Birbirimizi motive edelim :)

Kızlar biliyorum sizi bunaltıyorum ve bu konuyu çok kafama takıyorum :14:
Babam dün "ben senden ümitliydim ama beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattın. Artık hayatında biyerlete gelirmisin bilmiyorum, pek ümitli değilim" dedi. Yaş olmuş 22, biliyorum çoğu insan benim yaşımda okumuş mesleğini çoktan eline almış oluyor.

Size sorum: 22'sinden sonra üniversite okumaya başlayanlar varmı aranızda? Varsa, kendinizi "hedeflerinize geç kalmış" hissettiniz mi hiç?

yanlış düşünüyorsun canım ben 21 yaşımda kzandım ünv üstelik 4 yıl girdim sınava iki yıllık başka şehire gittim okuduğum bölümü kimse bilmiyordu otobüste utanıyodum sölemeye sölesem dalga geçiyolardı okulu bitirdim kpss çalıştım girdim 85 puan aldım şimdi 2,5 yıldır kamuda çalısıyorum benimle alaya edenler o bölüm için sehir dışına gidilirmi diyenler şimdi atanamadı ama atansınlar aalh kimsenin emeğini boşa cıkarmasın sende umutsuzluğa kapılma canım görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler....

yaşında birşey yok ki... 22 yaş geç değil.

yardımlarına karşılık babanın söyledikleri de çok ağır .

toparlan ve bi yerlerden başla bence.

ben 24 yaşındayım. evliyim.3 yaşında kızım var. çalışmıyorum.

aöf'den 2. üniversiteye başladım. Mat çalışıoyorum. 2014'de dgs ile hukuk fakültesine geçicem inşallah...

38 yaşında memur olan 2 çocuklu bir kadın tanıyorum.

aynı şekilde , bi akrabamın eşinin annesi, kızı ilkokula başladığında össyi kazanıp öğretmenlik okumuş, bitirmiş.atanmış.

yine tanıdığım bir ailenin 2 kızı vardı. birini okutmadılar, diğeri üniversiteyi bitirdi işsiz. okumayan kız da evlendikten sonra okuyup mali müşavir oldu.

bunlar, canım çalışmak istemediği zaman beni motive ediyor.

eğitim konusunda hiçbirşey için geç değil bence. yaşın önemi yok. istemek yeterli...

Son düzenleme:
yanlış düşünüyorsun canım ben 21 yaşımda kzandım ünv üstelik 4 yıl girdim sınava iki yıllık başka şehire gittim okuduğum bölümü kimse bilmiyordu otobüste utanıyodum sölemeye sölesem dalga geçiyolardı okulu bitirdim kpss çalıştım girdim 85 puan aldım şimdi 2,5 yıldır kamuda çalısıyorum benimle alaya edenler o bölüm için sehir dışına gidilirmi diyenler şimdi atanamadı ama atansınlar aalh kimsenin emeğini boşa cıkarmasın sende umutsuzluğa kapılma canım görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler....

Insallah canim, benimde hedefimde yurtdisinda okumak var. Ben kesinlikle Almanyada ömrüm gecsin istemiyorum. Azim ve sabir olduktan sonra hickimse engel olamaz :16:

yaşında birşey yok ki... 22 yaş geç değil.

yardımlarına karşılık babanın söyledikleri de çok ağır .

toparlan ve bi yerlerden başla bence.

ben 24 yaşındayım. evliyim.3 yaşında kızım var. çalışmıyorum.

aöf'den 2. üniversiteye başladım. Mat çalışıoyorum. 2014'de dgs ile hukuk fakültesine geçicem inşallah...

38 yaşında memur olan 2 çocuklu bir kadın tanıyorum.

aynı şekilde , bi akrabamın eşinin annesi, kızı ilkokula başladığında össyi kazanıp öğretmenlik okumuş, bitirmiş.atanmış.

yine tanıdığım bir ailenin 2 kızı vardı. birini okutmadılar, diğeri üniversiteyi bitirdi işsiz. okumayan kız da evlendikten sonra okuyup mali müşavir oldu.

bunlar, canım çalışmak istemediği zaman beni motive ediyor.

eğitim konusunda hiçbirşey için geç değil bence. yaşın önemi yok. istemek yeterli...

Benim cevremde hic böyle örnekler yok malesef, aileden üni okuyan ilk ben olacagim :27:
Yani baba tarafinda var tabi onlar Ankara'da, Anne tarafi hepsi Almanya'da ve aralarinda ilk ben olacagim. Arkadas cevremde'de üni bitiren yok hic desem inanir misiniz. Yani bir sorunum olsa derslerle ilgili yardim isteyebilecegim hickimse yok. Yani kimseden özel ders almadan, yardim istemeden basaracagim Allahin izniyle :32:

Babam dün "ben senden ümitliydim ama beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattın. Artık hayatında biyerlete gelirmisin bilmiyorum, pek ümitli değilim" dedi. Yaş olmuş 22, biliyorum çoğu insan benim yaşımda okumuş mesleğini çoktan eline almış oluyor.

Size sorum: 22'sinden sonra üniversite okumaya başlayanlar varmı aranızda? Varsa, kendinizi "hedeflerinize geç kalmış" hissettiniz mi hiç?

22 yaş bence yolun başı eğer istersen herşeyi yaparsın
bunu bikeredaha yazmıştım
benim eşimin yengesi 2 çocukla köyde tarlada çalışırken açıktan ortaokul lise okuyup
2 üniversite bitirip mali müşavir olmuş
şu anda 45 yaşında ve kendi ofisini işletiyor

Benim cevremde hic böyle örnekler yok malesef, aileden üni okuyan ilk ben olacagim :27:
Yani baba tarafinda var tabi onlar Ankara'da, Anne tarafi hepsi Almanya'da ve aralarinda ilk ben olacagim. Arkadas cevremde'de üni bitiren yok hic desem inanir misiniz. Yani bir sorunum olsa derslerle ilgili yardim isteyebilecegim hickimse yok. Yani kimseden özel ders almadan, yardim istemeden basaracagim Allahin izniyle :32:

bizim sülalede yok üniversite bitiren :) memur,öğretmen yok hiç.
ama eşimin sülalesinde de lise mezunu yok hiç. herkes okumuş, iyi yerlere gelmiş.

yardım almadan yaparsın tabi, okuyanların hepsi dışardan yardım alamıyor.
istedikten sonra gerisi gelir.
bekarken,üzerinde bir aile sorumluluğu yokken hallet bu meseleyi. sonra zor oluyo :)

Son düzenleme:
22 yaş bence yolun başı eğer istersen herşeyi yaparsın
bunu bikeredaha yazmıştım
benim eşimin yengesi 2 çocukla köyde tarlada çalışırken açıktan ortaokul lise okuyup
2 üniversite bitirip mali müşavir olmuş
şu anda 45 yaşında ve kendi ofisini işletiyor

Teşekkürler canım inşallah herşey hayal ettiğim gibi olur. Babamda zamanla gurur duyacaktır bende eminim :16:

bizim sülalede yok üniversite bitiren :) memur,öğretmen yok hiç.
ama eşimin sülalesinde de lise mezunu yok hiç. herkes okumuş, iyi yerlere gelmiş.

yardım almadan yaparsın tabi, okuyanların hepsi dışardan yardım alamıyor.
istedikten sonra gerisi gelir.
bekarken,üzerinde bir aile sorumluluğu yokken hallet bu meseleyi. sonra zor oluyo :)

Evlilik planları bana çooook uzak daha güzelim, ben "ilk önce kariyer" diyenlerdenim :9:

Canım benim sen yeterki okumak iste buna hiçbirşey engel değil ben 5 aylık evliyim bu yıl son hala okuyorum ve eşimde benden hırslandı oda bu yıl öss ye girdi ve şuan oda açıktan okuyor yaşı 27 :) yani anlayacağın okumanın yaşı yoktur sadece biraz azim ve hırs allah yardımcın olsun cnm :)

Canım benim sen yeterki okumak iste buna hiçbirşey engel değil ben 5 aylık evliyim bu yıl son hala okuyorum ve eşimde benden hırslandı oda bu yıl öss ye girdi ve şuan oda açıktan okuyor yaşı 27 :) yani anlayacağın okumanın yaşı yoktur sadece biraz azim ve hırs allah yardımcın olsun cnm :)

Sağol canım Allah hepimizin yolunu açık etsin inşallah :)
Yorumlarınız okadar sevindirdi ki beni, yalnız olmadığımı bilmek çok güzel :)

35 Yaşındayım. Aöf Sosyoloji 2. Sınıfım...
Yaştan dolayı sıkıntı yaşamazsam. Aile Danışmanı olmak istiyorum.
Bu yaşına kadar neredeydin diye sorarsan, 15 yıllık evliliğim bitti (sayılır)
E hayata bir yerden tutunmak lazım. Lise mezunu olarak seçeneğim de yoktu ben de böyle bir karar aldım.
İnşallah hedeflerime ulaşabilirim. Tek sıkıntım yaş. Keşke diyorum bir kaç yıl önce başlasaydım.
Ama vardır bir hayır, bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır.. :)

Sen henüz çok gençsin.. Daha dur bakalım..
Hem farklı bir perspektifte bak; 18 yaşında üniversiteye girip mesleğini eline almış kişiler, genelde verdikleri karardan pek memnun olmuyorlar. Pişmanlık yaşıyorlar...
Ne kadar doğru. 29 yaşındayım, 18 yaşında kazandım üniversiteyi. Bilgisayar Mühendisiyim... Mesleğimi ve getirilerini hiç sevmiyorum. Sırf sevmediğim bir işte ömür tüketeceğime bu yıl, bu yıl olmazsa önümüzdeki yıl tekrardan sınava girip diş hekimliği ya da eczacılık okumak istiyorum yaşadığım şehirde...
Geç mi ?
Ben geç kelimesini çoktan rafa kaldırdım :51:

hayatım okumanın yaşı mı olur bunu gerçekten istiyorsan içinde de okuma isteği gücü varsa hiç durma..Babanın söylediklerine kulak asma aksine onları şaşırt baban bu cümleleri sarf ettiği için babanı pişman ett...Hayatında başarılar dileriiim umarım istediğin yerlere gelirsin canım..

Canım ne yaptın sen ya :) bizim okulda 28 yaşında üniyi kazanan birisi vardı onu bırak yakın bir arkadaşım var 32 yaşlarında birisi vardı sınıflarında o yaştan sonra öğretmen oldu 36 yaşında düşün okumanın yaşı mı olur ki. Mesela yakın bir komşumuz var kızı 2 yıllık myo kazandı görtükdük onu ıspartaya ev arkadasına herkes liseyi bile bitiremedin diyormuş hırs yapmış liseyi bitirmiş açıktan sonradanda üniyi kazanmış. 22 yaş nedir ki yani. daha çok gençsin

Back
X