Bireysel piskoterapiye giden var mı?

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
Merhabalar her daim her sorunda tedavi ol destek al diyen hanımlar.
gittim. Önce nörolojinin verdiği ilaca başladım. Ama düzenli kullanamadigimdan en ufak olayda herseyi tekrar yasamamdan bezip 153 bireysel terapi için randevu aldım. İlk seanstan 1 gün önce başka ilçede olcme testi yapıldı herhalde psikolog için ön hazırlık sandım ama terapide en ufak fikri olmadığını gördüm.
Tekrar ufak bir test ve tanışma seansı oldu ama maalesef ben ismini randevu esnasında öğrenmiş olmak dışında hakkında fikre sahip değilim tam 50 dk cümle cümle sorunlarimdan bahsettim.notlar aldı.
Onun ağzından çıkan sadece ;
sizi buraya getiren nedir ? Özetle nedir sorununuz ? Burdan beklentileriniz nedir? Diyip durdu.
Yani boşuna gelme mi demek istedi ?
pskiyatri ile eş zamanlı tedavi önerip kendi randevu aldı benim adima.
2 hafta sonraya terapi 4 hafta sonraya psikiyatri randevum var ama ben ne olduğunu anlamadım.
Sadece terapi günü (dün) çok yorgun döndüm eve. Şimdi bana da mantıksız geliyor konuşarak ne yapabilir ki ?
Aksini yaşayan var mı zamanında benim gibi düşünüp ?

Bahsettiğiniz sey devlet destekli bir psikoterapi mi? Tam anlayamadım.
Nörolog, psikiyatrist, klinik psikolog, terapist hepsi farkli seyler. Hangisine ihtiyacınız olduğu ayırt edilmeli öncelikle.
Ben bir kac kez terapiste gittim. Cogunlukla ilk seansta sadece dinliyorlar, ne oldugunu anlamaya çalışıyorlar, arada kisa sorular soruyorlar, not aliyorlar. Genelde terapistin yaninda kendimi cok iyi hissedip, nornal hayatima döndüğümde herseyi yine ayni oluyordu bende. Seans araliklariniz cok uzak geldi bana

Başlayınca daha netleşir sanki,bir fikir edinirsin,ben de hiç gitmediğim için bilemedim,konun yukarıda dursun,bilen çıkar belki.

Yeğenim 9 yasinda. 5 senedir noroloji ilaclari kullaniyor sabah aksam. Ilac saatinin 5 dakika bilr oynamamasi gerektiginin bilincinde. 9 yaşındaki cocuktan bahsediyorum. Siz nöroloji ilaclarini kullanmadiginizi soyluyorsunuz.

Hangi doktora giderseniz gidin, iyilesmek sizin elinizde. Ilaclarinizi kullanarak, doktorlarin veya terapistlerin verdigi odevleri, egzersizleri yaparak ilerlemeniz gerekiyor. Kimsenin elinde sihirli degenek yok. Emek vermeniz gerekiyor.

Siz ne bekliyordunuz , hafızanızı fılan mı sılecekler sanıyorsunuz?
Uzun sure sız konusacaksınız evet

bir buçuk yıldır gidiyorum hayatımda verdiğim en doğru karar diyebilirim
illaki ilk bir kaç seans bu soruları sormak zorunda tanıması teşhis koyması açısından
benim psikoloğum çok sonraları bana 8 hafta boyunca kendisine güvenmediğimi bu yüzden sürekli
çevremden dolaşarak kendine açık kapı aradığını söylemişti yani gittim oturdum sihirli değnek dokunmuyor
bakın bir buçuk sene diyorum

Konu sahibi ne kaybedersiniz ki?epitopu sürüyor bir saat.
Yani o bir saat oraya gitmeseniz yapacak çok çok çok önemli işleriniz mi var?
Ama terapistin bir süre sonra size cooook iyi gelme ihtimali var
celebrian gittiğin terapist hakkında bilgi verir misin? Ben ASDEP'in psikoloğundan terapi almak istiyorum. Sonuçta vatandaş olarak bir hakkım... Ama öte yandan öyle büyük bir derdim travmam falan da yok, şükür. Boşu boşuna gitmisim gibi muamele etmelerinden çekiniyorum, acaba özel bir yere mi gitsem... Sizin süreciniz nasıldı bir yazsaniz da deneyiminizden yararlansak, belki benim gibi cekinceleri olan insanlar vardır...

Seans aralıkları nasıldı

Öyle birşey varmış aslında keşke imkan olsa en azından duyarsız olmak isterim anılarıma.
O imkanın ismi emdr.çift yönlü uyarımlarla yaşadıklarınıza karşı duyarsızlaştırma sağlanan bi terapi yöntemi.emdr yi denedim ve etkisinin geçici olduğuna inanıyorum.
Ben uzun süre terapi gördüm dinamik yönelimli terapiydi benimki. seans sıklığı verimli olması açısından haftada 1 olmalı mümkünse aynı gün aynı saat olmasını istemişti benim terapistim.sorununuza göre psikoloğun kullandığı terapi çeşidi de önemli.iyi araştırmak ve doğru kişiyle o yola girmek lazım

Hemen önyargılı olmuşsunuz..bi kaç seans gidip öyle karar verin.
Zamanla iyi olacağınızı düşünüyorum.
Tabiki ilaç ve verilen önergelere uyarsanız faydasını görürsünüz.
Ayrıca o doldurduğunuz ölçeği psikolog kendi sisteminden görüyor tabiki.
Siz kendinizi ne kadar doğru ifade ederseniz o kadar başarı sağlarsınız.

Psikologa mı gittiniz, psikiyatr a mı? Bir de özel bir yer mi, artık özel hastanelerde de psikologlar bulunuyor?

Birkaç yıl önce ben de psikologa gittim ve çok faydasını gördüm, tam sayı hatırlamıyorum ama en az 10 seans gitmişimdir, haftada birdi genellikle bazen 15 günde bir. Panik atak yaşıyordum, şu anda üstesinden geldiğim bir çok durumla o dönem baş edemiyordum o nedenle iyi ki gitmiş ve baş etme yöntemlerini öğrenmişim. Sihirli bir değnek değil kesinlikle, fakat bir bilinç kazandırdığı kesin.

Psikologa mı gittiniz, psikiyatr a mı? Bir de özel bir yer mi, artık özel hastanelerde de psikologlar bulunuyor?
psikoloğa gittim,özel bir muayenehane,
hastaneyi tercih etmedim çünkü birebir ilgilenilmek istedim,
saatin doldu diyerek şak diye terapinin ortasında kesilmek istemedim
ki yeri geldi bölmemek adına 3 saat sürdüğü bile oldu
şu an 7/24 ulaşabiliyorum,wp tan görüntülü konuşabiliyorum
hastanedekilerle bunları yapamazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…