Benım anladıgım az cok kazanıyorum demeden bu parayla bırıkım mı olur demeden bırıktırenler genel anlamda herseyınden kısarak yasayanlar basarıyor bu ısı .Önceleri çok zor oluyor ama sonradan acı acı alısıyorsunuz.Bayanlar gelir-gider dengenizi nasıl sağlıyorsunuz? En çok nerelere harcıyor nelerden tasarruf etmeye çalışıyorsunuz?Birikim yapanlar nasıl beceriyor ?Paylaşırsak hepimize yardımı olur diye düşündüm
Valla hiç tasarruf edemiyoruz:-( ancak döndürüyoruz evi:-D ama bildiğim bişey varsa o da niyet. Misal kurban bayramınfa birdahaki kurbanda bende kesicem dedim bir kumbara yaptım. İçinden almak yok die şart koştum. Elimde kalan bir litaları ve 5lik onluk atıorum. Şimdiden 200 lira olmuş şaşırdık geçen gün. Yokluğunu hissetmediğimiz ama biriken bir 200lira:-D:-D:-D galiba niyet çok önemli gerçekten:-DBayanlar gelir-gider dengenizi nasıl sağlıyorsunuz? En çok nerelere harcıyor nelerden tasarruf etmeye çalışıyorsunuz?Birikim yapanlar nasıl beceriyor ?Paylaşırsak hepimize yardımı olur diye düşündüm Bu konuda eşimle bazı anlaşmazlıklarımız var.Sorun bende mi hemcinslerimle kıyaslamam lazım
Yaptığınız harcamaları not tutun nereye ne harcanıyor diye,market alışverişini toplu yapın,en büyük boylarını alın,deterjanların,bakliyatların eğer küçük boylarını alırsanız pahalı olur büyük boylar ucuza geliyor,dışarıda yemek yiyorsanız her hafta mesela onu azaltabilirsiniz dışarıda yemek gerçekten çok tuzlu oluyor.Bayanlar gelir-gider dengenizi nasıl sağlıyorsunuz? En çok nerelere harcıyor nelerden tasarruf etmeye çalışıyorsunuz?Birikim yapanlar nasıl beceriyor ?Paylaşırsak hepimize yardımı olur diye düşündüm Bu konuda eşimle bazı anlaşmazlıklarımız var.Sorun bende mi hemcinslerimle kıyaslamam lazım
Harcama kalemlerini yazarak baslayabilirsin bu kalemleri birincil ve ikincil ihtiyaclarin olarak ayir birincil ihtiyaclarini en ekonomik sekilde nasil cozebilirsin market indirimlerini takip ederek, pazardan alisveris yaparak gibi
ıste kafakafaya verılmezse eşler , ısterse ayda 10 mılyar kazanın bırsey olmuyor.. Kendı aılemden bılıyorum bunu.Ben eşime dedim ki maaşları birleştirelim ortak harcama yapalım.(yani daha net olarak parayı bana ver dedim) o da olmaz dedi.o mutfak alışverişlerini yapar,faturayı öder benzini falan alır.ama bunlar 2300 lira tutacak şeyler değil.arttıralım diyorum ayda 150 falan veriyor ancak.bense bi sürü ödememin dışında 300 400 koymaya çalışıyorum.burda sıkıntı yaşıyoruz
Ben yiyeceklerin hep küçük boylarını alıyorum çünkü bozuluyorYaptığınız harcamaları not tutun nereye ne harcanıyor diye,market alışverişini toplu yapın,en büyük boylarını alın,deterjanların,bakliyatların eğer küçük boylarını alırsanız pahalı olur büyük boylar ucuza geliyor,dışarıda yemek yiyorsanız her hafta mesela onu azaltabilirsiniz dışarıda yemek gerçekten çok tuzlu oluyor.
Küçük boylarını aldığınız için daha çok para gidiyor,artık havalar soğudu bozulmazlar.Ben yiyeceklerin hep küçük boylarını alıyorum çünkü bozuluyorçünkü 2 kişiyiz.dışarıda yemek harbiden de çok masraflı.ama bunu haftada bi mutlaka yapıyoruz ondan kısmam sanırım
eşinin aylığı mı 1300 yoksa aylık birikimi mi onu anlamadım?dediğin çok doğru.baba evinde varlıktan yokluğa düştüm babamın savurganlığı yüzünden o yüzden çok iyi anlıyorum seni.ama eşim ben harçlıkla mı dolaşayım diyorıste kafakafaya verılmezse eşler , ısterse ayda 10 mılyar kazanın bırsey olmuyor.. Kendı aılemden bılıyorum bunu.
Sanırım rahat ıstanbulun kucuk bır ılcesındekı tum mulklerı babam alabılecek gucteyken ,sonrasını demıyım ..yanı esler kafa kafaya verıcek yoksa olmuyor benım esım ayda 1300 tl ve ek ufak tefek ıslerle bır yılda ıyı syılacak bır bırıkım yaptı tek basına ben den kurus almadan ..eve aıt kurus harcama yapmam bu arada ben.Ama ona yuk olacak kucucuk bır tel toka da almadım bu arada.
yanı meblag onemlı degıl onu anlatmaya calısıyorum.babam esımden 15 kat fazla para kazanır ama ceketınden baska bırseyı yok maalesef babamın hala
Soyle yapin esinin maasi belli dimiEşime bu görevi verdim.mesela dedim ki yazmaya üşeniyosan 10 liranın üstündeki fişleri getir koy kutuya.ne harcadığımızı bilelim.bazen yapıyor bazen yapmıyor.benimse bütün ödemelerim belli. babamın kredisi,kardeşimin dersane taksidi,öğrenim kredim,kredi kartım.hepsini her ay kuruşu kuruşuna hesaplarım
Ben eşime dedim ki maaşları birleştirelim ortak harcama yapalım.(yani daha net olarak parayı bana ver dedim) o da olmaz dedi.o mutfak alışverişlerini yapar,faturayı öder benzini falan alır.ama bunlar 2300 lira tutacak şeyler değil.arttıralım diyorum ayda 150 falan veriyor ancak.bense bi sürü ödememin dışında 300 400 koymaya çalışıyorum.burda sıkıntı yaşıyoruz
Eşimin maaşı belli.diyorum ki para ben de dursun sen gerektikçe al ama olmaz diyor.ve ben her ay hesaplarıma göre bana daha az para verdiğini hissediyorum.yani bana dediysem birikimimeSoyle yapin esinin maasi belli dimi
İse gidip geliyorsa yol parasi arabaniz varsa aylik benzin mazot malum surekli zamlaniyor ay basi maasi alinca fulleyin
Aylik mutfak ihtiyaci her marketin beosurleri geliyor onlardan isaretle indirim gunlerini takip edip aylik alisverisi yapin haftada bir gun pazara cikin taze sebze alin
ıste bende varlıktan yokluga dustum..ama goruyorum kı onun dunyası boyle.aynı senın gıbı her kalemın fısını saklar bılır yapar eder borcsuz olcam dıye ölur bu arada ayda 300 gbıı bır parada bana verır benım bekarken gunde harcadıgım paraydı bu..ona gore cok paraeşinin aylığı mı 1300 yoksa aylık birikimi mi onu anlamadım?dediğin çok doğru.baba evinde varlıktan yokluğa düştüm babamın savurganlığı yüzünden o yüzden çok iyi anlıyorum seni.ama eşim ben harçlıkla mı dolaşayım diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?