Bireyi ok istediinde...

DUADA ÖYLE ISRARCI OLDUM Kİ.........
NELER NELER ETTİM..........NE DUALAR OKUDUM........
HİÇ ALAKASI OLMAYAN BİR YERDEN BAŞLADIM DUAMA..........
EN SON İSTEGİME BAGLADIM..........İYİ GEÇİŞLER YAPTIM.KONUYU İYİ BAGLADIM.
AMA OLMADI.........
ACABA ÇOKMU ISRARCIYIMDA......YARADANI SIKTIM DİYE DÜŞÜNDÜM TÖBE YARABBİ...ÇARPILACAM.....kafamçokkarıştı

OLMADI .....OLMUYOR........OLMUYACAK.........

ALLAH SONUMU HAYR ETSİN..........:Saruboceq::Saruboceq:

Her duanın bir karşılığı vardır mutlaka canım...
Kimi dualar, isteğimiz doğrultusunda gerçekleşir; kimi duaların mükafatı başka şekilde ya da başka yerde verilir...

Hiçbirimiz, hayırlı olanın ne olduğunu bilmiyoruz....

evet inanıyorum
bugüne kadar rabbim çok istediklerimi belki geç oldu ama verdi
yürekten istemek önemli :)

bugüne kadar bende neyi yürekten delicesine cok istediysem olmamıştır.tabi bende hayırlısı böyleymiş der çekilirim köşeme.ama bu kadar olmaz dedirticek kadar şanssızım bu konuda ne yazıkki:çok üzgünüm:

bir şeyi çok isterseniz olur...
ben bunu yüzde yüz garanti vererek söyleyebilirim...
olmuyorsa içinize yönelin...
siz birşeyi çok istiyor olabilirsiniz, ancak bilinçaltınız istemiyorsa o şey olmaz...
ve siz neden olmadığına anlam veremezsiniz...bilinç istiyordur çünkü...
yapmanız gereken şey korku kalıplarını temizlemek...
olmayan şeyin arkasında mutlaka bir gizlenmiş bir korkunuz vardır ve size izin vermiyordur...
istediğim herşey aktı bana bir yaştan sonra ve tesadüf değildi inanın...

nedense birşeyi çok istememeyi öğrendim ben ... ne zaman nasıl öğrendim bilmiyorum ama öğrendim...

dualarım da hep hayırlı olanı vermesinden yana...

isteklerim ; hayallerim elbet var ... hayırlısıysa gerçekleşmesi için dua ediyorum... olmuyorsa da vardır bir nedeni ; sadece huzur diliyorum ... şükrediyorum... :)

Duyguçıkmazı üyesi, olmuyorsa senin için iyi olan olmamasıdır. diye düşündün mü hiç?

TABıKı.......allahıma şükürler olsun ki...........inançlı biriyim........
duaların gücünede inannırım.....
olmuyorsada rabbimin bir bildigi vardır derim.........
şükürlerimi ederim...........
belkide hayırlısı böyledir derim..........allahım sen hakkımda en iyisini bilirsin der .......
yinede ....yarada sıgınırım..............
hayır ve şer allahtan........
benim için hayırlı olsa rabbim tabiki ol der ve zaten oda olur kimsede engel olamaz.........

çok şükürler olsun ki.......ailem ve saglıgım yanımda.......huzurumda............

allah herkesin duasını kabul etsin......hayırlısını versin...........:Saruboceq::Saruboceq:

yanlız beni güldürdün.ne yalan söyleyim...........
şu kırmızılı yer........kaydirigubbakcemile3

Allah'ıma bin şükür bugüne kadar çok istediğim şeyler hep oldu.. Çok zor oldu, ama sonunda hep oldu..

her zaman herşeyin hayırlısını istemek lazım...
hayırlıysa olsun,hayırlı değilse olmasın derim...
olmayınca bazen üzülürüm ama hayırlısı derim...
isyan etmemek lazım,bizi yaratan Allah
bizim için kötü olanı vermez...ama istemeyi de bilmek lazım...
sevgiler...

bırseylerı deli gibi istememeyi ögrendim ben sanırım ya en son ne için oturup bunu istiyorum diye düşündüm hatırlamıyorum..
içimden olsa ne güzel olur diye geçiriyorum o kadar..
büyüdükçe değişiyor herşey ya..

Allah a şükürler olsun bu zamana kadar çok çok isteyip ihlasla dua ettiğim pek çok şey olmuştur..bazen çok uzun süre istemem gereken zamanlar oldu ama ben hiç bıkmadan kabul olacağına inanarak dua ettim pek çoğu da kabul oldu..ama ben şunun da farkındayım ki (mevlananın bir sözüdür )yüce Allah bazı dualarımızı sırf rahmetinden dolayı kabul etmez , çünkü o dilediğimiz şeylerde ne çok şer gizli olabilir.ben elimden geleni yaparım , bol bol dua ederim Rabbim de çok şükür darda bırakmamıştır hiç..darda olduğumu düşündüğüm zamanlarda bile Rabbim beni hiç darda koymadın şimdi de çıkar diye dua ederim..
bir de arkadaşlar sıkıntılı bir durumla karşılaştığınız zaman "inna lillahi ve inna ileyhi raciun " deyiniz anlamı "hepimiz Ondan geldik yine O na döneceğiz "dir..bu sıkıntılarımızı hafifletecektir çünkü ne yaşarsak yaşayalım hepimizin gideceği yer aynıdır..

bi de, bişeylerin olmayacağından korktuğumuz zaman daha çok dua ediyoruz ve aslında bu olmayacağı korkusu da isteğimizin olmasını zorlaştırıyo bence..bilinçaltında yani..
bence istemekten ziyade inanmak etkili.."bu hayatta ihtiyacım olan herşey bana gelecektir"e inanmak..

bazılarımızda doğuştan sanşlı oluyoruz
istediğimiz maddi şeyler bize istemeden sunuluyor..
bu da farklı bir imtihan olabilir..
bakıyorsun hem güzel,hem başarılı,hem iyi bir işi,maddiyat....
sanki herşey o kişide toplanmış...çevremde böyle örnekler çok...
herkes kaderine razı olmalı galiba...yoksa mutlu olmak çok zor..

İş meslek okul yaşantım konusunda ne istedimse neyi hayal ettimse oldu hepsi. Hatta çok imkansız gibi görebileceğim şeyler bile gerçekleşti hayal etmem yeterli nerdeyse. Gelgelelim aşk sevgi ilişkiler konusunda neyi cok istediğiysem benden o kadar uzak oldu. Birilerinden hoşlanıyorum uzun süre boşta olduğunu da biliyorum ben hoşlanmaya başladığımda ki sadece içimden o sırada ne oluyor bitiyor müzmin bekar birden sevgili buluyor hatta nişanlanıp evlenen var. Bir kere gelmedi başıma çok geldi. İşte şu anda var istediğim idealimdeki gibi değil ama sevgi var içimde. Başka hiçbir şey aramadım arasaydım olmazdı. Çünkü hiç bir yönden benimle uyumlu değil nasip işte.

bende farklı bir boyuttan yaklaşayım. Neyden korktumsa başıma geldi.

Peki sizce bu " negatif düşünce ile kötüyü çağırmak mı" yoksa "içine doğmak, hissetmek mi" abdala malum olur hesabı :uhm:

eğer istediğin şey olmuyosaa bence bi hayır wardır........
istemeden önce hayırlıysa olsun demekte fayda wardır......
bana gelince ben içimden geçirim keşke şöyle şöyle olsun derimm....
weee olur olmayan nadirdirr.....

- Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır.
- Ne kadar beklersen bekle istendiği zaman gelecektir.
- Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir.

Murphy Kanunları' ndan:kahve:a.s

Ben anladım seni arkadasım. Ama karamsar olma. cok bi pofff lamıssın yazında. öle hissettim. sanırım hayalkırıklıgı yuklendin.
ben birşeyi ne kadar önemsersem o kadar zorlasıyor ona ulaşmam. buda önemsediğimiz seyde daha fazla detaya dikkat etmemizden kaynaklanıyor.
mesela bi ilişki düşün.ciddi değilsin.takılırsın.eglenirsin,güler, gezer, tozarsın. relakstır hayat. az önemsediğin için o sorunsuz olarak hep yakınlarındadır. uzaklassa bile uzaklastıgını farketmezsin.

bide tam anlamıyla tutkuyla baglandıgın bi ilşki düşün. gezersin,tozarsın,eglenirsin,ayrılırken kalbin acır. eve gidersin nerde şimdi ne yapıyor?kiminle? geleceğimiz ne olacak?beni benim onu sevdğim kadar seviyormu?ailesiyle uyusacazmı?......... bu liste uzaaaaaaarrr gider. ta kiiii kirli camasırlarıı nereye bırakıyor?? kim kimin ayagna bascak ilk? aldatırmı?? bebegin adı ne olsun ?? lara kadar.
bu detaylarla herşeyin tadını kacıran biziz.anın güzelliğini yasamaktansa bu bintürlü soru ile karamsarlıklara,varsayımlarla korkulara kapılıyoruz.
cok anane gibi bi yazı yazdım ama bana göre budur.
önemsediğin seyin senin istemene göre gelip yada gittiği yoktur. biz daha fazla farkında oluruz gelişinin yada gidişinin hepsi bu.
Dua etmek,iyi niyetlerle düşünmek.kalbi hiç karartmadan umutla beklemek en güzelidir. o şey olmassa bile senin kalbin tertemiz olur. o anda anlarız nasip kelimesinin önemini ve içeriğini.

Aşk basittir; Oluyosa nasiptir..olmuyosa; Has**tirrrr...
bunu sadece aska değil herbişeye uyarla.kalp agrın azalacaktır. ben öyle yapıyorum

Allahım bugüne kadar çok istediğim ve kendisinin de bana hayırlı gördüğü hiçbir dileğimi geri çevirmedi çok şükür.dualarını eksik tutmadıkça Allah hayırlı olan herşeyi nasip ediyor bizlere ;)
Hayırlı olmadıktan sonra hiç olmasın zaten herşeyin hayırlısı diyeceksin önce

Bende ne zaman birsey istesem olmaz.Hatta biseye heveslenmeyeyim
o mutlaka burnumdan gelir.Olmaz,dilegim gerceklesmez ama gerceklesse
bile mutlaka cok kötü bisey olur ve burnumdan gelir.
Kendimi dünyanin en sanssiz insani olarak görüyorum ben bazen.

Back
X