biraz özel ama sezaryenden nekadar sonra eşlerinizle beraber oldunuz?

bi de abdest almadan cocuk emzirmeyin diyolar.ya o sırada aglarsa bebek sırf abdestsizim diye emzirmicem mi cocugu?bu konuya da bi acıklık getirseniz sevinirim

benim okuduğum kadarıyla göğüsünü silersen abdestli olmasan bile emzirebilirsin

selam kızlar dr. doğumdan sonra en az 6 hafta beklememizi 8 hafta beklememizin benim açımdan daha sağlıklı olacağını söylemişti bizde 8 haftayı tamamlamıştık....

40 biiti, bizde de sabır bitti :) Doktorum da 40 gün demişit. İlk bir iki sefer kuruluk oldu , bi de 9 ay tık yoktu bizde. Ondan sonra normale döndü.

bi de abdest almadan cocuk emzirmeyin diyolar.ya o sırada aglarsa bebek sırf abdestsizim diye emzirmicem mi cocugu?bu konuya da bi acıklık getirseniz sevinirim

abdestli emzirceksin diye bir mecburuyet yok. ama maneviyat yonunden dusunmek gerekirse. abtesli emzirilen cocugunun ahlak yonden farkli oluyo cevremde sahidim boyle cocuklara. bu kisinin maneviyet yonune kalmis bir sey.
haram diye bir sey olamaz zaten 40 gun kusur zaten bir kanaman oluyor.
Namaz kilman bile yasak. iliskiye girmek ise zaten kadinin rahimi tam toparlanamdigi için hemde saglik acisinden hemde dini yonden mudase edilmemis. zaten Allah cc bu 40 gun olan donemi kadinlera bir dinlenme bir toparlanma olarak hak tanimistir. bu donemi keyfini cikarin hanimlar ya:))) ama sonrasini abdestli yada abdestsiz annelerin kendi tercihine kalmis.

Son düzenleme:
benim doktorum 3 hafta sonra kanama da biterse serbest demişti ve öle oldu tırsma tabi normale göre ilk bi kaç kerede daha çok acıyo ama geçiyo ya

lohusalık süresi 40 gün diyorlar .bunun bi gelenekmi yoksa tıbbende bi geçerliliği varmı bilmiyorum ama.siz yine de 40 gün bekleyim derim. ne olur ne olmaz.3 doğum yaptım.bunu hiç problem etmedim.zaten yeni yapmışınız yorgunlul stres ve bide bebeğinizle uğraşmak,gece uykusuzluk aklıma bile gelmiyo.ben her anı uyumak için kolluyordum.zaten bi süresonra herşey rayına oturacak.bırakında 40 gün diyorlar.biraz dinlenin.tabi bu sizin kararınız.

valla herşey kadınların başında.hem bebek doğur hem erkeğin gönlünü yapmaya çalış:umursamaz:40 gün beklemek lazım,kanallar açık aynen adetteki gibi.kuruluk çok oluyor,yorgun oluyorsun.bebeğin uykusu düzene girmeden zati pek olmuyor.

bende 15 gün sonra birlikte oldum çok azdı kanamam olduk birlikte evet doktorlar 40 gün diyo koca karılarda 40 gün diyo günahmış güya aman kendinizi ne zaman hazır hissederseniz tamamen sizle alakalı 40 gün doldu alet taktırdım

offf ya bizim kızın uykuları vs. çok zordui zaten 2 ay annemlerle geçti, eve dönünce de birden bebekle yalnız kalınca ne benim ne eşimin aklına gelmedi, yani geldi de, olmadı.
kuruluk benim için büyük problem zaten vajinismusu tam yenememiştim, herhalde yine egzersizlere başlamam gerekecek,:gitme:

sezaryandan yaklasik 45 50 gun sonra birlikte olduk ama ne olma sanki ilk defa olucakmis gibiydi basta aci kuruluk vs gercekten zordu zamanla 3 4 ay icinde normale dondu

arkadasım 1 hafta kesinlikle cok saglıksız hiç böle bişey duymadım ben doktorum ben taburcu olurken 40 günden sonra demişti mesela bence bi 40 gün geçsin ...

Back
X