- 19 Kasım 2014
- 3.003
- 2.995
- 333
- Konu Sahibi AlmanyaTreni
-
Kolay değil.
Her kedi az-çok zarar verir eve, eşyalara.
Aşıları, bakım ihtiyaçları olacak. Zamanı gelince kısırlaştırılması gerekecek. Bazen hasta olacak, tedavi, ilaç gerekecek.
Yani hem maddi hem manevi zorlukları var.
Kediler kokan ya da evi kokutan hayvanlar değiller bu arada.
Ama ne yaparsanız yapın tüy de dökecek.
İyi düşünüp karar verin. Bunları göze alamayacaksanız direkt sahiplendirme yoluna gidin.
Biraz büyüdükten sonra karar değiştirirseniz hem hayvanın psikolojisi mahvolur hem de büyümüş bir tekire yuva bulmanız çok zor.
Kedi bakmak kolay değil. Mama seçimi önemli, düzenli veteriner kontrolleri var, her gün taranması, maltı, oyun ihtiyacı... Bir canlı alıyorsunuz eve biraz çocuk gibi. Ona göre karar verin. Yapamazsam tekrar bırakırım/barınağa veririm seçeneğiniz olmasın.Merhaba kizlar uzun zamandir yoktum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Arkadasim sokakta yavru kedi bulmus 8 haftalik kendisi de bakmak istiyor ama evde 3tane kedisi oldugu icin malesef yeri yok. Ben cok istiyorum sahiplenmek 2 tane de cocugum var.
Sorum suki kedi bakmak zormu nasil bir yol izlemem gerekiyor kedicigi baskasina vermek hic icimden gelmiyor. Herkes bisey soylUyor yok evin kokar yok esyalarin kirilir 2tane cocukla nasil bakicaksin vsvsvs.... ama o yavruyu oylece yuvaya gondermek hic icimden gelmiyor . Gercekten kedi sahiplenmek bukadar zormu
Bende 2oglum var 1 kizim olacak gozuyle goruyorum asla oyuncak niyetiyle almiyorum. Balkonum yok elimden geleni yapacagim cunku bende bu sorumlulugu bu sevgiyi yasamak istiyorum.1 kedi hiç kedi benim gözümde .
15 kedi çocuğum var evimde ..
Bizler de eşyaları zamanla eskitiyoruz ya da her zaman batiriyoruz .
Ben hiçbir çocuğuma hayvan gözüyle bakmıyor kendimden aşağıda görmüyorum .
Sifonu cekmezseniz sizin de diskiniz kokar o yüzden kumu günlük iki kere en kötü bir kere temizlersiniz .
Onun canı için sahiplenecekseniz cama , balkona dikkat edin .
Çocuklarınıza oyuncak edip canını yaktirmayin .
Gerisi benim için hiç önemli olmadı şimdiye kadar .
Koltuğumu tirmalamislar ,perdemi yirtmislar
Hepsinin canı sağolsun ..
Onu küçük haliyle alıp büyüttüğünuzdeki gururu size anlatamam .Nasıl bir iç huzuru verdiğini de ..Bende 2oglum var 1 kizim olacak gozuyle goruyorum asla oyuncak niyetiyle almiyorum. Balkonum yok elimden geleni yapacagim cunku bende bu sorumlulugu bu sevgiyi yasamak istiyorum.
Çok çocuklu(kedili) evlerde merak ettiğim, hepsinin ayrı tuvaleti mi var? Yoksa ortak wc mi kullanıyorlar? :)1 kedi hiç kedi benim gözümde .
Sifonu cekmezseniz sizin de diskiniz kokar o yüzden kumu günlük iki kere en kötü bir kere temizlersiniz .
7 tane kapalı tuvaletimiz var iki kediye 1 tuvalet :)))Çok çocuklu(kedili) evlerde merak ettiğim, hepsinin ayrı tuvaleti mi var? Yoksa ortak wc mi kullanıyorlar? :)
Bakımı kolay ama çocuklarınız kediye rahat vermezse, kedi için sıkıntı olur. Arkadaşım kedi sahiplendi. Çocukları kediye resmen eziyet ettiler. Hayvanı başkasına verdiler. Benimde kedim var.Hiç zararı yok.Merhaba kizlar uzun zamandir yoktum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Arkadasim sokakta yavru kedi bulmus 8 haftalik kendisi de bakmak istiyor ama evde 3tane kedisi oldugu icin malesef yeri yok. Ben cok istiyorum sahiplenmek 2 tane de cocugum var.
Sorum suki kedi bakmak zormu nasil bir yol izlemem gerekiyor kedicigi baskasina vermek hic icimden gelmiyor. Herkes bisey soylUyor yok evin kokar yok esyalarin kirilir 2tane cocukla nasil bakicaksin vsvsvs.... ama o yavruyu oylece yuvaya gondermek hic icimden gelmiyor . Gercekten kedi sahiplenmek bukadar zormu
Bende 1kedi var. Sokakta bi kedi bulduk. Neyse eve getirdik. Ona da bir wc aldık. Benim kedim o kadar kıskandı ki.. Hem yavrunun wcsine yaptı tuvaletini hem de kendisininkine7 tane kapalı tuvaletimiz var iki kediye 1 tuvalet :)))
Birgün bile evde olmasam akşam ki halini görseniz....Sesimi duysun kapı önünde resmen aglıyor.3 5gün olsa mecbur götürmek gerekiyor yanımızda.Zor bence. Zaman ve özveri istiyor. Çocuk gibi bakım ve ilgi gerekir.
Evin temizlik ihtiyacı 2 katına çıkıyor. Kedinin wc temizlenmesi lazım hergun. Evden 3-5 gunlugune ayrilacaginiz zaman kediyi emanet edecek güvenilir kişiler lazım.Yazin pencere balkon acamazsiniz koruyucu tel taktirmaniz lazım camlara. Veteriner kontrolü aşıları vb aksatmamak lazim.
Iste bundan korkuyorum ama cocuklarimda oyle bisey yapacagini dusunmuyirum sadece hic evlat beslemedim evimde onlarda bilmyiorum ama kediyi bi gorseniz insan kiyamiyorBakımı kolay ama çocuklarınız kediye rahat vermezse, kedi için sıkıntı olur. Arkadaşım kedi sahiplendi. Çocukları kediye resmen eziyet ettiler. Hayvanı başkasına verdiler. Benimde kedim var.Hiç zararı yok.
Esim sahiplenelim diyor bakariz 2tane oglana bakiyorsak onada bakariz diyorOnu küçük haliyle alıp büyüttüğünuzdeki gururu size anlatamam .Nasıl bir iç huzuru verdiğini de ..
Emin olun tekir candır . Biraz haylaz ,yaramazdir ama çok seversiniz ..
İyi niyetinizi buradan anlayabiliyorum .
4 aylıkken karma aşı 2 kere sonra senede 1 oluyor .
Neşe katacaktir size .Eşiniz de sizin gibi merhametli ise bu canın ailesi olmak size çok iyi gelecektir .
Sevgilerimle
Evet biliyorum annemin kedisinden. Annem 1 gün eve gitmese küsüyor , saklanıyor, yemek yemiyor...Hatta perdelere dalıyor tüm perdeler ip model olduBirgün bile evde olmasam akşam ki halini görseniz....Sesimi duysun kapı önünde resmen aglıyor.3 5gün olsa mecbur götürmek gerekiyor yanımızda.
Ketilımı bangodan attı kırıldı, sabah kalktım kum torbasını mutfaga getirip dökmüş, ilk zamanlar wcsini halıya ve kuşların kumuna yapmıştı.Canı sagolsun. Kuşlarım olmasa yanına bi kedi daha alırdım.Kuşlarım serbest. Onların can güvenliği için alamıyorum. Şimdiki kedim alıştı onlara1 kedi hiç kedi benim gözümde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?