Biri dur desin artık!!!

_aTaLaNtE_

AMANNN TIRTT:)
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.483
27.396
428
Ya arkadaslar benim derdim hergun bi yenisini gördugumuz kadına yönelik şiddet.
Anlamiyorum nasil bu kadar bencil olabiliyo erkekler.Nasil dunyanin kendi etraflarinda döndugunu dusunup bu tarz girisimlerde bulunabiliyorlar.
O kadar zoruma gidiyor ki artik izledigim duydugum gördugum ve yasadigim şiddet olaylari.Kanıma dokunuyor desem yeridir.
Tv de izledikce oturup ağlıyorum.Yazık.Aslinda ölen kadınlar değil insanlık,merhamet,medeniyet ölüyor.Ve biz hic birsey yapamiyoruz.
Belki bende bu kaderi paylasan bi kadın olcam.Belki benim gibi niceleri...
Ama biri dur desin artık.Yazık.Cocuklar babalarının annelerini dövdügünü öldürdügünu görmesin.Bu cocuklar böyle büyümesin....
Sadece yazmak icin konu acmadım.Amacım sadece icimi yakan bu derdi paylaşmaktı.Tesekkur ederim...:KK61:

Ülkemizde hala beyimdir döver de sever de mantığı tasıyan kadınlar var.
Dayak yiyip snrasında kocasının özürüne kanan kadınlar var.
Buna razı olan çok kadın var , ben de çok üzgünüm kadınlara da kıızyorum , kendilerini bu kadar ezdirdikleri için.

Tutarlı kararlı olunmadığı sürece böyle maalesef. Bunı sağlayacak kadınlardır. Kadın Hakkı da yok gerçi. Az önce bir yazı okudum. Aynen o durumdayız isteyene atarım. Erkekleri de yetiştiren kadınlar çünkü

Son düzenleme:
Karısını dövene şaşırmıyorum otobüste elalemin kızına mini giydi diye tekme atabilen ve pişmiş kelle gibi sırıtan adamı gördükten sonra. Durumun vehametine bakın ki hiç tanımadığı birine onca insanın içinde bunu yapabilen evde karısına çocuğuna neler yapmaz. Dahada vahimi caydırıcı ceza almıyor bu adamlar. Öldüren aldattı diyor çıkıyor işin içinden çünkü aldatmak adam öldürmekten kötü birşey! Yada akli dengesi yerinde olmuyor,cinnet geçirmiş oluyor oluyorda oluyor. Deniz Seki uyuşturucudan yatıyor ama bu adamlar salıveriliyor en basidinden. Tamam uyuşturucu kullanmak satmak suç ama kasten adam öldürmek ,sokakta birilerini dövebilmekde ciddi suç olmalı. O adam sırıta sırıta serbest bırakılıp pişmanda değildi,başka sebeplerle (halkın tepkisi yüzünden oda)içeri alındığı an adalet bir kadın adı olarak kaldı bence ülkemizde.
Cezalar caydırmıyor diyorum başkada birşey demiyorum.

Karısını dövene şaşırmıyorum otobüste elalemin kızına mini giydi diye tekme atabilen ve pişmiş kelle gibi sırıtan adamı gördükten sonra. Durumun vehametine bakın ki hiç tanımadığı birine onca insanın içinde bunu yapabilen evde karısına çocuğuna neler yapmaz. Dahada vahimi caydırıcı ceza almıyor bu adamlar. Öldüren aldattı diyor çıkıyor işin içinden çünkü aldatmak adam öldürmekten kötü birşey! Yada akli dengesi yerinde olmuyor,cinnet geçirmiş oluyor oluyorda oluyor. Deniz Seki uyuşturucudan yatıyor ama bu adamlar salıveriliyor en basidinden. Tamam uyuşturucu kullanmak satmak suç ama kasten adam öldürmek ,sokakta birilerini dövebilmekde ciddi suç olmalı. O adam sırıta sırıta serbest bırakılıp pişmanda değildi,başka sebeplerle (halkın tepkisi yüzünden oda)içeri alındığı an adalet bir kadın adı olarak kaldı bence ülkemizde.
Cezalar caydırmıyor diyorum başkada birşey demiyorum.
Ìste bunu bi türlu anlayamiyorm.O adami yetistiren anne nasil bi kadin://

Bi yazı görmüştüm çok hoşuma gitti

KADIN KADINDIR!
ÇİÇEK BABANDIR !!

oğlunu şehazade gibi yetiştiren herşey oğluma feda olsun diyen kadınlar-adamlar ve kızını ezik yetiştiren herşeye sus kocandır ne yaparsada yapsın katlan diyen anneler-babalar olduğu müddetçe ve bu çocuklar büyüdüğünde ben karımı döverim ulan kimse karışamaz beni kocam döver de sever de hem normalde iyi biri sadece sinirlenince vuruyo diye savunan kadınlar oldukça siz,ben,biz sadece üzüldüğümüzle kalırız.

ben üzülmeyi bırakıp böyle anne ve babaların yetiştirdiği çocuklardan çocuğumu nasıl korurum diye bakıyorum artık.

Kemal sunalın kapıcı fılmınde karısını doverken komsular mudahale edıyorlar, karısıda dıyor kı kocam tabı doverse severde sanane ...

oğlunu şehazade gibi yetiştiren herşey oğluma feda olsun diyen kadınlar-adamlar ve kızını ezik yetiştiren herşeye sus kocandır ne yaparsada yapsın katlan diyen anneler-babalar olduğu müddetçe ve bu çocuklar büyüdüğünde ben karımı döverim ulan kimse karışamaz beni kocam döver de sever de hem normalde iyi biri sadece sinirlenince vuruyo diye savunan kadınlar oldukça siz,ben,biz sadece üzüldüğümüzle kalırız.

ben üzülmeyi bırakıp böyle anne ve babaların yetiştirdiği çocuklardan çocuğumu nasıl korurum diye bakıyorum artık.

Bunlara katılıyorum. Bir de sinir olduğum bir konu daha var. Erkek çocuklarının cinsel organlarını kutsallastirmalari. At oğlum amcaya findigini bilmem neyini sinir bozucu davranislar

Elinden bir şey gelmeyen, çaresiz kadınlara bir şey demiyorum (töre - aile baskısı vs...)
Ama göre göre evlenen, ayyy beni kıskanıyor ne güzel diyen, kocamdır döverde severde diyen, aile içinde her şey olur diyen, mağarasından dün çıkmış adamı alıp koca yapan, çalışmak zor gelip de olsun arada bir dövüyor ama iyi insan diyen, çocuk için katlanıyorum diyen kadınlara acımıyorum öncelikle . Göz göre göre yapılan hatalar bunlar

Erkeklerden önce kadınların eğitilmesi lazım, erkek çocuk gibidir idare edilmelidir mantığının her konuda terk edilmesi şart. Kocasız yaşayamam başımda biri olmalı bahanelerine sığınılmamalı, kadın kendi gücünü ve değerini bilmeli

Kanunların düzeltilmeyeceği çok açık, maalesef ki erkek egemen toplumda erkeğe hak veriyor yasaların çoğu. Koyulmuş olan bir çok kanun da uygulanmıyor ya da yetersiz uygulanıyor (uzaklaştırma ve koruma kanunları, sığınma evleri gibi ) bunlar göz önüne alınarak, önce kadınlar eğitilmeli çünkü bu erkekler onların ellerinde yoğruluyor. İkinci konu evlilik tercihlerinde akıllı olmalı insanlar, doğru seçim yapmaya yönlendirilmeli, evlilik yaşam amacı olmamalı. Toplum ses vermeli, o adam mini giyen kıza vurduğunda o otobüstekiler bir temiz pataklasaydı o herifi bir daha kimse cesaret edemezdi, orada kadın-erkek herkes susmayı tercih etti. Toplum bilinci aileden uyanmayla başlar ve bu da kadından başlar bence.
Dipnot:İşi dine vuranlar, dini hassasiyetleri olanlara da ayrıca dini eğitim verilmeli, benim inandığım İslam'da kadını öldürmek, dövmek, sövmek, çaresiz bırakmak yok ancak boşama hakkı var. ( konu buraya mutlaka gelecektir o yüzden baştan belirtme gereği duydum)

Bu tip olaylarda erkeğin merhameti çok önemli ama erkeğin merhameti yoksa kadının da tavrı önemli diye düşünüyorum. Rahmetli annemin 2. kocası annemi ben yokken hırpalayıp duruyodu, annem de garibim ben duymayım diye uğraşıyomuş evden çıkma deyip duruyo ben yokken yaptığındanmış. Annemi bi güzel tembihledik teyzemle bi daha yaptığında annem bağırmaya başladı ben çıktım baktım annemi duvara yapıştırdı odama kitledim kendimi hemen polisi aradım, geldiler. Ev savaş alanı gibi ama ailedir barışın falan dediler ben kafaya taktım da vazgeçmedim can güvenliğimiz yok annemi duvara çarptı şikyetçiyim dedim, gittik karakola biz ifade verince bizi annemle gönderdiler, kocasını sabaha karşı bırakmışlar bi daha ben oluyum olmayım elini kaldıramadı. Sonra da öldü de annem kurtuldu en azından son bi kaç senesini o adamsız geçirdi.
Geçenlerde de kayınvalideyle kayınpederin kavgasına şahit oldum kayınpeder kayınvalidenin gırtlağını sıkıyo kadın bağırmıyo bile hiç bi şey yapmıyo çıldırdım, tuttum çektim kadını elinden aldım kocamda ordaydı kaga büyüdü vs uzun hikaye. Arkadaş adam merhametsiz de sen de kendini savunsana bu kadar eziklik de insanın sinirini bozuyo.

Bunlara katılıyorum. Bir de sinir olduğum bir konu daha var. Erkek çocuklarının cinsel organlarını kutsallastirmalari. At oğlum amcaya findigini bilmem neyini sinir bozucu davranislar
at oğlum amcaya fındığını ne :KK45:

sünnet düğünleri bile bu kutsallaştırma merasiminin ilk resmi adımlarından biri.

oğlunu şehazade gibi yetiştiren herşey oğluma feda olsun diyen kadınlar-adamlar ve kızını ezik yetiştiren herşeye sus kocandır ne yaparsada yapsın katlan diyen anneler-babalar olduğu müddetçe ve bu çocuklar ben karımı döverim ulan kimse karışamaz beni kocam döver de sever de hem normalde iyi biri sadece sinirlenince vuruyo diye savunan kadınlar oldukça siz,ben,biz sadece üzüldüğümüzle kalırız.

+1
O savunmasız cocuklar bilinçsiz anne baba elinde özellikle kadın dedigin diye lafa başlayan fakat kendi adamlığını sorgulamayan insancıklara dönüsüyorlar.

+1
O savunmasız cocuklar bilinçsiz anne baba elinde özellikle kadın dedigin diye lafa başlayan fakat kendi adamlığını sorgulamayan insancıklara dönüsüyorlar.
tabi yoksa hiç bir çocuk kötü doğmaz yetiştiği çevre içinde var olduğu hayat yaşadıkları gördükleri onu kötü yapar.şiddete meyili olan ve bunu doğal gören kadın erkek hepsinin geçmiş yaşantısına bakmak lazım neler neler ortaya çıkar.

babasından bir tokat yediği zaman dünyayı yıkan kızların evlenip kocalarından şiddet görünce ama.. diye başlayan cümleler kuran kadınlara dönüştüğünü görmek en acısı.

Back
X