Biri bana sufle ve cheesekek yapsinnn lutfennnnn:::(((

redrumf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
17
2
36
Ankara
Ya ewde kacinci suflem ve cheesekekim.... Her seferinde simdi olacak diyorummm sonra hoooop cope :::((((( eminimmm cok guzel yapiyorsunuzdur lutfen bana da bir el atin benim pastalarimida fix e edinnn

cnm bnm cheesecake tarifim çok güzel ilk denememde harika olmuştu istersen verim tarifini?

versene :D bizde faydalanalım :D

Malzemeler;
Taban için;*1 paket burçak bisküvi,
*50 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Üst malzemesi;
*800 gr labne peynir,
*1 su bardağı toz şeker,
*3 adet orta boy yumurta,
*200 gr krema,
*3 yemek kaşığı un,
*2 paket vanilya,
*1 su bardağı parça çikolata,
*1 su bardağı frambuaz.
Hazırlanışı;
1.20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın alt tabanını yağlı kağıt ile kaplayalım ve fırınımızı 150 dereceye ayarlayarak ısıtalım.
2.Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
3.Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.
4.Karışıma parça çikolata ve frambuazı hafif unlayarak ekleyelim ve spatula ile hafifçe karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıba dökelim.
5.Kalıbı kendisinden biraaz daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtarak fırına verelim ve yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim.
6.Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecake i içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletmeye özen gösterin. O kadar vaktiniz yoksa en az altı saat buzdolabında bekletin ki; tadı tam olarak otursun.
7. Soğuyan cheesecake dilimlerini ben bu sefer düzgün olmaları için iple kestim. gerçekten de bıçakla kesilenden çok daha düzgün oldu. Cheesecakeinizi dilerseniz üstüne frambuaz, pudra şekeri ve çok az suyun mikserde karışımı ile oluşan frambuaz sosundan dökerek de servis yapabilirsiniz. Dilersenizde sade servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Frambuazlı Sos İçin
Yarım paket dondurulmuş frambuaz
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Sosun Hazırlanışı:
Malzemeleri ocakta pişirdikten sonra rondadan geçirin. Sosu ılıdıktan sonra aynı şekilde ılık olan cheese cake in üzerine dökün.

Not: Ben kek içine damla çikolata koymuyorum , ayrıca kelepçeli kalıpı direk fırına koyuyorum su dolu kap içinde pişirmiyorum.

Gercekten tesekkur ederimmm ... artikk sinirlerim iyice bozuldu cunku :::(((( su migrosta satilan cheesekekin hayraniyimmm ama daha birkez bile yakinindan bile gecemedimmm:::(((( birde madonun akiskan suflesinin ....:)))) amma zormus pasta tutturmakkk gercekten ama yilmak yokkk:)))) son birsey sacma olacak ama Bir su bardagi deyince bardak nedir acaba:::(((( gicik oldummm puft .... Yemek kasigi olarak bakincada un seker sut Hepsi farkli mi oluyor acaba.....:(((

Son düzenleme:
Back
X