Birçok derdim var...

adamavi

yüreğini mavi tut!
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
391
3
116
40
İzmir
burdaki dertleri okuyunca şükretmeli sorun etmemeliyim belki ama psikolojik olarak bunalımdayım...
3 aylık evliyiz eşimle severek evlendik izmire tayinle geldim bir anda işimi evimi ailemi arkadaşlarımı kısacası herşeyimi değiştirmek çok zorladı beni...
eşimle birbirimizi seviyoruz ama aynı evi paylaşan iki arkadaş gibiyiz vajinismusum ve beraber olamıyoruz ilk başlarda o çabalıyodu şimdiyse ikimizde bıraktık akşam olunca sadece sarılıp uyuyoruz..:kedi:
iş yerinde huzursuzum çok bencil insanlarla beraberim kafa yapıma uygun bir tek arkadaşım yok burda...
kayınvalidemlere gelince onlarsa sürekli kavga nedenimiz öyleki bırakın beni eşim bile kendi ailesiyle görüşmek istemiyor evlendiğimizden beri üzerimizden hiç çekmediler ellerini..ve ben artık çok bunaldım bu sürecin geçici olduğunu düşünüyordum hep ama geçmiyor bi türlü düzen oturmuyor işte:a015:

Öncelikle eşiniz ve siz psikolojinizi düzeltmeye çalışın,gerekirse yardım alın,
daha sonra psikolojinizi bozan neden için,jinekologtan yada uzman doktorlardan yardım alın,tedavi olun...
Allah çaresiz dert vermesin,hepsinin çaresi var arkadaşım...
kayınvalidenize gelince,evinize kesinlikle karışmalarına izin vermeyin,
onlar için eşinizle sakın kötü olmayın derim...
gerekirse yaşadığınız şehirden taşın ama
öncelik siz ve eşiniz...sakın unutmayın...
sevgiler...

kk'da da vajinismus başlığı var.. orda bu dertten muzdarip arkadaşlar birbirlerine çok yardımcı oluyorlar.. elbette tıbbi bir yardım değil ama hiç olmadı moral kazanıyorsun.. insanların da senin gibi başlayıp kaç sene sonra ilişkiye girebildiğini okursan kendini daha iyi hissedeceksindir..

cnm allah yardımcın olsun.vajınusmus ıcın tedavı olabılırsın.bu utanılacak bırsey degıldır.hıckımse ıcın esınle kavga etmemeye calıs.mumkunse evlılıgınıze dısardan mudahale edılmesıne ızın verme.sabırlı olmaya calıs arkadasım.zamanla duzelecegıne ınanıyorum.3 ay bır evlılıgın oturması ıcın cok cok erken bır zaman.hakkında hayırlısı olsun...

tşk ederim hepinize yorumlarınız için...
ben zaten ailesiyle aynı şehirde yaşamaya baştan beri karşıydım ama eşim anlamadı bunu şimdiye kadar...şimdi farkına vardı ama çekip gitmek hiç gelmemiş olmaktan çok daha zor..bide eşimin tüm akrabaları burda bir tane değil 3-4 tane kayınvalidem var onları geçtim kayınpederim 10 kayınvalideye bedel bir adam!fazlasıyla şanslıyım yani...
vajinismusa gelince önceleri çok sorun oluyodu ağlama krizlerine giriyodum şimdiyse denemiyoruz bile artık o da ısrarcı değil eskisi gibi korkuyorum sonumuz kötü olacak diye..mafoldumben

Öncelikle Vajinusmus için tedavi olmalısın canım
ınan bana kendimden biliyorum onu çözünce herşey yoluna girmeye başlıyor. Çünkü kendini daha güçlü hissediyorsun
Sen farkında olmuyorsun ama bu sorun herşeyi büyütmene yada büyük sorunların altında ezilmene neden oluyor
Bi psikiyatriye gidip hem diğer sorunlarını anlatır rahatlar halledersin hemde en fazla 1 aylık basit bi tedaviyle bu sorunu da çözersin
Ayrıca eşinle gitmen gerekmiyor ben yalnız gitmiştim
Yoksa küçük sorunlar bile çığ olup üstüne yıkılır
Allah kolaylık mutluluk ve sağlık versin

ben de baska bir şehre gelin geldim ama alıştım eşimle olayım bana yeter çünkü...
bence tek sorun yatak odanız onu boşvermekle olmaz kardeş kardeş uyunmaz canım bi şeyler yapmalısın inan ki cok cok basit ve güzel bi şey..doktora gidin..

bence kafanı kaynananlarla meşgul etme şimdilik stres herşeyin kaynağı çünkü tedavine başla eşinle mutlu olur problemini çözersen belki diğer sorunlarını birazcıkda olsa unutur daha az önemsersin

vajinusmus olayini cozersen diger sorunlarini halletmek icin kendinde daha fazla guc bulablirsin canim..
yapman gereken sadece yardim almak.. evliliginin en guzel aylarini uzulerek gecirme.. esinle birlikte bu konuyu cozebileceginize inaniyorum.. severek evlenmissiniz..
umarim atlatirsiniz :))

güzelim vajinusmus için destek almayı denesin doktor buralarda gördüğüm kadar ewliliği sarsan en önemli 3 etken;
1.cinsellik
2.maddiyat
3.kaynana fln
cinsel hayat önemsenmiyecek bişi değil..

herşeyi geçtim de şu vajinismus olayına gerçektende bir çözüm bulman lazım..zaten gündelik hayatında da mutsuz olmana sebep olur...zamanla daha da istemez duruma gelirsiniz..sonuçta seninde başkalarında eksik nir yanın yok..sonunda ölmezsin merak etme.)

evlilik kardeşlik müessesi değil ki.
sizin bu sorunu çözmeniz gerekiyor kk daki başlıktan yararlanabşilirsiniz.
çeşitli egzersizler var onları yapın birraz uğraşın çözümlenmeyecek bir sorun değil.
evli değilim ama söylenenler cinselliğin evlilikte mutluluğun yakalanmasında büyük bir etken olduğu yönünde.
bunu çözdüğünüzde sanırım diğer sorunlar daha az sizi etkileyecek.
asıl psikolojinizi bozan b u sorun bence

canım merhaba, bende senin gibi evlenerek izmire geldim ve benimde geldiğim 3 ay oldu.. bende geldiğimden beri sorun yaşıyorum.ama canım senin sorunun önemli ve yardım alınması gereken bir konu. cahil insanlar değiliz yardım almak da kötü bişey değil. bence zorlamak yanlış zaten allahtan eşin anlayışlıymış tatlım. ama bu ikinizin de ihtiyacı yani cinselliği yaşamak ikinizinde hakkı tatlım. oluruna bırakma bence bu konuda uzmanlaşmış insanlar var. haddim olmayarak yazdım bunları ama içimden geldi tatlım. umarım herşey düzelir ve yoluna girer.

Burdaki bölümde ve internetteki birçok forumda bu konunun tedavisi anlatılıyor canım. Bazı egzersiz ve nefes teknikleri yardımıyla çok kısa sürede aşabilirsin. Ama böyle boşlarsan ilerde evliliğini çok olumsuz etkileyebilir o yüzden bu konuyu savsaklamamanı tavsiye ederim. Ben şahsen sadece bir forumu takip ederek birkaç hafta içinde sorunumu çok büyük ölçüde yendim ve çok şükür şu anda normal yolla hamileyim.

canım boşver kayınvalidenle olan sorunları önce vajinusmusu yenmelisin
bunun içinde bi uzman yardımı almalısın
kendini yanlız hissetmemen içinde aynı problemi yaşayan arkadaşlarlada dertleşebilirsin moralini yüksek tutar

teşekkür ediyorum hepinize..
sizden aldığım destekle çalışmalara yeniden başlıycam:)
kayınvalidemlere gelince sonu nereye varıcak bilmiyorum ama polyanna olmaya devam..hayırlısı bakalım...

Back
X