biraz morale ihtiyacım var

İnan zaten yapabileceğimiz başka birşey yok
İyi bir doktora emanet etmek
Moral vermek ve dua etmek
Önce rabbime sonra doktoruna güven
İnşallah atlatacaklar
Sabret
Bak benim babam uyanalı daha iki üç gün oldu
Allahtan ümit kesilmez
İnşallah iyileşecek anneciğin
Birde pek kimse önemsemiyor ama sana bir önerim var

Biz aynı hastanenin psikologu ile görüştük babamla odasında seans yapıyor

Biz çok faydasını gördük
Hasta psikolojisi çok önemli

Sende bir görüş olur mu

İnşallah rabbim bütün hastalara şifa versin.Yoğun bakım olaylarına aşina olduğum için beklemesi çok zor..Amcamın uyanmasına sevindim.Gözünüz aydın.Daha da iyi olacak Allahın izniyle.

Psikolog hiç aklıma gelmemişti.Tabi danışırım

İnşallah rabbim bütün hastalara şifa versin.Yoğun bakım olaylarına aşina olduğum için beklemesi çok zor..Amcamın uyanmasına sevindim.Gözünüz aydın.Daha da iyi olacak Allahın izniyle.

Psikolog hiç aklıma gelmemişti.Tabi danışırım
Sağol canım sende iyi haberler verirsin inşallah
Dualarım sizinle

doğrumu anladım annenizin çok sancısı var diye doktorun uyguladığı tedavi sonucu anneniz şuan ayağa kalkamıyor ?
gerçekten çok kötü bir durum inşallah iğnenin geçici bir etkisidir bu ve biran önce sağlığına kavuşup ayağa kalkar anneniz.

Anneniz kaç yaşında? Acil şifalar inşallah. Ortopedik bir sorun olabilir mi? Sinir sıkışması, ya da tümör gibi?

Mehmet Arazi diye iyi bir doktor var; acaba bir arayıp danışsa mısınız?

Konu açmak istemiyorum ama çok doldum taştım.Eşim hariç kimseyede anlatamıyorum.Üzülmesin diye babamada söyleyemedim.Tahmin ediyorduk doğru çıktı.

Dün annemi muayene ettirdiğimiz profösör doktora gittim.Annemin hastanede yattığını buraya geldiğinde bir iki adım atarken şimdi ne tuvalete gidebildiğini ne de banyo yapabildiğini söyledim.Belden aşağısı tutmuyor.20 gündür bu halde dedim.(Vücudunu siliyoruz saçınıda yine yan yatırarak yıkıyoruz.)Bizimle ilgilenin hatta servisinize alın sizin gözetiminizde olalım dedim.Tamam dedi bizde diyaliz sorunu olduğu için dahiliye daha iyi bakar diye düşünmüştük dedi.Bu doktorlar ayanı zamanda kaldığımız hastanenin doktorları.Başka bir doktorla daha durumunu konuşalım dedi.O doktorda anneniz felç dedi.Kan değerleri sıkıntılı yoksa ameliyata alacağız birde yoğum bakımınsa yer açılmasını bekliyoruz dedi.Anestezi uzmanı çok tedirgin oluyor yoğum bakımı şart koşuyor dedi.Ondan sonra servise alacağız dedi.

Ameliyatla geri düzelme şansı var mı dedim.Çok zor dedi.Bir yumru boğazıma oturmuş gibi bazen nefes alamıyorum gibi geliyor.
Omuriliğinde iltihabik lezyon var diyorlar.Biyopsi yapacaklar.

Bu profösöre gitmeden önce annem sancıdan duramıyordu.Özel hastanede beyin cerrahına gitmiştik.Sinir sıkışması ameliyata gerek yok demişti.Annemde ağrıdan duramıyordu ne olur birşeyler yapın deyince doktor belinize enjeksiyonla ağrı kesici yapabilirim dedi.Bir yan etkisi yok dedi.Ameliyathanede enjeksiyon yaptı.Çıktıktan sonra bir tarafın ağrısı geçmişti.Diğer kısım devam ediyordu.Acaba o zaman mı enfeksiyon kaptı diye düşünüyorum.
anladıgım ilk başta anneniz bel fıtıgı imiş. sonra agrısı cok şiddetlenince ameliyat da etmedikleri için agrı kesici igne yapılmış. sonrda anneniz kötüye gidip felç olmuş.
şimdide buınu düzeltmeye calışıyorlar. ama cok da ümitli degiller.
konu ile ilgili cok tahmin yüretebilirim ama tek diyecegim ve en kesin bildigim fıtık patlarsa veya cok ileri derece olmuşsa felce sebep oldugu. ve bazı hastalarıın ameliyattan sonra düzeldigi yönünde.
dokular ne kadar az hasar gördüyse o kadar iyileşme görülür.

Başlarda zorlada olsa yürüyordu ,ayakta çok duramıyordu , gittiğimiz yerlere sandalye ile götürüyorduk.Enfeksiyon tedavisi gördü acilde .O arada bir baktık ayaklarını yukarı kaldırınca pat diye düşürüyordu .Kendisi havada tutamıyordu.Felç gibi diyorduk.Orada daha çok enfeksiyonuyla ilgilendiler hatta tedavisi bitti diye taburcu edeceklerdi.

Başka bir doktorun sayesinde yukarıya servise aldılar .Serviste yatarken banyo yapması için banyoya kadar götürmek için tekerlekli sandalyeye bindirelim dedik.Sandalyeye oturamadan pat diye yere yığıldı.Bacaklar yok gibiydi.Halada öyle.
Allahım cok uzuldum be canım butunların sebebı ne pekı annen kac yasında?

anladıgım ilk başta anneniz bel fıtıgı imiş. sonra agrısı cok şiddetlenince ameliyat da etmedikleri için agrı kesici igne yapılmış. sonrda anneniz kötüye gidip felç olmuş.
konu ile ilgili cok tahmin yüretebilirim ama tek diyecegim ve en kesin bildigim fıtık patlarsa veya cok ileri derece olmuşsa felce sebep oldugu. ve bazı hastalarıın ameliyattan sonra düzeldigi yönünde.
Merhaba benımde annemde bel fıtıgı cıktı kasıktan bacagına bazı uyusmaları oluyor
bundan 2 ay evvel yuruyemedıgı tek bacagını surukledıgı bır donem oldu kortızonlu ıgne vurdular dızden daha sonra fızıge gıttı bıraz duzelır gıbı oldu dızı bu defada kalcasından agrılar basladı tekrar emar cekıldı bu defada fıtıklar cıktı damar genıslemesı vs cıktı
ılac vermıs gondermıs ama korkuyoruz yatalak kalacak dıye tabı
persembe yanı yarın aksam sıslı etfale beyın cerrahına goturucez bakalım ne dıyecekler

Merhaba benımde annemde bel fıtıgı cıktı kasıktan bacagına bazı uyusmaları oluyor
bundan 2 ay evvel yuruyemedıgı tek bacagını surukledıgı bır donem oldu kortızonlu ıgne vurdular dızden daha sonra fızıge gıttı bıraz duzelır gıbı oldu dızı bu defada kalcasından agrılar basladı tekrar emar cekıldı bu defada fıtıklar cıktı damar genıslemesı vs cıktı
persembe yanı yarın aksam sıslı etfale beyın cerrahına goturucez bakalım ne dıyecekler
ameliyata uygunsa ameliyat diyecek ne diyeccek... fıtık uyuşma, bacaklarda kısalma, bilekte incelme vs. yapar... normal şeyler bunlar... gripte nasıl sümük akarsa bunda da böyle... geçmiş olsun...

Anneniz kaç yaşında? Acil şifalar inşallah. Ortopedik bir sorun olabilir mi? Sinir sıkışması, ya da tümör gibi?

Mehmet Arazi diye iyi bir doktor var; acaba bir arayıp danışsa mısınız?

59 yaşında.Biz yanlış hatırlamıyorsam Kasım ayından itibaren hastanedeyiz.Katateri enfeksiyon kaptığı için birinde üç hafta yattı çıktı tekrar yattı.Aralık gibi hastaneden taburcu olduktan sonra nefes alamıyorum deyip ambulansla bu şimdiki yattığımız hastaneye getirildi.

Tedavisini olurken belim tutuldu demeye sızlanmaya ağrımaya başladı.Hastanede yatarken doktorlar emar çektiler.Belinde 4 fıtık var dediler.Sadece ilaç verildi taburcu ettiler.O arada zor bela evde diyalize gitmye devam etti.Birinde fazla potasyumdan yürüyemez oldu.Dört kişi taşıdık.Potasyumu düzeldi ama ağrılar sızılar hiç geçmedi hareket etmekte zorlanıyordu .Profösöre randevu aldık o arada annem dayanamadı bu özel hastaneye götürdüm.

o doktorda ilk emara bakıp sinir sıkışması var fıtık başlangıcı ameliyatlık bir durum yok dedi.

Profösörde ilk emara bakıp ciddi ameliyatlık bir şey yok dedi.Tekrar tomografi kan tahlili istedi .Sonuç çıkınca gösterirsiniz bakarım dedi.

Annem eve gelince çok kısa bir süre sonra yine acile yattı enfeksiyondan beli için 2-3 emar çekildi.Ortopedi gördü.Bizlik bir şey yok dediler.Fizik tedavi kısmıda sadece hareket gösterdi.

Kusura bakmayın çok uzun olmuş.

En sonki emarlarda omurilikte iltihabik lezyon ve fıtık var dediler.

Biz İstanbuldayız doktor burada değilmi?

ameliyata uygunsa ameliyat diyecek ne diyeccek... fıtık uyuşma, bacaklarda kısalma, bilekte incelme vs. yapar... normal şeyler bunlar... gripte nasıl sümük akarsa bunda da böyle... geçmiş olsun...
Bacaklarının hava aldıgını dusunuyor bırde yanı hava gelıyormus sankı corap gıyıyor dıze kadar , yatalak kalmasından cok korkuyorum daha cok genc tam yasayacagı zamanda 55 yasında daha

Dediğiniz gibi

59 yaşında.Biz yanlış hatırlamıyorsam Kasım ayından itibaren hastanedeyiz.Katateri enfeksiyon kaptığı için birinde üç hafta yattı çıktı tekrar yattı.Aralık gibi hastaneden taburcu olduktan sonra nefes alamıyorum deyip ambulansla bu şimdiki yattığımız hastaneye getirildi.

Tedavisini olurken belim tutuldu demeye sızlanmaya ağrımaya başladı.Hastanede yatarken doktorlar emar çektiler.Belinde 4 fıtık var dediler.Sadece ilaç verildi taburcu ettiler.O arada zor bela evde diyalize gitmye devam etti.Birinde fazla potasyumdan yürüyemez oldu.Dört kişi taşıdık.Potasyumu düzeldi ama ağrılar sızılar hiç geçmedi hareket etmekte zorlanıyordu .Profösöre randevu aldık o arada annem dayanamadı bu özel hastaneye götürdüm.

o doktorda ilk emara bakıp sinir sıkışması var fıtık başlangıcı ameliyatlık bir durum yok dedi.

Profösörde ilk emara bakıp ciddi ameliyatlık bir şey yok dedi.Tekrar tomografi kan tahlili istedi .Sonuç çıkınca gösterirsiniz bakarım dedi.

Annem eve gelince çok kısa bir süre sonra yine acile yattı enfeksiyondan 2-3 emar çekildi.Ortopedi gördü.Bizlik bir şey yok dediler.Fizik tedavi kısmıda sadece hareket gösterdi.

Oyy oyy, Allah şifa versin; gençmiş de anneciğiniz; inşallah tez zamanda bunların hepsi geride kalır. Hayır, Konya'da doktor ama çok ilgili bir insan. Telefonda bile danışsanız belki bir diyeceği, önerisi olur diye düşünüyorum. Şehir dışından gelen çok hastası oluyormuş.

Geçmiş olsun.Kolda bacakta uyuşma varsa ameliyat deniliyor genellikle.

Olacak dersede aman sakın korkmasın yaptırmıyorum demesin.İdare et et vücut bir yerden sonra dayanmıyor .

Oyy oyy, Allah şifa versin; gençmiş de anneciğiniz; inşallah tez zamanda bunların hepsi geride kalır. Hayır, Konya'da doktor ama çok ilgili bir insan. Telefonda bile danışsanız belki bir diyeceği, önerisi olur diye düşünüyorum. Şehir dışından gelen çok hastası oluyormuş.

Bakarmı ki telefonda acaba.Bu doktor öğlene kadar ameliyata girip öğleden sonra 50 hastaya bakıyor .Akşam 9 da gittiği oluyormuş evine.

Öyle yoğun değildir umarım.

Annem eve gelince çok kısa bir süre sonra yine acile yattı enfeksiyondan beli için 2-3 emar çekildi.Ortopedi gördü.Bizlik bir şey yok dediler.Fizik tedavi kısmıda sadece hareket gösterdi.

Sankı aynı bızım durum gıbı bılıyormusun :(

Sankı aynı bızım durum gıbı bılıyormusun :KK43:

Annemin durumu daha karışık canım hem şeker, hem tansiyon ,hem böbrek yetmezliği var üstüne bu çıktı.Doktorlar bir yandan enfeksiyonla uğraşıyor bir yandan beline bakıyorlardı.

Doktorlar tabi karar verecekte anlattıklarından anneni ameliyat ederler gibi geliyor.

Anneme göre daha çabuk toparlar.

Dün doktorun yanına gittiğimde bir sürü hasta vardı.Ameliyat olup kontrole gelenler çok memnun.

Gerekiyorsa biran önce ameliyat olması daha hayırlı

Cute geçen gittiğimde bir kızla konuşmuştum.Annesi için neler neler yapmamışlar.Fiziğe gittik,kaplıcaya gittik,enjeksiyon yaptırdık en son daha fazla idare etmeyince bacağa vurunca ameliyat olsun diye buraya geldik demişti.

Annemin durumu daha karışık canım hem şeker, hem tansiyon ,hem böbrek yetmezliği var üstüne bu çıktı.Doktorlar bir yandan enfeksiyonla uğraşıyor bir yandan beline bakıyorlardı.

Doktorlar tabi karar verecekte anlattıklarından anneni ameliyat ederler gibi geliyor.

Anneme göre daha çabuk toparlar.

Dün doktorun yanına gittiğimde bir sürü hasta vardı.Ameliyat olup kontrole gelenler çok memnun.

Gerekiyorsa biran önce ameliyat olması daha hayırlı
Sız nereye gıdıyorsunuz suanda bızde ıstanbuldayız. Yarın aksam kuzenımın arkadası olan dr gıdıcez sıslı etfalde ama bezmıalemdede cok guzel dr olduklarını duydum. sankı annemın cozumu fızıge gıttıgı ıcın soyluyorum dız degılmıste fıtıkmıs gıbıme gelıyor ayagım odunlasıyor sankı alcıya alınmıs gıbı oluyor dıyor ara ara
Baskada bır sorunu yok ama kendını kaldırması bıle zor. Sende calısıyorsun bıldıgım kadarıyla nasıl bakıyorsunuz annenıze?
Cok gecmıs olsun buarada sızınde annenız cok gencmıs :(

Cute geçen gittiğimde bir kızla konuşmuştum.Annesi için neler neler yapmamışlar.Fiziğe gittik,kaplıcaya gittik,enjeksiyon yaptırdık en son daha fazla idare etmeyince bacağa vurunca ameliyat olsun diye buraya geldik demişti.
Yanı bız fıtıgı hıc bılmıyorduk bılıyormusun
dızde menıskus var, sıvı azalması var , kemık erımesı var . dızlerı cok agrımaya basladı 15 tatıl oncesı bır sure ıdare ettı sonra dr gıttı kortızonlu ıgne vurmuslar ayak dondu kaldı ayagını kıramadıgı ıcın uzerınede basamadı bu defa basladı koltuga sephaya masaya tutuna tutuna ayagını suruklemeye , fızık gordu 15 gun bırazcık daha ıyı our gıbı oldu ınan 3-5 gun sonra gene basladı agrıları kalcamdan kasıgıma vuruyor ay dedım kalcadadamı acaba kırecleme basladı , bı emar cekıldıkı fıtık var . damar genıslemesı var varda var emardan sen anlarmısın sen daha hakımsın bızden bu konulara fıtıgı ogrenelı bır kac gun oldu daha ama fızık dr bızlık bısey yok cok cıddı degıl demıs ama oyle degıl.

bacakları ara ara odunlasıyor , hava alıyormus gıbı gelıyor ceyran gıbı oluyor dıyor , her gun bana ınt ona bak kızım buna bak kızım ne ıyı gelır vs dıyor en sonunda dr olan bır kuzenımle ıletısıme gectı oda beyın cerrahına yonlendırdı

Back
X