Biraz kayıcaz.

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.817
Merhaba, naber?
Bir konuda bilirkişilerden görüş almaya ihtiyacım var.
Benim farenin daha çok dışarı çıkması için düşünürken aklıma ona paten alabileceğim geldi, bisiklete binemiyor çünkü.
Önceki konudan biliyorsunuz farenin durumunu.
Bu şekilde daha fazla dışarda kalır, belki biraz sosyalleşir falan diye düşündüm.
Yalnız, daha önce hiç haşır neşir olmadığımdan ne / nasıl alacağım bilmiyorum.
Malum bi de bol düşmeli bi meret. İyisi nerede bulunur, hangi markalar iyisidir, sağlamıdır, dört tekerlekliler mi yoksa arkada iki önde bir tekerli olanların mı dengesi daha iyidir, sürüşü kolaydır falan. Ayağı tahriş etme durumu olur mu, falan.
Kendisi veya çocuğu için alırken bu süreçleri yaşamış olanlar yazabilirlerse minnettar olacağız.

Paten biraz değil baya tehlikeli. 3 tekerlekli bisikletlerden alsaniz?
cika-ck-5008-uc-tekerli-z.jpg

Bisiklet sürebiliyor mu abla pedali çevirmeye gücü var mı yani,varsa eğer bisiklet daha iyi olur bence,eğer çeviremiyorsa da yine alın öğrenir en azından
Benim kardeşim pedalı çeviremiyor mesela bisiklet sürdürmeye çalışıyoruz

Heves kaçırmak gibi olmasın ama paten cidden zor ve denge gerektiren birşey. Küçükken bayağı heves ettiğim halde bir türlü beceremedim ben. Bir de yetişkin patenleri 4 tekerlekli oluyor hep. Bisiklet daha kolay bence. Bursadaydınız diye hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Soğanlı'da iki kişilik, üç tekerlekli, ya da arkası koltuklu taksi bisikletler var. Yarım saati 5 tlliğine filan kiralanıyor. O tarz bir aktivite daha zevkli olabilir belki ikiniz içinde. Çok düşme kalkma, öğrenmek için pratik yapma durumu olmaz. Hem orada 3 tekerlekli bisiklet kullanan çok fazla yetişkin olduğundan daha rahat hissedebilir kendini.

Bir de aslında dışarı çıkma hevesini arttıracak, sosyalleşmesini sağlayacak en güzel şey bir evcil hayvan olur.

Son düzenleme:
Bisiklet sürebiliyor mu abla pedali çevirmeye gücü var mı yani,varsa eğer bisiklet daha iyi olur bence,eğer çeviremiyorsa da yine alın öğrenir en azından
Benim kardeşim pedalı çeviremiyor mesela bisiklet sürdürmeye çalışıyoruz

Bisikleti baya denedik, ama işte yavaş hareket ettiğinden pedalları çok yavaş çeviriyor. Bi de az bişey hızlansa, fren diye bişey oldugunu unutabiliyor, aynı anda hem kol hem bacak çalıştırmayı unutuyor yani galiba. O koca aletle arabalara toslarsa veya önünden çocuk geçerse de duramazsa falan daha kötü oluyor sanki.

Benim bıdık yav, kardeşim.

Bisiklete binmek istemiyor pek, kontrol edemediği için. Frenleri falan sıkmayı unutabiliyor. Zaten çok yavaş hareket ettiği için istese de hızlanmaz, dizlik, kask felan da takarsa bence çok riskli olmaz dediydim ama?

Bisikleti kontrol edemiyorsa pateni almamalisin elinin altindaki freni unutuyorsa patenle fren ve ayni zamanda dengeyi hic ayarlayamaz ve yollar malesef dumduz degil hatta ben duz saniyordum ama paten o yone dogru ben hiz vermedigim halde beni goturunce malum tekerlek gidiyor ozaman anladim ben ilk parkta denemistim hafif egim varmis o sekilde patenler ben hareket etmesemde haldir haldir assagi dogru goturdu beni :d anayola cikiyordum az kaldi bide ustune fren yapicam diye saglam yere dustum basit gorunuyor gibi kucucuk cocuklarinda ayaginda gorunce o yaniltmasın bisikletten daha zor olabilir

Bisikleti baya denedik, ama işte yavaş hareket ettiğinden pedalları çok yavaş çeviriyor. Bi de az bişey hızlansa, fren diye bişey oldugunu unutabiliyor, aynı anda hem kol hem bacak çalıştırmayı unutuyor yani galiba. O koca aletle arabalara toslarsa veya önünden çocuk geçerse de duramazsa falan daha kötü oluyor sanki.
Kaç yaşında? Şöyle bi mekanizma yaptirabilirsiniz

shttp%253A%252F%252Fstatic.indirimlr.com%252Fimages%252F38%252F674%252F3518%252F245895%252F3%252Fimg.jpg

Arkadaki tutacak alttan direksiyona bağlı. Siz kontrol ediyorsunuz isterseniz.

Scooter da olabilir

FB,946,11,barbie-frenli-cocuk-scooter.jpg

Her ne kadar kast,dizlik olsa da yüz üstü düşme ihtimali çok yüksek patende. Kask dönüp yüzüne zarar verebilir,sert plastik olduğundan korumaktan çok canını acitir...

ben şu tek sıra halinde olanlardan kullanıyordum,
ama bisiklette freni unutuyor diyorsan paten freni daha zor. ayagının arkasıyla yapıyorsun, o srada da yine dengeni tutturabilmen onemli.
trafikte sürmeye de cesaret edemiyordum, bisiklet hep daha kontrollu geliyordu bana.

3tekerlekli bisiklet onerisini ben de begendim.
bir de enstruman calmaya tesvik etsen nasıl olur? perküsyon mesela?

canım ben bu dört tekerliler var ya. uzun süre kullanmıştım.
evet başta düşüyorsun ama çok çabuk öğrenmiştim.
yaşım 30 a geldiği halde hala aklıma gelir. sürmesi çok keyifli eğlenceli.
mutlaka dizlik dirseklik ve kaskını da almalısın.
yürürken otururken dengesini sağlıyorsa sürebilir ama yine de doktoruna danışın derim ben.

Heves kaçırmak gibi olmasın ama paten cidden zor ve denge gerektiren birşey. Küçükken bayağı heves ettiğim halde bir türlü beceremedim ben. Bir de yetişkin patenleri 4 tekerlekli oluyor hep. Bisiklet daha kolay bence. Bursadaydınız diye hatırlıyorum karıştırmıyorsam. Soğanlı'da iki kişilik, üç tekerlekli, ya da arkası koltuklu taksi bisikletler var. Yarım saati 5 tlliğine filan kiralanıyor. O tarz bir aktivite daha zevkli olabilir belki ikiniz içinde. Çok düşme kalkma, öğrenmek için pratik yapma durumu olmaz. Hem orada 3 tekerlekli bisiklet kullanan çok fazla yetişkin olduğundan daha rahat hissedebilir kendini.

Bir de aslında dışarı çıkma hevesini arttıracak, sosyalleşmesini sağlayacak en güzel şey bir evcil hayvan olur.
Merhaba, evet, fakat bisikletlerle ilgili bir fren sıkmayı unutma durumu olduğundan sıkıntı yaşıyoruz kontrol konusunda.
Pateni, başka çocuklarda gördü ve özendi. Ben çocukluğumda kısa bir dönem kaymıştım patenle, ama çok uyduruk bieydi, ayaklarımızı yara yaptıgından fazla sürememiştik.
Evcil hayvan konusunda yerden göğe kadar haklısınız, ancak apartman ortamında kuştan öteye geçemiyoruz, kediyi de anne istemiyor olunca.

Benim kardeşim almıştı da ikide bir düşüp duruyodu. Kanamadık yeri kalmadı. Kolunu kırıyodu neredeyse. Öğrenmesi biraz zor. Birde kardeşinizin durumu olaya ürkek yaklaşmasına neden olabilir başarısızlıklarda.
Üç tekerli bisikletler bencede daha uygun olur eğer severse

Merhaba, evet, fakat bisikletlerle ilgili bir fren sıkmayı unutma durumu olduğundan sıkıntı yaşıyoruz kontrol konusunda.
Pateni, başka çocuklarda gördü ve özendi. Ben çocukluğumda kısa bir dönem kaymıştım patenle, ama çok uyduruk bieydi, ayaklarımızı yara yaptıgından fazla sürememiştik.
Evcil hayvan konusunda yerden göğe kadar haklısınız, ancak apartman ortamında kuştan öteye geçemiyoruz, kediyi de anne istemiyor olunca.
Yüzmeye de götürün bence. Belediyenin çok güzel çalışmaları var. Rapor aliyorsunuz ücretsiz yüzme kurslari veriyorlar. Isöm ilgileniyor. Orada daha sosyal olur,kendisi gibi özel arkadaşları da olur. hem bedenen hemde ruhen yüzmek ona iyi gelecektir:KK19:

X