• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim amacınızz

Ben de borsayla ilgileniyorum. Hatta bir ara forumda yaziyordum.
Artik yazmiyorum cunku faiz borsayi cok kotu etkiledi. Yine de hisse bazli iyi hisseler vardi. Ama anladim ki ,bilmeyen ve ilgilenmeyen kimse borsayla ugrasmamali.

Yine anladigim kadariyla cogu zengin , parasini bu sekilde katliyor. Eger bir yatirim sirketinde hesap acarsaniz, belli bir miktar uzerine yatirim danismanlari oluyor. Bu sekilde destek alabilirsinis
Yani sepete borsa da eklenebilir.

Benim ailem , altin birikimi yaparak , ev arsa aldilar hep. Iste biriktirdigi altinlar , bir ev edince hemen bir ev gibi. Bir yerden sonra ,kira gelirleri artinca , tekrar ev almak kolay oluyor.
Eve gore dukkan yatirimi daha mantikli.ufaktan baslayip, dukkana gecilebilir.
Genc yasta tasarruf daha kolay oluyor.
Mert başaran diyor ki dükkan yerine depo alın😂😂
Artık esnafın da hali kötü süper işlek bir yerde değilse dükkan da çok iyi getirmeyebilir diyor.

Mert başaran diyor ki dükkan yerine depo alın😂😂
Artık esnafın da hali kötü süper işlek bir yerde değilse dükkan da çok iyi getirmeyebilir diyor.
O da mantikli olabilir bilgim yok😊. Ama dukkanimiz var. Soyle ki evet islek bir yerdeyse iyi yatirim olur Ara sokaklarda bos olan yerlerde olabiliyor.
Dukkanda gelen kisi ic dekorasyonunu kedindisi yapiyor ve vergisini veriyor.
Ev de ise kira vergisini sen veriyorsun ve tadilat gerekebiliyor.
Yine de diger yatirim turlerini bilmeyenler icin mantikli yatirimlar.
Arsa desen iyi bir yerden denk geldiyse, en guzeli.
Bir bunlarin hepsinin donguleri varmis. Ben de yeni yeni öğreniyorum.
Borsa mesela iki senedir kazandirmiyor, ama ondan once kat kat kazandirdi.
Ev icin de oyle faiz yuksekken satimi zor, nakiti olan iyi pazarlik yapip alir vs.

O da mantikli olabilir bilgim yok😊. Ama dukkanimiz var. Soyle ki evet islek bir yerdeyse iyi yatirim olur Ara sokaklarda bos olan yerlerde olabiliyor.
Ev icin de oyle faiz yuksekken satimi zor, nakiti olan iyi pazarlik yapip alir vs.
Hhahahaha ben böyle öğrenip öğrenip yine altın alıyorum bir de düştü ki şimdi😅
Umudumu kaybetmiyorum yola devam.
Gelirin %50’sini biriktirme çabasıyla devam ediyorum.

Şuan ppf faiz iyi kazandırıyor bence hasasiyet yoksa. Belirli hisseler ve bileziklerim dışında tüm param faizde

birikim yapmayı bıraktım çünkü çok borcumuz var elekte su biriktirmek gibi oluyor öyle ev alayım araba alayım hevesim de yok olan yetiyor. Gittim bu ay ganni çanta aldım mesela napıcam ya babamdan mirasımı aldım ben erkenden eşim de tek çocuk kayınpederim de iyi durumda. Hiç yıpranamam zaten 29 yaşıma kadar full borç ödedim hala borç ödüyorum. Aylık bes ödüyorum bu kadar arada da alırsam altın alıyorum. Borsaya vs ekleme yapmıyorum faiz gelirime de dokunmuyorum. 10 tane ev 10 kiracıyla uğraşmak demek vergisi algısı bitmez. Şuan 1 milyon tl bile 5 milyonluk evin kirası kadar getiri veriyor zaten. Bu zamana kadar full borca çalıştık hala öyle çok lazım olursa borca girerim

birikim yapmayı bıraktım çünkü çok borcumuz var elekte su biriktirmek gibi oluyor öyle ev alayım araba alayım hevesim de yok olan yetiyor. Gittim bu ay ganni çanta aldım mesela napıcam ya babamdan mirasımı aldım ben erkenden eşim de tek çocuk kayınpederim de iyi durumda. Hiç yıpranamam zaten 29 yaşıma kadar full borç ödedim hala borç ödüyorum. Aylık bes ödüyorum bu kadar arada da alırsam altın alıyorum. Borsaya vs ekleme yapmıyorum faiz gelirime de dokunmuyorum. 10 tane ev 10 kiracıyla uğraşmak demek vergisi algısı bitmez. Şuan 1 milyon tl bile 5 milyonluk evin kirası kadar getiri veriyor zaten. Bu zamana kadar full borca çalıştık hala öyle çok lazım olursa borca girerim
Birikim yapmak bana yaşama ve işe gitme motivasyonu veriyor 🌸 Son zamanlarda biraz karbon ayak izi azaltma, minimalizm taraflarına da yoğunlaştım. Psikolojik olarak rahattı beni. Pek bir şeyden de kısmıyoruz açıkçası.

Birikim yapmak bana yaşama ve işe gitme motivasyonu veriyor 🌸 Son zamanlarda biraz karbon ayak izi azaltma, minimalizm taraflarına da yoğunlaştım. Psikolojik olarak rahattı beni. Pek bir şeyden de kısmıyoruz açıkçası.
Ben çalışmıyorum çalışırken de araba ev buna gitti hep düğün oluyor o ay bakıyorum bize 5 gram bilezik almış tak oraya gidiyor eşim de kendi işini kurdu anca döndürebiliyoruz hiçbir zaman birikim yapamadım mlsf benim kötü özelliğim de bu

Ben çalışmıyorum çalışırken de araba ev buna gitti hep düğün oluyor o ay bakıyorum bize 5 gram bilezik almış tak oraya gidiyor eşim de kendi işini kurdu anca döndürebiliyoruz hiçbir zaman birikim yapamadım mlsf benim kötü özelliğim de bu
O zaman şöyle diyebiliriz senin lüksün çalışmamak şu an için. Hani çocuk olur işten çıkarsam tabi o dönem birikim hedefim olmaz muhtemelen. Şimdi hedeflerim bana sabah uyanma motivasyonu veriyor. Yeni yeni farkına varıyorum bir şeylerin, ailemle yaşarken bir araba almıştım kendime o kadar. Birkaç yıl öyle gezip tozmayla geçti. 30'u geçince bir gelecek kaygısı yüklendi.

Hayırlı olsun işiniz bu arada umarım umduğunuzdan da fazla fazla kazanırsınız.

O zaman şöyle diyebiliriz senin lüksün çalışmamak şu an için. Hani çocuk olur işten çıkarsam tabi o dönem birikim hedefim olmaz muhtemelen. Şimdi hedeflerim bana sabah uyanma motivasyonu veriyor. Yeni yeni farkına varıyorum bir şeylerin, ailemle yaşarken bir araba almıştım kendime o kadar. Birkaç yıl öyle gezip tozmayla geçti. 30'u geçince bir gelecek kaygısı yüklendi.

Hayırlı olsun işiniz bu arada umarım umduğunuzdan da fazla fazla kazanırsınız.
Ben eskiden de böyleydim ya kredi ksrtlarını patlat öde 🤣 araba ev vs hep borçla aldık

Back
X