Birden Fazla Kedi Sahibi Olmak

Nergizolsun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2018
3.500
5.718
158
Herkese merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama evde birden fazla kedisi olanlara bir sorum olacaktı. Benim şu anda bir tane kedim var ama birtane daha almak istiyoruz.Muhtemelen kardeşini alacağız ama sonradan geleceği için kedimin huyu suyu değişir mi mutsuz olur mu bilemedim.Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı?

Bir kedi bakımı kolaydır, iki kedi bakımı daha kolaydır der atalarımız.

Yaşları ve cinsiyetleri ne kedilerin? Daha önce karşılaştılar mı, karşılaştılarsa davranışları nasıl birbirlerine?

Merhaba :)
Benim 2 kedim var . Biri 1 yaşındayken , 2. Sini buldum eve getirdim . Başlarda ilk kedim çok agresifti ona karşı . Sürekli evden kaçmaya çalışıyordu. Yaklaşık bi on gün kadar bu şekilde gitti . Şimdi kardeş kardeş takılıyorlar :) iyi bir karar almışsınız bence . Canlıların çift bakılması taraftarıyım en azından kendi türünden biri olduğunda daha mutlu oluyorlar.
Bunlar da benim kızlar 💕

Eklentiler

• DA01B557-B604-4925-9F11-2401D6B424AD.webp
    DA01B557-B604-4925-9F11-2401D6B424AD.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 222
Herkese merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama evde birden fazla kedisi olanlara bir sorum olacaktı. Benim şu anda bir tane kedim var ama birtane daha almak istiyoruz.Muhtemelen kardeşini alacağız ama sonradan geleceği için kedimin huyu suyu değişir mi mutsuz olur mu bilemedim.Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı?

Ahh 20 kediyi aynı evde baktığım zamanlar oldu :)))
Kediler şahsına münasır varlıklar, evlerini paylaşmayı ve bir arada yaşamayı pek sevmezler özellikle dişiler
Ama çok kedili dönemlerimizde erkek kedim kendisinden sonra gelen tüm yavru kedileri koynunda büyüttü diyebilirim, yetişkin olanları asla sevmedi, yavrular büyüyünce birbirlerine alışmış oldular zaten.

Bir kedi bakımı kolaydır, iki kedi bakımı daha kolaydır der atalarımız.

Yaşları ve cinsiyetleri ne kedilerin? Daha önce karşılaştılar mı, karşılaştılarsa davranışları nasıl birbirlerine?
Oğlum şu anda 15 aylık.Scotish Fold cinsi.İlk defa geçenlerde veterinerde kedilerin yanına bıraktık biraz dolandı.Bunun haricinde uzun süre başka kedi ile Yanyana gelmedi.Şu anda çok sakin ve çok mutlu ama uzun süreli tatile gittiğimizde yanlız kalırsa sıkılır diye düşünüyoruz.Sabah akşam mama vermeye gelen olacak hatta kendi evine alıp bakmak isteyen de var ama düzeni bozulsun istemiyoruz

Oğlum şu anda 15 aylık.Scotish Fold cinsi.İlk defa geçenlerde veterinerde kedilerin yanına bıraktık biraz dolandı.Bunun haricinde uzun süre başka kedi ile Yanyana gelmedi.Şu anda çok sakin ve çok mutlu ama uzun süreli tatile gittiğimizde yanlız kalırsa sıkılır diye düşünüyoruz.Sabah akşam mama vermeye gelen olacak hatta kendi evine alıp bakmak isteyen de var ama düzeni bozulsun istemiyoruz

Alacağınız kedi yavru olursa sıkıntı çıkabilir. Temelli almadan önce tanıştırma seansları yapın, bakalım tepkisi ne oluyor. En uygunu iki yavruyu birlikte almaktır.

Aynı anne babadan kardeşini alacaksanız oğlan kısırlaştırılmadıysa dişi almayın, kardeş çiftleşmelerinde engelli yavru alma olasılığı yüksek, cins kedilerde daha yüksek.

Benim oğlum British Shorthair. Yalnız kalmasın diye dişi bir kedi sahiplendik. Sürekli kavga ettiler başta. Sonra anlaştılar. Biraz karakter meselesi. Biraz da iç güdüsel. İçgüdüsel diyorum çünkü iki kedim de sokağın zorluklarını görmüş. O yüzden yer ve yemek kavgası çok yaptılar. Sonra düzeldiler. Kedilerin cinsiyetine de bağlı. Biri yavru biri erişkinse sorun yok. Aynı cinsiyettelerse sorun olabilir.

Çok tatlılar

Ben de tecrübelilere yavrusu kalsa sıkıntı olur mı diye sorayım

Yani anne doğum yapacak bir yavrusu da bizimle kalsa mesela

Eğer tekrar hamile kalacaksa yavrusu ile anlaşamaz. Annemin kedisi hamileyken eski yavrularını hiç istememişti. Sahiplendirmek zorunda kalmıştık. Doğum yaptıktan sonra her gün yalayıp sevdiği eski yavrularını gördükçe çıldırdı tekme tokat dövdü tabiri caizse. Ama tekrar yavrulatmayacaksanız gül gibi geçinirler.
Çok tatlılar

Ben de tecrübelilere yavrusu kalsa sıkıntı olur mı diye sorayım

Yani anne doğum yapacak bir yavrusu da bizimle kalsa mesela

Merhaba :)
Benim 2 kedim var . Biri 1 yaşındayken , 2. Sini buldum eve getirdim . Başlarda ilk kedim çok agresifti ona karşı . Sürekli evden kaçmaya çalışıyordu. Yaklaşık bi on gün kadar bu şekilde gitti . Şimdi kardeş kardeş takılıyorlar :) iyi bir karar almışsınız bence . Canlıların çift bakılması taraftarıyım en azından kendi türünden biri olduğunda daha mutlu oluyorlar.
Bunlar da benim kızlar 💕
Ayy yavrularım aayy kıyamam

Benim evde 3 kedim var ,en az 2 yıl arayla geldiler ,bakımı daha kolay oluyor çünkü beraber oynuyorlar ,
Kardeşini alabilirbiniz ya da diğer bir üyemiz gibi yavrusu kalabilir ,
Bir tanıdığımın evinde anne baba 2 yavru var sorun yok

Eger kediler acisindan dusunuyorsaniz iki kedi kesinlikle daha iyi oluyor. Ilk kedim baslangicta iki ay kadar kabullenmedi, ama suan 2 senedir birlikteler ilk kedim ikinci kediye asik gibi resmen. Surekli tuylerini yalar, pesinden ayrilmaz, oyunlar oynar. Dolayisiyla kediler acisindan dusunuldugunde kesinlikle ikinci kedi alinmali. Ama kendiniz acisindan dusunuyorsaniz acikcasi ben cok zorlandim. Tek cocugun varken ikinciyi yapmak gibi. Sorumluluk cok artiyor.

Bi sure alismayacaktir agresif davranicaktir ama sonradan alisiyolar birbirlerine onlar icin de hemen tanistigi kisiyle samimi olmamak var bizim gibi 😂

Her kedi eve başka bir kedi gelmesinden mutlu olmaz-mış. Bende kedimi evlendikten sonra kendi evime götürdüm. Ama çok yalnız kalıyor evde diye düşünerek yanına yavru bir kedi sahiplendim. Hiç sıkıntı çıkarmadı,yavruya karşı haşin davranmadı ama bir süre sonra benim yanıma çok gelmemeye başladı. Bir köşeye gidip oturuyordu sakince. O da scootishti. İkisi de erkekti. Kısırlaştırdım ikisinide. Sonradan gelen yavruyu operasyondan iki gün sonra kaybettim maalesef. Ama ilk kedim 10 ay sonra ilk kez benim yanıma gelip uyudu o gece. Gerçi sonra o kedimide 1 ay sonra aynı sebepten kaybettim. Ama o 1 ay çok mutlu gezdi. Evde tek kedi olmayı seviyormuş meğer. Şimdi 1 tane kedim var evde asla yanına 2.yi almayı düşünmüyorum. Belki hiç sıkıntı çıkmaz, belki mutlu olur ama benim gözüm korktu bir kere. Yani demem o ki kedinizi iyi tanıyın böyle bir karardan önce.

Kediye göre değişir. Benimki asla ve asla kabul etmez. Çok şahsına münhasır bir tip çünkü ☺️

Kediye göre değişir. Benimki asla ve asla kabul etmez. Çok şahsına münhasır bir tip çünkü ☺
İsmi ne efendim yavrunuzun?
Ay söz konusu kediler olunca bir paket tereyağı gibi eriyorum. Bildiğim bilmediğim tüm kedilere aşığım :KK200:

Back
X