simdilik yarisi benim olan bir evim var - yapim asamasinda - son iki taksidim kaldi. o ev bitip satilinca paramin yarisini bir sekilde degerlendirip kalan yarisini pesinat yapip tl borclanmali orta seviye bir ev almayi dusunuyorum kira icin. mecidiyekoy gulbahar mahallesi cok merkezi - ama yokuşu bol, sokaklari da keyifli yerler degil, evler dipdibe. ama merkezi oldugu icin cok tercih ediliyor. 5-10-15 senelik evler de oldukca ulasilabilir rakamlarda. evim satilinca o bolgeden bir ev alip olabildigince uzun tl taksidine girmek istiyorum. kira da krediyi odememe yardim eder, yillar icinde zaten enflasyon karsisinda erir gider odeyecegim rakam.
bir de esimle, herhangi bir sehrin/ ilcenin yerlesim yerine yakın , kaksi alinmis (yani bir muteahhit bulunursa 3-4 katli daire yapmaya izni cikan) bir arsa alip beklemek, yillar icinde bir iki daire karsiligi muteahide vermek:)
trde bu bana yeter.
sonrasinda zaten almanyaya tasinacagiz - esimin memleketi.
orada da hedefimiz gidince uygun fiyatli, mustakil - ici ugrastiracak kelepir bir ev almak, zamanla herseyi kendimiz yapmak (bu esimin hobisi, her bos vaktinde eski ev renovasyon videolari izler, devamli birseyleri keser bicer tamir eder). zaten almanyada ev kredileri kira gibi - cok minik faizlerle uzun yillar odenen bir sistem. bir de biz buyuk sehirde yasamayacagiz, yasayacagimiz yer esimin dogup buyudugu yerler, berline trenle bir saat ama kasaba gibi bir yer ve aşırı pahali degil.
bu yani ekonomik planim.
tasindiktan 20 sene sonra - cocuklar evden gidince de taksidi bitmis evimizi kiraya verir, asyaya ya da guney amerikaya - sicak bir yere göc ederiz. zaten alacagimiz kira euro oldugu icin fakir bir ulkede bizi guzelce yasatir. dogru duzgun bir is gecmisim olmadigi icin ve goc edince de iyi bir ise girip giremeyecegim, 40imdan sonra gjttigim ulkede iyi bir rakamda emeklilik parasi alip alamayacagim belli olmadigi icin kendi emekliligime guvenmjyorum ama esimin hem emekliligi var hem de her sene ozel iki emekli kurumuna prim oduyor uzun yillardir - emekliyken ek destek gelsin diye. Yaslaninca oradan da para gelir.
allah bereket versin, bize yeter.
zaten lüksle hiç işi olmayan, az ile cok mutlu olabilen insanlariz. bence kurdugumuz hayal ulasilabilir bir hayal.