir kadın.herkesin bi sınır noktası var oraya gelinirse işler düzlmez hal alır.benim eşimde öyle çok anlamaz ev işinden ama yemekte yardımcı olur bana ki çalışmıyorum.ama hamileyim.ona bekar hayatı yaşatacak değilim.o dışarda çalışıosa bende evde çalışıyorum.okadar midem bulandı birgün yemeksiz bırakmadım ki 9 ay yemek yapmayan var.ben elimden geleni yapıyorum.ama çalışırsam yapamam bunları kesinlikle atom karınca değilim ben.annem o dediğimiz kadınlardandı da ne oldu.ömrü gitti.ben annesiz büyüdüm.siz zaten yeterince fedakarlık yapıyorsunuz.ilk kelimelerini çocuğunuzun başkası duyacak ilk adımlarını başkası görecek.o çocuk ne kadar olsa size hasret kalacak.taviz vermeyin derim.şimdi vereceğiniz tavizin yalnızca sizden götürecekleri vardır.bi getirisi olmiicak.ah karıcımda benle beraber çalıştı çocuğuda vardı hem ev hem iş kadını oldu demiiicekler inanın.annem hep der bugünkü aklım olsa bu kadar yapmazdım die.siz onun annesi değilsiniz.karısısınız.sizinde o evde söz hakkınız var.o adam babanız değil.

dün konuştuk size söylediklerimi daha yuvarlak cümlelerle ona anlattım.ne kadar bunaldığımı,bu yorgunluğu taşıyamadığımı ayrıca hamilelik şüphesi olduğu halde bana bağırabildiğini, içimdeki her şeyi yüzüne vurdum.sustu önce tek kelime etmedi hatta afalladı.hatasını anladı bunu hissettim yüzünden...
aslında ben de her şeyde yardımcı olsun istemiyorum .en azından yanımda olduğunuu hissedeyim istiyorum.tabiki evimi çekip çevirecek olan benim.benim çalışma saatlerim onunkinden daha erken bittiği için kendini daha çok çalışan moduna kaptırmış benimki sanırım...değiştiremeyeceğimi biliyorum ama ona başka alışkanlıklar kazandırabilirim diye düşünüyorum.oluyor da ama çok yavaş ilerliyor.arada sıkılıyorum işte.biraz daha sabretsem zamanla her şey oturacak.tıpkı çocuk büyütür gibi.ama dediğiniz gibi o zamana kadar da ömür geçip gidiyor...benim erkek çocuğum olursa Allah ın izniyle onu babası gibi yetiştirmeyecem....off kocası benimki gibi olanlara Allah yardım etsin....

benim eşimde senin eşin gibi canım seni çok iyi anlıyorum ben ev hanımı olduğum halde çok zorlanıyorum herşeyini benden bekleyen bir eşim ve 3 çocuğum var bazen çok bunalıyorum ama eşim anlamıyor ailesinde herşey ayağına gelmiş aynı düzeni istiyor zamanla değişir diyemeyeceğim 10 yılda farklılık olsa da çok değişmedi.sen çalışan bayansın işin daha zor eşini değiştiremezsen belki ama biraz yumuşatabilirsin iyilikle güzellikle sürekli konuş umarım bir faydası olur canım

sizi çok iyi anlayabiliyorum.malesef benim eşimde evde dört dörtlük hizmet bekleyim zerre kadar faydası olmayanlardan..evliliğimin ilk 2 ayı çalıştım.pazarlamacı olduğu için şehir dışına çıkıyordum.o ise saat 6 çıkıyor işten.ben son surat evime gelip o gelmeden yemekleri hazırlayıp evimi toplamaya çalışıyordum...yinede her defasında bi kusur bulurdu...sonra hamile olduğumu öğrendim araç kullanamadığım için işten ayrıldım..annesi 33 yaşına kadar her sabah kahvaltısı hazırlayıp göndermiş.neymiş hiç kahvaltısız çıkmazmış...çok iyi hatırlıyorum hem istifra edip hem kahvaltı hazırladığımı....gerek yok bile demedi...anneside her bana geldiğinde ben onları hiç aç göndermedim sütlerini bile ısıtırdım deyip durmazmı...yeter artık dedim ve bi sabah kalkmadım kalkamıcam dedim..şimdi 9 aylık hamileyim ilk 4 ay yapmadım sonradan benim vicdanım rahatsız etti sonraki aylarda hazırladım...ama hiç bir konuda yardımcı olmadı hamileliğim boyunca hiç yemek yapamıcam yemek yok demedim zorlada olsa yaptım..halada yapıyorum...zoruma giden bunlara rağmen TAKDİR GÖREMEMEK...bunlara rağmen eğilemiyorum çorabını sepete at diyince kavga edecek kadar üşenci olması zoruma gidiyor...cevap hazır akşama kadar evdesin...akşama kadar arkasını topluyorum haberi yok:(

düşünmüyorum canım zaten:)ben 11 aylık evli 9 aylık hamileyim...biraz tanıyıp yapsaydım ama iş işten geçti....oğluşum sağlıkla gelsinde yeter....

daha önce onunla bu konuyu çok konuştum.ev işlerini dört dörtlük bekliyorsun madem keşke çalışmayan bir bayanla evlenseydin dedim.hatta tartışmalarımız uzayınca orta yol olarak arada bana yardım etme kararı bile almıştı.bir iki gün yardım etti sonra isyan etti.ben yapmam yapamam dedi.inanın iş de yaptırmıyorum zaten kişiliğim zaten izin vermiyor.sadece ben koştur koştur bir mutfak bi oda ...beyefendi tv nin karşısında.yemek yeniyor bitiyor beyefendi yine koltuğuna kuruluyor.eee masayı kim toparlayacak...bıktım valla ağır geliyor bana.bu arada ikimiz de öğretmeniz ben devletteym o özel de .ikimizin yaptığı iş de aynı.bayan olarak ben daha fazla yoruluyorum diyorum bazen ağrına gidiyor.ben onla aynı işi üstüne ev işleri yapıyorum yoruldum artık inanın...acaba aynı işi yaptığımız için mi böyle düşünüyorum anlayamadım ki?

canım bence eşine sunu demelisin..bak sende çalşıyorsun,bazen artışöalarımızda bana yardım edeceğini söyluyorsun en fazla bir iki gün dayanabiliyosun..benim dayanmamaı savretmemi nasıl bekşiyorsun..yüküm çok ağır görmuyomusun..niçin anlamıyorsun?....vs gibi güzel bir konusma yapmalısın...empatı kurmasını sağlamalısın...allah yardımcın olsun canım

Back
X