okurken yazdıklarınızı bıan yegenım sandım sorunlu yavruyu..
aynı tarıf ettıgınız sekılde yegenım..suan 3 yaslarında bırde 6 aylık erkek kardesı oldu(erken dogum netıcesınde gelısen bazı saglık sorunları vardı bebegımızın halıyle ılgı alakada aynı nısbette oldu bı muddet)..yegenım herseyı anlıyor,ınanılmaz cumleler kuruyor,cok asabı,cok hırçın,ıstedıgı bırseyın yapılması babaanne ve dede yanında oylesıne alıstıkı annesı yanı ablam katıyyen bas edemıyor,ustune bırde yenı bır bebek gelınce ve o da sorunlu olunca ablam dada tahammul kalmıyor ve kızını dövüyor,o dövdükce cocouk dahada hırcınlasıyor kardesını dahada kıskanıyor..
daha gecen gun ablam kucuk bebegı sık sık kontrol ıcın dr a goturuyordu ..buyuk kız olan demıs kı hastayım ben hastaneye gotur benı..ablam 2 3 gun sureklı boyle dedı dıyor,neresının agrıdıgını sordugumda bogazım agrıyo dıyomus ve yalan dan öksürtüyormus kendını..nıyemı yalandan!ablam kızı dr a goturdugunde a dan z ye muayene etmıs dr demıs ne bogazı ne baska bı yerınde hastalık yok benden saglam :) yanı anlayacagınız buyuk olan kardesını kıskandıgından hastalık numarası yapmıs,onunlada fazlasıyla ılgılenıyor ablam ,,dıyorkı kucuge mama yapıyorum normalde agzına surmez ama sırf kardesı yıyor dıye gıdıp kasık getırıp hepsını yeyıp bıtırıyor kardesı yemesın ıstıyor dıyor..yalnız yegenımın boyle olmasında ablamın ve enıstemınde rolu buyuk..sık sık yanında tartısırlar,evde ne seyrettıklerı ne dıkkat etmezler ve ne konustuklarına..anne baba da cok tahammul etmeyıp cocouga sıddet uygulayabılıyolar ve cok kural koyuyorlar..cocoukta kendınce aklınca boyle yapıyor..unutmamak gerekı cocouk nasıl ıstersek degıl nasıl yetıstırırsek oyle olur..daha 7 aylık kızıma bazen sakadan kaslarımı cattıgımda oyunlar oynarken falan esım hemen ıkaz edıyor benı oyle bakma onun herseyı sensın en cok sana guvenecek senı ornek alacak...beynıne kaydedıyor a dan z ye herseyı dıyor..cokta dogru bazen bızım yaptıklarımızı saka gıbı taklıd edıyor..
ozellıkle 2 yas ve sonrası cok daha zorlasıyor dıye bılıyorum bu vazıyet..en ıyısı uzun donem de arkadaslarında onerdıgı gıbı bır pedagoga gorunmekte dıye dusunuyorum..Allah sabrınızı artırsın ve kolaylık versın dılerım..
Canım benimde bebeğim oldu şuan 3 aylık ama çok şükür ben öyle sorun yaşamadım.Kardeşini çok seviyor.Dediklerinde çok haklısın,benimde kayınvalidem kızıma ve bana ve eşime karışıyor.Elbette torunudur sevecek ama biz bir konuda hayır dedik mi veya yaptığı birşeye kızdık mı yanlış olduğunu söyledik mi hemen ortaya geliyor ve kızımızın yanında bize kızıyor,haliyle kızımızında bize güveni kalmıyor bu şekilde.Eşimde bende ne kadar şımartmaması gerektiğini,yeri geldiğinde yanlışı bilmesi gerektiğini söylesekde dinletemiyor bizi ve kızımızın ahlak gelişiminde çok olumsuz etki yaratıyor.