BİRİKİM SORUNSALI ...

Ozgee_34

FİNANCE MANAGER
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
4.859
997
178
Kızlar selam.
Yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum, tutumlu biriyimdir.
İhtiyacımdan fazlasını harcamam ve birikim yaparım.
Fakat üniversitede ailem sağolsun hiçbirşeyden kısmadılar, gözüm hiçbirşeyde kalmadı bol bol gönderdiler, bunun minnetkarlığı olacakki bende çalıştığım süre zarfında maaşımın tamamını aileme verdim 3 yıldır.
Annemle babam hiç tutumlu değillerdir, har vurup harman savururlar, maaş zamanları gereksiz yerlere gereksiz harcamalar yaparlar.
Bi kaç gündür düşünüyorum bu 3 yıl boyunca benim gibi tutumlu biri en az 10000 tl birikim yapabilirdi diye. Koca 3 yılı yemek için çalışmışım gibi hissediyorum.Boşa geçmiş 3 yıl.
Şimdi hobi olarak başladığım tasarım kavanozlarıma beğeniler artınca satışta gerçekleştirmeye başladım, oradan elde ettiğim karları biriktirip altın almak istiyorum fakat evde durursa annem muhakkak ki harcar, nişanlıma vermek istiyorum oda en az benim kadar tutumludur, kendiside maaşından her ay belli bir bütçe ayırıp oda altın olarak ekleyeccek ama vicdan yapmaya başladım sanki ailemden para saklayan bir kızmışım gibi hissetmeye başladım kendimi :(
3 Yıl boyunca geleceğim adına bir birikim yapamadım şimdi yapmak istiyorum.
Sizce yaptığım şey doğru mu fikirlerinizi bekliyorum ..

ama bak kendinde diyosun. annem ögrenirse ister.
haliyle sende dayanamayıp vericeksin.
bence gizli tutmanda bi sakınca. yok. kendinide kötü hissetme. kac yıldır zaten ailenden tek kuruş esirgememişin :KK19:
bu arada kavanoz resmi atsana bana. hoşuma giderse bende sipariş vereyim :KK69:

Aynen canım :KK43:
Aileme versem o parayı nereye hangi ara uçtuğunu anlayamam ama onlardan gizli olunca vicdan yapıyorum ya :KK43:
Niye yapıyorsun vicdan anlamadım?Ailenin tutumlu olmadığını söylemişsin valla biraz harcarken onlar vicdan yapsınlar yanlış anlama.Nişanlısında daha bir sürü eksiklerin çıkacak birikimin olmadığına dahada üzülürsün.

ama bak kendinde diyosun. annem ögrenirse ister.
haliyle sende dayanamayıp vericeksin.
bence gizli tutmanda bi sakınca. yok. kendinide kötü hissetme. kac yıldır zaten ailenden tek kuruş esirgememişin :KK19:
bu arada kavanoz resmi atsana bana. hoşuma giderse bende sipariş vereyim :KK69:
İster valla kuzum, üstteki arkadaşada dedim o altın parası ışık hızı ile yok olabilir hemde.
Evdede saklayamayacağıma göre nişanlıma vereceğim.
İşte elimde değil ama üzülüyorum :(
Keşke azıcık hesaplarını bilseler ya.
Eve 3 maaş giriyor aylık 7500 tl falan gelir var ama bizimkiler hala ay sonunda sıkışıyor :(

Kızlar selam.
Fakat üniversitede ailem sağolsun hiçbirşeyden kısmadılar, gözüm hiçbirşeyde kalmadı bol bol gönderdiler, bunun minnetkarlığı olacakki bende çalıştığım süre zarfında maaşımın tamamını aileme verdim 3 yıldır.
Annemle babam hiç tutumlu değillerdir, har vurup harman savururlar, maaş zamanları gereksiz yerlere gereksiz harcamalar yaparlar.
Bi kaç gündür düşünüyorum bu 3 yıl boyunca benim gibi tutumlu biri en az 10000 tl birikim yapabilirdi diye. Koca 3 yılı yemek için çalışmışım gibi hissediyorum.Boşa geçmiş 3 yıl.
Şimdi hobi olarak başladığım tasarım kavanozlarıma beğeniler artınca satışta gerçekleştirmeye başladım, oradan elde ettiğim karları biriktirip altın almak istiyorum fakat evde durursa annem muhakkak ki harcar, nişanlıma vermek istiyorum oda en az benim kadar tutumludur, kendiside maaşından her ay belli bir bütçe ayırıp oda altın olarak ekleyeccek ama vicdan yapmaya başladım sanki ailemden para saklayan bir kızmışım gibi hissetmeye başladım kendimi :KK43:
Bence birikim yapman çok doğru bir davranış. Ayrıca ailenden para saklamıyorsun. Onlara ihtiyaçları olunca yine yardım edersin. Ama bence kendine hesap açtır. Hatta ortak hesap da açtırabilirsiniz nişanlınla.

cnm birikim yap ama kendi adına bir altın hesabı veya para hesabı açarak nişanlına neden veriyorsunki:KK43:
Ay bilemedim :/ o an düşünemedim kuzum.
Aramızda da ayrı gayrı olsun istemiyorum o yüzdende haberi olmasını istedim.
O ailem gibi değildir kuzum asla dokunmaz, tam tersi oda üstüne ekler ama günümüzde görüyorum bi çok arkadaştan eşlerinden gizli para birikimi falan yapıyorlar, ay ben yapamam öyle ya :(

Niye yapıyorsun vicdan anlamadım?Ailenin tutumlu olmadığını söylemişsin valla biraz harcarken onlar vicdan yapsınlar yanlış anlama.Nişanlısında daha bir sürü eksiklerin çıkacak birikimin olmadığına dahada üzülürsün.
DOĞRU SÖYLÜYORSUN KUZUM AMA BAZEN ÇOK SIKIŞIYORLAR ONLAR SIKIŞIKKEN BEN GİZLİ GİZLİ ALTIN ALIYORUM VE ÇOK ÜZÜLÜYORUM.

Neden yanlis olsun zaten annen sana sormadan altinlarini nasil alicak onu anlamadim.Altin buldum hoop hemen harciyim.
Birikim yap bence. Ihtiyaclari varsa bi miktar onlara da verirsin

Kızlar selam.
Şimdi hobi olarak başladığım tasarım kavanozlarıma beğeniler artınca satışta gerçekleştirmeye başladım, oradan elde ettiğim karları biriktirip altın almak istiyorum fakat evde durursa annem muhakkak ki harcar, nişanlıma vermek istiyorum oda en az benim kadar tutumludur, kendiside maaşından her ay belli bir bütçe ayırıp oda altın olarak ekleyeccek ama vicdan yapmaya başladım sanki ailemden para saklayan bir kızmışım gibi hissetmeye başladım kendimi :KK43:
o henüz senin nişanlın kocan değil. neden veresin ki?
o maaşını sana veriyor mu birikim yap diye ya da al evimizin ihtiyaçlarını al diye.
Neden bankaya kendi adına hesap açmıyorsun?

DOĞRU SÖYLÜYORSUN KUZUM AMA BAZEN ÇOK SIKIŞIYORLAR ONLAR SIKIŞIKKEN BEN GİZLİ GİZLİ ALTIN ALIYORUM VE ÇOK ÜZÜLÜYORUM.

İster valla kuzum, üstteki arkadaşada dedim o altın parası ışık hızı ile yok olabilir hemde.
Evdede saklayamayacağıma göre nişanlıma vereceğim.
İşte elimde değil ama üzülüyorum :KK43:
Keşke azıcık hesaplarını bilseler ya.
Eve 3 maaş giriyor aylık 7500 tl falan gelir var ama bizimkiler hala ay sonunda sıkışıyor :KK43:
o yaşa kadar bilemedilerse bu yaştan sonrada zor maalesef.
sen öyle degilsin bak allahdan. şanslısın.
şimdiden birikim derdindesin

Canımmm merhabaa:D:D:D
Vicdanının rahatlığı açısıdan anne biz x le böyle böyle yapmayı düşünüyoruz desen ne gerek var sen bana ver ben biriktiririm der mi?
Öyle diyecekse tatlım sende mecbur güvenmediğin için gizli saklı yapacaksın..
Ama kararını taktir ettim gerçekten çok güzel bir adım olur nişanlınla ikiniz için..

Hem şu yöndende kendini rahatlatabilirsin 3 yıl az bir zaman değil olduğu gibi maaşını annenlere vermişsin e artık nişanlı hatunsun kendine birikim yapma zamanın gelmiş bence çooook iyi olurr:KK15::KK15:
Ay kendim yapacakmışım gibi heveslendim mutlu oldum valla:KK23:

Neden yanlis olsun zaten annen sana sormadan altinlarini nasil alicak onu anlamadim.Altin buldum hoop hemen harciyim.
Birikim yap bence. Ihtiyaclari varsa bi miktar onlara da verirsin
Alır kuzum ya.
Bide geçen bana başka kızları örnek veriyor falancanın kızı ailesine ev almış şunu almış bunu almış, dersin ki maaşım bende kalıyorda ben birikim yapıp aileme vermiyorum.
Annem bazen çok nankörleşiyor ve beni ağlatacak duruma getiriyor.

o henüz senin nişanlın kocan değil. neden veresin ki?
o maaşını sana veriyor mu birikim yap diye ya da al evimizin ihtiyaçlarını al diye.
Neden bankaya kendi adına hesap açmıyorsun?
Canım oda benim için saklıyor, yani o paraya dokunamaz sadece annem görse benden isteyeceği için saklayacak.
Banka olayı o an hiç aklıma gelmedi, biraz birikimim fazlalaşınca bankaya atabilirim.

Ailen sıkışık değilse birikim yapman daha mantıklı sonuçta evleneceksin bir sürü masraf olacak :)

Canım oda benim için saklıyor, yani o paraya dokunamaz sadece annem görse benden isteyeceği için saklayacak.
Banka olayı o an hiç aklıma gelmedi, biraz birikimim fazlalaşınca bankaya atabilirim.
bildiğim kadarıyla 500 TL olunca hesap açılıyor. USD falan daha da az miktarda hesaba dönüyor.

Back
X