• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biriken çöpler...

injjilay

Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
307
221
23
36
Kızlar apartmanımızda bayram dolayısıyla arefeden beri çöp toplanmıyor. Karşı komşum arefe günü çöplerini kapısının önünde biriktirmeye başladı, çöpler devrilip merdivenlere suları akmıştı gelmiş görmüşler kovaya yine koymuşlar aynı çöpleri, suyunuda silmemişler gün gün poşetler artıyor.biz eşimle sinirden deliriyoruz tabi. Ramazan bayramındada dört gün biriktirdiler. Sadece selamlaşmamız var. Kapılarını çalıp direk söylesemmi,çok sinirlendik.panoya yazımı assam.(çöp devrildiğinde çaldık evde yoklardı)

Kendileri atamiyor mu ya ne pis insanlar var.. sonra apartmani böcek basınca ilaçlama parasini onlardan almalı.. yönetici yok mu uyarsin yazı assin bayram öncesi uyarı yapılmalı bi zahmet herkes copunu kendi atsın diye..

Yönetici daha öncede uyardı, bu seferde aradık -kaç senelik kiracılar bi alışamadılar- dedi. Bayram dönüşü tekrar konuşurum dedi. Panoda yazıyo tabiki ama umursamıyolarki. Poşet koyduğu kova zaten hep kapıda. Ya ben çöp saatine yetişemezsem sabaha bile bırakmıyorum inip atıyorum.

Kavga çıkarmam ama çok pis laf sokar ağır konuşurum, yüzyüze bakınca öyle yapmakta istemiyorum.

Niye cekiniyorsunuz cikin söyleyin korkacak bisey yok bence bunu soylemekte

Kapıdaki çöpün resmini çekin bence.Yarın öbür gün inkar ederlerse gözüne sokarsınız.Ne dengesiz insanlar var ya.

Panoya yazilani umursayacaklarini sanmiyorum. Sorsan sana evi dip kose nasil temizledigini ballandira ballandira anlatir ama kapisinin onunu boyle b.k goturur afedersin. Valla ben bu insanlari anlamiyorum. Cok mu zor iki poseti indirip atmak? Insanin kendine saygisi olur.

Ay leş gibi kokar şimdi bir de kapınızın önü.Ben olsam anında gider çalarım kapısını,bu ne saygısızlık yahu.Gidin söyleyin atıversinler.Böyle şey mi olur,hiç mi utanmıyorlar apartman sakinlerinden de.Hayret yani.

Fare gördüm aha bu kadardı diyin komşulara yöneticiye korku dolu gözlerle.. gerisini o düşünsün..

Onlar iniş merdiven tarafındalar ilk merdivene koyuyor. Çöpler devrildi hala inip atmadı. Ya sen evden çıkıp gidiyorsun topla çöpünüde at.

Kavga çıkarmam ama çok pis laf sokar ağır konuşurum, yüzyüze bakınca öyle yapmakta istemiyorum.

Ayy okuyunca başıma gelen şey geldi aklıma çok utanmıştım:KK35:
Bebegimin 5 aylık kontrolüne gidecektik; geç kaldık evden çıkarken kapının önündeki akmış çöpü(!)müzü gördüm ama gitmek zorundaydım. Bi de asagiya indim dosyasini unutmuşm kızın eve ciktim kapi tam kapali degil üst kattan inenler söyleniyordu.
Aşağıya indim eşime bu ilk değil mi diye kızdım ama sanırım ilk değildi. O akşam çöp alındı kapıdan ben orayı temizledim.
Ertesi gün eşim elinde bi notla geldi eve; çöpleri gününde çıkaralım apartman kokuyor, yazmışlar. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen.
Ben hafta sonu hariç kapıyı açıp dışarı çıkmıyordum; eşim meğer çöpleri kapının önüne koyuyormuş bazen aşağı atmaktansa... çöpleri de gününde bile akşam olmadan çıkarmam dışarı.
Hala aklıma geldikçe çok utanıyorum ağlayasım geliyor:KK61:

Bence birinin uyarması gerek. Evde yoksa kapısına yazı yapıştırın. Lütfen çöplerinizi çöpe atın kokudan rahatsız oluyoruz yazın

İnsanlar kendi çöplerini kendileri atamayacak kadar acizler mi ya?
Normalde evin kapısından alınıyor olabilir ama baktın bayramda alınmıyor götür at tövbe ya ne pis insanlar...

Öyle büyümüş bile olsalar bu yapılan saygısızlıktır.Atan görevli yoksa,mecbur atacaklar kendi çöplerini orası apartman sonuçta toplu yaşam alanı yani dağ başı değil.
Kapılarını çalıcam diyince eşim ne diceksin dedi -toplu yaşam kurallarına uymak istemiyorsanız lütfen apt oturmayın dicem- dedim.

:KK55:Çöp biriktirmeyi bu kadar çok seviyorsanız lütfen evinizin içinde biriktirin yazıp asmalı

aklima bsy geldi ben olsaydim onlar disardan eve gelcgi zaman az visey biber gazi sikardim :) sonra da ayy zehirli gaz salmis copler derdim. igrenc kokan bsuler sikaamz msniz siz de?

Back
X