- 2 Ekim 2014
- 585
- 183
- 33
- 29
- Konu Sahibi Kahvedelisiii
Amin :)amin darısı başınıza insallah vakti geldiginde:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin :)amin darısı başınıza insallah vakti geldiginde:)
Saklamak bana yük oldu o yüzden söyledimben 9 sene yakalanmadım babamada sen de ne korku varmışta söylemişsin.
Baban hem haklı hem haksız.
Sende şuan okuyosun evlenmek istesen çok vakit var ne diye söylüyosun ki ?
İnşallah zamanla babamda öyle olur :) Mutluluklar dilerim :)İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde öğrenciyim,eşim liseden terk.Gayet güzel anlaşıyoruz şimdilik. Ailem ilk zamanlar babanın verdiği tepkiyi verdi, onu tanıdıkça ne kadar çalışkan hırslı olduğunu gördükçe şuan eşimi benden ayırmıyorlar. İlk zamanlar babamda aynı tepkiyi vermişti. Anlaşacağınızı düşünüyorsan biraz çabala..
Doktorayı ben değil babam istiyor ben yüksek lisansımı yapıp meslek lisesinde öğretmen olmak istiyorum.Erkek arkadaşımla da her ne kadar ayrılmış olsakta eğitimine devam edecek. Gün doğmadan neler doğar. Teşekkür ederim :)Babaniz cok hakli ama eger adaminizi cok sevdiyseniz devam edin. Fakat kendiniz suna katlanacaksiniz:
- Sizden daha az donanimli ve az kazanan, muhtemelen kendini sizin kadar egitme frsati yakalayamayacak bir kocanin size ayak uyduramamasi. mesela siz doktorayi bitirnce akdemisyen olursaniz o belki ticarretle ugrasacak, vasat bir vatandas olarak kalacak, siz ilerleyeceksiniz.
- Bu kocanin olasi bir asagilik kompleksi, daha az kazanmanin getirdigi kiskanclik
- Farkli sahalarda gecen hayatiniz yuzunden ortak ilgi alani bulamamak
- Deger yargilarinizin cok farkli olmasi
Yani su analojiyi dusunun. Yaz tatilini bir yuzme havuzunda mi yoksa mayin tarlasinda mi gecirmek isterdiniz? Bu yaptiginiz ikincisi. Ama ask nelere kadirdir. Ask varsa ikiniz de gelismek ve birbirinize ulasmak zorunlulugu hissediyorsaniz iyi bir secim olabilir. Ancak sectiginiz yol cok cok riskli, baba o yuzden hakli.
- Babanizin beklentisinin aslinda cok da yanlis olmamasi (ayni dalgaboyunda insan bulmak iyi bir seydir ama garantisi yoktur)
Bana sakin doktoradan vazgectim demeyin, yaptiginiz en buyuk yanlis o olur.
Babanin aldigi egitim pek ise yaramamış sanki? 4-5 kocada mi mutlu olacaksin ne demek?Cuma günü babama sevgilim olduğunu açıkladım. Tek sordu soru burda mı oldu. Ben başka şehirde okuyorum. Ailemin olduğu şehire gitmiştim bende burda dedim hayırlısı olsun kızım dedi. Ertesi gün detayları öğrenmek için evi aradı. Okulunu bırakmazsın değil mi dedi asla dedim peki 35 yaşında mı dedi saçmalama baba dedim peki kaç yaşında dedi bende benden 2 yaş büyük dedim ki ben 21 yaşındayım. Tahsil durumu ne dedi. Lise bitmek üzere üniversite sınavlarına hazırlanıyor dedim. Benim de üniversite 2 bitmek üzere. Orta okul terk yani öyle mi dedi hayır lise dedim. Sende dışardan bitirmişssin baba ve şimdi çok başarılısın dedim. Babam orta okul terk şimdi ikinci üniversitesini okuyor kaç tane örnek var dedi sen varsın yeter dedim. Eve geldi ve erkek arkadaşımın ismini öğrendi. Bir ara aynı işyerinde çalıştıkları için babam tanıyor. Sen kaç para maaş alacaksın o kaç para maaş alacak sen adamamı bakacaksın üstelik sen onun kaç katı üstünsün. Evleneceğin kişi aldigibir adım ötende olmalı sen okuyacaksın doktoranı yapacaksın dedi. Ben asla okumayacağım demedim bitireceğim zaten ama erkek arkadaşım da bir hata yapmış farkında var düzeltmek için çabalıyor. Babam sana 1 ay müsade düşün ama kesinlikle iletişime geçmeden sonra karar ver dedi. Erkek arkadaşım da asla ayrılmak istemiyor ben mücadele ederim diyor. Bende severek ayrılmak istemiyorum. Varsa sıkıntılar kendim farkında varıp ayrılmak istiyorum ama babamı da üzmek istemiyorum sürekli içiyor zaten bir sorun oldu mu daha çok içiyor ben ne yapacağım. Babam ondan özür dileyip bitirmemi istiyor. Sen onunla mutlu olamazsın çocuğun olsa yine bakarız ama sen 4-5 koca da mı mutlu olmak istiyorsun dedi.Bir de erkek arkadaşım çalışıyor. Aşçı Chef yardımcısı ki chef yardımcısından daha çok biliyor chefini ona soruyor. İşletme müdürü fark etmiş bir yer açmayı düşünüyorlar erkek arkadaşımı da başına geçirmeyi düşünüyorlar ve babam bunu bir başarı olarak görmüyor.
Ağır konuşup vazgeçirmek istedi.Babanin aldigi egitim pek ise yaramamış sanki? 4-5 kocada mi mutlu olacaksin ne demek?
Ne alakasi var, ben halen anlamadim?Ağır konuşup vazgeçirmek istedi.
Haklısınız :)21 yasindasin. Lisansi bitirmen 23. Yuksek lisansi bitirmek 25. Doktorani bitirmen 30. Erkek arkadasinda o zamana kadar lise univ herhalde bitirir. Baban cok yuksekte guzelim
O böyle bir yol izleyince vazgececeğimi yanlış bir şey yaptırdığımı hissettirdiğimi düşünüyor.Ne alakasi var, ben halen anlamadim?
Yontemleri yanlis..O böyle bir yol izleyince vazgececeğimi yanlış bir şey yaptırdığımı hissettirdiğimi düşünüyor.
Peki nasıl kabul ettirdiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin :)Baban seni düşünmekte haklı olsa da davranışları oldukça yanlış. Çok benzer yollardan geçtim. O dediğinde ayrılsaydım şu an 7 yıllık sevgilimle sözlü ve ilk günkü gibi aşık olamayacaktım.
Keşke o da anlasa bu durumu :)Yontemleri yanlis..
Oldu valla.şimdiden söylemen gereksiz olmuş