• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz matematik birazda dert konusu

seve seve anlatırım ya 😂 zaten icime çok oturuyordu ve kaldı öylece.

Ben Project Manager olarak calisiyorum son 5 yıldır, remote olarak büyük bir firmada. Ve avrupa saat dilimindeyim. Ekip arkadaslarinin tamamı US de idi. Bu son firmaya gecen yıl Temmuzda baslamistim. Benim altımda, Kalite, Eğitim, Mühendislik, Üretim ekipleri falan var koordine ettigim.

Oncedende aliskindim Amerikan firması icin avrupa saat diliminde Proje Muduru olarak calismaya ve sistemim herzaman hazırdır. Ama bu firmada Training de bir kisi ben talimatları ve planı onlar güne baslamadan once hepsine göndermeme ragmen, kendi gorevi disinda benim alanım olan bazı isleri yapıp projenin chatlerinde ´bu yapıldı, bu yapıldı, simdi sen sunu yap sende bunu yap´ gibi talimatlar gönderiyordu diğer kisilere. Bu 1 yilda defalarca ama nazikçe ´çok teşekkürler insiyatif aldigin icin ama hiç gerek yok ben senin Training e odaklanmanı istiyorum´ desemde ayni seyi yapmaya günlük olarak devam etti.

Ve en son gitmiş en üst yönetime demiski ´Aurora bu gorevi üstlenemiyor ve kaldıramıyor, ben yapıyorum o isleri, bakin bu da chatler, neden ben Proje Muduru olmuyorum?´ - Sonra ust yönetim bana geldi, ben kendimi savundum. Sonra o cocuk bana geldi ´Aurora ben sana naptim herkes bana yükleniyor´ diye. Sonra ben anlamadım ama sinir kupu oldum. Veee gun geldi bir promotion tebrik emaili geldi, onun Proje müdürlüğüne terfisi icin (baska projelere, benimkilere degil amaa...). Ve ben saniye sürmeden istifa ettim. Biliyorum baska is bulmadan istifa etmek profesyonelce degil ama, gercekten anlık geldi
Dinlediğim en tırto gurur hikayesi 😂

seve seve anlatırım ya 😂 zaten icime çok oturuyordu ve kaldı öylece.

Ben Project Manager olarak calisiyorum son 5 yıldır, remote olarak büyük bir firmada. Ve avrupa saat dilimindeyim. Ekip arkadaslarinin tamamı US de idi. Bu son firmaya gecen yıl Temmuzda baslamistim. Benim altımda, Kalite, Eğitim, Mühendislik, Üretim ekipleri falan var koordine ettigim.

Oncedende aliskindim Amerikan firması icin avrupa saat diliminde Proje Muduru olarak calismaya ve sistemim herzaman hazırdır. Ama bu firmada Training de bir kisi ben talimatları ve planı onlar güne baslamadan once hepsine göndermeme ragmen, kendi gorevi disinda benim alanım olan bazı isleri yapıp projenin chatlerinde ´bu yapıldı, bu yapıldı, simdi sen sunu yap sende bunu yap´ gibi talimatlar gönderiyordu diğer kisilere. Bu 1 yilda defalarca ama nazikçe ´çok teşekkürler insiyatif aldigin icin ama hiç gerek yok ben senin Training e odaklanmanı istiyorum´ desemde ayni seyi yapmaya günlük olarak devam etti.

Ve en son gitmiş en üst yönetime demiski ´Aurora bu gorevi üstlenemiyor ve kaldıramıyor, ben yapıyorum o isleri, bakin bu da chatler, neden ben Proje Muduru olmuyorum?´ - Sonra ust yönetim bana geldi, ben kendimi savundum. Sonra o cocuk bana geldi ´Aurora ben sana naptim herkes bana yükleniyor´ diye. Sonra ben anlamadım ama sinir kupu oldum. Veee gun geldi bir promotion tebrik emaili geldi, onun Proje müdürlüğüne terfisi icin (baska projelere, benimkilere degil amaa...). Ve ben saniye sürmeden istifa ettim. Biliyorum baska is bulmadan istifa etmek profesyonelce degil ama, gercekten anlık geldi

Geleceğinizi düşünmeden çok büyük bir tepki vermişsiniz.

Dinlediğim en tırto gurur hikayesi 😂
Baya ya 😂 Ama bu bana ait gorevlerin bazilarini US zaman diliminde, benim orda olmadigimi fırsat bilerek baska alakasız birisi yaparak gorunur olmaya calismasi durumu 1 yılı geçkin süregelen bir durumdu. Ve durduramadim onca zaman. Birey yapmaya calistigini hissetmiştim ama hissime yenik dusmemeye ve profesyonel ve nazikçe durumun önüne gecmeye calismak istemiştim. Ama bu derece EN üst yönetime gidip, bu isi ben yapıyorum Proje Muduru ben olmalıyım diyeceğini ve bunun bana taa en üst yönetimden gelecegini düşünmemiştim. Bu derece olur sanmamistim. Cidden saçma sapan seyler oldu, dünyanın en etik olmayan insan ve tehlikeli buldum durumu o nedenle sinirim en üst düzeye cikti ve istifa ettim

Ya arkadaşlar kusura bakmayin ama bazılarınız bu minnoşlukla bu yaşa kadar nasıl gelmis anlayamıyorum 🫠 Yani hic mi mesleğin başında pişip, tuvaletlerde orda burda ağlayacak seyler yaşamadınız 🤔 Bir yerden sonra böyle küçük seyler böyle büyük kararlar aldırmıyor pek insana. Bilemiyorum bana çok tuhaf geldi 6k birikmisle bu sebepten istifa etmek. Tutup tepene müdür yapsalar, mobing yesen, vay göçmen bi haltı beceremedin falan çekseler anlicam da. Neyse artik gecmis gitmiş tabii de size de bence tecrübe olmuş olsun.

Merhabalar herkese, Biraz akil ve ek tavsiye almak istiyorum.

Ben yurtdisinda yaşıyor ve calisiyorum yaklaşık 6 yıldır. Mesleğim Proje Yönetimi teknoloji alanında. Ve isimden istifa ettim , 6 ekim son gunumdu (nedeni ayrı bir konu olur ama olan olup bittiği icin değinmiyorum, yinede merak eden olursa detaylandiririm 🙊 ) - Simdi bankada 6k eur birikimim var. Kendime bir yandan çok fazla özgüvenim vardi yeni is fırsatları icin çünkü 2 master yapmış ve son yıllarda is alanında uzmanlasmis biriyim ve calistigim yerlerdede çok basarili oldum. Fakat; bu yaklaşık 1 aydır, birkaç baslangic is görüşmeleri yaptim birkaç firmanın insan kaynakları ile, hala haber bekleme surecindeyim. Ve bu surede yeni başvurulara , araştırmalara devam ediyorum sabah 9 aksam 6. Fakat coook zor ve coook yavaş hersey.
Ev kiram aylık 950 eur. Aklıma gelen birkaç opsiyon:

1. Bu haftanın sonunda ev sahibine evden cikacagini söyle ve Kasım sonunda Turkiyeye aile evine git, yeni isi bulana kadar orda kal (evet 1 aylık onden haber verme anlaşmam var kira kontratında)
- Bunun icin sadece; aile ortamım çok huzurlu degil ve uzun yıllardır tek yasadigim icin evde ufak bir gerginlik bile beni çok hircinlastiriyor. En son Mart ayinda 1 haftaligina oradaydım ve iyi ayrılmadık.
- Ev bulmak burada çok zor, geri döndüğümde büyük bir maratona gireceğim yeni ev arayisinda
2. Sabret yeni is bulana kadar: elde kalan para 3 aya kadar idare edebilir.
- Yeni ise hemen bugun kabul edilsem bile kontrattı vs derken is baslama tarihi 1 Ayi bulur genelde :(
3. Evden ayrıl ve paylasimli bir oda tut bu kira masrafını yarıya indirir( Avrupada paylasimli ev, oda kiralama çok yaygindir)
- Ama hala ne zaman bir sonraki isimi bulabileceğimin garantisi yok ve para o sirada eriyebilir

Baska opsiyon tavsiyesi olan var mi? :( Bir ilerleme kaydedemeyince bu son 20 gun, biraz paniğe düştüm ve plan yapmaya calisiyorum ama beynim bu stres altında çok seçemiyor ne en dogrusu
Bu iş bulma arama sürecinde geçici işlerde çalışamazmısınız gorsonluk gibi

Ya arkadaşlar kusura bakmayin ama bazılarınız bu minnoşlukla bu yaşa kadar nasıl gelmis anlayamıyorum 🫠 Yani hic mi mesleğin başında pişip, tuvaletlerde orda burda ağlayacak seyler yaşamadınız 🤔 Bir yerden sonra böyle küçük seyler böyle büyük kararlar aldırmıyor pek insana. Bilemiyorum bana çok tuhaf geldi 6k birikmisle bu sebepten istifa etmek. Tutup tepene müdür yapsalar, mobing yesen, vay göçmen bi haltı beceremedin falan çekseler anlicam da. Neyse artik gecmis gitmiş tabii de size de bence tecrübe olmuş olsun.
K kerkenes , 1 yılı askin bir suredir devam eden bir olaydı diyorum. Kaç kez orda burda aglamisimdir sayısı yok, bu tek bir olay kararı olabilir mi? sadece en son limitimdi, ve birçok seyin üstüne kaldiramayacagimi farkettiğim son seydi. Yav ama lütfen kimsenin tum yasanmisligi anlatması icin burda 2 paragraf yetmez, anca en son etkilendiğimiz yeri özet geciyoruz.

Yinede yeni bir is kontratı olmadan bırakmak benim cikarima olmadı onu söyleyebilirim, orada haklisin. Yada bende serefsizlik yapabilir plan kurabilir, oyun yapabilirdim hakkimi yiyen o kisilere 🤓 boylece onlar giderdi ben kalırdım. Ama yapamadım. en azından, adim şirkette kötüye çıkmadan, ileride referans olabilecek kisiler hala referansimken ayrıldım. Hatta ayrilisimin son raddesi degildi, daha cikarken 3 referans mektubu bana verdiler neyseki

Merhabalar herkese, Biraz akil ve ek tavsiye almak istiyorum.

Ben yurtdisinda yaşıyor ve calisiyorum yaklaşık 6 yıldır. Mesleğim Proje Yönetimi teknoloji alanında. Ve isimden istifa ettim , 6 ekim son gunumdu (nedeni ayrı bir konu olur ama olan olup bittiği icin değinmiyorum, yinede merak eden olursa detaylandiririm 🙊 ) - Simdi bankada 6k eur birikimim var. Kendime bir yandan çok fazla özgüvenim vardi yeni is fırsatları icin çünkü 2 master yapmış ve son yıllarda is alanında uzmanlasmis biriyim ve calistigim yerlerdede çok basarili oldum. Fakat; bu yaklaşık 1 aydır, birkaç baslangic is görüşmeleri yaptim birkaç firmanın insan kaynakları ile, hala haber bekleme surecindeyim. Ve bu surede yeni başvurulara , araştırmalara devam ediyorum sabah 9 aksam 6. Fakat coook zor ve coook yavaş hersey.
Ev kiram aylık 950 eur. Aklıma gelen birkaç opsiyon:

1. Bu haftanın sonunda ev sahibine evden cikacagini söyle ve Kasım sonunda Turkiyeye aile evine git, yeni isi bulana kadar orda kal (evet 1 aylık onden haber verme anlaşmam var kira kontratında)
- Bunun icin sadece; aile ortamım çok huzurlu degil ve uzun yıllardır tek yasadigim icin evde ufak bir gerginlik bile beni çok hircinlastiriyor. En son Mart ayinda 1 haftaligina oradaydım ve iyi ayrılmadık.
- Ev bulmak burada çok zor, geri döndüğümde büyük bir maratona gireceğim yeni ev arayisinda
2. Sabret yeni is bulana kadar: elde kalan para 3 aya kadar idare edebilir.
- Yeni ise hemen bugun kabul edilsem bile kontrattı vs derken is baslama tarihi 1 Ayi bulur genelde :(
3. Evden ayrıl ve paylasimli bir oda tut bu kira masrafını yarıya indirir( Avrupada paylasimli ev, oda kiralama çok yaygindir)
- Ama hala ne zaman bir sonraki isimi bulabileceğimin garantisi yok ve para o sirada eriyebilir

Baska opsiyon tavsiyesi olan var mi? :( Bir ilerleme kaydedemeyince bu son 20 gun, biraz paniğe düştüm ve plan yapmaya calisiyorum ama beynim bu stres altında çok seçemiyor ne en dogrusu

Kısa süreli işsizlik maaşı alternatifiniz yok mu?

Ev oda arkadaşı ile falan yapamazsın bu yaşta altı yıl yalnız yaşayan birisi için çok zor, ayrıca durum o kadar vahim değil bence onca yıldır kendinizi geçindirmişsiniz sonuçta.
Birikim var bir süre idare edebileceğiniz , bence panikle yanlış kararlar almak için erken şu an.

Ben katılıyorum. Evi barkı dağıtmak çok kötü bir fikir, yeni ev bulmak zor, bulsan bile depozitosu taşınması tonla para. En mantıklısı geçici iş bakmak.

Sen gururu mururu bırak evladim patronla konuş istifanı geri al yoksa ç.k gibi kalıcaksın. Hiç mi haber izlemiyorsun, Avrupada işsizlik delice. Iş yok. Yok yani. Senden ultra deneyimli insanlar 6 yıl, belki 1 yıl iş arıyor. Sen pztesiden kelli istifanı çek.

Biliyorum vatandaşlık için bütün emekleriniz çöpe gidecek ama başka eu ülkelerinden iş arama gibi bi seçeneğiniz olamaz mı?

Kulağa çok hoş gelmedi desem yalan olur 🤣 - Yapabilirmiyim sizce? Birikimimin bir kismi uçak parasına gider ama orda kalma yeri (otel vs) ve yeme icme kalan para beni burdan daha uzun sure götürür - daha once Bali de fiyatları arastirmistim çok uygun gelmişti.

Bu arada kafe barlarda da son günlerde tum etraftaki sokakları yürüdüm, ve konustum bazılarıyla, onlar internette is ilanı açmıyor tabi, takip kolacan ettim ama gezip konustuklarimda garsonluk deneyimi soruyor. Biraz fake deneyim hazırlayıp onceden çalısmam ve tekrar sokaklara cikip bakmam lazım sanırım onun icin - ben anca ´deneyimim yok ama ben çok temizim hamaratim´ falan demekle kalabildim o an, uyduramadim birey
Yani neden olmasın? Belki remote iş bulursunuz fazla hayal ama olsun her türlü o para gidecek

Back
X