Birgün herkes yaptıklarının bedelini çekip pişman olur mu?

Insanlar ne adi ne şerefsiz olmus ya...niye uzuyolar ki elalemin kizini.hadi uzdun ne kazandin...ne kadar sinirlendim konuya....pislik herif..daha iyisi cikar inss...ama dedigim gibi bunlarin yaptigi yanina kar kaliyor...

Ya ben açıkçası bu duygusal meselelere çok fazla "din, dua, beddua, tanrısallık" karıştırdığımızı düşünüyorum.
Evet acı çekerken, mutlu olmasını istemezken haklıyız. Ama art arda o kadar "kötü insan cezasını çeker, kötülük cezasız kalmaz, ah alan huzur bulamaz" vb. yazılmış ki, yani biz bilemeyiz kimin özünde kötü olduğunu, o da kendi açısından başkasına aşık olmuş gitmiş filan. Tek günahı anca yalan söylemek filan olabilir. Çok yüzeysel ahkamlar kesiyoruz beddua ederken filan, fazla subjektifiz.

Konu sahibi seni anlıyorum, sana lafım yok. Genel bi eleştiri yapıyorum sadece.
Ama adam herhangi bi ceza çekmeyebilir, mutlu olabilir, realist olmak lazım.
E bu kizdan ne istiyor..o zaman evli adamlarda asik oluyor aldatiyor esini..onuda hos karsilamak lazim...

Ben ne zaman nasıl unutcam bilmiyorum her gece rüyamda onu görüyorum her sabah uyandıgımda hergece yattıgımda aklımda o neler yapmıyorum ki unutmqk icin ama nereyw gidersem gideyim aklımda o suab gözü hicbişi görmüyor nasıl bqskasına asık olabıldi büyü yapılmış gibi gözü hicbirse görmüyor ve daha cok yeni diye belkide sanki onu h unutamayacakmışım ve bir baskasını sevemeyecekmiiim gibime geliyor

Ben ne zaman nasıl unutcam bilmiyorum her gece rüyamda onu görüyorum her sabah uyandıgımda hergece yattıgımda aklımda o neler yapmıyorum ki unutmqk icin ama nereyw gidersem gideyim aklımda o suab gözü hicbişi görmüyor nasıl bqskasına asık olabıldi büyü yapılmış gibi gözü hicbirse görmüyor ve daha cok yeni diye belkide sanki onu h unutamayacakmışım ve bir baskasını sevemeyecekmiiim gibime geliyor
Dur özelden yazayım sana.

Geçen gün bir konu yZmıstım buraya 8 yıllık sevgilim bana seni seviyoeum sensiz yapamam derken aramızda hicbir sorun yoklen beni 1 aylık birkızla aldattı ve birgün öncesinde senden baskasıyla evlenirsem ölürüm ben diyen bir insan bu insan öğrendikten snra aradım telefonlarımın hıcbırını acmadı spnra bir mesaj atmış hayatımda kımse yok yenin ederim kimseyi sevmiyoeumda inan hakkını helal et yazmıs sonra öğrendim ki bu 1 aylık kızla sözlenmiş yaza düğünü var geçen gün beyaz eşyalarını falan almışlar herşey tamam yani.. Cektiğim acıyo anlatmaya kelime bulamıyorum günlerce nefessiz agladım söz fotolarını görmeye yüreğim dayanmıyor düğün günü ne yapacagımı dusundukce cıldırıyorum beraber kurdugumuz hayalleri suan o birbaskasıyla yasıuor ortak bide facebook acmıs serefsiz kızla ve fotograflarını atıyor üstüne üstlük kızda aldatıldıgını bıldı halde cocugu affetti.SİZLERE SORUM SİZCE BEN NE YAPMALIYIM TEK ÇÖZÜMÜN UNITMAK OLDUGUNU BILIYORUM ZATEN BIZIM ARTIK BARISMA GİBİ BİR DURUMUMUZ YOK BENİM İSTEDİĞİM SUAN EVLENSE BİLE BENİM CRKTİĞİM ACILARIN AYNISINI ÇEKMESİNVE O PİŞMANLIGI ONDA GÖRMEK AMA SUAN COK MUTLU EVLİLİK HEYECANI SARMIS BİLE SÜREKLİ HERYERE DÜĞÜN GÜNÜNÜ YAZMIŞ.. Ben bUrda aglarken onın ymrunda değilim jicbirsey yokken ortada beni biranda nasıl silebildi anlamıyorum yardımlarınızı bekliyorum ÖZELLİKLEDE BÖYLE BİR OLAY YASAMAMIS YADA YAKINI YASAYAN ARKADASLARIM sizce bu durum nasıl atlatılır ve karsındaki insan nasıl pişman edilir..
Çok aynı olmasa da benzer bir durum yaşamış biri olarak emin ol ki, sen iyileştikçe o mahfolacak. İlahi adalet böyle işliyor. Bir defa otur iki dakika mantıklı düşün. Bu adamla evlenen insan mutlu olur mu ? Kızı aldatmış kız onu affetmişse o adam kızı bir daha aldatmaz mı ? Bu evlilik sürer mi, sürse de bir cehennemde farkı olur mu ? İkisininde sonunun ne olacağı belli. Sen şükretki o adamla evlenen sen değilsin. Bir başkası kendini ateşlere atıyor sen değil. Sen şuan acı çeksende paçanı, hayatını karartmaktan kurtarmış durumdasın. Şuan zor ama acın hafifleyince bunları daha iyi idrak edeceksin. Acına gelince. O da elbet bitecek, hangi acın baki kaldı bugüne kadar, bu da öyle bitecek. O şerefsizi takip etmekten vazgeç, hayatına ve yoluna bak asla kafanı geriye çevirme. Allah'ın adaleti tahmin edemeyecğein kadar büyük. Çok büyük haksızlığa uğramış kullarına er ya da geç çok mutlu bir hayat bahşediyor. Bunlardan biri de benim :) O yüzden sadece sabret ve yoluna devam et, gerisi Allah'ta :)

Gercekten geciyor mu suan sanki hiç unutamayacakmışım bu yara hep kanayacakmış gibime geliyor

ayy hemde nasıl unutacaksın, sağlıksız bir ilişkiden çıkmak gibisi var mı nefes alıyor kardeşim, kendinize zaman ayırın bol bol, spor felan yapın imkanınız varsa, biz onu kursa yazdırmıştık

Çok aynı olmasa da benzer bir durum yaşamış biri olarak emin ol ki, sen iyileştikçe o mahfolacak. İlahi adalet böyle işliyor. Bir defa otur iki dakika mantıklı düşün. Bu adamla evlenen insan mutlu olur mu ? Kızı aldatmış kız onu affetmişse o adam kızı bir daha aldatmaz mı ? Bu evlilik sürer mi, sürse de bir cehennemde farkı olur mu ? İkisininde sonunun ne olacağı belli. Sen şükretki o adamla evlenen sen değilsin. Bir başkası kendini ateşlere atıyor sen değil. Sen şuan acı çeksende paçanı, hayatını karartmaktan kurtarmış durumdasın. Şuan zor ama acın hafifleyince bunları daha iyi idrak edeceksin. Acına gelince. O da elbet bitecek, hangi acın baki kaldı bugüne kadar, bu da öyle bitecek. O şerefsizi takip etmekten vazgeç, hayatına ve yoluna bak asla kafanı geriye çevirme. Allah'ın adaleti tahmin edemeyecğein kadar büyük. Çok büyük haksızlığa uğramış kullarına er ya da geç çok mutlu bir hayat bahşediyor. Bunlardan biri de benim :) O yüzden sadece sabret ve yoluna devam et, gerisi Allah'ta :)

çok tesekkurler sözlerin için.. artk unutacakmısım gibi gelio banada .. peki ya senin nasıl oldu? sen nasıl unuttun ? o sonradan yaptıklarına pişman oldu mu

ayy hemde nasıl unutacaksın, sağlıksız bir ilişkiden çıkmak gibisi var mı nefes alıyor kardeşim, kendinize zaman ayırın bol bol, spor felan yapın imkanınız varsa, biz onu kursa yazdırmıştık

ilk baslar gercekten tarifsiz bi acı oluo ama unutacam dıye bı umut dogdu içime insallah unuttur bende bıgun mutlu olurum cok istiorm

benimde tutmasini istedigim bekledigim ahim var
ancak o zaman icimdeki bu aci dinicek
ahirete kalmasin bu dunyada goreyim istiyorum
insallah gorucem yoksa ilahi adalete olan inancim sarsilicak diye korkuyorum

Herkes elbette ettigini bulur diye düsünüyorum. Kimsenin ahi kimsede kalmaz. Allah yarina birakir ama yanina birakmaz.

"Üzdügün kadar üzülürsün" - Cok güzel bir söz. Senin yasadiklarini, sana yasatilanlari, acilarini. Hepsini Allah biliyor görüyor, dahasi varmi? Allaha havale et o insani ve önüne bak. Herkes ettigini bulur.

Kişiye bağlı ...pişman olabilir ,ama umrunda olmayıp hayatına devamda edebilir

Öyle bir insandan kurtulduğun için şükret canım ve irdeleyip durma artık. Kapat sosyal site hesaplarını görme mecbur değilsin görmeye ve böyle bir insanı sevmen kendine hakaret etmekle eş değer olduğunu GÖR ...Herkesin hayatından geçiyor bir takım böyle acılar acaba o mutsuz olur mu olacak mı diye hayıflanmak yerine kendine yeni MUTLU bir hayat kur. Sonrası gelir zaten bu dünyada yada ahirette herkes ne yaparsa onu bulur sen görürsün göremezsin o başka canım..

Cok uzuldum canim. Allah yardim etsin bir an evvel kurtarsin bu durymdan seni cok zor bun yapmak ama sessiz kalmak zorundasin yapacagin en mantikli sey bu ve gercekten susmak karsindaki insana verdigin en buyuk cezadir zaten. Serefsizlik yapmis evet ama Allah bunu goruyor emin ol cok uzun surmeyecek mutlulugu vicdan var ya bu vicdan insani surundurur mahfeder resimlere falan bakip aci cektirme kendine yoluna bak evet cok zor bir durum anliyorum ama ancak bu sekilde savasi kazanirsin. Soyle bir laf var ne kadar dogru yaziyorum bilmiyorum ama hatirladigim kadariyla biyle olsa gerek. Mutluluk kelebek gibidir ne kadar kovalarsan o kadar kacar herseyi oluruna birakirsan hic ummadigin bir zamanda gelip omzuna konar. Canim baska seylere adapte et kendini. Allah yardimcin olsun biz burdayiz senin yanindayiz

Tabiki gun gelecek herkes yaptigi. Kotuluklerin bedelini odeyecek. Allah her zaman iyilerin ve temiz kalplilerin yanindadir sen ister uzul ister uzulme bu devran donecek kardes senin yuzun gulerken o kaybettiklerine yanacak ve sende buna sahid olacaksin gorursun

Tabiki gun gelecek herkes yaptigi. Kotuluklerin bedelini odeyecek. Allah her zaman iyilerin ve temiz kalplilerin yanindadir sen ister uzul ister uzulme bu devran donecek kardes senin yuzun gulerken o kaybettiklerine yanacak ve sende buna sahid olacaksin gorursun

umarım bu dedıgın olur ve gözyaslarımın bedelini ALLAH ona sorar.. tek duam dileğim bu yaptıklarına pişman olması ama ona ragmen o çok mutlu hergun bıtane resım paylasıorlar facebookda bense aglıorm sadce dugun gunlerı ne yapacam bılmiorm soz gunu nefessiz agladım ocakta buuyuk nısanları var.. cocuk daha askerlııgını yapmadı uzun donem askerlık yapacak

umarım bu dedıgın olur ve gözyaslarımın bedelini ALLAH ona sorar.. tek duam dileğim bu yaptıklarına pişman olması ama ona ragmen o çok mutlu hergun bıtane resım paylasıorlar facebookda bense aglıorm sadce dugun gunlerı ne yapacam bılmiorm soz gunu nefessiz agladım ocakta buuyuk nısanları var.. cocuk daha askerlııgını yapmadı uzun donem askerlık yapacak
Olur gorursun Allahin adaleti buyuk ve agir olur bakma ilgilenme fotolarla uzaklas bu konulardan ugrad bul kendine kafa dagit uzulme baska seylerle ugrasmak iyi gelecektir acini gercekten anliyorum oldursen ancak rahatlarsin o kadar ofkelisin su anda ama degmez degmez olan sana olyr birak bu isi Rabbim halletsin sen inancli ol bol bol dua et yeter huzur bulursun

çok tesekkurler sözlerin için.. artk unutacakmısım gibi gelio banada .. peki ya senin nasıl oldu? sen nasıl unuttun ? o sonradan yaptıklarına pişman oldu mu

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama merak ettim acikcasi.

Konu sahibi merak ettim nasilsiniz?

Back
X