Birden bozulan regl döngüsü

Psyco and logist

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2023
22
1
16
28
Merhaba dostlarım benim regl döngüm düzenli gidiyordu senelerdir en fazla 2-3 gün öne geriye giderdi o da çok nadir. 5 ay önce 3 hafta gecikti ve gayet dikkatli korunuyorduk yine de bir yalancı silik pozitif artımed test sonrası 3 kan testi yapıldı farklı hastanelerde ve gebe olmadığıma doktor emin olunca tarlusal verdi ve ilacın 5. Günü regl oldum. 4 aydır bu ay da gecikir mi endişesiyle bekledim ama hep 26 günde bir geldi. Bu ay yine 2 Ekim gibi olmalıydım ama hala yok. Böyle bir durum yaşayan var mı hormonlar ve ultrason normal çıkmıştı ama Amh baktırmadım. Doktor ultrasonda yumurta sayıma mı foliküllere mi bilmiyorum ama baktı var dedi ve hatta saydı diye hatırlıyorum. Negatif bir bilgi vermedi. Yaş 28 ve hala korunuyoruz.

Bütün hormon testlerini yaptırmalısın Amh muhakkak baktır genetikte erken menopoz olayı var mı

Bütün hormon testlerini yaptırmalısın Amh muhakkak baktır genetikte erken menopoz olayı var mı
Progesteron dışında her şeye bakıldı 4 ay önce normal ama chatgpt
Yumurtalık rezervin korunmuş, prolaktin ve androjenler normal. Ancak LH’nin FSH’ye göre düşük olması (LH/FSH oranı ≈ 0.34) yumurtlamanın baskılandığını düşündürüyor dedi az önce sorduğumda. 3 hafta adet gecikmesi ile gittiğim doktor neden Progesteron bakmamış kanda anlamadım onu da. Amh a gerek yok demişti bu yaşta doktor ama annemde 40 ların başlarında menapoz var. Gerçi annem babamla boşanma dönemi vs derken zor bir dönemdeydi o aralar erken girmesine sebep sinirsel şeyler midir bilmiyorum. Sizce neden bakmamış Progesteron ?

Sizin bu durumda ileride olasıklara karşı yumurtalarınızı dondurmanız gerekiyor hızlı bir şekilde yoksa çocuk için çok uğraşırsınız hocanın progesteron E 2 bakmama sebebi sanırım detaylı incelemek istememesi annenizde çok erken menopoza girmiş normalde 50 ve üstünde giriliyor çünkü

Annem 47 de kesilmis fakat strestendi diyor çünkü teyzeleri vs 60 larında menapoza girmişler. Benim durumumda hızlı bir şekilde yumurta donduracak ne var tam olarak anlamadım ciddi olan nedir durumumda ? Bilmediğim için soruyorum cidden ? E2 dediğiniz estradiol değil mi ? Ona bakılmış ve normal çıkmış. Test sonuçlarını ekliyorum hatta.

Eklentiler

• IMG_3548.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_3550.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_3549.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_3552.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Bu sonuçlar normal sadece Amh yok böyle adet kesintilerinde yumurta sorunları ortaya çıktığı için dondurma yapmalısınız dedim tüp bebek için çok uğraşıyorum hem etrafımda görüp duyduğum gelen kadınların bir kısmı adet bile zor olanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…