• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz korkmaya başladım

Öncelikle sürekli konu açıyorsun diyenleri buraya zorla getirmiyorum, teşekkürler şimdiden okumayabilirsiniz :)

Nişanlımı sevmiyorum, kafam karışık ama o çok iyi birisi konuları çoğalmaya başladı. Ben de yakında cebren ve hile ile evlilik teklifi alacağımı öğrendim. Hem de bayağı yakında. Biraz endişelerim arttı. Düne kadar kabul edeceğimden emindim ama burada okuduklarım acaba dedirtti.

Her türlü zorlukta yanımda olmuş, çok güvenilir ve iyi bir insan sevgilim. Ona aşık olmadığımı biliyor, sorun da etmiyor. Ama çok eğleniyorum, çok gülüyorum ve hayata bakış açılarımız aynı. Dış görünüşü de fena değil yani fiziği düzgün, tarzını da seviyorum ama vurulmadım tabiki. Onun benim için yaptıklarını başka biri yapmaz bundan yüzde yüz eminim. Sevmiyor da değilim göğsümü gere gere sevgilim diyorum, ailem ve çevremle tanıştırdım çoktan. Mutluyum onunla olmaktan, durmadan sarılırım vs.. Ama deli divane aşık değilim.

Yine de aşk şart mı? Sabah sabah bu konuları okuyup korktum o evlilik teklifini kabul etmekten. Aşk olmadan evlenenler ne düşünüyorsunuz?Bazıları zenginliğe kapılır evlilik konusunda ben de koşulsuz destek istiyorumdur belki hayatımda. Benzer bir konu olduğunun farkındayım ama olsun, dursun burada. Kafam karıştı çünkü. Geçmişte de benzer bir konu açmışım zaten. Sevgiliyken tamam da işler ciddiye doğru gidiyor. Çevremdeki arkadaşlarım ve ailem onaylıyor bu durumu bir de tanımadığım kadınlardan destek almak istedim.

cevap net. onunla yatağa girmeyi ve cinsellik yaşamayı hayal et. hoşuna gidiyorsa evlen zira geri kalan her şey tamam gibi görünüyor. yatağa girmek seni heyecanlandırmıyor aksine rahatsız ediyorsa o zaman kesinlikle vazgeç..

ben bu kavram kargaşasını tam anlamıyorum.
gerçekten bilmediğimden soruyorum, aşk ve sevgi arasındaki fark ne?
ona duyduğunuz sevgi anne babanıza arkadaşlarınıza duyduğunuz sevgi gibi mi yani? onlardan hiçbir farkı yok mu?
farkı varsa zaten onun adı aşk olmuyor mu?
Bence herkesin aşk anlayışı farklı. Ben bir kere oldum saplantı gibi bir şeydi benimki. Bazıları aşık olduğunda her şeyi güzelleştirir ben herkesi mutsuz etmiştim. Belki de gerçek aşk ne hiç bilemedim tamamen bağımlılıktı. Kısacası sevgi biraz daha sakin, aşk biraz daha uçlarda yaşanıyor.

Evlenmeden önce aşkın bitmesini bekleyin duygularınızdan emin olun gibi birşey duymuştum bir yerlerde.
Aşk bana göre adölesan dönem takıntısı. Seviyorsanız evlenin derim.
;)

Aşka inanmam, yani aşka inanırım da gerekliliğine inanmam. Aşık olmadım ama sevdim, dahası mantığım sevdi. Hayata bakışımız, beklentilerimiz çok benzerdi. Her insanın olmazsa olmazi vardır. Ben hareketli konuskan insanım ve sakin biriyle yapamam, bu cok onemliydi. Esim de çok hareketli ve konuşkan. Merhametli, comert ve babacan olması önemliydi. Evlilik bambaşka, elinden gelmese bile hastalaninca bi corba yapmaya çalışması dünyaya bedel. Gozlerine merhametle bakmalı.
4 yılı bitirdik hiç pişman olmadım.

Aşka inanmam, yani aşka inanırım da gerekliliğine inanmam. Aşık olmadım ama sevdim, dahası mantığım sevdi. Hayata bakışımız, beklentilerimiz çok benzerdi. Her insanın olmazsa olmazi vardır. Ben hareketli konuskan insanım ve sakin biriyle yapamam, bu cok onemliydi. Esim de çok hareketli ve konuşkan. Merhametli, comert ve babacan olması önemliydi. Evlilik bambaşka, elinden gelmese bile hastalaninca bi corba yapmaya çalışması dünyaya bedel. Gozlerine merhametle bakmalı.
4 yılı bitirdik hiç pişman olmadım.

+111111111

Yakın çevremden gözlemlediğim ; aşk olmadan evlenenler bir süre sonra duygusal boşluğa düşüyor ve yeni arayışlar içine giriyor..Tam tersi de muhakkak vardır fakat sizin kafanızda soru işaretleri var hazır olduğunuzu düşünmüyorum,bir süre daha erteleyin derim..

Öncelikle sürekli konu açıyorsun diyenleri buraya zorla getirmiyorum, teşekkürler şimdiden okumayabilirsiniz :)

Nişanlımı sevmiyorum, kafam karışık ama o çok iyi birisi konuları çoğalmaya başladı. Ben de yakında cebren ve hile ile evlilik teklifi alacağımı öğrendim. Hem de bayağı yakında. Biraz endişelerim arttı. Düne kadar kabul edeceğimden emindim ama burada okuduklarım acaba dedirtti.

Her türlü zorlukta yanımda olmuş, çok güvenilir ve iyi bir insan sevgilim. Ona aşık olmadığımı biliyor, sorun da etmiyor. Ama çok eğleniyorum, çok gülüyorum ve hayata bakış açılarımız aynı. Dış görünüşü de fena değil yani fiziği düzgün, tarzını da seviyorum ama vurulmadım tabiki. Onun benim için yaptıklarını başka biri yapmaz bundan yüzde yüz eminim. Sevmiyor da değilim göğsümü gere gere sevgilim diyorum, ailem ve çevremle tanıştırdım çoktan. Mutluyum onunla olmaktan, durmadan sarılırım vs.. Ama deli divane aşık değilim.

Yine de aşk şart mı? Sabah sabah bu konuları okuyup korktum o evlilik teklifini kabul etmekten. Aşk olmadan evlenenler ne düşünüyorsunuz?Bazıları zenginliğe kapılır evlilik konusunda ben de koşulsuz destek istiyorumdur belki hayatımda. Benzer bir konu olduğunun farkındayım ama olsun, dursun burada. Kafam karıştı çünkü. Geçmişte de benzer bir konu açmışım zaten. Sevgiliyken tamam da işler ciddiye doğru gidiyor. Çevremdeki arkadaşlarım ve ailem onaylıyor bu durumu bir de tanımadığım kadınlardan destek almak istedim.
nişanlınla evlendiğinizdeki hallerinizi hiç düşünürmüsün hayal edermisin?
aynı ev içinde nasıl bir hayatınız olacak?
buna dair özlemin var mı?
adı aşk olsun sevgi olsun ne olursa olsun eşler arasında muhakkak kuvvetli bir bağ olmalı ki hayatın çekilmez sorunlarıyla veya birbirlerinin çekilmez huylarıyla uğraşmaya gücü ,isteği olsun.
bilmem anlatabildim mi.
sevmediğin bir insanı taşımak kolay değildir evlilik hayatında.
en basitinden sana dokunmasına bile tahammül edemez hale gelirsin.
bu açıdan da duygularını iyice tartmanı tavsiye ederim.

Sevgisiz evlilik olmaz
Aynı evin içine girince hata tolere edemezsin
Evlilikteki sabrı sevgi veriyor insana
Ayrıca sevgiyle cinsellik de çok önemli
Sevmediğin insanla yatağa girmek her baba yiğidin harcı değil.

Yakın çevremden gözlemlediğim ; aşk olmadan evlenenler bir süre sonra duygusal boşluğa düşüyor ve yeni arayışlar içine giriyor..Tam tersi de muhakkak vardır fakat sizin kafanızda soru işaretleri var hazır olduğunuzu düşünmüyorum,bir süre daha erteleyin derim..

Bence evlenen insanların %95'i böyle bir boşluğa düşüyor, aşktan bağımsız.
Umduğu ile bulduğu örtüşen %5 bir azınlık. :ıslık:

Bence sevgi herşeyden önemli,çünkü sevmediğiniz bir insanı aynı ev içerisinde yaşarken herşeyine katlanamaz insanlar.sevgide burada devreye giriyor zaten.sevdiğimiz için birşeyleri daha az sorun ediyoruz.Umarım en doğru kararla mutlu olursunuz.

Heyy brendam konu açmış
Konu açma sıklığından bahsetmişsin ben az giriyorum sanırım rast gelmedim:)
Öncelikle burada neler neler okuyoruz hepsini kendine yorumlama
Oku aklının bi köşesinde kalsın ama çokda hayatına dahil etme

Evlilikte en önemli kural 4s
Sevgi saygı sadakat ve sabır demişti babam
40 yıllık evli adam tecrübeyle sabittir diyede eklemişti :)

Ben aşık olup evlendim
Hatta önce aşık oldum sonra sevdim :)

Bunun önceliği kişiye göre değişir

İyice düşün
Kafa karışıklığından çıkamıyorsan
Yazarak düşün
Çok işe yarıyor

Teklif geldiğinde hala kafan karışıksa kırmadan üzmeden biraz ertele

Hep mutlu ol inşallah

Öperim çok

Bence kimseyi takma,bende görücü usulü evlendim aşık değildim seviyordum ama evlenince bırak aşkı bence baglaniyorsun o senin herşeyin oluyor aşkın ötesine geçiyor ☺

Heyy brendam konu açmış
Konu açma sıklığından bahsetmişsin ben az giriyorum sanırım rast gelmedim:)
Öncelikle burada neler neler okuyoruz hepsini kendine yorumlama
Oku aklının bi köşesinde kalsın ama çokda hayatına dahil etme

Evlilikte en önemli kural 4s
Sevgi saygı sadakat ve sabır demişti babam
40 yıllık evli adam tecrübeyle sabittir diyede eklemişti :)

Ben aşık olup evlendim
Hatta önce aşık oldum sonra sevdim :)

Bunun önceliği kişiye göre değişir

İyice düşün
Kafa karışıklığından çıkamıyorsan
Yazarak düşün
Çok işe yarıyor

Teklif geldiğinde hala kafan karışıksa kırmadan üzmeden biraz ertele

Hep mutlu ol inşallah

Öperim çok

Aslında çok çok değil konu sayısı canım benim. Yazmak çok iyi bir fikir. Kendine çok dikkat et öpüyorum.

Evet surekli konu aciyorsunuz
Ama ben okumaktan memnunum :KK66: anlasilir ve net yaziyorsunuz,sempatiniz de var :KK66:
Asik olmak sart degil diye dusunuyorum. Ama sevmek sart, cekim hissetmek,begenmek,takdir etmek sart bence. Burada yazan zilyon tane olumsuzluk var,onlar sizi etkilemesin :)
İnsallah cok mutlu olursunuz
Aynen katılıyorum

Back
X