- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
- Konu Sahibi karanfilce
-
- #11.001
ben bu haftaki yemek planımı yazayım belki fikir olur.Sizce nasıl bir bir haftalık yemek listesi hazırlamalıyım.Bu para konusu beni o kadar bunalttı ki..
ben bu haftaki yemek planımı yazayım belki fikir olur.
cumartesi et ve pirinç pilavı
pazar nohut ve bulgur pilavı
pazartesi dünün aynısı
salı karnıyarık ve makarna
çarşamba karnıyarık ve mercimek çorba
perşembe biber dolma ve mercimek çorba
cuma biber dolma yanına da tarhana falan yaparım.
Yaptığın yemek iki gün gidiyorsa iki güne bir yemek, hergün ayrı ama az yemek yaparım diyorsan hergüne bir yemek yap.
Mesela,
Buzluktan bi yemek yanına salata
Baklagillerden bi yemek yanına turşu ve yoğurt
Tavuk salata
Mevsim sebzesi pilav
Bugün de değişiklik olsun diye kısır yapabilirsin
Sonra yine buzluktan bi yemek pilav turşu
Bigün sadece menemen yanına çay olabilir
emnyzk Canım ben 2 haftaya bir pazara çıkıyorum. Pazara çıktığım hafta bu şekilde sebze yiyoruz. Diğer hafta da buzluktan bezelye barbunya ve ya taze fasülye çıkarıyorum. Kuru biber dolması ya da yaprak sarması oluyor. Tavuk ve ya balık oluyor. Ya da köfte.
Ayda bir iki kere de cuma akşamı dışarıda yiyoruz.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Bazı akşamlar kısır yapıyorum mesela.Yardımcı olmaz mısın, ne yazılır bu listeye diye düşünüyordum.Ben de pazar günü serbest gün olarak yazdım, o gün tek boş günümüz olduğu için dışarı çıkıyoruz.
Bu konuda iyi miyim bilmiyorum ama her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Papatya senden birikimle tasarrufları ilgili ipuçları öğrenmeyi çok isterim
valla çok iyi olur.bir de şunu şöyle yaparım tasarruf ederim dedğin neler var canımHer hafta yazalım menü listemizi. Ya da her gün.
aslında ben bu konuda pek tecrübeli değilim ya.valla çok iyi olur.bir de şunu şöyle yaparım tasarruf ederim dedğin neler var canım
evet ya....Topiğe can gelmiş
aslında ben bu konuda pek tecrübeli değilim ya.
eskiden pek savruktum.
yani kılık kıyafet eve eşya vs almada savruktum.
son bir yıldır toparladım kendimi. bak kışın ortası geldi hala giymediğim kazaklarım elbiselerim var. savrukluğu sen hesapla artık.
hayatta bazı prensiplerim var.
liste olmadan alışverişe çıkmam.
markette herşeyin en büyüğünü alırım.
daha ucuz diye bir kiloluk deterjan almam mesela.
un, pirinç, şeker kherşeyin en büyüğü.
evde bir şey bitemye yüz tuttu ise hemen listeye eklerim. bu ay hem çiçek yağı hem zeytin yağı bitmek üzere idi. baktım durumlarına. çiçek yağı daha az kalmış ve daha çok kullanılıyor.
aylık alışverişimde çiçek yapı aldım.
gelecek ay zeytin yağı alacağım.
dışarıda yemekten içmekten pek hoşlanmıyoruz. hele de şu afilli kafelere gidip adının bile ne olduğu belli olmayan kahvelere para vermiyorum.
ayda 1-23 kere dışarıda yemeğe çıkıyoruz o kadar.
evde elektrikleri sürekli kapatıyorum.
eşya hevesim yok hiç ama gezmeye bayılıtız eşimle.
tatil için her ay kenara para koyuyoruz.
kendimde gördüğüm en büyük eksiklik kredi kartı. bu ay itibarıyla karta savaş açtım. market alışverişi, mazot , uçak bileti dılındaki hiç bir harcamayı karttan yapmayacağım. nakit. varsa alacağım yoksa almayacağım.
bende kıyafet konusunda cok savruktum begendiğim her seyi alıyordum.bu kış bende aynı sizin gibi dolap dolu giymediklerimle carsıya cıkınca da bakıyorum begenıyorum aman ne gerek var şimdi bunu almaya diyorum vazgecıyorum artık bu benim için gelişme:)
dışarda yemek yemeyi bende cok sevmıyorum ayda 1-2 cıkarız bizde farklı bir durum olmazsa eger bazen arkadaşlar fln artabilir.
bende genelde deterjan ürünlerini büyüğünü alırımm uzun gidiyor baya öyle olunca.
elektrik özellikle tv sürekli açık vallayani iki aydır ben de eşimde sağlıktann dolayı raporluyuz sürekli evdeyiz o yuzden.
tatil parası bir türlü ayarlayamıyorum kartla alıp tüm yıl ödüyorum yaaa onu beceremedim
kart bendeki en büyük eksiklik zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?