• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biri akıl versin nolur:(

angela45

eriyorum..
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
144
0
96
İzmir
arkadaşlar iyi geceler. benim sorunum şu: 3 yıllık evliyim ilk yıl çalıştım.işim vardı.2. yılda çalışmadım sınavlara hazırlandım bütün sene.evliliğimizin 3 yılında ise tekrar iş hayatına devam ettim 1 yıl çalıştım.ama bu yıl çalışamıyacağım yani şuandada 3 aydır boşum çünkü hamileyim son aylarım yakında doğum olacak nasipse.ve bu durumda evin yükü eşimde ev kira,dükkanı var o kira.faturalar derken görüyorumki çok zorlanıyor.ama yapacak bişi yok.ben çalışmıyorum şuan onun eline bakıyoruz.bana arada harçlık veriyo.bende eve yiyecek alışverişi falan derken.para bitiyo tabi.bende para bitti diye sölüyorum.nezaman bitti yha diyo.çok bi laf sölemiyo.cimri de değil aslında normalde ama işte ben de böle kendi kendime üzülüyorum.sizce neyapmayalım.önümüzdeki 4-5 ayda çalışamıcam bu gidişle malum çocuk küçük olucak.bu ayları nasıl geçirmeliyim.birbilen varmı?aynı durumda olan?yoksa benmi büyütüyorum?işin içinden çıkamadım bi türlübilmiyorumkismile

çocuğunuz bereketiyle gelir inş
başınızda iki tane kira derdi var zor gerçektende
zaten az kalmış doğuma biraz daha sıkın dişinizi
allah yardımcınız olsun

çocuğunuz bereketiyle gelir inş
başınızda iki tane kira derdi var zor gerçektende
zaten az kalmış doğuma biraz daha sıkın dişinizi
allah yardımcınız olsun

saolun çok teşekkürler.amin.ama şu önümüzdeki 5-6ayı nasıl geçiricem?tecrübeli arkadaşlar.devamlı evde olan çalışmayan ev hanımları sizin fikirleriniz nedir?:2:

Gercekten tek maasla gecinmek degil Türkiye`de tüm dünyada cok zor.
Esine fazla yüklenme, onuda anlamak lazim, bence idareli davranip hayirlisiyla cocugunu saglikli bir sekilde kucagina alirsin canim.
Ama dedigim gibi kolay degil esinide anlamaya calis, Allah baska dertler sorunlar vermesin.

Hamılelık dısında senın durumunda sayılırım.
Evımız kıra degıl ama, yenı aldık ve kredı oduyoruz.
Ustelık 6 ayda bır 5,000 TL kadar.
Esım ıkı ıs yapıyor, her ıkı ıse ortak ve bu ıs yerlerının kıra, fatura gıbı gıderlerı var.
Ben yaklasık bır aydır calısmıyorum, ıs arıyor bulamıyorum.
Evde sıkıntıdan patlıyorum, fakat esıme mumkun oldugunca yansıtmamaya gayret edıyorum.
Gıderlerımızı olabıldıgınce kısıyorum, mutfak masrafımız oldukca azdır.
Fakat sen bunu hamıle bır bayan olarak yapmamalısın.
Bebegıne ve kendıne ıyı bakmalısın.
Orgu bılıyorsan, belkı bere, atkı yapıp satabılırsın.
Hem ruhen dınlenırsın, hem evınıze katkıda bulunur, mutlu olursun.
Dılerım bebegınızı saglıkla kucagınıza almak nasıp olur.
Hayırlı bır evlat,
sıkıntılarınızı hafıfleten bır melek olur.

Sadece hamilelik yüzünden mi çalışmıyorsunuz?
Gebeliğiniz riskli değilse ücretli öğretmenlik,dersane öğretmenliğine başvursaydınız iyi olurdu...
Branşınızı bilmiyorum ama evde özel ders de verebilirsiniz. Diğer öğretmenler 30 lira alıyorsa siz 10 lira alın.. Evinize katkı sağlarsınız diye düşündüm..
Sağlılka huzurla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim..

teşekkürler.herkese.buradaki etrafımda olan arkadaşlarda.sen doğum yapıcan sonra nasipsede çalışırsın.millet ölemi yıllardır evde yayılan ev hanımları var dert etme evlenmiş birkere sana bakmak zorunda tabiki diyorlar.ama ben eşimin yüküne üzülüyorum yinede.evde ders falan veremem.anasınıfı öğretmeniyim çünkü.ayrıca ücretli öğretmenlikte gitmessen maaş alamıyon.sigortan yatmıyor.falan filan düzenli değil o.onuda yaptım zaten 3-4 yıl biliyorum şartları.neyse şuan konu böle.hayırlısı diyorum.Allaha dua ediyorum.şükrediyoruz halimize

Hamılelık dısında senın durumunda sayılırım.
Evımız kıra degıl ama, yenı aldık ve kredı oduyoruz.
Ustelık 6 ayda bır 5,000 TL kadar.
Esım ıkı ıs yapıyor, her ıkı ıse ortak ve bu ıs yerlerının kıra, fatura gıbı gıderlerı var.
Ben yaklasık bır aydır calısmıyorum, ıs arıyor bulamıyorum.
Evde sıkıntıdan patlıyorum, fakat esıme mumkun oldugunca yansıtmamaya gayret edıyorum.
Gıderlerımızı olabıldıgınce kısıyorum, mutfak masrafımız oldukca azdır.
Fakat sen bunu hamıle bır bayan olarak yapmamalısın.
Bebegıne ve kendıne ıyı bakmalısın.
Orgu bılıyorsan, belkı bere, atkı yapıp satabılırsın.
Hem ruhen dınlenırsın, hem evınıze katkıda bulunur, mutlu olursun.
Dılerım bebegınızı saglıkla kucagınıza almak nasıp olur.
Hayırlı bır evlat,
sıkıntılarınızı hafıfleten bır melek olur.

AMİNNNNNNNNNNNNN... SAOLUN CNM :CüvCüv:

canını sıkma canım 5-6 ay çok değil zaten çabucak geçer
ben ev hanımıyım 3 de çocuğum var ikisi okula gidiyor
bizde tek maaşla geçiniyoruz.bence insan idaresini yapabildikten sonra fazla lüks tüketime kaçmadıktan sonra geçinebilr diye düşünüyorum.a.s
sonuçta herkesin sıkıştığı zamanlar olur bunu kafanda büyütmeyerimseniben

Canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah,
rabbim bebeğinin bereketini verir inşallah.

Angela45, canım eve yiyecek alışverişi felan derken para bitiyor demişsin.
Şu an çalışamayacak durumda isen eve fazladan para zaten giremez ama benim sana tavsiyem şöyle ki; alışverişi sen yüklenme, eşinle beraber yapın evin giderlerini eşin halletsin.
Bi markete gidiyoruz çok büyük miktarlar tutuyor, evin eksiği hiç bitmiyor...
Alışveriş yükünü üstlenip; para yetiştirme sıkıntısına çok girersen bebeğine de zarar verir stres canım rabbim korusun.
Ne derece tavsiye niteliğinde olur bilmem ama doğum yapana kadar mali konulardan uzak dur biraz canım, sana çok bi harçlık vermesine de gerek kalmaz böylece.

Canım bi de anasınıfı öğretmeniyim demişin iptal edilen kpss ye gircek misin? Sizin branşın puanları sözleşmeli alımda 45-50 ye kadar düşüyor, 2en geç 2 ay sonraya yeni sınava göre atamalar yapılır, 1 ay var sınava eğer gireceksen çok iyi bir fırsat, verimli değerlendirirsek hemipiz inşallah atanabilirz canım.

Canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah,
rabbim bebeğinin bereketini verir inşallah.

Angela45, canım eve yiyecek alışverişi felan derken para bitiyor demişsin.
Şu an çalışamayacak durumda isen eve fazladan para zaten giremez ama benim sana tavsiyem şöyle ki; alışverişi sen yüklenme, eşinle beraber yapın evin giderlerini eşin halletsin.
Bi markete gidiyoruz çok büyük miktarlar tutuyor, evin eksiği hiç bitmiyor...
Alışveriş yükünü üstlenip; para yetiştirme sıkıntısına çok girersen bebeğine de zarar verir stres canım rabbim korusun.
Ne derece tavsiye niteliğinde olur bilmem ama doğum yapana kadar mali konulardan uzak dur biraz canım, sana çok bi harçlık vermesine de gerek kalmaz böylece.

Canım bi de anasınıfı öğretmeniyim demişin iptal edilen kpss ye gircek misin? Sizin branşın puanları sözleşmeli alımda 45-50 ye kadar düşüyor, 2en geç 2 ay sonraya yeni sınava göre atamalar yapılır, 1 ay var sınava eğer gireceksen çok iyi bir fırsat, verimli değerlendirirsek hemipiz inşallah atanabilirz canım.

evet cnm tekrar kpss giricem.ayrıca iyi dilekleriniz için çok saolun AMİNNNN cümlemize.Allah çok büyük.şükür halimize yuvarlanıp gidicez artık.saolun teşekkürler:1rolleyes:

evet cnm tekrar kpss giricem.ayrıca iyi dilekleriniz için çok saolun AMİNNNN cümlemize.Allah çok büyük.şükür halimize yuvarlanıp gidicez artık.saolun teşekkürler:1rolleyes:

Canım tüm kpss ye gireceklere dua ediyorum ben. Öyle adi bir şekilde hakkımıza girildi ki,o kadar çok insanın canı yandı ki, ama rabbim hakkımızı bırakmadı o hırsızlara da yaptıkları ortaya çıktı.

Çok güzel bir fırsat canım aman iyi değerlendir 1 ayı, ataman olursa zaten rapor alırsın hemen doğum için 3 ay öncesinden alma hakkın var, bebeğin doğar, 3 ay sonra işine başlarsın canım inşallah, tabi bu arada maaşını da alırsın güzelce.

Ne deyim bebeğinin rızkını, sana atama nasip ederek gönderir inşallah rabbim.

Mutfak alışverişlerini falan eşiniz yapsın, o zaman paranın nasıl bittiğini görür ve size de bir daha bu soruyu sormazyerimseniben

Back
X